INFOGRAFIKA LIGHT %%5% Nagyon röviden a tanárok fizetésemeléséről

2013. 08. 25. 21:22 - Prinz Dániel

Az inflációt is figyelembe véve, a tanárok a mostani emelés után kb. annyit fognak keresni, mint tíz éve.

Az alábbi infografika arról szól, melyik évben mennyi volt az átlagfizetés, mennyi volt az infláció és mennyit kellett volna keresniük a tanároknak, hogy lépést tartson a fizetésük az inflációval. Ráraktam azt is, hogyan alakultak a nettó átlagfizetések a versenyszférában és a költségvetési szférában. A tanároknál most kategóriától függ a béremelés összege, így egyszerűen annak a 25 éve tanító egyetemi diplomás tanárnak a fizetésemelését vettem, aki annyit keres, mint az eddigi átlagfizetés.

Mit láthatunk? Azt, hogy a tanárok mostani fizetésemelése nagyjából arra elég, hogy megkapják a 2003-as fizetésük inflációs korrekcióját. Magyarul most annyit fognak keresni, mint tíz éve, ha figyelembe vesszük, hogy mennyibe kerülnek a dolgok. És, hogy ez kinek a hibája? Bár tízéves időtávot mutat a grafikon, valójában 2009-ben kezdett el esni a pedagógusok reálbére, és az esés az elmúlt három évben volt a legnagyobb. 

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr1005476897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása