Trafiknyertes rokon cégét is meghívták az államtitkár közbeszerzésére

2014. 06. 18. 09:00 - Prinz Dániel

Címkék: oknyom közoktatás

Trafiknyertes cégtől is kértek árajánlatot abban a meghívásos közbeszerzésben, amit a Halász János kulturális államtitkárhoz kötődő cég nyert meg, tudta meg az Átlátszó Oktatás. Az ezer sebből vérző közbeszerzés miatt a Klebersberg-központ belső vizsgálatot is indított.

A Népszabadság kérdései nyomán belső vizsgálat indult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál egy olyan hajdúböszörményi meghívásos(!) közbeszerzéssel kapcsolatban, ahol egy Halász János kulturális államtitkárhoz gyanús ügyleteken keresztül kötődő cég nyert. A tét a Molnár István Óvoda, Általános és Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon két új lakásotthonának kivitelezése volt. Azonban azon túl, ami a Népszabadságban megjelent, vannak még további érdekes információk. Ugyanis a közbeszerzésen három cég indulhatott és mindhárom gyanús, ráadásul egymáshoz is kötődnek.

A Népszabadság eredeti cikkéből kiderült

  • bő 70 millió forintos ajánlattal nyert a hajdúböszörményi Tömb 2002 Kft.
  • három cég indult: a hajdúböszörményi Tömb 2002 Kft., a hajdúböszörményi Épít-Takarít 2004 Bt. és a debreceni DH-Szerviz Kft.
  • az Épít-Takarít 2004 Bt.-t 2012-ig Tömb 2004 Bt. néven futott, ráadásul a Tömb 2002 tulajdonosainak a cégjegyzékben megadott lakcímére van bejegyezve és családi kapcsolat is van köztük: a Bt. kültagja és a Kft. többségi tulajdonosa testvérek
  • nem világos, hogy az Épít-Takarít 2004 Bt.-t minek hívták meg, hiszen a cég árbevétele az elmúlt években 10 millió forint alatt volt, miközben a pályázat értéke 70 millió forint
  • a harmadik pályázó, a DH-Szerviz egy másik pályázaton pont a Tömb 2002-vel konzorciumban nyert
  • a Tömb 2002 több szálon is kötődik Halász János kulturális államtitkárhoz (2002-ben a kultuszminisztérium,  2010-2013 között az emberminisztérium politikai államtitkára), még az első Orbán-kormány idejéből; Budapesten is voltak korrupciógyanús üzleteik

Megtudtuk még

  • az Épít-Takarít 2004 Bt., amely korábbi neve, székhelye és személyes szálak alapján erősen kötődik a nyertes Tömb 2002-hez a trafikmutyiban is részt vett (egy második forrás az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapja, ahol ,,HU0969 Hajdúböszörmény Kathi Pál Péter" alatt található a kiutalás, aki az Épít-Takarít beltagja és ügyvezetője),
  • a harmadik pályázó ügyvezetője és többségi tulajdonosa részt vett a debreceni notabilitások tavalyi nagy botrányt kiváltó Floridázásában is, amelynek során ,,nem közpénzből" nyaraltak fontos debreceniek a Napfény Államában (itt egy cikksorozat az ügyről, amiben sok volt a mellébeszélés, de rendőrségi nyomozás is lett belőle)
  • a Tömb 2002 és a DH-Szerviz rendszeresen együttműködik, például konzorciumban nyerték el a Nagykanizsai Javítóintézet kivitelezését.
Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr946289110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polgári kór 2014.06.18. 20:31:37

Nagyon helyes. A lényeg hogy senki egy fillért se nyerjen aki bolsi libsi zsidó demokrata szakértő.

Hajrá Magyarország!

Közösségek

süti beállítások módosítása