Vizsgálatot kértek az NKE-n a doktori iskola vezetője ellen

2014. 07. 11. 08:05 - Átlátszó Oktatás

Közérdekű bejelentést tettek és vizsgálatot kezdeményeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, miután megírtuk, hogy a doktori iskola vezetőjének tudományos karrierje megkérdőjelezhető. A bejelentő azt is kéri, hogy vizsgálják meg, nem tettek-e közzé titkosított dokumentumokat az egyetem honlapján. Eközben az egyetem fenntartója, a Belügyminisztérium még mindig nem reagált, hogy visszaélést követett-e el az egyetem, mikor Bukovics titkosított anyagait megosztották honlapjukon.

kozszolg_alter.jpg

Tovább »

Zavar, hogy megtudják mennyit kapsz a HÖK-től? Akkor ne kérj!

2014. 07. 04. 09:00 - GSzD

​Módosul az ELTE szabályzata: mostantól az, aki HÖK-ös pénzre pályázik, vállalja a nyilvánosságot. Zavar, hogy mindenki megtudja, hogy mennyi pénzt kapsz a HÖK-től? Akkor ne kérj pénzt! - lényegében erről van szó.

Az új szabály megkerüli a problémákat és azt mondja, hogy aki HÖK-ös pénzre pályázik, az ezzel elfogadja, hogy az ő adatait nyilvánosságra lehet hozni. Már a beiratkozásnál figyelmeztetni fogják erre a hallgatókat.

Tovább »

Titoksértés az NKE-n?

2014. 06. 30. 08:10 - Átlátszó Oktatás

A Nemzeti Közszolgálati egyetem véleményünk szerint titkos, minősítéssel ellátott anyagot osztott meg honlapján. A Magyar Tudományos Akadémiát kérdeztük, hogy a Belügyminisztérium feloldotta-e Bukovics István munkáinak titkosítását. Nem. Mi lesz most?

Tovább »

Naptárba vele! - No Kredit Szabadegyetem

2014. 06. 27. 17:09 - Átlátszó Oktatás

Év elején foglalkoztunk első ízben a No Kredit Magazinnal, ami a tavaly szervezett szabadegyetem szellemi kistestvéreként jelent meg. Július elsejei kezdettel a Modern Városi Élet cím alatt laza környezetben hallgathatunk több mint 40 inspiráló előadást, többek között dizájn tervezésről, társadalmi kérdéseket boncolgathatunk, szerepet kap a forgatókönyvírás és megannyi workshop.

flyer1.jpg

Tovább »

Hazugsággal kér helyreigazítást az NKE

2014. 06. 24. 08:00 - Átlátszó Oktatás

Hazudott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a nekünk küldött helyreigazítási kérelmében. Azt is sugallták, hogy egy oktatójuk tudományos dolgozatai régóta hozzáférhetőek honlapjukon, de a fájlok tulajdonságaiban látszik, hogy csak aznap készültek el, amikor a kérelmet küldték nekünk.

dok-nemzeti-kozszolgalati-egyetem-logo.598.328.c.jpg

Miután beszámoltunk Bukovics István, az Nemzeti Közszolgálati Egyetem KTK Doktori Iskola vezetőjének szövevényes tudományos életútjáról, az NKE hamis állításokkal teletűzdelt helyreigazítási kérelmet intézett szerkesztőségünk felé. A cikk tartalmát támadva az első gondolatoknál könnyen leleplezhető állításokkal magyarázták, hogy miért patyolat tiszta az egyetem tudományos élete, illetve Bukovics Istváné. A Belügyminisztérium által titkosított, Moszkvában szerzett diplomamunkáját és kandidátusi értekezését feltöltötték az egyetem honlapjára, pont a helyreigazítási kérelem benyújtása előtt, mintha mindig is hozzáférhető lett volna. Tagadták a titkosítás tényét is, miközben az MTA, illetve a BM is megerősítette a cikk megjelenése előtt, hogy Bukovics István tudományos munkái, illetve a honosítási eljárás is minősítéssel ellátott, titkosított anyag. Ezt kívánja az NKE cáfolni az alábbiakkal.

 

Tovább »

Selejtes lett egy gyártmány bizonyítvány

2014. 06. 23. 09:00 - Átlátszó Oktatás

Címkék: KLIK

Elrontotta az Állami Nyomda az általános iskolai bizonyítványokat. Nem a jegyek kerültek bele előre az "ítéletbe", csak egyes példányoknál az oldalak összekeveredtek.

 

Információnk szerint egy teljes napi gyártmány selejtes bizonyítvány került forgalomba, amelyekben több ív hibásan lett bekötve, összekuszálva ezzel az oldalszámozást. Névtelenséget kérő forrásunk szerint a KLIK köremailben hívja fel a figyelmet a hibára és kéri az intézményeket, hogy ellenőrizzék, került-e hozzájuk a rosszul összeállított sorozatból és amennyiben ilyen példánnyal rendelkeznek, vegyék fel a kapcsolatot a nyomdával a csere ügyében.

Tovább »

,,Minőségi iskolarendszert teremtettünk az elmúlt négy évben" - búcsúzik Hoffmann Rózsa

2014. 06. 20. 09:00 - Átlátszó Oktatás

Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár a múlt héten hivatalos facebook oldalán is elbúcsúzott a kormányzati munkától, összegezve az általa legfontosabbnak tartott eredményeket. Elég hosszú, a facebookra szkennelt formában feltöltött levelét most itt is közöljük. Majd kifejtjük, szerintünk mi is történt az oktatáspolitikával 2010 óta.

 

 

Tovább »
Szerintünk:(0/5)
Török Márk-o-Meter:(3,3/5)

Hirdetés

Oktatási közbeszerzés figyelő

Együttműködő partnerünk

Kopie (2) von Új kép (1).bmp

Az Átlátszó Oktatás együttműködik a Campus Online-nal, ezért mindketten átvesszük egymás jó cikkeit. Az átvett cikkeink itt találhatóak!

Közösségek