Így cseszhet ki veled a KLIK

2013. 09. 11. 12:00 - Prinz Dániel

Egy munkanéküli megpróbált protekcióval álláshoz jutni, kicseszett vele a szervezetlen KLIK.

Az alábbi történetet egy oktatáspolitikai tiltakozó Facebook-csoportban találtuk:

Sziasztok, leírok egy tanulságos történetet, nehogy más is így járjon, mint én. Ez annyira friss, hogy még jelenleg is romjaimban heverek miatta...ma reggeli pont a sztori végén.
Nem titok, hogy hónapok óta keresek munkahelyet, múlt hét előtt mázlim volt, egy régi ismerős szólt, hogy a középiskolában hirtelen elment egy kolléganő, és a helyére jelentkezzek. Nem is hirdették meg, mázlimra az igazgatóhelyettest is ismertem, így bementem, megegyeztünk, megkaptam a gazdasági összekötő állást.
Nem nagy pénz, de örültem, hogy egyáltalán van bármi. Aztán jöttek a furcsaságok. Elmondták, van olyan dolgozójuk, aki június közepe óta ott van, de az intézményfenntartó (Klebelsberg, röviden KLIK) még mindig nem csinálta meg a szerződésüket, így még fizetést sem kaptak. Nekem is mondták, hogy készüljek fel arra is, hogy esetleg majd novemberben kapok először fizetést...
De persze addig is meg kell vennem havonta a távolsági vonatbérletet, plusz a helyi kombinált bérletet (mert hivatalba is el kellett volna járnom a városban). A kettő együtt majdnem 30 ezer Ft. Amikor majd meglesz a szerződésem, utána lehet leadni ezeknek a számláit, és majd onnantól számítva 3-4 hónap késéssel el is kezdi egyenként kifizetni a fenntartó - merthogy ilyen csúszásban vannak minden számla fizetésével.
4 napot bejártam azért, hogy betanuljak, majd hétfőn mentem dolgozni. A keddet elkértem, mert az itthoni hivatalban be kellett jelentenem, hogy munkába álltam (keresetpótló támogatás, gyerekvédelmi támogatás miatt, munkaügyi központban). Épp a hivatalban voltam, mikor az iskolából telefonáltak: a munkaügyes reggel rákérdezett a KLIKnél, megcsinálták-e már a szerződésemet, és akkor mondták, hogy a fenntartó mégsem engedélyezi, hogy felvegyenek...pedig a távozó kolléganő után ott az üres álláshely...dolgoztam egy hetet társadalmi munkában, még szerencse, hogy a bérletet nem vettem meg hétfőn - bár az 5 nap bejárás így is belekerült 7000 Ft-omba. 
Ez alatt az 5 nap alatt, míg ott voltam, olyan hihetetlen történeteket meséltek az ottani dolgokról... az iskolának nincs tűzvédelme/tűzvédelmi oktatása, nincs iskolaorvos/ a dolgozóknak eü-i alkalmassági, a szolgáltatókkal nincs megújítva szerződés hónapok óta, azok is csak úgy dolgoznak...és az igazgató is tehetetlen, semmiben nincs döntési joga szinte, csak javaslatot tehet...eszméletlen. A KLIK-nél 2-3 havonta cserélődnek a dolgozók, mert nem bírják az állandó túlórázást - ugyanakkor hónapokkal előbb beadott dokumentumok nincsenek aláírva. Nem tudják, melyik ügy kihez tartozik, sok dokumentumot nem akarnak átvenni a gazdasági ügyintézőktől, mert akkor az már az ő nyűgjük... és sorolhatnám. El e akartam hinni.
Ez ma Magyarország...itt mindent meg lehet csinálni. Nagyon el vagyok keseredve, mert az utóbbi 3 hétben kb. 100 pályázatot küldtem be, hagyományosat, kreatívat, anyámkínját... és semmi. Bocsánat, hogy így kibuktam...nézzétek el nekem.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr15506777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úgyiselfelejtem 2013.09.11. 20:45:21

Pont ezért kellett ez a kibaszott központosítás, hogy az igazgatók ne tudják szórni a pénzt az ilyen hülyeségekre, mint a dolgozók bére...
Meg azért, hogy a nyavalygó dolgozó (az igazgatót is beleértve) ne tudjon senkinél asztalt csapkodni. Mert nem ér el odáig a keze.

Régi vicc:
Két gyárigazgató beszélget a klubban.
- Te adsz a munkásoknak fizetést?
- Hát mostanában nemigazán.
- Én sem. És bejárnak?
- Be, mert kell a munka.
- Hozzám is. Mi lenne, ha pénzt kérnénk tőlük?

hardenberg 2013.09.12. 10:16:58

Azonnal feljelenteni őket fekete foglalkoztatásért és munkaügyi bíróságon követelni az elmaradt bért és a bérlet árát!!!

Közösségek