Eszel, örülsz

2013. 09. 30. 19:33 - Kisjuhász Béla

torokkadarbloghu.jpgKedvezményes ebédeltetésbe fogott a szegedi egyetem hallgatói önkormányzata (EHÖK). A valahonnan hozatott meleg ételt háromszáz forintért kapják meg az egyetemisták, a fennmaradó összeget meg az EHÖK rendezi, valamiből. - Vélemény

Korábban az Átlátszó Oktatás is beszámolt a kezdeményezésről. A helyi napilap, a Délmagyarország mai cikke szerint a projekt már elindult, először a hatvan leghátrányosabb helyzetű egyetemista kap olcsó ebédet, de kiterjesztenék a rendszert minden hallgatóra.

Az jó, mert alig pár hónapja vették el a minden nappali tagozatos hallgatónak járó ingyenes tömegközlekedési bérletet. Azzal ellentétben viszont a háromszáz forintos ebéd nem szociális juttatás, nem a hallgatói normatívából valósul meg, sietett leszögezni a hatodik EHÖK elnöki ciklusát nemrég titokban megkezdő Török Márk.

Hanem miből?

A nyuszi hozza.

Honnan hozza?

Az is titok.

"Az ovi olyan hely,
hogy itt a dömper
százhússzal tép el,
de ne kérdezd, mit szállít,
és ne szólj be, mert még
leszakad a hinta alattad,
hogy mást ne mondjak,
de nem csak így, hogy dsss,
hanem így, hogy áááá, dsss!"

(Belga: Ovi)

A projektért felelős HÖK-ös a Délmagyarországnak nem kívánta elárulni, mely éttermekkel kötöttek szerződést, azok meg nem szeretnének nyilvánosságot.

“Mi választottuk őket!
Minket képviselnek!”

(Belga: Képviselő boogie)

Ilyenkor megijedek, hogy átaludtam azt a fontos pillanatot, amikor a hallgatói önkormányzat magánrészvénytársasággá alakult, amiben a HÖK-ösök saját vagyonukkal gazdálkodnak és nem kell nyilvánosságra hozni még a pályázatot sem, ami alapján megválasztották a górét.

A háromszáz forintos ebéd persze tök jó dolog, mint a 3,60-as kenyér meg a rezsicsökkentés. Egyél, örülj, csak ne nagyon firtasd, mi van a háttérben.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr535541902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása