Így segít az ügyvédi kamara egy leendő ügyvédnek

2014. 08. 29. 08:00 - Átlátszó Oktatás

Aki ügyvéd akar lenni, annak ügyvédiskolába kell járnia. Egy olvasónk beiratkozott a szerdai csoportba, de később kiderült, hogy egy másik képzése ütközik ezzel. Még bőven a végső jelentkezési határidő előtt írt egy levelet az ügyvédiskolát szervező Budapesti Ügyvédi Kamarának, hogy tegyék át másik csoportba, mert nem volt egyértelmű az ügymenet. Hogy mit válaszoltak?

Iratkozzon be egy másik csoportba!!!!!

ügyvedikamara.JPG

Megszólítás nélkül, de öt felkiáltójellel! Az eredetileg a kamarának küldött levél egyébként teljesen normális volt, nem volt bunkó, vagy kötekedő, egyszerűen segítséget kért egy leendő ügyvéd, attól a kamarától, amelyik elvileg érte dolgozik. A BÜK honlapja szerint a kamara az "ügyvédek szolgálatában" gondoskodik a jogaik védelméről, segíti a kötelezettségeik teljesítését és szervezi a szakmai továbbképzést.

Ehhez képest, amikor ez az ügyvédjelölt ezek után a második jelentkezéssel kapcsolatban még egy kérdést feltett (elektronikusan ÉS papír alapon is jelentkezni kell az ügyvédiskolába, nem olyan egyszerű ez), már semmilyen választ nem kapott. Hiába zárta a levelét így:

Köszönöm a segítségét, illetve szíves és mindenre kiterjedő tájékoztatását.

Választ azóta sem kapott.

Érdekes egyébként, hogy ha az előbbi oldalon a kamara történetéről szóló linkre kattintunk, egy hibaüzenetet kapunk: bejelentkezés nélkül nem olvashatjuk el a BÜK történetét.

Ha te is kaptál már vicces, vagy hasonlóan troll választ a Budapesti Ügyvédi Kamarától (vagy másiktól), küldd el az atlatszooktatas@gmail.com címre!

Nyaljátok ki!

Nem teljesen biztos, hogy a kamara valóban az ügyvédek érdekében dolgozik: tavaly az egyik ügyvéd (Dr. Sz. K.) annyira kiakadt, hogy a kamarai tagdíj átutalásakor ezt a szöveget írta a közlemény rovatba:

teccenek kinyalni a seggem.

A kamara nem értette a humort: ügyvédhez méltatlan magatartás miatt fegyelmi eljárást indítottak az ügyvéd ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr756638183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kicseszett Fővárosi Törvényszék 2014.08.30. 06:43:22

  A törvények betartásának látszatával működtök, de közben a bankokhoz hasonlóan éppen ellenkezői vagytok annak, aminek lennetek kellene. A bankok nem védik és gyarapítják a pénzünket, hanem trükkösen ellopják. Sőt még más vagyonunkat is, ha nem védjü...

Trackback: Legnagyobb mértékben a bírák és ügyvédek bizalmi indexe zuhant 2014.08.29. 18:26:33

A politikusok az utolsók, viszont 7 és 7 százalékot zuhant a bírák és ügyvédek bizalmi indexe a társadalmunkban 5 év alatt. Ezzel ezen felmérésben ez az a két szakma, ami a legnagyobb bizalmi vesztést elszenvedte 2008 és 2013 között.

Trackback: Bita Judit ügyvéd fegyelmi eljárása 4 2014.08.29. 18:26:00

Az iGazságszolgáltatási-maffia Ellenes Csoport jelenti: A Budapesti Ügyvédi Kamara már háromszor kihúzta a slamasztikából Bita Judit ügyvédet, az adott ügyvédi kamara Eötvös díjjal kitüntetett, mára már csak volt vezetőségi tagját. Aki természetesen i-...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Disznó Úr 2014.08.29. 09:25:36

Az ügyvédi kamarában az ügyvédek által fizetett alkalmazottak dolgoznak. Régen őket magántisztviselőknek hívták, esetünkben azonban a hozzáállásuk olyan, mintha az Ügyvédeket Ellenőrző Hatóság mindenható munkatársai lennének.

A "mezei" ügyvéddel a legutolsó gizike is olyan magas lóról beszél, mint egy rosszabb fajta hivatalban. Valahogy az van a fejükben, hogy a kamarai tisztségviselő ügyvédek mintegy főnökei a többi ügyvédnek, ők pedig ugyebár a főnökség szeme és karja.

Ezt a levelet nyilván egy ilyen nagyeszű írta, a kamarában tisztséget betöltő ügyvédek nyilván nem foglalkoznak ilyen "piszlicsáré" ügyekkel.

Az a vicc, hogy minden kamarai választáson kötelező hívószó a "szolgáltató kamara", de a kamarai alkalmazottak mentalitására nem tudott kiterjedni.

Ez nem unikum, nézzünk meg bármilyen munkahelyet, az alkalmazottak 90 %-a abban a tudatban él, hogy szívességet tesz azzal, hogy reggel egyáltalán méltóztatik bemenni. Ha ezen felül extra dolgokat is el mernek várni tőle, akkor morcos, haragszik a világra, hiszen ő többet érdemel.

30-06 2014.08.29. 17:40:50

Nálatok is így megy?
Akkor felesleges fenntartani 20 területi kamarát. Elég lenne egy is.

GTOnizuka 2014.08.29. 19:54:01

Az ELTE TTK egy TOja:

"Tisztelt Hallgató!

A legjobb tudomásom szerint nem tegeződünk.

Üdvözlettel:
Török Gabriella"

És ezzel letudta a hosszú mondatokban megfogalmazott, nagyon fontos problémám, amit javarészt ő okozott, és amit több mint három hónap múlva sikerült megoldani.

A dékánhelyettesASSZONYt is ugyanebből a fából faragták. Az ELTE-n emberséget, professzionalizmust, segítőkészséget nem találtam még. Ha odamegyek valakihez az utcán útbaigazítást kérni abban több van ezekből a tulajdonságokból, mint ezeknek, akiknek fizetett hivatásuk lenne, hogy segítsenek. :)

Szerettem volna olyan kedves hivatalnokokkal találkozni az ELTEn, mint ez a BÜKös levélküldő.

gizmo26 2014.08.29. 20:35:03

Sóhivatal. Abból is a legrosszabb fajta, mert a többi legalább megijed, ha ügyvéddel meg perrel fenyegeted őket.

bbwd 2014.08.30. 01:34:55

"Nem teljesen biztos, hogy a kamara valóban az ügyvédek érdekében dolgozik"

teljesen biztos, hogy nem:)

évi 120 ezerért nem csinálnak semmit, és ha át akarnál jelentkezni egy másik kamarába, újból fizethetnéd a 3-4 kiló regisztrációs díjat...

miért is?

bbwd 2014.08.30. 01:36:03

@gizmo26: erre a régi mondás: kurvát fasszal, ügyvédet perrel fenyegetni nem érdemes...

gizmo26 2014.08.30. 02:39:13

@bbwd: Csak nem tőle idéztél :-)

www.youtube.com/watch?v=v3nPgLRRlEI#t=89

(1:29-től van benne az általad idézett szöveg)

geriszab (törölt) 2014.08.30. 03:32:07

óó bazz!
az ügyvédi kamara csak egy a tagdíjakból összedobott pénzből fenntartott sóhivatalok közül, amik persze a tagság felett uralkodni akarnak, nem pedig szolgáltatást nyújtani
a gépírónő Jucika (jó, ma már valószínűleg jogi asszisztens Vanessza lehet a neve) a főfőméltóságú úr alatt nyög, ettől máris azt hiszi, hogy pökhendi módon szólhat minden földi halandóhoz

igen, az egyetemi tanulmányi osztályok téós picsái is pont ilyenek (az én egyetememen már ügyvivő szakértőnek hívják őket LOL!, a takarító meg gondolom higiéniai munkatárs, de ebben nem vagyok biztos)
egy brancs ez, mentalitásban főleg, a Rákosi-korszak házmester mentalitásának méltó folytatói

minden szervezetben a legalul lévők a legfrusztráltabbak, legostobábbak, legakadékoskodóbbak, mindig a portással, titkárnővel a legnehezebb zöld ágra vergődni, amint egy magunkkal egy szinten lévő személy elé kerül az ügy, onnantól kezdve sima a történet
de addig ezek a Gizikék szétszopatnak

gizmo26 2014.08.30. 12:14:32

Az építész kamara jutott hirtelem eszembe. Évi 49.000 Ft a tagdíj amiből az elnökség külfödre ját "tanulményútra", de ha pl. az egyik kollégád ellpoja/lemásolja az ötleteidet, akkor a kamarai etikai bizottság komoly szankciót nem hoz az ügyben (ugye ő is fizeti a tagdíjat, és ha felfüggesztik, akkor nem)

Ja, én átjelentkeztem a budapestiből a békés megyei kamarába, de természtesen utána a pestiből nem töröltek, és mindkét helyről küldték a 49.000 Ft-os tagdíjat.

Fel akartam hívni a budapestieket emiatt, de nem veszik fel, mint megtudtam a nyáér folyamén nem dolgoznak.

Azúgy azt sem értem minek építész kamara. Vágzuettségtől függetlenül az összes mérnök a mérnökkamara tagja, ahol ráadásul még a tagdíj is alacsonyabb egy 10-essel, de az építészek nem fértek meg velük.

Szóval igen, máshol is van sóhivatatal.

Közösségek

süti beállítások módosítása