Török Márkot, a szegedi HÖK-vezért idéztetjük a bíróságra

2014. 11. 27. 11:39 - Átlátszó Oktatás

Beperelt minket a Szegedi Tudományegyetem, mert egy cikk címében szerintük azt írtuk, hogy csaltak a szegedi HÖK-választáson. Aztán a perben olyan iratok kerültek elő, amik bizonyítják, hogy tényleg csaltak. Januárban maga Török Márk, a szegedi egyetemi HÖK-öt tíz éve vezető főfőnök fog tanúskodni, aztán lassan ítélet is születhet. A keddi tárgyaláson remekelt az egyetem ügyvédje. Január 15-én te is találkozhatsz Török Márkkal a Szegedi Törvényszéken, mit kérdeznél?

Tovább »

Így választanak vezetőket maguknak a norvég gyerekek

2014. 11. 22. 08:56 - Átlátszó Oktatás

A gyerekek maguk közül választhatnak vezetőket, akiktől játékokat tanulnak. Vendégszerzőink egy olyan norvég projektet mutatnak be, ami a szünetekben magányosan unatkozó gyerekeket is a közösség részévé akarja tenni, és népszerűsíti a testmozgást is.

Az alapító, Kjartan Eide szerint nagy probléma az iskolákban, hogy a gyerekek egyre passzívabbak és ez a magatartás jó talaja az iskolai zaklatásnak (bullying – a szó, amit talán még senkinek sem sikerült jól magyarra fordítania). Szóval, amikor úgy érezte, hogy az általa kitalált módszer működik, alapított egy társadalmi vállalkozást.

 

Hogy mi az a társadalmi vállalkozás, vagyis social entrepreneurship? Olyan üzleti vállalkozás, ami egy civil szervezethez hasonlóan egy-egy szociális problémát karol fel és keres megoldást rá, mindezt olyan módon, hogy a segítő tevékenység üzletileg, pénzügyileg fenntartható legyen. Társadalmi vállalkozások itthon is vannak, bár nagyon kevés, és épp akkora terhek sújtják őket, mint a hagyományos vállalkozásokat.

A társadalmi válllakozás jellegnek hátulütője lehet, hogy sok esetben hátrányos helyzetű csoportnak kínál terméket vagy szolgáltatást, ami nem biztos, hogy önmagában fizetőképes. Nos, a Trivselsleder esetében az iskolák az elsődleges célcsoport. Az iskoláknak vannak saját forrásai, amiket szolgáltatások megvásárlására költhetnek.

A videót Bán Bence és Mészár Anna készítette, blogjuk itt érhető el.

3. helyen az Átlátszó Oktatás a Godldenblogon!

2014. 11. 21. 13:13 - Átlátszó Oktatás

Címkék: goldenblog

A Goldenblog zsűrije szerint Magyarország 3. legjobb közéleti blogja vagyunk, a közönségszavazáson pedig a tizenharmadikok lettünk.

Untitled-1.jpg

A tavalyi évben elért 4. helyünkhöz képest idén felértünk a dobogóra, ez kifejezetten nagy dolognak tartjuk, hiszen mégis csak egy rétegblog vagyunk a tágabban értelmezett közéleti blogokhoz képest. Köszönjük a szakmai zsűrinek, de elsősorban azoknak köszönjük, akik olvasnak minket és ránk szavaztak!

Ígérjük, hogy élünk a belénk fektetett bizalommal, nagyobb terveink vannak, amelyekről az elkövetkezendő hónapokban tájékoztatunk is titeket.

Köszönettel,
Átlátszó Oktatás

Egyetemi Rádió // Hetünk legfontosabb oktpol eseményei zsírosan

2014. 11. 11. 14:50 - szakiee

Egyetemi Rádió a Tilos Rádió-ban kedd reggel 07:00-től!

Témák:
- AFS Unesco szimpózium élménybeszámoló.
- ELTE kirúgások és választások.
- Gimnáziumi megszorítások.

Mai pupákok: Fanó, Zsófi és Szaki!

Az adás ITT hallgatható meg.

Tovább »
Szerintünk:(0/5)
Török Márk-o-Meter:(0/5)

Kevesebb ÁO cikket kívánnak az új szegedi HÖK tagoknak

2014. 11. 04. 14:22 - Átlátszó Oktatás

Címkék: szte HÖK

10678685_828919790463049_1855541153831547693_n_1415101080.jpg_527x402

A Szegeden méltán világhírűvé vált Átlátszó Oktatás olyan tényező lett, ami mellett a távozó hökösök sem tudnak elmenni. A BTK HÖK leköszönő elnöke kíván jó munkát  - forrásaink szerint - az általa favorizált és baráti új hök tagoknak, egy kedves kollegina ehhez csatlakozva kíván kevesebb ÁO cikket az új testületnek. Kijelenthetjük, hogy az ÁO-n megjelenő cikkek lettek a szegedi hökügyletek fokmérői!

Sikeres és átlátható munkát kívánunk az új testületnek!

Interjú Gulyás Tiborral a HÖOK új elnökével

2014. 11. 04. 10:02 - szakiee

Október 18-án a HÖOK Tisztújító Közgyűlést tartott Egerben. A HÖOK új elnökével Gulyás Tiborral beszélgettünk a fizetéséről, a HÖK átláthatóságáról és hogy mit szól a pletykához, miszerint az egyik általa jelölt és a közgyűlés által  megválasztott Garbai Ádám Jobbik tag lehet.

Szerintünk:(0/5)
Török Márk-o-Meter:(0/5)

Hirdetés

Oktatási közbeszerzés figyelő

Együttműködő partnerünk

Kopie (2) von Új kép (1).bmp

Az Átlátszó Oktatás együttműködik a Campus Online-nal, ezért mindketten átvesszük egymás jó cikkeit. Az átvett cikkeink itt találhatóak!

Közösségek