Econovum-ügy: Elutasítjuk Horváth László helyreigazítási kérelmét

2014. 02. 17. 16:39 - Tóth Csaba Tibor

Az ál-PhD-s kazah konzul ügyvédje helyre akar igazítani minket. Mivel Horváth Lászlónak tényleg nincs PhD-je, nemet mondtunk. Korábbi cikkünkre válaszul levelet kaptunk Horváth László jogi képviselőjétől, amelyben sajtóhelyreigazítási kérelemmel fordult hozzánk. A kérelmet sajnos el kell, hogy utasítsuk. Horváth László ugyanis értelmezhetetlen módon azt állítja, az életrajzában feltüntetett "PhD" és "MBA" szavak nem utalnak magyar felsőoktatásban elismert diplomára. Azt is kifogásolta, hogy olyan színben tüntetjük föl őt, mintha semmiféle diplomája nem lenne, holott az előző poszt első bekezdése is megcáfolja ezt. Részletek alább.

Frissítve: Horváth László épp most cserélte le hungrail.hu-s önéletrajzát, amellyel önkéntelenül is bizonyította igazunkat.

Horváth László (jobbra, Fotó: infokarcag.hu)

Frissítve: Horváth László épp most cserélte le hungrail.hu-s önéletrajzát, amellyel önkéntelenül is bizonyította igazunkat. A február 3.-i cikkünk idején még egy régebbi verzió szerepelt ott, ami egyértelműen PhD-t és MBA-t tüntet föl, a pdf tulajdonságai szerint 2013. márciusban hozták létre a fájlt. Az új fájlt pedig 2014 február 4.-én, 17.08 perckor, tehát az eredeti bejegyzésünk megjelenése után csaknem pontosan 38 órával. Az PDF adatokat bárki ellenőrizheti aki a fájlokat letölti. Ezzel tehát Horváth azt a hamis látszatot kívánja kelteni, hogy eredtileg is a a most szereplő formában szerepeltette a végzettségeit.

Mint ahogy azt február 3.-án már leírtuk, Horváth olyan MBA és PhD végzettséget tüntetett föl nyilvánosan közzétett életrajzában, amelyet kiadó intézmények (Econovum Akadémia ill. Newport International University) semmiféle magyar vagy nemzetközi jogosultsággal nem rendelkeznek ilyen címek adományozására. A helyreigazítási kérelemben Horváth ügyvédje útján állítja, az életrajzában szereplő "MBA" és "PhD" szavak nem utalnak Magyarországon elismert végzettségre, illetve nehezményezi, hogy több, ugyanabban az intézményben papírt szerző személlyel (Bánki Erik és Szabó Zsolt fideszes, ill. Tóth József MSZP-s képviselők) párhuzamot vonunk, amellyel azt látszatot keltjük, hogy Horváth László "nem rendelkezne Magyarországon elismert, felsőfokú végzettséggel". A helyreigazítási kérelemnek három fő okból nem tudunk eleget tenni: 1, Horváth kérelmében főbb állításainkat (az Econovum Akadémia felnőttképzési képesítéseit felsőfokú végzettségként tünteti föl) még csak nem is vitatta, azokat csupán pontosítani kívánta 2, Horváth életrajza az Econovum Akadémia irányelvei ellenére sem tüntette föl, hogy az ott szerzett végzettség csupán felnőttképzéses képesítés 3, nem állja meg a helyét, hogy azt írtuk volna, Horváth nem rendelkezik ezt megelőző felsőfokú végzettséggel, a bejegyzés első bekezédésében ugyanis megemlítjük, hogy a Határőrtiszti Főiskolán szerzett diplomát. A kérelem részleteit, és az ÁO hivatalos álláspontját alább olvashatják.

Horváth ügyvédjének helyreigazítási kérelmében többek között a következők állnak:

Az Önök által üzemeltetett blog.hu honlapon megjelenő http://atlatszooktatas.blog.hu blogon (sajtótermék) 2014. február 3-án „Erősen kamugyanús a tűzijátékozó karcagi kazah konzul diplomája” címmel megjelent írásban szereplő egyes tényállítások valótlanok illetve egyes tényeket hamis színben tüntettek fel. Mindezek alapján a Ptk. 79.§-ra figyelemmel, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 12.§-a alapján az alábbiakban követeljük sajtó-helyreigazítási közlemény közzétételét az inkriminált bejegyzéssel megegyező helyen.

...

a bejegyzés Horváth László Önéletrajzát veszi alapul, ahol sem utalás, sem pedig tényállítás nem jelenik arról, hogy itt a magyar oktatási rendszerben és tudományos életben elfogadott tudományos fokozatról illetve végzettségről lenne szó. Ezt a cikkben egyébként később már módosítják, amikor azt írják, hogy Ügyfelem „Életrajza szerint Horváth itt 2004-től 2006-ig MBA (Master of Business Administration) és PhD képesítést is szerzett.

...

Álláspontunk szerint a hivatkozott tényállítás nem fedi a valóságot, hiszen Ügyfelem az Önéletrajzában a tanulmányok között szerepelteti a két képzettséget, azokról nem állítja, hogy a magyar jogszabályok szerint akkreditált képzési rendszerben szerzett tudományos fokozatok lennének, ahogy azt a bejegyzés szerzője teszi. Sőt! A képzettséget követően megnevezi az oklevelet kiadó intézményt. Pont akkor keltene Ügyfelem hamis látszatot, ha a tudományos fokozatoknál jelenítené meg a két kifogásolt képzettséget, valamint a nevében szerepeltetné, és nem írta volna oda a képző intézményt.

...

Ügyfelem az MBA és PhD megjelölést hivatalos és nem hivatalos megjelenései során a nevében nem szerepeltette és nem szerepelteti.

A cikkben szereplő párhuzamok „Bánki Erik, Szabó Zsolt, Tóth József” azt a hamis látszatot keltik, mintha ügyfelem nem rendelkezne Magyarországon elismert, felsőfokú végzettséggel, és a két felnőttképzés keretében szerzett képesítésre a felsőfokú végzettség igazolására volt szüksége. Ezzel szemben a valóság az, hogy Ügyfelem főiskolai diplomával (határőrtiszt és gépészmérnök) rendelkezik. A két képesítést szakmai érdeklődésből szerezte meg.

Az Átlátszó Oktatás blog álláspontja a kérelemmel kapcsolatban a következő. 

Helyreigazítási kérelmet kaptunk Horváth László ügyvédjétől, amely szerint az önéletrajzban "sem utalás, sem pedig tényállítás nem jelenik arról, hogy itt a magyar oktatási rendszerben és tudományos életben elfogadott tudományos fokozatról illetve végzettségről lenne szó." A kérelemnek nem teszünk eleget: a kifogásolt cikk pontosan bemutatja, hogy az MBA és PhD feltüntetése Horváth úr esetében miért erősen problematikus; ezen állítások egyikét sem érinti a helyreigazítási kérelem. 

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr295818674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torpotroh 2014.02.18. 08:53:47

nagyon helyes, hogy nem tesztek eleget ezeknek a béna, szarházi próbálkozásoknak. CSAK ÍGY TOVÁBB!

Pan Modry 2014.02.18. 09:55:16

Tipikus gusztustalan urambatyam mutyizo zsirdiszno...

na, reszben ilyen alakok miatt huztam kulfodre es fogom a gyerekemet is ott felnevelni, es javaslom ezt mindenkinek aki nem az urambatyam mutyizo zsirdiszno reteghez tartozik.

Remelem megfullad az egesz bagazs a paks2 miatti hitelbe, es majd mennek kuncsorogni az IMF-hez!

nimfus 2014.02.18. 10:27:43

Na végre,szép munka! Így kell ezt csinál ni.
Most lehet vissza perelni őket,hamis vád!

Józsi56 2014.02.18. 10:29:24

Egyetértek Önnel!

Ez már sajnos a "Rokonok" országa lett! De nincs semmi új a nap alatt, mert az "uram-bátyámok" mindig is léteztek hazánkban.

funfun 2014.02.18. 10:56:16

Illés Zoltán biztos látta az eredeti PhD oklevelet, ahogy a tüzépes Katicáét.
A fenti kép pedig akkor készülhetett, amikor Fazekas miniszter megtekintette az említett oklevelet.
index.hu/video/2013/07/08/megtekintes/

funfun 2014.02.18. 10:57:52

@Pan Modry: A hitelbe mi fulladunk majd bele. A bagázs meg él majd, mint Marci Hevesen, a már eddig szorgosan begyűjtögetett vagyonból.

Pan Modry 2014.02.18. 11:00:18

@funfun:
menjetek kulfoldre ti is, akkor nem a ti gondotok lesz a hitel visszafizetese...

meg amugy is, akarod hogy a gyerekeid azt lassak hogy az urambatyazo mutyizo zsirdisznonak lenni megeri?

dr kíváncsivagyok 2014.02.18. 11:02:52

Sazrjankó , jellemtelen Fidesz-vitézek...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.18. 12:15:05

Érdekes, hogy a blog.hu nem törölte azonnal a bejegyzést a perrel fenyegetés miatt, korábban azt csinálták gondolkodás nélkül.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.18. 12:18:55

és még házhoz is jön a pofonért??

Gribbin János 2014.02.18. 12:29:01

Horváth dr-t ki kellene telepíteni a kazah pusztába egy jó nagy jurtába. Adni neki egy működőképes Lada Nivát 100 l benzinnel, íjjat jó sok nyílvesszővel, ásót-kapát-vetőmagot, azt hadd éljen boldogan.

Természetesen Schmitt dr-ral együtt!

brlv24 2014.02.18. 21:05:40

@nimfus: "Most lehet vissza perelni őket,hamis vád! "

Mire fel?
1) Hülyeséget beszélsz?
2) Akkor miben különböznének az "ügyvédúrtól"? Felesleges sárdobálás lenne.

brlv24 2014.02.18. 21:11:04

@Pan Modry:

"na, reszben ilyen alakok miatt huztam kulfodre"

Ha ismeretlen alakok miatt képes voltál erre, akkor jó nagy hülye lehetsz. :)
Mintha máshol ne lennének ilyenek. Csak szólok, hogy nyugatabbra még több van, de mindegy merre mész.

A fenti okoskának (H. László) is az USA-ban állították ki ezt az értékes "papírt".

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2014.03.06. 10:26:16

A PhD fokozat egy nemzetközi standard, az mondhatja magáról, hogy ő PhD, aki megfelelően akkreditált PhD minősítést szerez.
Innentől az ügyvéd érvelése nem állja meg a helyét.

Közösségek

süti beállítások módosítása