Török Márkot és NEM IS AZ Ő kocsmáját is lájkolni kell a gólyatáborhoz

2013. 08. 03. 15:49 - Kisjuhász Béla

golyataborbloghu.jpg

Megszülettek a felvételi eredmények, lassan elözönlik Szegedet is az újdonsült egyetemisták, akiket a gólyatáborokban próbál szocializálni a hallgatói önkormányzat. Ezek a bulik persze eddig is lehetőséget adtak arra, hogy a „jófej, haver” hökösök közelebb kerüljenek az elsősökhöz, az SZTE EHÖK azonban már a jelentkezésnél kézbe veszi a gólyák tájékozódását és kocsmázását.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

 

A szegedi hallgatói önkormányzat halad a korral, 2013-ra már Török Márk is belátta, hogy a blogolás nem annyira haszontalan elfoglaltság, bár a második poszt után alábbhagyott a lelkesedése. A fejlődés azonban nem áll meg itt, már a gólyatáborba is Facebook hozzáféréssel lehet regisztrálni. Az SZTE EHÖK megálmodta a golyatabor.hu oldalt, hogy ezen keresztül bonyolítsák le a jelentkezést, ahhoz azonban, hogy hozzáférjünk az oldal teljes tartalmához, be kell lépnünk. Miután egy laza mozdulattal odadobtuk adatainkat a HÖK-nek, érkezik az újabb akadály 13 (tizenhárom) Facebook-oldal képében, amit lájkolni kell a továbbhaladáshoz.

Ott van mindjárt Török Márk oldala. Valószínűleg ő az egyetlen HÖK-vezető, akit lájkolni lehet, bár tuti jó móka lenne HÖOK-gyűlések szüneteiben a rögtönzött lájkverseny. De más HÖK-elnöknek még nem jutott eszébe a rajongótoborzás.

Egy másik érdekesség a Szegedi Hallgatói Hálózat. A szerveződés utoljára a februári tüntetések idején volt aktív, az abban részt vevő tagjaik nem tudnak arról, hogy mit takar ez az oldal. Őket biztos nem, de tartalom alapján se jutunk közelebb az igazsághoz, mert semmi nincs rajta.

A kötelezően lájkolandó oldalak listájáról nem maradhat ki a Törpe nevű szórakozóhely, melynek üzemeltetője ellen a NAV végrehajtást rendelt el, korábban pedig bejelentetlen dolgozót is találtak a pult mögött. Török Márk a Délmagyarországnak tagadta, hogy köze van a céghez (szerinte elég nagy a HÖK-irodának is otthont adó épület, aminek a címére be van jegyezve), de nehéz elsiklani afelett, hogy a cég kizárólagos tulajdonosa a H. M. Vagyonkezelő Kft., ami három HÖK-alapítvány tulajdonában áll. Az egyiknek Török a kuratóriumi elnöke, a másiknak meg az EHÖK-jogsegélyszolgálat vezetője. A kocsmát meg biztos a nyuszi hozta.

Török Márk levelét, melyben kéri, hogy jelezzük, nincs személyes érdekeltsége semmilyen vendéglátóipari egységben, a címzési problémák ellenére köszönettel megkaptuk. Ezúton jelezzük, hogy Török Márk arról tájékoztatott bennünket, nincs személyes érdekeltsége semmilyen vendéglátóipari egységben.

A másik kötelezően lájkolandó kocsma a Veranda, ami Újszeged egy csendes utcájában terül el. Üzemeltetője magánszemély, korábban az EHÖK Felügyelőbizottságát elnökölte.

Haladjunk tovább, jönnek a HÖK-sajtó ékkövei! Az alfa és omega a partyponty.hu, ami HÖK-ösök magántulajdonú partyfotó-vállalkozásából nőtte ki magát a HÖK szórakoztató és kulturális hírportáljává. Csatolt része az Epresso „felsőoktatási hírügynökség”, ami leginkább MTI-hírekből él. Mondjuk láttunk már rajta saját tartalmat is, amikor épp egy kétes ügyekbe belenyúló újságírót kellett a valóság teljes átértelmezésével eláztatni, és akkor még finoman írtuk körül az ordas hazugság fogalmát. Aztán ott van az igazmondo.hu, ahol „az ország legfontosabb hírei soron kívül jutnak el hozzád”, itt megint egy kevéssé rendezett MTI-hírgyűjtőre lelhetünk. Meg egy új oldalra is fel kell iratkozni, a DailySzegedre, ami regionális hírportál szeretne lenni, de még nem sokat tudhatunk meg róla.

Lájkolni kell még a mérsékelten vicces Funiversity of Szeged oldalt is, ami sajnos már áprilisban kifogyott a humorpatronokból, a titokzatos „A Jővő Felsőoktatási alapítvány”-t, jó, elírták, van ilyen (egyébként többek közt jogvédő és tájékoztató tevékenységet folytató HÖK-ös alapítvány), illetve a Hallgatói Mozgalom oldalt, ami 1956-ban próbálja gyökereztetni magát és a megemlékezéseken túl az ő részük a HÖK-ös demonstrációk szervezése, propagálása. És persze az EHÖK SE-t is, ami amellett, hogy sportcsapatokat tart fenn, konditermet is üzemeltet.

Az persze elő szokott fordulni, hogy valamilyen tartalomhoz lájk árán lehet hozzáférni, de a tizenhárom oldal nem vall túlzott mértékletességre. Annak mindenesetre kiváló eszköze lehet, hogy a HÖK számára kívánatos üzenetek uralják a gólyák tájékozódását. A „mozgalom” veled van, a facebookodon is.

Ha tetszett a poszt, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. Meg akkor is, ha nem tetszett. És lájkolj bennünket a Facebookon.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (1,5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr725443705

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.04. 12:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_P 2013.08.04. 10:23:40

A HOK mindigis egy vicc volt, mindenhol. Parlament piciben. Lopási gyakorlat.

Rejtélyes 2013.08.04. 10:25:55

Az ilyen "kötelező" dolgok engem pont az ellentétére ingerelnek :)

Egyébként se értem mi a brontnak a "gólyatábor"... ledegradálódott az elsősök szivatására... Anélkül is lehet új barátokat találni :)

ÉS tuti midjárt jönnek a "engem is szivattak, én is szivatni akarok" posztok... vendetta light verziója...

hatja 2013.08.04. 10:48:21

@G_P: egyetértek, közvetve én is ismerek néhány ilyen HÖK-öst és a politika "sandbox"-a, lehet minimális kockázattal gyakorolni a csalást és mutyizást.

2013.08.04. 11:00:36

@G_P: 15 éve, az én időmben is politikustanoda volt. Igazából a mai napig nem látom, hogy miért van rá szükség (tévedés ne essék, a diákok önkormányzatisága jó dolog, de tartalommal 20 év alatt sem sikerült megtölteni).

Dream_walker 2013.08.04. 11:03:54

"Annak mindenesetre kiváló eszköze lehet, hogy a HÖK számára kívánatos üzenetek uralják a gólyák tájékozódását."

Csak szólok, hogy az elmélet, mely szerint egy adott társadalom (vagy annak egy része) ellenőrzés alatt szeretné tartani az adott társadalom egy más részéhez eljutó információkat, nos, ez az teória a legordasabb összeesküvés-elméletek között van.
Tehát nem létezik, kitalált, légből kapott nevetséges dolog.

Amúgy meg egy egyetemen mindössze egy kötelező dolog van, a tantárgyi követelmények teljesítése, ezután a végén államvizsga tehető. Minden más csak szintén kitalált humbug, lehet hagyni a fenébe.

Ha a jövő értelmiségének ezreit be lehet szopatni efféle kötelező lájkolós hülyeséggel, talán nem is baj, ha egyre kevesebb egyetemista lesz, az ilyeneknek nem kell diploma meg felelősségteljes állás.

Démonmac1 2013.08.04. 11:07:02

Egyszerűen fel kéne oszlatni azt a "hallgatói önkormányzatot" is
mindig utáltam ami "kötelező"

svega 2013.08.04. 11:48:53

Kicsit KISZ szaga van az ügynek, mert kötelező, megspékelve a vezetők egyéni terveivel (kocsma-lájk stb.) Nincs egy fasza gyerek, aki legalább verbálisan felvegye a harcot? Milyen nemzet ez, mindent eltűr? A nemzeti dohányboltoknak minden éjjel ki kellene csúzlizni az ablakát jó messziről, észrevehetetlen, lenyomozhatatlan. Birka nép, beeeeeeeee. Mert megérdemli.

regress 2013.08.04. 12:18:31

ha tényleg ilyen birkák a gólyák megérdemlik.

bunk0 2013.08.04. 12:55:36

"Az persze elő szokott fordulni, hogy valamilyen tartalomhoz lájk árán lehet hozzáférni, de a tizenhárom oldal nem vall túlzott mértékletességre. "

nem vagyok naprakész a témában de szerintem az ilyesmit tiltja a facebook szabályzata, így simán le lehetne tiltani mind a 13 oldalt a picsába

+ akinek FB profilja van az sikeres ember nem lehet, ha meg gólyatáborba is jár akkor főleg nem :)

nandras01 2013.08.04. 13:11:56

wtf az a facebook??

nagyon nem akarom elhinni, hogy ennyire retardált lenne az egyetemi ifjúság...

emesis 2013.08.04. 13:15:54

A megfogalmazás, miszerint "kötelező" valóban elég szerencsétlen..azonban regisztrálni nem csak FBon keresztül lehetséges az oldalra.
Mindezek mellett lehet birkáknak titulálni az elsőéveseket, de nyilvánvalóan a többség célja, hogy minél több információt összeszedjen iskolakezdésig illetve azt követően is, manapság pedig mind "ki vagyunk szolgáltatva" a FB információmegosztó jellegének. 13 likeon meg már had ne múljon, ha arcukba kapják a híreket..arról nem is beszélve, hogy ha valamelyik időközben feleslegessé válna az illető számára, egy gombnyomással "likvidálható" az összes oldallal kapcsolatos info. Több hírt szűrni és mérlegelni még mindig okosabb stratégia..

Kisjuhász Béla 2013.08.04. 13:22:42

@emesis: Azért eléggé arra vannak terelve a gólyák, hogy a facebookos-lájkolós verziót válasszák, és akkor még mindig nincs válasz arra a kérdésre, hogy miért kell velük kocsmákat, Török Márkot meg olyan Hallgatói Hálózat-oldalt lájkoltatni, amiről a Hallgatói Hálózat tagjai nem tudnak.

komplikato 2013.08.04. 13:44:51

@svega: "Kicsit KISZ szaga van az ügynek ..."
Kicsit? KICSIT? :D

Antikommunista, antiszemita 2013.08.04. 14:26:06

A faszbúk rákos daganat a társadalom szövetein.

vega4 2013.08.04. 15:35:00

Mondjuk én direkt nem mentem gólyatáborba anno. Talán azért nincsenek a nevem mellett jelzők. (Pl. jó fej, de dekadens, vagy aranyos kis ribi, vagy ...sznivaló qrva, kemény a gyerek, de vezethető, e.t.c.) Az új hallgatók meg önként és dalolva adják át a személyes adataikat? Egy költői kérdés: mit keresnek a HÖK-ben olyan emberek, akik már rég nem hallgatók?

mirx 2013.08.04. 15:43:09

A HÖK mindigis a gázos hazug politikai pálya előszobája volt, óvatosan még azzal is, amit kérdeznek...

Antikommunista, antiszemita 2013.08.04. 16:02:33

@vega4:

Szerencsés, aki a kamerásmobilos-faszbúkos -megosztóslájkolós idők előtt vehetett még részt gólyatáborban, így nyugodtan ihatott, füvezhetett, baszhatott anélkül, hogy szarháziak visszaéltek volna a helyzettel.

Skeeno 2013.08.04. 16:06:10

Sziasztok!

A témához hozzászólnék énis,tekintve hogy eggyike vagyok a szegedi gólyáknak.Sorban akkor:

1.Lehet FB nélkül is regisztrálni-e?
Elvileg.Először énis az FB profilommal akartam összekötni,mert az sokkal gyorsabbnak tűnt mint egy sokadik,egyszerhasználatos regisztráció.
A probléma ott jelent meg amikor észrevettem hogy lájkolni kell ezt a sok szart.Ezután énis úgy voltam hogy akkor ez felejtős,és marad a klasszikus regisztráció de itt jött a pofon:
Nem lehet visszatáncolni.Amennyiben kiválaszottam az FB-s verziót,onnantól én nem tudom beállítani hogy a másik verzió elérhető legyen,csak az fb-s opciót folytathatom.
2.
Miért kell gólyatábor?
4év masszív szopás előtt állunk,ennyit hadd engedjünk már meg magunknak :D
A legfontosabb érv mégis az hogy megismerhetem azokat akikkel órákra járok,és az ilyesféle ismerettségek később életet is menthetnek.
3.
Miért nem szólt ellene senki?
Mert minek?nyílván észrevette mindenki hogy mire megy ki ez,és a gólyatábor után majd valószínűleg gyanúsan megcsappan a lájkok száma(előtte én konkrétan nem merem dislikeolni az oldalakat,mert félek hogy ezek még ezt is ellenörzik,aztán majd ezzel a kifogással küldenek haza...)

tisztapista 2013.08.04. 16:22:23

Selejt egyetemi vezetők sejejt rendezvényein úgy tudok részt venni, ha lájkolom selejt oldalaikat? Így lehetek én is selejt, ha bedőlök a HÖK mozgalom selejtes agymosásainak.

Azt hiszem kihagynám. Inkább maradnék az SZTE-nél, ami nem selejt, hanem egy neves egyetem, és én sem vagyok az, ha már megütöttem azt a szintet hogy felvettek.

vega4 2013.08.04. 16:25:42

@Skeeno: Mondjuk én nem ismerem a bolognai rendszert, de az egyetem nem 5 éves? Csak kérdezem, mert nem értek hozzá.

tisztapista 2013.08.04. 16:38:21

@Skeeno: "A legfontosabb érv mégis az hogy megismerhetem azokat akikkel órákra járok,és az ilyesféle ismerettségek később életet is menthetnek."

Cipőt a cipőboltból, tanulótársat a tanóráról. Semmi hasznod nem lesz abból, ha selejtes alkoholistákat ismersz meg egy gólyatáborban.

Ha tényleg a tanulás miatt mentél az egyetemre, akkor az első órán majd megismerkedsz azokkal, akikkel órákra jársz.

eßemfaßom meg áll 2013.08.04. 17:31:35

Mivel pont 1db kattintás a "tetszik"elt FB-profil "mégsem tetszik"elése, így szerintem a hatalmas probléma talán mégsem vezet a fejlett nyugat összeomlásához.

eßemfaßom meg áll 2013.08.04. 17:33:24

@Skeeno: Én mondjuk nem voltam anno gólyatáborban, mégsem ismeretlenként búcsúztunk egymástól a csoporttársakkal pár évvel később.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.04. 18:46:40

Nyugodtak lehetünk. A jelenlegi HÖK-ösök a jövő politikusai. A leggennyesebb HÖK-ösök lesznek a legeredményesebbek a pártokban, ez garantálja, hogy a politikai "elit" soha ne tisztulhasson meg.

Rat Piley 2013.08.05. 11:33:34

Török Márk egy köcsög. Aki lájkolja, az is.

Közösségek

süti beállítások módosítása