A Savaria Szakképző Iskola kikéri magának a lejárató írásokat

2015. 01. 16. 15:42 - Prinz Dániel

savaria_honlap.jpg

Szerdán az Átlátszó Oktatáson megírtuk, hogy egy szombathelyi szakképző iskola egy tanáránál pénzért lehetett tanulányi előnyökhöz jutni. A cikk rejtett kamerás felvételt tartalmaz, amelyen hallatszik ahogy Szopori László végigmegy egy osztálynévsoron, és számba veszi, hogy ki tud fizetni a jegyekért. Az iskola vezetője kérdésünkre azt mondta, hogy amikor decemberben tudomására jutott ez a gyakorlat, azonnal megszüntette, más forrásaink szerint ez januárban történt. Az iskolát fenntartó KLIK is vizsgálódik az ügyben, és elítéli a gyakorlatot. Külön érdekes körülmény volt, hogy amikor az iskolát megkerestük, egy diák aláírásával kaptunk választ az iskola email címéréről, amire nem adott magyarázatot az iskola.

Ma délben az iskola központi email címéről több szerkesztőséghez eljuttattak egy közleményt, amelyben az iskola védekezni próbál ,,az elmúlt napok médiában megjelent lejárató tartalmú írásai" ellen. A közlemény az iskola honlapjára is felkerült vezető anyagként. A közleményt az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolájának
alkalmazotti közössége írta alá. Nem cáfolják cikkünk egyetlen állítását sem, de azt írják, hogy nem csak egy kollégájuk, hanem az egész iskola hírnevét tépáztuk meg ,,vélt igazságok, hiteltelen információk alapján", és ,,az alapvető emberi és személyiségi jogok betartása nélkül (sic!)":

Az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolája alkalmazotti közösségének közleménye az elmúlt napok médiában megjelent, iskolánkat érintő cikkeiről

Az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolájának alkalmazotti közössége mélyen elítéli és kikéri magának az elmúlt napok médiában megjelent lejárató tartalmú írásait. A cikkek nemcsak egyik kollégánk, hanem munkahelyünk, ezáltal az iskolai alkalmazottak és az iskolában tanuló diákok hírnevének megtépázását jelentik. Felháborítónak tartjuk, hogy ma Magyarországon megtörténhet az, hogy médiafelületek - vélt igazságok, hiteltelen információk alapján - csupán szenzációhajhászás céljából meghurcolnak embereket, intézményeket az alapvető emberi és személyiségi jogok betartása nélkül. Több évtizede a gyerekekért, a tanításért élő emberek áldozatos munkával felépített renoméját egy tollvonással próbálják lerombolni. Köszönet azoknak, akik ebben a helyzetben is kiálltak és kiállnak mellettünk!

az SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolájának alkalmazotti közössége

Gyakornoki programot indít az Átlátszó Oktatás! Ha szeretnél olyan dolgokról írni, amit mások inkább titokban tartanának, jelentkezz!

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr717079849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.01.17. 00:48:38

Szóval azt akarják bemesélni, hogy nem tudtak az ügyről? Esetleg meg kéne tőlük kérdezni, hogy a következő szavak jelentését ismerik-e? Elsikálás, szőnyeg alá söprés.

Mellesleg ugye az kiabál a legjobban akinek a háza ég. Lehet nem is csak ez az 1db eset volt? Különben meg miért ne lehetne kiállni és azt mondani, sajnos ez volt, legközelebb nem lesz? Ez a mosakodás olyan fideszes dolog...

dr Smittpálelnökúr 2015.01.17. 08:59:39

A lényeg, hogy mindenki kussoljon!
Aki nem kussol, az kígyóvállú gyíkember!

ce.ojaefrt 2015.01.18. 20:52:07

Ha valakit tények is érdekelnek, többek közt itt lehet bővebben olvasni a valóságról:

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/savaria_szakkozepiskola_klik_osztalypenz_vesztegetes

Közösségek

süti beállítások módosítása