SZENZÁCIÓ - Újraválasztották Török Márkot!

2013. 09. 27. 17:43 - eszbé

Közeleg a tél, a Szentháromság utca lombjait barnára marja a hajnali hideg, mi meg továbbra sem tudjuk, hogy ki lett a Kedves Vezető, az Elnök Úr a szegedi hallgatói önkormányzatban. Pedig lábuk előtt hever a hűséges média, ponty csak egy csettintésre várva, hogy szétkürtölje a világhírt. Bár, ha meggondoljuk… világhír? A Nap minden reggel felkel, a Tisza délnek folyik, a szegedi hallgatók vezére pedig Török Márk.

 Hogy mégse legyen semmi kétség, megkérdeztük Borbola Terézia EHÖK sajtófőnököt, aki elmondta, hogy szeptember 12-én összeült a Választmány és utolsó lehelletével szavazott egyet. Óriási meglepetésre Török Márk lett az elnök, aki egyedüli pályázóként megtarthatta birodalmát. A szavazati arányról nincs információ, valószínűleg éjszakába nyúló vita előzte meg a fehér füst felszállását. Valószínűleg. Hogy milyen pályázattal sikerült megnyernie a testület bizalmát, sajnos rejtély, mert az ez iránt érdeklődő levelünk hetek óta megválaszolatlan. Persze ha helyreigazításra szottyan kedv, akkor nem okoz gondot az amúgy is "sűrűn" blogoló elnök úrnak bloggereinket a magáncímükön cseszegetni és lebélázni, de az már külön cikket érne.

Mi a Választmány?

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat legfőbb döntéshozó szerve, amelynek tagjait a kari HÖK-ök delegálják. Bármely EHÖK szintű bizottságot beszámoltathat, itt dől el a mindenkori  alapszabály és nem mellesleg ez a testület választja meg magát az Elnököt is. Ha tehát szembejön veletek egy még regnáló vagy újrázni kívánó HÖK-ös, kérdezzétek meg mire adta a szavazatát!

Ha már összeült a választmány, lecserélték Juhász Gergely felügyelőbizottsági (FEB) tagot is, hiszen más dolga akadt: indul a pedagógusképző kar HÖK választásán. Juhász egyébként korábban a bölcsészek hallgatói önkormányzatát erősítette, ahol a gazdasági alelnöki tisztség volt karrierjének csúcsa. A kampányanyag szerint alapítója volt a Gondolat Forradalma egyesületnek, ami működése során EHÖK-ös és kari HÖK-ös támogatással nem kevés programot valósított meg Rosta Ádám korábbi FEB-elnök újszegedi kocsmájában. Talán ezt is honorálandó, most már közös cégben űzik a bizniszt. Szerettük volna pontosabban is körbejárni a nevezett egyesület működését, de a cégbírósági nyilvántartásban nem találtuk. Arra viszont ráakadtunk, hogy Juhász Gergely titkárként funkcionált az általunk is megénekelt piramisügyben érdekelt Dél-Alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületben.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (4/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr945536599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztapista 2013.09.28. 12:24:17

Hülyeség, mert Orbán Viktor lett az elnök. Mától hatályos. Igen, a szegedi EHÖK-ben is.

komplikato 2013.09.28. 14:48:11

Hány éve jár felsőoktatásba a jó ember? 9, 10, 12 éve? :D

Közösségek

süti beállítások módosítása