UPDATE: Helyreigazítást küldött a HÖOK

2014. 09. 17. 00:03 - Átlátszó Oktatás

Helyreigazítást küldött nekünk a HÖOK egy ex-HÖK-östől származó korábbi posztunk miatt. Ebből kiderül a szervezet álláspontja, a szöveget itt tesszük közzé:

Tovább »

Vélemény: Megcsonkolnák a HÖK-öket

2014. 09. 11. 08:25 - Átlátszó Oktatás

A Magyar Nemzet Onlineon olvasható, hogy a hallgatói önkormányzatokkal szembeni negatív közhangulatot meglovagolná az orrát mindenbe beleütő Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. Tervezetük szerint a diákszervezetek túlzott befolyása miatt három főben kell maximalizálni a HÖK részvételét az egyetemi és főiskolai szenátusokban, kormányrendeletben határoznák meg a diákképviseleteknek nyújtható támogatások mértékét, és törvénybe foglalnák, hogy a rektor, illetve a kancellár felel a hallgatói önkormányzatok kétévenkénti átvilágításáért.

A legelején leszögezném: a kiszivárgott információk alapján ez baromság lenne.

url.jpg

Tovább »

Politikai szervezet nőtt ki a szegedi HÖK-ből

2014. 09. 10. 08:00 - Kisjuhász Béla

HÖK-ös jelöltek bukkantak fel az őszi önkormányzati választás szegedi indulói között. Utánanéztünk: az őket jelölő szervezet korábban a hallgatói élet aktív szervezője volt, de most is több szálon kötődik az egyetemhez. Az egyetemi hallgatói önkormányzat felügyelőbizottsági tagja is képviselőségért indult.

Tovább »

Ex-HÖK-ös: a fonyódi erőszak nem példátlan a gólyatáborokban

2014. 09. 09. 13:20 - Átlátszó Oktatás

A következő olvasói levelet egy ex-hökös olvasónk küldte. Azért szeretnénk közzétenni levelét, mert valahogy mindig másképp hangzik, ha a sajtóban a gólyatáborokról eddig megjelenteket olyan szereplők erősítik meg, akik belülről is láthatták a működést:

Tisztelt Szerkesztőség!

XY vagyok a PTE volt HÖK tagja. Tavaly végeztem és a HÖOK munkájába is rendszeresen besegítettem egy éven keresztül, mikor is az ELTE vendéghallgatója voltam egy évig. A tegnap megjelent cikkre szeretnék reagálni.

Tovább »

ELTE: a legsúlyosabb felelősségre vonásra lehet számítani

2014. 09. 04. 12:09 - Átlátszó Oktatás

Reggel fél kilencre hívott össze sajtótájékoztatót a gólyatáborok kapcsán az ELTE rektora, dr. Mezey Barna. Az egyetem képviseletében részt vett az eseményen dr. Fábri György kommunikációs igazgató, Zaránd Péter az egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke, valamint a Tanító- és Óvóképző Kar dékánja, Dr. Mikonya György. A sajtóban megjelent információk birtokában az ELTE fegyelmi eljárást indított a nemi erőszakkal gyanúsított hallgatóval szemben, ami a rendőrségi nyomozás lezárultáig tart. Az erőszakot egy elsőéves hallgatóval szemben követték el a TÓK gólyatáborában múlt hét szombaton Fonyódligeten. Felfüggesztették a TÓK HÖK elnökének, Galántai Tamásnak a státuszát, vele szemben is fegyelmi eljárást indítottak. Felfüggesztésben részesültek az egyetem egy másik, ÁJK gólyatáborának szervezői, illetve a kar HÖK elnöke is.

10352196_10204395020386390_4181769790160354583_n.jpg

Tovább »

A HÖK-elnök is tudhatott a gólyatábori erőszakoló múltjáról

2014. 09. 03. 10:43 - Átlátszó Oktatás

Figyelmeztethették a gólyatábort szervező hallgatói önkormányzat vezetőjét K. S. Sz. aberráltságára, de nem vette komolyan a jelzést – írta egy olvasónk.

Tovább »

Hirdetés

Oktatási közbeszerzés figyelő

Együttműködő partnerünk

Kopie (2) von Új kép (1).bmp

Az Átlátszó Oktatás együttműködik a Campus Online-nal, ezért mindketten átvesszük egymás jó cikkeit. Az átvett cikkeink itt találhatóak!

Közösségek