Török Márk szivárogtat, miközben pereljük az egyetemet!

2014. 05. 28. 18:00 - eszbé

fix-foia.jpgHiába adtunk be adatigénylést a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának elnöki pályázataiért, perre kell mennünk az egyetemmel, hogy megkapjuk az iratokat. Eközben a HÖK-elnök érdekes stratégiát választott.

Csütörtökön 15 óra után tíz perccel az Európa Rádió szegedi adásában részletes riportot hallhattok peres ügyeinkről. A rádió Svédasztal című műsorában megszólal Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Török Márk, az egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke és Szalai Balázs, az Átlátszó Oktatás szerzője.

Információink szerint a műsorban idézni fogják Török pályázatainak egyes részeit. Vagyis miközben mi jogvitában állunk az egyetemmel az adatok nyilvánosságra hozataláért, addig az EHÖK elnöke másnak kiadja azokat.

Mivel a pályázatok megismerhetősége ezek szerint szimpátia kérdése, ezért azt gondoljuk, hogy egyre fontosabb, hogy jogi eljárás tisztázza a kérdést, és ne csak az adatgazda kénye-kedve szerint kiadott dokumentumokból lehessen tájékozódni. 

Az Európa Rádió műsorát interneten itt érhetitek el, Szegeden pedig a 87,9 MHz-en hallgathatjátok.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr446223709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása