Közösségi konyhát hoz létre az SZTE EHÖK

2013. 08. 26. 16:17 - m. g.

menza.png

300 forintért juthatnának meleg ebédhez a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, ha megvalósul a hallgatói önkormányzat kezdeményezése. Csak az alapanyagok árát kellene fizetni, a legrászorultabbak pedig ingyen étkezhetnének. Az általunk megkérdezett vállalkozó szerint ez több kérdést is felvet.

Az SZTE EHÖK nemrég azzal kereste meg a szociális ösztöndíjrendszer alapján legrászorultabbnak minősülő hallgatókat, hogy felmérjék, igénybe vennék-e a kedvezményes étkezési lehetőséget. Varga Tamás Ottó, a hallgatói önkormányzat juttatási és térítési referense arról tájékoztatott bennünket, hogy velük próbálnák ki, hogy hogyan működik ez a támogatási forma, majd minden hallgató számára nyitottá tennék. A lebonyolítás előfizetéses rendszerben történne, és minden tizenhetedik befizetés után egy rászoruló hallgató ingyenes étkezésben részesülhetne.

A tájékoztatás alapján a pedagógusképző kar főépületében, a Tamási Áron Klubban szolgálnák ki a hallgatókat, naponta 11 és 15 óra között. Varga Tamás Ottó elmondta, hogy az étkeztetésben most is aktív piaci szereplőkkel dolgoznak együtt. Arról is beszámolt, hogy tapasztalataik alapján a hallgatók nagy részének gondot jelent a mindennapi meleg ételhez jutás, ezt szeretnék megoldani.

Megkérdeztünk több, egyetemisták által is látogatott éttermet működtető vállalkozást, de megkeresésünkre csak egyikük reagált, névtelenséget kérve. Elmondta, hogy amellett, hogy elismeri a szociálisan rászorulók támogatásának szükségességét, a kezdeményezés piactorzító hatású lehet. Hozzátette, ahhoz, hogy a kezdeményezés megvalósuljon, a kijelölt helyet alkalmassá kell tenni, tálalókonyhát kialakítani, biztosítani az egészségügyi ellenőrzést, az előírásoknak megfelelést. Mint fogalmazott, "szegénykonyha" létrehozása helyett korrektebbnek és a hallgatók számára is barátságosabb megoldásnak tartaná, ha a már működő éttermek vehetnének részt a programban, úgy, hogy vállalják, hogy meghatározott áron biztosítanak menüt, amiért az egyetemisták önköltségi árat fizetnek, a fennmaradó összeget pedig az EHÖK-kel számolják el.

Szegeden a legolcsóbb helyeken egyébként 600 forint körüli áron lehet menühöz jutni.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr955478093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B79 2013.08.27. 11:11:05

A kép csak illusztráció...

Közösségek

süti beállítások módosítása