Elhatárolódnak az ,,aberrált cselekvésektől" és lemondanak az ELTE ÁJK és TÓK HÖK elnökségei

2014. 10. 03. 19:02 - Prinz Dániel

Címkék: elte HÖK

Most kaptuk meg Zaránd Péternek, az ELTE EHÖK elnökének közleményét, mely szerint a 2014-es TÓK és a 2013-as ÁJK gólyatáborokban történt nemi erőszak miatt lemond a két kari HÖK teljes vezetése és vállalják az egyetemen elindult vizsgálatok minden következményét. Zaránd közleménye szerint ezentúl nem fogják elfedni a feszültségeket és kibúvókat keresni, hanem ,,feltárják a felelősségeket". 

Az elmúlt időszakban tárgyalt megengedhetetlen események nem csökkenthetik az ELTE hallgatóinak és az ELTE HÖK közösségének értékeit. Az ELTE Hallgatói Önkormányzat számára mindig a hallgatói érdek jelentette az első számú prioritást. Ezen szempont alapján, ahogyan eddig is, úgy ezek után is határozott szándékunkban áll, hogy mind a jelenlegi, mind a jövőbeli tisztségviselőink szakmai, erkölcsi és morális értékei megkérdőjelezhetetlenek legyenek.
Annak érdekében, hogy sem a jelenben, sem a jövőben ne nyomják rá bélyegét a történtek azon hallgatók által választott tisztségviselők munkájára, akik legfontosabb feladatuknak a hallgatói érdekképviseletet tartják és emellett hitelesen is teszik azt, a fent leírt intézkedéseket elengedhetetlennek tartjuk. Ezért nem elfedjük a feszültségeket, nem kibúvókat keresünk, nem csupán a társadalmi környezetre, vagy a fenntartói szabályozások és döntések elégtelenségére mutatunk rá, hanem nyíltan feltárjuk a felelősségeket, megnevezzük a felelősöket. Az ELTE polgáraiként kötelességünknek érezzük ezt tenni.

A közlemény szerint javasolják, hogy ezentúl egy egyetemi bizottság hagyjon minden eseményt részleteiben jóvá és a résztvevők tegyenek külön nyilatkozatot az egyetemi szabályok betartásáról.

A teljes közlemény elérhető itt. Korábban megjelent nálunk Körösparti Péter HÖOK-elnök levele, amelyben arra kérte Zarándot, hogy tegyen meg mindent az érintett HÖK-vezetők távozása érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr726756573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyreal 2014.10.04. 05:35:05

Hogyne választanák. Ezek mind csak látszattevékenységek a népnek. Maguktól soha nem vállalták volna a felelősséget, mindez a médiafelhajtás miatt van. Meg érted...jogi kar??? Oda a felvételnél azért erős alapfeltétel a gerinctelenség, ami látszik abból is, hogy csak akkor lettek készséges báránykák, amikor már erősen szorult a hurok...

idiotabarom 2014.10.04. 12:07:29

Ez szép munka volt. Augusztus végén történtek a balhék, egy hónapig - vizsgálat ide vagy oda - szorongatta a rendszer a kezeket, de egy hónap után (!) , amikor már annyira kellemetlenné vált, hogy minimális esély sem maradt az ügy eltussolására, lemondatták a két kompániát. Gratulálok, ennyit a felelősségtudatról. Egy rendes közösségben ezek a dolgok MÁSNAP történnek meg.

Két dolgot rögzítsünk még. Van vizsgálat, végre történt lemondás, de egy hónap telt el és még SENKIT sem vontak ténylegesen felelősségre. Mindenki emlékszik rá, hogy a listás ügy után sem volt semmilyen felelősségre vonás, szépen ment tovább minden. Úgyhogy ez az egész még messze nem befejezett.
A másik, hogy az ÁJK-n a választás október 9-én kezdődik, szóval a mostani kompániának kb. egy hónapja volt hátra. Ennyit erről.

ajkhok.elte.hu/wp-content/uploads/2014/09/V%C3%A1laszt%C3%A1si-ki%C3%ADr%C3%A1s-2014.pdf

Netuddki. 2014.10.04. 13:09:20

"Zaránd közleménye szerint ezentúl nem fogják elfedni a feszültségeket"

Ezek szerint még mindig nem értik. Nem "feszültség", hanem bűncselekmény.

Netuddki. 2014.10.04. 13:10:34

@Online Távmunkás: "Vajon újraválasztják őket?"

Miután leülték? Kétlem.

béla a görög (törölt) 2014.10.04. 15:26:57

Nemhiába JOGI Kar:

NEMI ERŐSZAK történt.

- áááá, csak légyott volt az.
- áááá, csak kicsit eldurvultak a dolgok.
- áááá, csak feszültsék vannak
- áááá, csak kibúvokat keresnek.
- áááá, "feltárjuk a felelősséget"
- áááá, elhatárolódunk az "aberrált cselekvésektől"

B+ NEMI ERŐSZAK történt.
Az tudtommal BŰNCSELEKMÉNY.
A bűncselekmény eltusolása is bűncselekmény.

Hol a hír a letartoztatásról?

Bambano 2014.10.04. 16:10:59

@idiotabarom: tévedés. a mostani, lemondott, hök vezéreket ugyanúgy szivatták anno a gólyatáborban, mint amiből a balhé kipattant.

ha minimális gerincük lett volna, már akkor feljelentést tesznek, amikor ők kijöttek a gólyatáborból. nem pedig eljátsszák a minket is szivattak, szivassunk mi is módszert.

persze a helyes eljárás az lett volna, ha egy-két jobb kiállású gólya jól pofánveri a gólyatábori szervezőket, rögtön azután, hogy ilyeneket kiejtettek a szájukon.

Közösségek

süti beállítások módosítása