Egészalakos kép, "erkölcsteszt" - ezeket kérik a BME-n a gólyáktól

2013. 08. 09. 10:00 - Kisjuhász Béla

„Erkölcstesztet” töltetnek ki, egész alakos fotót és Facebook-profilt kérnek a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán a gólyatáborba jelentkezőktől. Az adatvédelmileg is minimum aggályos eljárásnak Fanó és Kisjuhász Béla nézett utána.

1150366_4675786107481_1989000247_n.jpg

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

F.: Miután kollektíven kiörömködhették magukat a felsőoktatásba bejutók, hamar elkezdhették gyűjteni a lepkéket gyomruk piciny hálójába. Ugyanis mostanság kezdődnek a gólyatáborok, a first impression-ök és az első csobbanás az egyetemi évekbe. Mostanában azonban különös jelentkezési feltételek szükségesek a Narnialandbe való belépéshez...

Nem is figyeltem volna fel rá, ha egy barátom nem mondja, hogy a csaja megy a BME GTK gólyatáborába és elég furcsának találja, hogy a szervezők egész alakos fotókat kérnek a jelentkezéshez. "Nem igazolványkép!" - külön ki is van kötve itt is, és a Mestertábor facebook esemény leírásában is.

Érdekes. Amikor én voltam gólya, nekem még kép sem kellett a jelentkezéshez. Igaz, mint a birkákat betereltek bennünket különböző pultokhoz, ahol abc rend szerint kellett különböző libasorokba beállni. Meg tudtuk csinálni. Egy fél órás procedúra volt, de mindenki megtalálta a csapatát a csoportvezetőkkel együtt. Elképzelem, ahogy beküldik szerencsétlenek az egész alakos fotóikat egy központi emailcímre, majd megy a nagy röhögés vagy épp ámulás, hogy "eeeejjj, ez de jó bula" és hasonlók. (Arra már nem is merek gondolni se, hogy listázás folyna, mert az a hökök Achilles-pontja lehet, de csak be-beúszik nekem a "szemrevaló" egyiptológus fogalom márciusról, nem tehetek róla...) Vajon majd a gólyatábor első napjának délelőttjén sorban felállítják és a képek alapján beazonosítják a delikvenseket a tűző napon? "Te vagy aaaa... Ahha! Megvagy. Biki Niki.." NEM! Dehogyis, nem ez lesz. Ugyanúgy abc sorrendben fog mindenki egyesével regisztrálni. Egyszerűen nem tudom elképzelni azt a lehetőséget, hogy a könnyebb beazonosításhoz kellenek a fotók. Bár nekem ezt írta a BME GTK HÖK válaszlevelében, ugyanis én voltam olyan pofátlan nethuszár, hogy vettem a fáradtságot és emailben rákérdeztem a szervezőknél, hogy is van ez.

"Tisztelt BME GTK HÖK!

A Balatonlellén hamarosan megrendezendő BME GTK Mestertábor 2013 facebook eseményének leírásában az szerepel, hogy a jelentkezéshez egész alakos fénykép feltöltése szükséges. Csak érdeklődnék, hogy miért nem elég az igazolványkép, illetve hogy miért van szükség egyáltalán fényképre. Milyen képre gondoltatok egyáltalán? Lehet vicces is? Vagy falnál pózolós, bikinis? Köszi előre is a gyors választ."

Először betettek egy kérdésmotorba, addig is néhány napot nyerve passzolgatták gondolom a levelem, hogy ennek a kellemetlenkedő formának mégis mit írjanak. Bár lehet, hogy másnak is szemet szúrt ez a nem szokványos jelentkezési pont.

Végül megszületett a válasz:

"A kép azért szükséges, hogy a táborban a csapatodat vezető instruktoroknak könnyebb dolga legyen (nevek megjegyzése).Olyan képet küldj ami szerinted legjobban tükrözi személyiségedet.

Üdv,

… … GTK HK"

Hát. Erre sok mindent lehetne küldeni, nekem ezek a lehetséges variációk jutottak eszembe:

1150366_4675786107481_1989000247_n.jpg1006326_4675789747572_358291875_n.jpg1150241_4675807188008_166837096_n.jpg

Azért kérdeztem rá csak a képre, egyrészt mert később értesültem az elsőre nem feltűnő, két furcsa további jelentkezési feltételről, másrészt valószínűleg ugyanezt, vagy ehhez nagyon hasonló választ kaptam volna. Sokkal okosabb nem lettem. De ne szaladjunk előre, egyelőre maradjunk a feltöltendő képnél.

 

Próbáltam fordított logikával kisakkozni, mit tennék én, ha hökös lennék és praktikus akarnék lenni, avagy mi lehet a képek értelmes felhasználási módja? Lehet, hogy a fényképek arra kellenek, hogy hasonló embereket egy csapatba tereljenek vagy épp egy szobában szállásoljanak el? Már bocsánat, de a gólyatábornak nem az lenne a lényege, hogy az ember szépen lassan a hét alatt társaságra leljen? Hm. Ja, de. De azért nézzük meg kik jönnek le, előre, mert az olyan "izgis"... vagy valóságshow-s.

De térjünk rá a további furcsa jelentkezési feltételekre. A regisztrációhoz szükséges honlapon a továbbjutáshoz meg kell(!) adni facebookos adatlapunkat is. A kötelezően kitöltendő pszichológiai tesztről nem is beszélve...

K. B.: Ami nem is pszichológiai teszt, de a szerkesztőségben ennél dobta le mindenki agya végképp az ékszíjat. A jelentkezőkkel ugyanis kitöltetnek egy bizonyos Griffor-tesztet, aminek az eredményét közölni kell a kíváncsi kis hökösökkel. A Griffor-teszt úgynevezett „erkölcsteszt”, ami azt hivatott megmutatni, hogy mekkora partyarc, beteg állat vagy mimóza a kitöltője. Tudományos megalapozottsága nulla körül lehet, mint Klinghammer István impaktfaktora, az Urban Dictionary szerint leginkább francia középsulisok körében népszerű, akik a pontszámukkal villognak egymásnak.

Akkor meg pláne mi a viharnak olyan teszttel vegzálni a gólyákat, amiben olyan kérdéseket vesznek egy kalap alá, hogy nevettél-e már fogyatékoson, dobtak-e már ki kocsmából, kábítószerezel-e, volt-e már részed orális szexben, orgazmusig-e, ittál-e hányást, bejön-e a pedofília, van-e bibliád, vagy tetoválásod? Gondolom majd jön a válaszközlemény arról, hogy nem a válaszokat, csak a végső pontszámot kérték be, de még ahhoz is mi közük van, hogy kinek hány pontja van egy olyan teszten, amiben azt kérdezik, hogy fogdostak-e már orgazmusig, fürödtél-e már ellenkező nemű emberrel, használtál-e szexuális segédeszközt, maszturbáltál-e, feküdtél-e le nálad kétszer idősebb emberrel. Mi van itt? Egészalakos fotó? Hülyeteszt? Facebook-profil?

griffor.jpg

Pár kérdés a tesztből: 

Nevettél már mentálisan vagy fizikailag sérült emberen?
Voltál már részeg?
Játszottál már ivós játékokat?
Hánytad már le magad, vagy mást?
Vettél már részt kocsmai verekedésben?
Rendszeresen iszol? (legalább háromszor egy héten)
Hányféle kábítószert próbáltál ki?
Fürödtél vagy zuhanyoztál már ellenkező nemű emberrel?
Itattál már le vagy drogoztattál már be valakit szexuális célból?
Volt már részed anális szexben?
Szexeltél már 69-pózban?
Volt már abortuszod vagy voltál már felelős érte?
Szexeltél már egyszerre több emberrel?
Szexeltél már egy héten belül kettő vagy több személlyel?
Szexeltél már veled azonos neművel? (vagy szexuális orientációddal ellentétesen)
Aludtál már el szex közben?
Vetted már el valakinek a szüzességét?
Maszturbáltál már telefonálás közben?
Szexeltél már rokonoddal? Gondolkodtál már rajta komolyan?
Beindít a nekrofília, pedofília vagy az állatszex?
Volt már olyan egyéjszakás kalandod, ahonnan köszönés nélkül léptél le?
Feküdtél már le a partnered barátjával?
Szexeltél már pénzért?
Ittad már meg a saját hányásod vagy másét?
Közös maszturbálás?
Volt már részed arany zuhanyban?
Voltál már templomban esküvőn vagy temetésen kívül?
Jársz legalább hetente templomba?
Volt már „nedves álmod”?
Színleltél már orgazmust?
Van bibliád?
Adományoztál már pénzt?
Vizeltél már be részegen?
Ábrándoztál már rajzfilmfigurák szexuális életéről?

F.: Nem igazán értem. Szocializációra képtelen internetfüggő elmebetegekre számítanak?

Azért, hogy ne a levegőbe beszéljek néhány jogász ismerősömtől kértem segítséget, hogy valamilyen alátámasztást nyerjek rossz előérzetem jogosságának bizonyítására. Bár nem kell talán ahhoz annyira ismerni a jogi hátteret, hogy leszűrjük, itt valami nagyon nincs rendjén.

K. B.: Elég az infotörvényre vetni egy pillantást, ami a személyes adatok kezelésének feltételéül szabja, hogy az érintettnek megfelelő tájékoztatást kell kapnia. Ennek tartalmaznia kell többek közt az adatgyűjtés célját, időtartamát, azok személyét, akik az adatokat megismerhetik, valamint az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogait és jogorvoslati lehetőségeit. Mindezt a BME GTK HK elmulasztotta. (Ahogy a múlt héten tárgyalt szegedi gólyatáborok se pazaroltak erre időt, bár ők szinte kiscserkésznek tűnnek a tizenhárom lájkjukkal a BME-s gyakorlathoz képest.)

A törvénysértésen túl felmerül az is, hogy milyen az a gólyatábor, ahol egy fénykép, egy facebook profil és egy gagyi teszt alapján előre bekategorizálják a résztvevőket, ahelyett, hogy mondjuk személyesen próbálnának egymásról véleményt alkotni? És a csapatokat vezető „instruktorok” majd éjszakákon át próbálják memorizálni a képeket a hozzájuk tartozó nevekkel? Gratulálunk a BME GTK HK-nak, megkapják az ELTE BTK HÖK Arany Exceltábla különdíját.

F.: Mivel facebook esemény szól az adott gólyatáborra, így könnyű volt kiszűrni az olyan ismerősöket, akik mennek. Egy haveromnak írtam, hogy neki nem tűnt-e fel bármilyen furcsaság a jelentkezéssel kapcsolatban. Rámutattam az egész alakos fotópontra. Erre azt felelte, hogy nem is nézte eddig, valószínűleg nem tűnt fel neki. Kérdeztem tőle, szerinte miért kérhetnek a szervezők ilyesmit. Erre csak annyit felelt: "könnyebb így a mentoroknak leszűrni, hogy kik a jó csajok." Kell ezt kommentálni?

Ha tetszett a poszt, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. Meg akkor is, ha nem tetszett. És lájkolj bennünket a Facebookon.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (4,7/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr715453230

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.09. 13:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.09. 13:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miaturo 2013.08.09. 11:01:32

Hányinger, és felháborító. Az új ombudsman mindjárt aktivizálhatja magát.

SAndris 2013.08.09. 11:08:44

Bolhából elefántot. Ha elmegy a táborba, úgyis meglátják egész alakosan, nem? És egy egész alakos fényképről tényleg sokkal könnyebb felismerni valakit. A tesztből meg valóban csak a pontszámot kérik, ráadásul mindenki azt ír be, amit akar ... nevetséges az egész poszt. A zöld üveges sörön hogyhogy nem akadtatok fent?

novstrage 2013.08.09. 11:14:25

hozzáfűzném, hogy nem kötelező. jómagam néhány éve gólyaként részt vettem a BME GTK gólyatáborában, és küldtem képet, de többen voltak, akik ezt kihagyták. azt is kérték, hogy írjunk magunkról egy rövid kis bemutatkozólevelet. akik ezen fel vannak háborodva, nagyon másik világban élhetnek.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2013.08.09. 11:15:42

@SAndris: szerintem az ombudsman is remekül fog rajtatok szórakozni.

2013.08.09. 11:53:17

Milyen a jövendő egyetemista elit, ha ezt simán, egy szó nélkül HAGYJÁK megcsinálni magukkal? Önbecsülést hol hagytátok, srácok?

VT Man 2013.08.09. 12:29:47

Na, a cikk erősen csúsztat, az Indexes cikk pedig hazudik.

A Griffor teszt semmilyen személyes adatot nem kér. Ráadásul angolul van (illetve más nyelven is, de magyarul nincs), tehát eleve esélytelen a kitöltése is sokaknak.

Én véletlenszerűen végignyomtam, és 162 pontot kaptam.

Na, mennyivel tudtok így többet rólam?

Miért kell ekkorát hazudozni?

Nem elég gáz az egészalakos fotó? Az Index cikk pedig rögtön már ilyet ír:

"Bár ennek gyakorlati haszna is kérdéses, az végképp nem világos, hogy mi szükség van az úgynevezett „erkölcstesztre", ami nem más, mint egy Griffor-teszt, amelynek tudományos alapja nincs, ám annál több benne a perverziók iránti érdeklődés: „ittál-e hányást, bejön-e a pedofília, fogdostak-e már orgazmusig, fürödtél-e már ellenkező nemű emberrel, használtál-e szexuális segédeszközt, maszturbáltál-e, feküdtél-e le nálad kétszer idősebb emberrel" – sorolja a kérdéseket a blog."

Mintha ezeket a válaszokat rögzítenék.

Mészáros Laci 2013.08.09. 12:46:48

jaj mekkora csacsiság ez a poszt. a gólyatábor alapvetően vicces dolog, amit a "teszttel" is jelezni próbálnak.

irónia az az ország, ahol az irónok élnek.

vilagpolgar 2013.08.09. 13:09:52

"kiscserkésznek tűnnek a tizenhárom lájkjukkal a BME-s gyakorlathoz képest"

Ez nem BME-s gyakorlat, hanem BME GTK-s gyakorlat. Óriási különbség. 1998 előtt a GTK nem is volt a BME része.

morami666 2013.08.09. 13:22:51

Nincs ebben semmi csacsiság. Jól le lehet szűrni az igazi balekokat, akiket majd a későbbiekben lehet fegyverezni ezzel azzal.

Micronodulus 2013.08.09. 13:41:23

Ezt a fos blogot is lájkolni kell, oda van írva a cikk közepére. Fújj, ombudsmant ide!
Ferdít, csúsztat, félreértelmeztet ez a blog. Ki fizeti ezt a szennygyűjteményt? Gólyatáboros viccelődés, ami az index címlapon már úgy jelenik meg, hogy a BME orális szexről érdeklődik.
Szánalmas szar a blog az indexszel együtt, titeket kellene átlátszóvá tenni. Legalább mint egy szitát.

rickiki 2013.08.09. 14:06:29

Nektek el ment az eszetek. Olyan dolgokat feltételeztek amiről szó sincs! Ezek ártatlan tréfák, semmi megalázóról nincsen szó és garantálom, hogy a mestertáborban igazán jó lesz a hangulat! Egyébként ha valakinek valamilyen program degradáló, az nem vesz benne részt, hiszen semmi sem kötelező! Jó lenne ha nem rontanátok el a közvéleményt ezzel a mocskolódással. Rengeteg ember nagyon szívesen megy a táborba! Felejthetetlen lesz!

eszbé 2013.08.09. 14:20:01

@rickiki: nehogy már nyúl vigye a gránátot! Majd még a végén kiderül, hogy a cikkíró pakolta tele "vicces" hugyozósbaszós és hasonló beteg "viccekkel" a űrlapot, mi?!?! Húzd meg öreg magad, és legközelebb gondold át, hogy milyen poént, hol eresztesz meg, mert könnyen megkérnek a távozásra, ha a partin a szőnyegre szarsz.

semmiextra 2013.08.09. 14:28:16

Bocsi Fanó de már annak idején is kértek egész alakos fényképet. A lehívás sorrend alapján történt (egy két feltétellel, pl aki máshol volt gólyatáborban azt hátrébb sorolták). Az embereket vezeték név alapján sorolták a csoportokba és a keresztnév alapján a házakba.
A teszt egy vicc felesleges túlreagálni. És tőlünk egy rövid levéllet is kértek rövid jellemzéssel.
Mondjuk az FB profil nekem is erős. Én nem adnám meg.

Üdv,
MesAko

szamaritánus 2013.08.09. 14:48:29

aki ezt a szar blogot szerkeszti, annak kéthetes kdnp-táborban a helye apácák és papok között. balfasz.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.08.09. 14:49:59

A 124 ponttal valamivel az átlag fölött vagyok a teszt szerint erkölcstelenségben, holott az ismerőseim szerint éppen a merev morális eszmerendszerem miatt nem lehet velem társaságba járni.

Majd ezzel igazolom, hogy még az én tradicionális világnézetemnél is konzervatívabbnak kell lenni az átlagoshoz...

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2013.08.09. 14:57:49

@szamaritánus: gondoltál már anyádra önkielégítés közben?
jó volt?
utoljára mikor történt meg?

az első két kérdésre adj magadnak egy-egy pontot, add hozzá a harmadik kérdésre válaszként adott napok számát, majd csak a pontszámot posztold ki, a konkrét válaszokra nem vagyunk kíváncsiak! köszi!

belvarosi 2013.08.09. 15:04:24

Ajaj... nem jó ötlet elkezdeni ezt a kiteregetést, mert olyanok fognak itt még kiderülni, hogy húha...
Kedves naivák, mégis mit gondolnak, minek megy évente hatvanezer fiatal egyetemre? Tanulni?

szeme közé, laposan! 2013.08.09. 15:09:34

BME GTK... ugyanmár. :) Az nem BME.

szamaritánus 2013.08.09. 15:15:42

@csíkosfejű cserregő nádiposzáta: a te anyádra gondoltam közben, aztán belépett és befejezte helyettem.

lost hope 2013.08.09. 15:16:27

Szerintem ez a kérdőív nem vicces. A vicc, az valami más.

mf_laca 2013.08.09. 15:25:05

Én voltam ennek a tábornak a "jogelődjében", és nem értem ezt az egész felháborodást. Higgyétek el, a táborban:
- igen, isznak,
- csak azt dugják meg, aki hagyja (vagy aki alszik/öntudatlan, BEEEEEM)
- jól érzik magukat. Aki nem, az hazamegy, nem küldik, hanem magától.

A szervezők meg nem is az, hogy személyes adatot kezelnek, de pár napon belül még azt is fogják tudni mindenkiről, hogy a szülei mennyit keresnek.

De komolyan! Ez poén. Igen, ki fogják válogatni a lányokat, és úgy fogják összerakni a csapatokat, hogy egyenlően legyenek. Ez jó nem?

♔batyu♔ 2013.08.09. 15:29:13

Ennek kiötlőjét jópofizó, de valójában muja, szánalmas és beteg egyetemi vezetőnek nézem. Ismeri mindenki ezt a típust, mert elsőre is elég tenyérbemászó feje van.

babhun 2013.08.09. 15:30:02

@rickiki:

A jó hangulat kedvéért nem lehetne megoldani, hogy az összes BME GTK HK-s, aki ezt kitalálta kitegye a HK honlapjára saját egész alakos képét, a facebook profilját, a tesztjeik pontszámát nomeg sok egyéb vicces adatot.

Ez egyébként lehetővé tenné, hogy a táborban a gólyáknak könnyebb dolga legyen (nevek megjegyzése). Olyan képet rakjanak ki a HK-sok, ami jól tükrözi a személyiségüket (pl: rense.com/general65/scariest.htm).

Aztán meg jöhet a sok móka és kacagás.

Gera 2013.08.09. 15:32:04

Én teljesen megértem az adatvédelmi aggályokat a fényképpel és a facebook profillal kapcsolatban, de az NAGYON nem mindegy, hogy ennek a kis tesztecskének a válaszaira kíváncsiak vagy csak a pontszámra. Márpedig a hírek pont erre a hülye tesztre vannak kihegyezve, pedig így annak pont SEMMI jelentősége nincs. Ebből pedig kénytelen vagyok azt a következtetést levonni, hogy akik ezt az ostobaságot nyomatják, idióta faszok.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2013.08.09. 15:42:43

@Gera: neked is azt a kérdéssort tudom feltenni, mint szamaritánusnak

Micronodulus 2013.08.09. 15:59:50

@csíkosfejű cserregő nádiposzáta: te valami elnyomott kis kocka lehettél, aki bár nagyon be akart kerülni a falusi főiskola hk-jába, mégsem jött össze.
Amúgy meg az egész gólyatábort országos szinten az alaptörvényben be kellett volna tiltani. Hiszen pl. idegenforgalmi adót sem fizetnek a léhűtők, a szervezők nem rendelkeznek vállalkozási engedéllyel, így pénzt sem szedhetnének be. Ráadásul az sok alkohol, jaj, ezek a mai fiatalok! Vétek a közerkölcs ellen. Ez a szent korona egyenes meggyalázása.

csíkosfejű cserregő nádiposzáta 2013.08.09. 16:04:26

@Micronodulus: izgalmasabb életem van, mint amiről ti a gtk hökön bármikor álmodtatok, csak nem basztatok tizennyolc éveseket perverz gyökér faszságokkal. majd a jogi számonkérésnél legyen nagy pofátok, mert arról még mindig nem számoltatok be, hogy hogyan képzeltétek a törvényes adatkezelés betartását.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2013.08.09. 16:15:44

Ha ez komoly, akkor aggályos, ha humornak szánták, akkor éktelenül bunkó fajta.
Gratulálok, ez is megmutatja, hogy milyen lesz a jövő politikusgenerációja (mármint a HÖK).
Ha én gólya lennék, azt mondanám, hogy elmehettek a sunyiba a kérdéseitekkel, majd ha ti küldtök nekem egész alakos fotót, Facebook profilt és teszteredményt magatokról, akkor én is.

afazekas 2013.08.09. 16:16:36

BME villamosmérnök gölyatáborba voltam. Jó barátokra leltem, bár a nagy részüket kirúgták!

Viszont a szervezők általában az évfolyam leglinkebb alakjaiból kerülnek ki.
Többet utolértem tanulmányokban v kibuktak...
Hálistennek utána nem is sok közünk volt hozzájuk...

ká vé 2013.08.09. 16:22:53

Poén? Lazán kell venni? Hiszen ez csak egyetem? Remek.
És amikor az osztályvezető-helyettes főnököm (gazdasági egyetemet végzett) a bankban, ahol dolgozom közli a csapatépítő tréningen, hogy nyalogassak neki erotikusan fákat, és plusz pontért akár a melltartómat is levehetem? Az nem konkrétan is szexuális zaklatás?
És amikor szabályosan kinyomozzák, hogy kivel jár az egyik kolléganő – a banki rendszereket használva a nyomozáshoz -, és aztán röhögve közlik vele, hogy tudják, mi van a magánéletében? (Semmi extra amúgy, csak a főnök úr kapott egy kis hatalmat, és elfelejtette, hogy hol tart.) Az adatvédelmi törvény néma sikollyal az ajkán vérzett el mellékesen.
És még sorolhatnám, hogy hogyan kotorásznak a főnökök a kollégák privát szférájában és miket engednek meg maguknak - akár a banki etika nevében (sáros lábbal taposva mindeközben végig az etikai kódexet, adatvédelmi törvényt, miegymást).
Ja, és köszönd meg szépen, amit kapsz, mert ha szólni mersz, kicsinál – mert saját magát sem tiszteli azzal, hogy megválogassa az eszközeit.
De hát, min csodálkozunk? Hiszen az egyetem főleg erre készít fel. Csodás.
És ezt kötelesség elfogadni, csak mert állítólag poén, ugye?
Csak vicc volt. Persze. Minden zaklató ezt mondja. Csak vicc volt.

Napkutya 2013.08.09. 16:25:46

"Ittad már meg a saját hányásod vagy másét?
Közös maszturbálás?
Volt már részed arany zuhanyban?
Voltál már templomban esküvőn vagy temetésen kívül?"

Nem az a kérdés, hogy ki az a beteg állat, aki ezeket a kérdéseket kitalálta egy gyereknek. Nem is az, hogy ki az, aki annyira hülye, hogy válaszol rá egyáltalán.

A kérdés az, hogy KI az aki erre kíváncsi. ELTÁROLJA, ELEMZI, esetleg évekkel később zsarol vele.

Szégyen ez az ország!

Hány rohadt, elmebeteg féreg bújt elő, milyen gusztustalan zugokból, az elmúlt két-három évben???

Nekem, csak ez az egy kérdésem van.

Zak 2013.08.09. 16:26:50

régen a BME gépész gólyatáborban megtiltották a senioroknak (vagyis ők saját maguknak), hogy új csajokkal összejöjjenek, pedig a terméktervezők között volt néhány arra érdemes példány.

maroz 2013.08.09. 16:28:27

Ez az instant felháborodás ezen a marhaságon egy túltolt bicikli. Az ilyen túltolt biciklikkel az a legnagyobb baj, ami az egyszeri juhászgyerekkel is, aki háromszor kiáltott viccből farkast, aztán mikor tényleg jött és negyedjére is kiáltott akkor már senki nem vette komolyan.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.09. 16:29:20

@SAndris: +1, az ilyen megélhetési rettegőkön szoktam gondolkodni, hogy az utcán vajon hogy közlekedik.
Meg minek van fent fészen :D

Az a legjobb, hogy miután egyetemista lesz, boldog-boldogtalant be fog jelölni, tök magától :D

Gera 2013.08.09. 16:31:25

@Napkutya: Na, erről beszélek. Mindenki ezen akad ki, pedig egyszerűen nem is igaz, baszki. Kíváncsi lennék, sikerült-e volna bekerülni a hírekbe csak azzal, hogy fotót és facebook profilt kérnek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.09. 16:31:43

@ColT: Másik. Mondjuk mi történik azzal, aki ezekre nem válaszol? Vagy nem küld képet? Mert ha jól gondolom, semmi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.09. 16:33:55

@novstrage: Meg mondjuk, ki mondta hogy a valóságot kell írni :D

Napkutya 2013.08.09. 16:36:04

@Gera: Nincs ilyen teszt, vagy nem kérnek fotót?

Mellesleg: Nyilvántartják azt, ki NEM válaszolt erre a fosra?

Csak kérdezném. Jó-néhány szülővel együtt...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.09. 16:39:52

@Napkutya: TTK-BTK gólyatáborra, és amúgy kollégiumhoz is kértek képet - 1999. A belépőkártyákra kellett (papírra volt nyomtatva a kártya, laminálva).
Akkoriban senkiben fel sem merült, hogy JÁJJ KÉRTEK KÉPET.

Különben micsoda mizéria a képkérés, mikor rengeteg csajnak fent van Facebookon az egészalakos képe, full public...

Reggie 2013.08.09. 16:40:43

@ká vé: "...,hogy nyalogassak neki erotikusan fákat, és plusz pontért akár a melltartómat is levehetem? Az nem konkrétan is szexuális zaklatás?" A fanak biztos. :)

barli 2013.08.09. 16:41:57

a zorbán a hibás. vagy a jobbikos hök. vagy mindkettö. vagy csak nincs normális hír ebbe' a melegbe'

Bicepsz Elek 2013.08.09. 16:43:05

Ugylaccik nem czak azELTE BTK ludas...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.09. 16:44:27

1ik kérdés borzasztóbb, mint a másik, és ezt egyetemisták kérdezik, leendő egyetemistáktól!!!

Reggie 2013.08.09. 16:46:10

@Bicepsz Elek: abban megegyezik, hogy buktacukrozo szak mindegyik.

Balu (törölt) 2013.08.09. 16:47:24

Nincs itt semmi baj, a szülők legalább így képbe kerülnek, hogy milyen a légkör az egyetemen.

Napkutya 2013.08.09. 16:48:27

@ColT: Ha nagyon kereslek, előbb-utóbb téged is megtalállak.

Érdekelne, mire használom?

afazekas 2013.08.09. 16:50:00

@Zak:
"seniorok"

Leglinkebb alakok voltak az egyetemen! Nekik a gólyatábor ingyen buli volt.

Nem lepődnék meg ha később a nagy részüket kirúgták volna...

Mérnork 2013.08.09. 16:58:56

Úristen, mennyi hülye van itt, akinek láthatóan fogalma sincs a gólyatáboról/egyetemi, főiskolai diákéletről.

BSz 2013.08.09. 16:59:26

A hökösök dugni akarnak.
Ennyi.
Remélem megkapják amit akarnak, és most jól s-be b-szák őket.
Bocsánat a vulgáris kifejezését, de ez a hír ilyen stílust követel.

Aztán halkan gondolkozzunk el azon, hogy a hökösök a jövő értelmiségi (politikai) elitje :-(

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.09. 17:00:04

@VT Man: "Ráadásul angolul van (illetve más nyelven is, de magyarul nincs), tehát eleve esélytelen a kitöltése is sokaknak."

Nézted a BME GTK felvételi pontszámait? Olyan karról van szó, ahol a legtöbb szakra nyelvvizsga és emelt szintű érettségi nélkül nem lehet bejutni, a gólyák többsége minimum középfokú, de inkább felsőfokú angol nyelvvizsgával érkezik.

BSz 2013.08.09. 17:01:09

@ColT: pl nem kerül be koliba... true story...

vénkujon 2013.08.09. 17:02:20

Mi ez a prűd csodálkozás? Hipokrita felháborodás! A lányok meg lesznek baszva a gólyatáborba, a vagányabbakkal pedig még izgalmasabb dolgok is fognak történni.

Gera 2013.08.09. 17:06:39

@Napkutya: Van teszt bakker, de csak a pontszámot kérték az meg lófasz, senki nem tudja, ki melyik kérdésre mit válaszolt vagy válaszolt-e egyáltalán, szóval az egész vihar egy pohár vízben. Ha nem tetszik valakinek, odaírja, hogy 100, mert annyi az átlag, oszt annyi, vonjanak le belőle olyan következtetést, amilyet akarnak.

A facebook profil sokkal érdekesebb, csak az kissé elsikkadt a bombasztikus teszt dolog mellett.

Engem mondjuk az is érdekelne, mi van, ha valaki ezeket lazán kihagyja, magyarul nem vesz róla tudomást. Mert szerintem semmi.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.09. 17:07:40

@belvarosi: A gólyatábor sem az ivásról és a szexről szól, dehogy :)
Egyébként már évekkel ezelőtt is előfordult, hogy a gólyák olyan kitűzővel járkáltak a táborban, amin a nevük mellett az szerepelt, hogy párkapcsolatban élnek-e és mennyire nyitottak egy kis futó kalandra...

Bicepsz Elek 2013.08.09. 17:11:17

Miert nem meztelen kepet kel fej nelkul osz talaljak ki a szervezok melyik kinek a teste!!" Bocs telcsi
rol irok
. Rossz mernoki konstrukcio....

Hipok Rita 2013.08.09. 17:22:00

Az egyetem felkészít az életre. Ezek a kérdések azokat a szülőket képesek felháborítani, akik abban a hitben élnek, hogy a lányuk szűz, és sosem volt még öntudatlan állapotban.

-JzK- 2013.08.09. 17:32:10

Éljen, belőlük lesz a jövő korszakalkotó értelmisége! Helyett: ezeket a kislányokat fogják leitatni és megbaszni a gólyatáborban VALAMINT a mindenféle apropókon rendezett egyetemi bulikon. És nyilván egy ilyen ifjúkor után csodás családanyák lesznek belőle, aha. Brave new world.

Mivel az emberiség nem okosabb, mint száz éve, teljesen hibás a papírcélzatú nyugati mentalitás, hogy adjunk mindenkinek (egyre kevesebb követelményekkel teljesíthető) érettségit, diplomát, amitől ugyan nem lesz okosabb senki.

Az pedig "kiröhögnivaló" érvelés, hogy nyugaton is ez van, TEHÁT itt is ez kell. Miért kéne követnünk a nyugatot abban, ha téved?! Csak abban kell követnünk, amit jól csinálnak.

www.ferfihang.hu/2013/01/16/ribancok/

www.ferfihang.hu/2012/06/05/a-feminizmus-art-a-noknek/

kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya

mek.oszk.hu/06800/06897/html/0410.htm

Bobby Newmark 2013.08.09. 17:41:21

@afazekas: Ja, mert azok a link alakok dolgoztak azért, hogy te a hányásodban fetrenghess kedvedre. Mekkora köcsögök, hogy megszervezik az egészet, végigdolgozzák, és aztán nem fizetnek érte még pluszban!

Bobby Newmark 2013.08.09. 17:44:36

@-JzK-: Jahajj, a már közel száz éve szakadék szélén álló, hanyatló Nyugat!

Te most ilyen újféle kommunista vagy már, vagy még régről maradtál rajta a témán?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.09. 17:47:51

@Napkutya: Biztos sok mindent tudnál a dolgaimmal kezdeni. Nem sokaknak van unalmasabb élete nálam.
De ha nagyon-nagyon keresel - ehhez nem kell egészalakos kép.

@BSz: Azt azzal is el lehet érni, ha a gólyatáborban nem jól viselkedik. Amúgy megint csak, egészalakos kép előtti időkben is voltak ezzel visszaélések. Ott is, ahol én voltam egyetemista. És akkor is, laza 13 éve.

@AZ ISTEN BASSZON MEG MINDENKIT.: :D

@barli: +1

epipactis 2013.08.09. 19:09:35

A feleségem mozgássérült. Ő valahogy nem nevetett a "Nevettél már mentálisan vagy fizikailag sérült emberen?" kérdésen. Ő két diplomát összehozott így is. Lehet hogy az ominózus gólyatáborba is menne mozgássérült hallgató, és biztosan ő is jót fog nevetni ezen a vicces kérdésen.

Komolyan mondom megáll az eszem, hogy egyetemre járó, valószínűleg nem full kretén emberek nem érzékelik a határokat a vicces és az alpári/ízléstelen/felháborító kérdések között.

afazekas 2013.08.09. 21:43:15

@Bobby Newmark:

Életemben nem fetrengtem hányásomban!
Nem tudom kinek miről szól a gólyatábor nekem az ismerkedésről.

Viszont az ún. "senorok" saturészegen lekártak néha nevelni gólyákat.

Persze pár hét alatt értelmesebb segítséget találtam másoktól az egyetemen...

afazekas 2013.08.09. 21:44:59

@BSz: " hökösök a jövő értelmiségi (politikai) elitje"

Ha az egyetemet végignyomod úgy h semmi közöd a HÖK-ösöd, akkor jól csinálod...

afazekas 2013.08.09. 21:46:03

@BSz:
Ja igen ezeknek a "koleszhuszároknak"!
a fizetős PPP-koeszrendszer rendesen betett...

SAndris 2013.08.09. 23:09:03

@csíkosfejű cserregő nádiposzáta: És melyik ombudsman? Vagy te valami troll féle vagy?

Napkutya 2013.08.10. 16:18:55

@ColT: Ismerhető:

- A nemed
- Az érdeklődési köröd
- Facebook aktivitásod, és ezen keresztül a teljes neved, iskolázottságod, kapcsolatrendszered

Gusztustalanabb, de még mindig, anonim eszközökkel:

- Az IP-d
- Az adat forgalmad
- A szolgáltatód

Még gusztustalanabb eszközökkel:
- Számlázási címed
- Telefonos aktivitásod, SMS forgalmad
- Állampolgári adataid és telekkönyvi adataid

MINDEZ, CSAK ABBÓL, HOGY ÍRTÁL EGY KOMMENTET!

Mégis, MIRŐL beszélünk????

Napkutya 2013.08.10. 16:21:40

@ColT: Nem soroltam fel mindent, mert nem akarok ínhüvely gyulladást kapni.

Gondolom, érted a példát.

Boldog, unalmas életet. Ha mozgalmasabbá válik, azért figyelj majd ezekre!

Közösségek

süti beállítások módosítása