I am G, bitches - az ember, aki megpiszkálta az ELTE bajszát

2013. 08. 06. 09:55 - Átlátszó Oktatás

Címkék: interjú oknyom elte hök

"Besütnek majd az átláthatóság sugarai, bevilágítják a HÖK-irodák sötét bugyrait, ez a terv."- nyilatkozta G Szabó Dániel a Magyar Narancsnak, akik az első nyári tárgyalásról és közéleti karrierjéről kérdezték újra szerzőnket, a perindítót.

WTF, avagy mi is ez az egész? Korábban beszámoltunk Dani cicaharcáról az ELTE ellen, amelyben felvetődtek némi kérdések, pl hogy közfeladatot látnak-e el a HÖK választott tisztségviselői, jogunk van-e megismerni az egyes HÖK tisztségviselők javadalmazását és jutalmazását, illetve mire és hogyan költ el a HÖK évente nagyjából 21 millió forintot. (Az első tárgyalás, július 11-én zajlott le, ennek jegyzőkönyvét itt olvashatjátok.)

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

A Magyar Narancs szerint "elméleti kérdésen fog eldőlni a hallgatói érdekképviselet költségvetésének átláthatósága: a bíróságra vár annak eldöntése, hogy „közfeladatot ellátó szervnek” minősül-e a Hallgatói Önkormányzat."

Márpedig ez egy fontos és érdekes kérdés. Célunk, mint oktatási szférával foglalkozó oknyomozó portál, s ahogyan a perből is látszik, hogy minden állami egyetemen és főiskolán működő hallgatói önkormányzatok működését átláthatóvá és követhetővé tegyük. A per további folyását itt is nyomonkövethetitek: http://ajkhokfigyelo.blogspot.hu/

Így érthető, hogy büszkék vagyunk barátunkra, Dr Coelho Neo Danira, a nap sztárjára. Olyannyira, hogy be is izzítottuk a photoshopot, hogy ezt ki is fejezhessük.

Amúgy lehet még gyártani a meme-eket, ha valakinek eszébe jut bármi jó ;) szól ki nektek a gép mögül egy orosz troll.

Kövessetek minket Facebookon és Twitteren!

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr465446826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása