Nem énekeltek oda nem illő dalokat, de azt is lelkesedésből, évtizedes hagyománnyal

2014. 10. 10. 14:26 - Prinz Dániel

Ma juttatta el hozzánk sajtóközleményét az ELTE-ÁJK Instruktori Köre, amelynek a héten több tagját vétkesnek találták a jogi kar gólyatáborában énekelt obszcén dalok miatt. Az Instruktori Kör elnökét és két tagját két félévre, egy tagját egy félévre tiltották el tanulányai folytatásától.  A közlemény kiemeli, hogy a büntetés példátlanul szigorú és méltatlan, különösen annak fényében, hogy az egyetem vezetése már régóta tisztában van azzal, hogy a gólytáborokban milyen dalokat énekelnek. Ezt egyébként más forrásaink is megerősítették, képmutatónak tartva az eljárást. 

Az Instruktori Kör közleménye szerint a vizsgálatból az derült ki, hogy nem is énekeltek oda nem illő dalokat. Ha pedig mégis, akkor sem beszélhetünk énekeltetésről, csak az első éves hallgatók lelkesedéséről:

A hivatalos vizsgálat során több mint 150 gólya megkérdezése után elenyésző kisebbség erősítette meg „oda nem illő” dalok éneklését és ezek közül is számos válaszadó hozzáfűzte, hogy valójában nem énekeltetésről volt szó, hanem "a gólyák önkéntes, lelkesedésből fakadó énekléséről", valamint a válaszadók 100%-a cáfolta azt, hogy bármilyen megalázó, személyiségi jogait sértő, vagy szexuális tartalmú játékra sor került volna a tábor során.

Ebből nem világos, hogy most akkor énekeltek-e vagy nem obszcén dalokat. Ugyanakkor az Instruktori Kör szerint ezeknek a vagy énekelt vagy nem énekelt, de semmiképpen sem énekeltetett daloknak több évtizedes hagyománya van:

A gólyatáborban énekelt kifogásolt dalok nagy része (pl.: Jogászinduló) évtizedes hagyományokkal rendelkező énekek, évtizedek óta a gólyatáborok részei, nem csak az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A mindenkori kari vezetés tudtával, tűrése és hallgatása mellett léteztek/léteznek.

Ha valaki nem tudná, hogy mi az a Jogászinduló, akkor itt a szövege, és egy videó:

Jogászinduló

Jogászok vagyunk mi fasza gyerekek
Dőlnek utánunk a sörös üvegek
Az egyetem téren van egy iskola
De mi nem járunk oda soha, SOHA

Körúton a TTK-sok
Meg a buzi közgazdászok
Kurva hülyék mégis tudják
Hogy a bölcsészek mind nullák, NULLÁK

Jogászok vagyunk mi fasza gyerekek
Tőlünk származnak a zabigyerekek
Nő és pia nálunk megszokott dolog
Ez a legszebb mesterség, SÉG, SÉG, SÉG

Szombat este hogyha feláll a farkunk
Elmegyünk a bordélyházba és jó nagyot baszunk
Kurvák sikongása minket nem riaszt
Mert mi bátran nyomjuk a faszt, a FASZT, a FASZT

Hogyha már megbasztunk minden jó pinát
Letöröljük faszunk végét és úgy baszunk tovább
Kurvák sikongása minket nem riaszt
Mert mi bátran nyomjuk a faszt, a FASZT, a FASZT

 

Jogászok vagyunk mi a legjobb csajok
Dőlnek utánunk a legjobb pasasok
Hús vagy vérfasz nálunk egyre megy
Csak ma éjjel legyen meg, MEG, MEG

Hogyha már leszoptunk minden jó faszit
Kinyalatunk minden jó puncit
Kurvák sikongása minket nem riaszt
Mert mi bátran szopjuk a faszt, a FASZT, A FASZT

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr396777721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.11. 17:17:35

Kicsit kipróbálná némelyik okos szemforgató fanyalgó, milyen is instruktornak lenni, kezelni a sok hormonálisan megvadult, egyébként is a legfelső, leg-nekünk-mindent-szabad szellemiségű rétegből "szalajtott", épphogy nagykoru tinédzsert..

Aki éppen nemhogy "el van engedve" odahaza, hanem a világ császára, apukaanyuka mindenrejogosított büszkesége, és ugy is érzi magát.

Hiszen frissen felvették egy olyan helyre ahova nagyon kevesek jutnak be....

Miközben azért nyilván nem lehet katonai fegyelem, ez nem a sereg, nincs parancs, ordítozás, sorakozó, szankció és zárka, de valamiféle rendnek akkor is kell lenni, sőt, rend nélkül nincs semmi, csak kaotikus csürhe és kilengésekbe torkolló unalom, majd mindenféle egyebek ami ebből jön.

Ha 80db bepörgött épphogy nagykorú egyed 90féle kétséges dolgot csinál egyszerre, mert most épp ahhoz van kedve, és az ő középsuli hagyományai szerint "az a kúl"..az őskáosz és rombolás de nem szervezett program és értelmes keretek közt működő tábor.

Szoval azért egyszer nem ártana megnézni ezt a dolgot közelebbről is, mielőtt nagypofával itélkezünk, hozzávéve azt, hogy az instruktor egy másik huszonéves hallgató és passz.

Akit a gólya azért "követ", mert elhiszi, -azt sugallják neki- hogy az aztán az élet mégnagyobb császára, még többet, vadabbul iszik és bulizik minden héten mint ő valaha, majd ő megmutatja itt mi a kúl, és hallgatunk rá, mert egyébként is később még dönthet a sorsunk felett részben, ja.

Az instruktor, amellett, hogy működik ebben a jól bevált "mi vagyunk a faxagyerekek faxagyerekei a gólyák szemében" örökletes szerepben, nem pedagógus, nem tanár, nem pszichológus, stb.

Sőt sokszor magánemberként sem ilyen, nem egy buliőrült szexgép, monogám kapcsolata van, mértékkel iszik, elvétve bulizik inkább tanul, stb.

Az pl megvan, hogy egyébként az egyetemi oktatók nagyrésze sem bir semmiféle pedagógiai vagy efféle képzetséggel?!?!

Még urambocsá maga a dékán és a rektor is elsősorban "csak" tudósok és bizonyára tiszteletreméltó emberek, de a szó szakmai értelmében bizony nem pedagógusok, még annyira sem, mint egy középiskolai tanár.

Namost akkor ezt rakjuk össze, hogy elvileg az egyetemre felnőtt emberek járnak önszántukból, de mint minden egyrészt, azért itt is van egy erősen másrészt.

Csak körül kell nézni a gólyák közt, vagy elgondolkodni, miért jönne meg valakinek hirtelen az esze, csak mert 18-at mutat a személyi igazolványa és nem középiskolásnak hanem egyetemisténak hívják innentől.

A gyakorlatban meg most éppen az a mese, hogy ki "énekeltetett" és mit, mint a kisdedóvóban, pl nálunk annakidején a nagy "vizsgálat", hogy ki buztdította a többit, hogy kidobja a vizzel töltött óvszert az ablakon, muhahaha.

Csak éppen ott igazgatói rovót osztottak maximum, meg évvégén magatartás kettes, hűha...egyébként minden megy tovább.

Itt meg több x félév eltiltást, csuklóból, ami könnyen félbetörheti a tanulmányokat, és vele egy szépen induló értelmiségi karriert is akár, már a legelején.

Mindezt mintegy azért, mert az a barom önként instruktornak állt, aminek egyébként semmi köze a hök-höz, még kevesebb a nemi erőszakhoz, csak megint van egy csoport, akire könnyű rátolni a balhét, igy kimoskaszik és kimarad a politikailag érzékeny és komoly önvédelmi képeséggel bíró hök, egyes számú előny.

Kettes számú: nem kell azt a mázgás utat végigjárni, hogy az egész botrány egy ellenőrizhetetlen és bebizonyithatatlan történetre épül, ami egyszerűen egy bíróságon kevés lenne a jogerős büntetéshez ennyi idő után, igy viszont jogilag egy puszta gyanura kellene valamiféle intézményi szintű intézkedést produkálni, ami nyilvánvaló jogi nonszensz.

Tehát találni kellett valamit, ami tény, és amire szakkcionálni lehet, és valakiket akikre a vizeslepedő ráhuzható.

Az instruktorok megszivták, röviden és tömören.

Közösségek

süti beállítások módosítása