Pilisen plágiumgyanús pályázattal nyert a népszerűtlen igazgató

2013. 08. 21. 17:51 - Prinz Dániel

Címkék: közoktatás emmi

budapesti Kölcsey után most egy újabb olyan iskoláról lesz szó, ahol plágiumgyanús pályázattal jelentkezett valaki. A különbség: itt nyerni is tudott az iskolát eddig is igazgató Koblencz Andrea. A vesztes jelölt hiába hívta fel a KLIK és az EMMI figyelmét a schmitti módszerre, ők leszarták.

Az előző részek tartalmából:

  • Egy jászsági településen a helyi Fidesz erős embere, aki a csúnyán bukott polgármester választás (Fideszesként 2/3-1/3 arányban vesztett egy függetlennel szemben) után a helyi tankerület újonnan kreált vezetői székével vigasztalódhatott, benyomta iskolaigazgatónak saját emberét a tantestület választottjával szemben. Részletek itt.
  • A közelben viszont eredménytelen lett az igazgatóválasztás egy szegregáció miatt elmarasztalt iskolában, hiába támogatta mindenki az egyik jelöltet. Részletek itt.
  • A budapesti Kölcseyben plagizált az egyik pályázó, aki ráadásul minisztériumi dolgozó, korábban osztályvezető is volt környezetvédelmi területen. Nem neveztek ki igazgatót, hiába kezdődik mindjárt a tanév és van egy látszólag abszolút alkalmas, mindenki által támogatott jelölt. Részletek itt.
  • Nagykőrösön mást támogatott az önkormányzat és mást a tantestület. Az egyik jelölt Fideszes önkormányzati képviselő, a másik minisztériumi főosztályvezető. Az egyik mögött ott a városi lobbi, a másiknak egy Jobbikosnak tűnő lap obersovszkyzik. Részletek itt.
  • Szigetváron a jelenleg hivatalban lévő igazgatót az iskola dolgozónak 80%-a támogatta, de a pályázatot eredménytelennek nyilvánították. Részletek itt.
  • Válon a polgármester felesége annak ellenére jutott igazgatói kinevezéshez, hogy a tantestületi szavazáson 50% alatti támogatást kapott. Viszont a család Kövér Lászlóval is jó kapcsolatot ápol: az igazgatóvá kinevezett feleség évfolyamtársa volt Kövér feleségének, és a bajszos házelnök a gyermekük keresztapja. Részletek itt.
  • Teljes hogyovolt háttérinfókkal az Index jóvoltából itt.

Pilisi forrásunk maga a vesztes jelölt, Gyurkity Katalin. Sajnos az interneten a szabályok ellenére nem érhetőek el a pályázatok és a szavazati arányok, így Gyurkity beszámolójára hagyatkozunk. A lényeg persze a plágiumgyanú, bár a győztes Koblencz jelentősen kisebb támogatást kapott a tantesületben, mint a vesztes Gyurkity.

A szavazati arányok Gyurkity beszámolója szerint a következők szerint alakultak. Gyurkity, az iskola korábbi igazgatóhelyettese a titkos szavazáson 3 elutasítást kapott, míg Koblenczre 20-an nem szavaztak. (Ezeken a szavazásokon több jelöltre is lehet szavazni.) Ehhez képest a képviselőtestületben 7:4 arányban Koblenczet támogatták többen, egy tartózkodás mellett. A testületnek 7 Fideszes, 2 MSZP-s, 1 Jobbikos, 1 Pilisi Polgárőr Egyesületes és 1 független tagja van. Gyurkity beszámolója szerint a tankerület is őt támogatta (a tankerület javaslata alapján végül a közoktatási államtitkár határoz a kinevezésekről), ám Hoffmann Rózsa Koblenczet nevezte ki. Koblencz ténykedése miatt korábban is rengeteg tanár elment, illetve igazgatóhelyettesek mondtak le (maga Gyurkity is), így történt ez az újabb kinevezés hatására is. Emailjében Gyurkity azt írta, hogy egy igazgatóhelyettes lemondott, egy tanár pedig távozott, amikor kiderült, hogy Koblenczet nevezi ki az emberminisztérium.

Koblencz pályázata innen tölthető lett (sajnos csak kép formátumban tudta elküldeni nekünk Gyurkity). A pályázat, amihez igen hasonlóan látja a világot Koblencz Győrfi Lászlóné hernádkaki iskolaigazgató 2012-es anyaga.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

Koblencz pályázata a pilisi iskola helyzetének bemutatásával kezdődik, ezek specifikusan a helyi viszonyokra vonatkoznak. Ezután, a 19. oldal környékétől viszont már általánosabb, az oktatási rendszerrel kapcsolatos meglátások következnek, illetve összefoglalás az addig elmondattakról. Itt tűnhet fel az olvasónak, hogy mintha a hernádkaki iskola nagyon hasonlítana a pilisire. Például, Győrfiné szerint a hernádkaki iskola erősségei a következőképpen alakulnak:

Erősségeink között szerepel a magas színvonalú oktatás, a jól felkészült tanárok és a jó tanár-diák viszony. Tantestületünknek ezeket az erényeit meg kell őrizni. (21. oldal)

De mit várhatna az ember mondjuk egy pilisi iskolától? Koblencz egyetért:

Erősségeink között szerepel a magas színvonalú oktatás, a jól felkészült tanárok és a jó tanár-diák viszony. Tantestületünknek ezeket az erényeit meg kell őrizni. (19. oldal)

Kísértet járja be Magyarországot. A Köznevelési törvény kísértete.

Félelemmel tölti el a pedagógus társadalmat az új Köznevelési törvény bevezetése, az iskolabezárások rémhíre, és az ezzel járó nagymérvű létszámleépítésEKRŐL A MÉDIA ÁLTAL KÖZREADOTT INFORMÁCIÓK ÁRADATA.

írja mindkét pályázó (21. vs 19. oldal), A NAGYBETŰS RÉSZT KOBLENCZ tette hozzá a törzsanyaghoz.

A vagyonvédelemmel is hasonló a helyzet, Koblencz megint saját gondolatokkal áll elő (NAGYBETŰS RÉSZ):

Kötelességünk az intézmény vagyonvédelméről gondoskodni, ezért fontosnak tartom, hogy egy állandó portás vagy - régiesen- iskolaszolga őrizze az iskolát LEGALÁBB A SZÉKHELYEN.

És akkor innen már csak a schmitti hagyományokat követi a pilisi pályázó. Volt DÖK-ösként én is tudom, hogy sok a gond, örülök, hogy nem csak saját pesti iskolámban van így, de Pilisen és Hernádkákon is:

A nevelés eddig még alig kiaknázott szintje a diákönkormányzat. Ez a testület megtaníthatja a gyermekeknek a közéleti szerepvállalást, kialakíthatják felelősségtudatukat és véleményük kinyilvánításának helyes formáit. Ez a mi iskolánkban már működik, de ösztönöznünk kell gyakoriságát, és segítenünk sikerességét a DÖK programoknak. (Hernádkak, 23. oldal; Pilis, 20. oldal)

Valamiért Koblencz pont úgy hisz az autonomiában meg a szubszidiaritásban, mint Győrfiné:

Szerintem az iskolavezetésnek elsősorban kezdeményező és döntés előkészítő szerepét kell erősíteni. Nem biztos az, hogy az igazgató az, aki minden területhez a legjobban ért, ezért szakmai kérdésekben fontosnak tartom a konzultációt a kollégákkal. Az értekezletek számát reális keretek között szeretném tartani. Nagyobb önállóságot kívánok biztosítani az igazgató helyettesnek, és a szakmai munkaközösségek vezetőinek. (Hernádkak, 24-25. oldal; Pilis 22. oldal)

Mindkét helyen sok lehet a mélyen vallásos tanuló meg a nagyvilágra nyitott pedagógus is:

Kapcsolatunk a katolikus és a református egyház hitoktatóival, lelkészeivel nem csak formális, nagy szerepet vállalnak tanulóink lelki és etikai nevelésében. (Hernádkak, 27. oldal; Pilis, 25. oldal).

A tantestület minden tagja nyitott a nagyvilágra, mindegyikünk szívesen fedez fel újabb és újabb tájakat, országokat. Ezt a nyitottságunkat sugározzuk tanulóink irányába is. Ezért is szeretném, ha lenne olyan osztályunk, akivel részt vehetnénk a „Határtalanul” programban. (Hernádkak, 28. oldal; Pilis, 25. oldal)

Reméljük hamarosan lép valamit az oktatási kormányzat vagy legalább egy nyomorult obersovszkyzásra kap lehetőséget Koblencz.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr165469917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jog-ász 2013.08.22. 10:30:37

ahhoz képest hogy gyűlnek az ügyek, úgy tünik nagy a csend, senki nem tesz semmit, mindenki tudomásul veszi az újbeszélt.

nemjogasz 2013.08.22. 11:01:52

most mit csodálkoztok? Már a trafikoknál is ez volt a módszer, hogy nyomjuk be a kellően elkötelezett hűbérest, akkor iskoláknál miért is lenne másként?

lost hope 2013.08.22. 11:11:38

A zemberek meg csak néznek ki a fejükből üveges tekintettel és fásultan legyintenek ahelyett, hogy ezerszámra tüntetnének a Kossuth-téren a kontraszelekció ellen. A kontraszelektált iskolaigazgatók pedig annak rendje és módja szerint kontraszelektált tanárokat, azok pedig kontraszelektált diákokat termelnek majd ki.

Az ország sajnos menthetetlen.

Gera 2013.08.22. 11:29:56

Nem értem, mit szenvednek pályázatokkal, minek kérdezik meg a tantestületet. Meg ez is milyen már, hogy a tankerület, amit a krétavásárlások adminisztrációjára hoztak létre, egyszerűen kipofázik a sorból és nem a megfelelő embert javasolja. Ez a féldemokrácia csak arra jó, hogy lejárassák magukat. Sokkal egyszerűbb lenne, ha Rózsika egyszerűen kinevezné a Párt jelöltjét, aztán szevasz. Elvégre neki kétharmados felhatalmazása van, tehát az univerzális igazság birtokában van, további köröket teljesen felesleges futni, minden ilyen csak lassítja az országépítést.

safranek 2013.08.22. 11:40:02

Mit vártok? Ahogy eddig is, Rózsika majd megjelenik a Királyi TV-ben és elmondja, hogy hozzá nem jutott el semmiféle panasz és senki ne keltsen pánikot, minden rendben megy.

Alterra 2013.08.22. 11:45:23

"A kontraszelektált iskolaigazgatók pedig annak rendje és módja szerint kontraszelektált tanárokat, azok pedig kontraszelektált diákokat termelnek majd ki."

Az a szomorú, hogy pontosan ez történt Pilisen az elmúlt 5 évben Koblencz Andrea igazgatósága alatt. Rengeteg gyereket visznek el a környékbeli kisebb falvakba, látványosan romlik le az iskola. Nem értem az önkormányzatot, hogy mindez ennyire nem érdekli és így szavaztak.
Ami meg az EMMI működését illeti, sajnos Gerának van igaza.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.22. 12:49:22

és a poszt végén obersovszky képe több, mint epic. :)

tobias2 2013.08.22. 13:02:00

Ausztriában jelentős kedvezményekkel várják az iskolás gyerekekkel költöző magyar családokat. Ott még működnek az iskolák, meg minden más is. Csak németül kell tudni. Az EU-ban szabad a költözés...

vackor1 2013.08.22. 14:13:18

Teljesen rosszul látjátok.
Az igazság az, hogy ők ennyire egyformán látnak mindent, még a gondolataik is egyformák - természeesen csakis a legjobbak, előremutatóak és hasznosak - ,hiszen egyképpen ügyködnek kis hazánk felvirágoztatásán, annak meg csakis az az egy helyes útja van, amit kétharmados felhatalmazásukból eredendően feltétlen igazságuk/szakértelmük/hozzáértésük tudatában valósítanak meg, egyértelmű tehát,hogy így fordulhatnak elő ilyen félreértésre - amit csakis az ármány GyurcsányBajnaiLiberális baloldal esetleg Izrael megbízottjai látnak és láttatnak így - okot adható dolgok.
Amúgy meg természetesen minden a legnagyobb rendben halad előre,dolgos pártunk győzni fog!

Közösségek

süti beállítások módosítása