A szegedi egyetem új kancellárjának is van kamudoktorija

2014. 12. 24. 10:00 - Tóth Csaba Tibor

1524708_10152538830644040_7461240598045836510_n.jpg

Devecz Miklós többek között a zalaegerszegi ZTE futballcsapat elnöke is, itt éppen Orbán Viktor miniszterelnökkel szerepel közös fotón, a facebook oldalán

Mai hír, hogy Devecz Miklós, a MÁV Személyszállítási Zrt. volt vezetője lesz a Szegedi Tudományegyetem első kancellárja, vagyis az a kormány-kinevezett, aki az egyetem pénzügyeinek felügyeletét veszi át a Rektori Hivataltól, vagyis tulajdonképpen az állam kívánta keretek közé szorítja majd vissza az egyetem autonómiáját. A kinevezésre a második kancellári pályázati kör után került sor, Devecz pedig december 30.-ától már be is töltheti tisztségét az SZTE-n. Korábbi, februári cikksorozatunk részeként már írtunk arról, hogy Devecz papíron "PhD"-ként feltüntetett, valójában közgazdasági felnőttképzési oklevéllel rendelkezik. Valószínűleg a sorozatunk hatására Devecz azóta eltávolította az amerikai "Newport University' álegyetem és a budapesti Econovum által kiadott papírokat az életrajzából, azonban korábbi dokumentumokban ez még mindig megtalálható. Devecz kérdésünkre tulajdonképpen elismerte, hogy cikksorozatunk hatására az Econovum képzését és PhD-jét már nem szerepelteti életrajzában, mivel az szerinte többé "nem releváns."

Ahogyan azt a SzegedMa is felidézi, Devecz karrierje eddig egyértelműen közlekedési pályán mozgott, felsőoktatási menedzseri tapasztalata viszont nincsen. A lengyelországi Wroclawban megszerzett villamosmérnöki diplomát követően a kilencvenes évek során vezetett mind magyarországi (Flextronics, Máv Személyszállítási Kft, BKK Parking) mind pedig cseh (OKD Doprava, magánvasúti cég) vezetőségében ült. 2005-ben megszerezte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pénzügyi és menedzsment MBA diplomáját, továbbképzésekben vett részt a franciaországi Nizzában és Yokohamában, Japánban is. Linkedin profilja szerint több mint tizennégy cég élén töltötte be vezetői, illetve vezető menedzseri pozíciót. Emellett perfektül beszél, angol, lengyel nyelven, és csehül, szlovákul, németül is ért. A Délmagyarország azt is kiemeli, hogy állami, cégvezetői tisztségei mellett Devecz 2014-től a zalaegerszegi ZTE labdarúgóklub elnöke is. Facebook profilképén például Orbán Viktor miniszterelnök társaságában látható.

Devecz jelenleg érvényes önéletrajzában ugyan ez az életrajzi adalék már nem fellelhető, de például a zalaegerszegi közgyűlés 2012 májusi, ünnepi ülésének jegyzőkönyvében (8.oldal közepe), ugyanúgy ahogyan az interneten fellelhető régebbi életrajzaban is szerepel a Newport University, mint végzettség. A Miskolci Városi közlekedési Zrt egy tavalyi sajtóközleményben még azt írja róla, hogy az 

"amerikai Newport International University-n doktorált"

méghozzá közgazdaságtudományból. Ez az utalás azonban legújabb, kancellári posztja elnyerése utáni jellemzésekből már hiányzik.

Mint ahogyan azt már többször, részletesen leírtuk, a kérdéses intézmény 2006 óta az Egyesült Államokban semmilyen formában nem működhet oktatási intézményként, azelőtt pedig csupán Wyoming államban, Laramie-ben volt bejegyezve, a szövetségi felsőoktatási akkreditációját Amerikában tehát hiába keresnénk. A Newportos diplomákat egy magyar, felnőttképzési akkreditációval rendelkező intézmény, az Econovum Professzorok Vezetőképző Iskolája által rendezett "MBA" és "PhD" elnevezéssel illetett képzéseinek végzettjei számára adta ki. Az egyéves doktori azért is nagyon furcsa mert ilyen fokozatokra mind az USA-ban mind pedig Magyarországon csupán évek munkájával, jelentős kurzusokon végzett munka (doktroi képzés), és többszáz oldalas disszertációhoz végzett kutatómunka, a disztertációírás (fokozatszerzés) megvédése után lehet szert tenni. Egy magyar doktori cím megszerzése a doktori iskolában való beiratkozástól számítva akár hat-hét, míg egy átlagos amerikai PhD képzés három négy évig is eltarthat.

Természetesen levélben megkerestük Devecz Miklóst is az iránt érdeklődve, hogy Econovumos diplomáját szerepeltette-e kancellári pályázatában, illetve megkértük, mondja el, milyen követelményeket kellett teljesíteni az egyéves PhD képzés során. Devecz válaszul átküldte pályázatához csatolt önéletrajzát, amelyben az Econovum képzése már nincsen feltüntetve, illetve a következőket közölte írásban:

A netnek megvan az az Ön által is ismert "jó tulajdonsága", hogy olyan információkat is tartalmaznak adott személyekről, amelyek már nem relevánsak. Engem pályámon nem a titulusok megszerzése, hanem a megszerzett tudás aprópénzre átváltása érdekelt és érdekel. Ezért vagyok többek között nagy híve Hofstede kultúra tipológiájának vagy a helyzetfüggő vezetésnek. Ezért tanultam a Demand Flow-t Nizzában, Franciaországban, vagy a japán menedzsment eszközöket Yokohamában és ezért mentem az Econovumhoz is. Miután pedig az Econovum körüli viták elindultak, úgy döntöttem, hogy az önéletrajzomban csak azokat az intézményeket jelzem, amelyeket az önéletrajzomban is megtalál.

Az életrajzból pedig többek között az is kiderül, hogy noha Devecznek business management diplomája van, felsőoktatásban szerzett tapasztalata azonban nincs, így kezdi majd meg várhatóan januárban munkáját a szegedi egyetemen. A kancellári poszt tulajdonképpen az intézmény gazdálkodását tekintve fő döntési pozíciót garantál majd számára.

Az Átlátszó Oktatás blog közadatigényléssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megszerezze az összes beadott kancellári pályázatot. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatunk majd mindenkit.

Ha Önnek is van olyan információja az egyetemi kancellári pályázatokról, kinevezésekről és kinevezettektől, amelyeket szívesen megosztana velünk, akkor írjon az atlatszooktatas[kukac]gmail.com címre.

Tóth Csaba Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr467007213

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cionista szórólap gúnyolódik Jézus születésén 2014.12.25. 12:09:02

A muszlimok elvágnák a torkát annak, aki vallásalapító prófétájuk, és annak édesanyja kárára eresztene meg egy hasonló poént. A zsidók meg két hétig hörögnének kártérítésért, ha velük szórakozna hasonló stílusban egy magyar valamelyik vallási ünnepük e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.12.25. 05:59:10

ebben a mutyi országban nem is vidát kellett volna kitiltani az amcsiknak, hanem a kedves miniszterelnököt?

Göntér László 2014.12.25. 07:16:16

A kancellárokról én ezt gondoltam (persze a PTE helyett írhattam volna SZTE-t is).
ktkj.blog.hu/2014/09/30/egy_kancellar_lefokozasa

Pipas 2014.12.25. 07:23:23

"vagyis tulajdonképpen az állam kívánta keretek közé szorítja majd vissza az egyetem autonómiáját"

Jah, ez tényleg úgy tűnik mintha a gaz fidesz nyírbálná az egyetemek autonómiáját, de azért nem árt tudnunk, hogy ilyen régebben is volt. A Pécsi Tudományegyetem pénzügyeinek irányítására pl. többször is neveztek ki ún. kincstári biztost, többek közt 2007-ben és 2008-ban is.

Ziu9 2014.12.25. 08:35:02

Nem menti az illetőt, de az elmúlt években ahol közlekedési területen megfordult, ott rendre bizonyította hogy ért a gazdasági ügyekhez. Kézről-kézre adták, mint valami válságmenedzsert.

Kíváncsi vagyok, mihez kezd ezzel a feladattal: ilyen előélettel, beáll-e a parancsot teljesítők sorába és rombol, vagy megpróbálja az intézmény működtetésében kivenni a részét...

A Corvinus kancellárja pl. viszont sejthetően a rombolás miatt került oda. Tanszékvezetők, docensek, akik évekkel ezelőtt emberi hangnemben tudtak egyeztetni az intézmény gazdasági vezetésével, most egy papírt is csak úgy mernek hozzá beküldeni, ha az ott szükséges hivatali utat maradéktalanul teljesítették. Mert pl. a legalapvetőbb karbantartási feladatot sem lehet már "csak úgy", előzetes számítások, vagy éppen közbeszerzési eljárás nélkül lefolytatni, mert az úgy nem szabályos. És ugye a játék arra megy ki, hogy ezekbe belekötve lehetetlenítsék el az intézményt.

Állítólag az is mind feketelistás lesz, aki személyes kihallgatást akar tőle kérni...

Hefe 2014.12.25. 08:41:33

az orban-komisszarok majd tisztogatnak rendesen. Aztan meg remelem hogy oket takaritjak el a gazdajukkal egyutt.

bölcsbagoly 2014.12.25. 09:20:45

Meg vagytok kergülve ezzel a PhD fétisizéssel! Egy diploma amely a kutatói véna létezését igazolja. Semmi más. A kipecézett delikvenseteknek bőven van szakmai tapasztalata - ha nem is kancellárként - enélkül is. Senkit sem ültetnek olyan funkciókba, mint a milyenbe ő már volt, alap nélkül.

2014.12.25. 09:32:23

@bölcsbagoly: Semmi gond, majd meglátjuk, mi jön be. Lehet nagyszerű elme, és lehet ügyesen lavírozó pártkomisszár is.
Itt inkább arról van szó, hogy egy magára adó, értelmes, büszke ember nem írja bele az önéletrajzába a kamudiplomát, kamudoktorit.
Ez pont ugyanaz, ahogyan te is odaírod, hogy bölcs, a bagoly elé....pedig....

bölcsbagoly 2014.12.25. 09:39:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: ne okoskodj, sokan pont azért hibáznak mert a PhD neve is kamu (mit is jelent lefordítva?) s ez sokakat megtéveszt. A kutatók túlnyomó többsége nem is használja - legfeljebb alkalomszerűen .- ezt a címet, ahogy a CSc vagy DSc-et sem..

Hefe 2014.12.25. 10:04:53

@bölcsbagoly:
"A kipecézett delikvenseteknek bőven van szakmai tapasztalata - ha nem is kancellárként - enélkül is. Senkit sem ültetnek olyan funkciókba, mint a milyenbe ő már volt, alap nélkül."

a gond ott van, hogy ha egy ilyen dologgal hazudott, akkor ki tudja mi igaz a tobbibol. Ezt hivjak ki nem kenyszeritett hibanak, ugye.

bölcsbagoly 2014.12.25. 10:15:47

@Hefe: ne kellene elfelejteni, hogy sok nyugati kis egyetem is ad ilyenféle diplomákat - gyakran pénzért is! - s aki nem otthonos a doktori képzésben, azt meg lehet velük téveszteni. A címkórság meg emberi gyarlóság. Van ember gyarlóság nélkül?

pyromaster 2014.12.25. 11:31:52

A véleményem, ha nincs neki, ne írja be az életrajzába. Különben a többi feltüntetett adatot is pontosan annyira lehet komolyan venni. Amúgy sok jelentősége tényleg nincs, miután sokkal inkább a kapcsolatrendszere segíti őt, mintsem a kvalitása. Boldog Karácsonyt mindenkinek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.12.25. 11:35:09

Drogteszt helyett nem inkább diplomateszt kellene a közszolgálatban?

Netuddki. 2014.12.25. 11:38:20

@ProsTata: Hát bammeg miért nem vettétek fel és miért nem nyomtátok ki a Jutyúbra? Faszé kell némán tűrni, hogy egy 20-adrangú senki, 20-adrangú kinevezettjei egrecíroztassanak benneteket?

Komolyan nem értem a blogban is említettek lelkivilágát! Qrvára setétnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a XXI. században kamu tollakkal ékeskedjen. Véleményem szerint az ilyen egyéb aljasságokra is képes, és nem szabadna rábízni felelősségteljes, mások életét befolyásoló munkát.

Azt írod félted az állásodat. Milyen állásodat? Amikor bármikor lecserélhetnek egy haverrra, vagy kirúghatnak mert kell a fizetésed a stadionok fenntartására? Még egy évig talán kihúzod, aztán? Utána mi lesz?
Nagyon el kéne már takarítani Magyarország szemetét az ország éléről!

Netuddki. 2014.12.25. 11:42:36

@bölcsbagoly: "Meg vagytok kergülve ezzel a PhD fétisizéssel! Egy diploma amely a kutatói véna létezését igazolja. Semmi más."

Szerintem rossz helyen fidesztrollkodsz és fitogtatod a tudatlanságodat századvéges közpénztolvaj kartács!

"Senkit sem ültetnek olyan funkciókba, mint a milyenbe ő már volt, alap nélkül."

Ebben speciel eltaláltad a szarva közt a tőgyit! Csak nem éppen úgy ahogy te gondolod...

campobaszo 2014.12.25. 11:44:48

"Engem pályámon nem a titulusok megszerzése, hanem a megszerzett tudás aprópénzre átváltása érdekelt és érdekel."

Megható életcél a tudás aprópénzre váltása, magyarul elherdálása!Csak így tovább!Én szurkolok,hogy sikerüljön!

sanyix 2014.12.25. 11:45:32

@ProsTata: miért nem rögzíted az ilyesmikre vonatkozó információkat, beszélgetéseket? Aztán lehetne szivárogtatni.

Netuddki. 2014.12.25. 11:59:07

@campobaszo: Szerintem nem a saját tudására gondolt...

ProsTata 2014.12.25. 12:07:29

@Pipas:
Kevered a szezon a fazonnal.
Korábban ha egy intézmény gazdálkodása kritikus ponthoz ért, értem fizetésképtelen lett, akkor neveztek ki egy kormánymegbízottat.
A kancellár egészen más.

Pipas 2014.12.25. 12:19:22

@ProsTata: "Korábban ha egy intézmény gazdálkodása kritikus ponthoz ért, értem fizetésképtelen lett, akkor neveztek ki egy kormánymegbízottat."

Aha. Aztán maradt is vagy 8-10 évig. :)

"A kancellár egészen más."

Teljesen más? Miben más?

ProsTata 2014.12.25. 12:31:25

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: @sanyix:

Nem áll szóba senkivel, csak a régiek közül egy nagyon szűk körrel, és az általa már betelepített saját csinovnyikokkal. Helyette üzen. Az üzenetet továbbító persze ugyanúgy be van szarva.
Például: november közepe óta négyszer változtatta meg ugyanazt az utasítását, de már "megüzente", hogy januártól ismét új szabályok lesznek.:-( Ennek a sűrű változtatásoknak nyilván az az oka, hogy belenyúlt a rendszerbe annak ismerete nélkül. Hogy ezzel alapvető hibát követett el, senki nem merte neki megmondani. Amikor kiderült, hogy rossz volt a idea, akkor változtatott. Az intézmény működése ellehetetlenült napokra és hetekre. Pontosabban megérkezése óta vergődünk.
A történet sokban hasonlít az országra. Mindenen lehet tökéletesíteni és javítani. Ugyanakkor ők porig rombolnak mindent, a rossz mellett a jót is. Ezzel azt az alapvető hibát követik el, hogy ami jó volt, azt fel lehetne használni az építkezéshez az új rendszerben. Porból azonban jól működő stabil dolgot nem lehet építeni. Ilyenkor jönnek az ötletelések és a mindenben pozitív híreket gyártó megbízható mamelukok. A valóság meg egészen más.

ProsTata 2014.12.25. 12:42:03

@Pipas:
A költségvetési biztos válságmenedzser és csak a rosszul gazdálkodó, csődhelyzetben lévő intézményeknél teszi tiszteletét.
Adott esetben hasonló feladatokat lát el, mint a kancellár, de jóval szűkebb hatáskörökkel.
Tudok olyan esetről, amikor az egyetem vezetése kilobbizta a biztos menesztését (Corvinus). Ez a kancellár esetében lehetetlen, mert a miniszterelnök nevezte ki. A kinevezések körülményeiről meg sokféle hír terjeng, én nem kívánom kommentálni.
8-10 év túlzás. 5-6 évvel ezelőtt egy csőd szélére került intézményt kisegítettek pénzmaggal (többször így történt az ELTE-vel). Utána jött a szorosabb ellenőrzés, amivel nem követtek el alapvető hibát. Ennek továbbfejlesztett lépése volt, de már vitatható irányba, amikor költségvetési felügyelőket neveztek ki minden nagyobb felsőoktatási intézmény nyakába, akinek ellenjegyeznie kellett a nagyobb kiadásokat, függetlenül gazdálkodásának rendezettségétől. Megjegyzem ez volt a világ legjobb állása: felelősség nélkül jó pénz, jó iroda.

Tóth Csaba Tibor 2014.12.25. 12:42:49

@ProsTata: Ha konkrét információkat is szeretnél velünk megosztani az ügyben, akkor szivárogtass:
atlatszooktatas.blog.hu/2013/06/23/szivarogtass_es_blogolj_nalunk

Anonimitási és biztonsági tippeket itt találsz, mielőtt bármit átküldesz:
atlatszo.hu/magyarleaks/

ProsTata 2014.12.25. 12:51:20

@TCsT:

Lehet, hogy megvetsz, de nem vállalom. Ez Magyarország. A vélemény szabad, de nem megengedett.
Itt is befejeztem az írogatást.

bölcsbagoly 2014.12.25. 13:49:38

@ProsTata: Mi az elvi kifogásod a kancellár ellen? Szerinted a rektornak és a szenátusnak értenie kellene a gazdasági ügyekhez is?
Érdekes, folyton a nyugathoz való felzárkóztatásról papoltok, de mikor behoznak egy olyasmit ami onnan származik, akkor kézzel lábbal tiltakoztok ellene! A pécsi esetek nem eléggé tanulságosak?

ProsTata 2014.12.25. 16:32:02

@bölcsbagoly:
Nem értesz semmit.
Nem a kancellária gondolatával van baj, hanem azok kiválasztásával és politikai felhatalmazásával, küldetésével. Tisztelet a kivételnek!
Nyilván ki fog derülni, hogy lesznek olyanok is, akik az adott intézménynek hasznára válnak.

Egy autonóm egyetem kicsit olyan, mint egy ország. A rektor rendszerint nem ért a gazdasági ügyekhez kellő mértékben, kvázi politikus. Mint a köztársasági elnök, vagy miniszterelnök. Ezt felhozni példaként számtalanszor elhangzott, azonban elég demagóg dolog. Körbe kell őket venni egy szakértő apparátusnak, vagy pl. egy gazdasági rektorhelyettesnek, főigazgatónak, igazgatónak (mint a szakminiszter). Ne feledjük, hogy a magyar viszonylatban nagy felsőoktatási intézmények több tízmilliárd forinttal gazdálkodnak évente. A jobbak ennek akár felét, vagy akár többet saját forrásból, tandíjból, kutatási megbízásokból egyéb pályázatokból stb szerezték meg.
A döntéshozatali rend ismertetésénél kezdjük azzal, hogy az éves költségvetést az adott intézmény erre szakosodott osztályai, igazgatóságai végezték el és a gazdasági igazgató, vagy rektorhelyettes neve fémjelezte, akik profi szakemberek voltak. A költségvetést pedig nem a rektor fogadta el, hanem az intézmény felügyelőbizottsága, szenátusa. Mint egy parlament. Ebben szerepet kaptak a karok, szakszervezet, rektor, a gazdasági vezetés, a hallgatói önkormányzat és külsős megbízottak. Évente egyszer-kétszer ültek össze. Ilyenkor elfogadták a költségvetést, a felújítási, beruházási terveket stb. A rektor a szenátus határozatainak teljesüléséért felelt. Sőt, ismét analóg a parlamenttel, a szenátus választotta meg a rektort is! Valóságban persze a köztársasági elnök nevezte ki, de valójában a szenátus javaslata alapján.

Ez a rendszer nehézkesen, de működött. Kétségtelen, hogy egy jó és hatékony kancellári rendszer ennél sokkal rugalmasabb lesz.
Ehhez azonban arra van szükség, hogy a gyereket ne öntsük ki a fürdővízzel. Nincs illúzióm, az ilyen rendszerváltozások érdeksérelemmel is járnak, személycserékkel, leváltásokkal sőt elbocsátásokkal.
Az azonban képtelenség, hogy minden rossz volt, csak rombolni való van! Képtelenség, hogy ami eddig évekig ráért, azt egy-két hónap alatt akarják megcsinálni. Képtelenség, hogy azokat a szakembereket, vezetőket, akik évtizedek alatt megtanulták az intézményt működtetni meg sem kérdezem és homályos ideák, vagy sablonok alapján próbálok valamit csinálni.

bölcsbagoly 2014.12.25. 20:04:50

@ProsTata: abban tévedsz, hogy a rombolást mostanra datálod! Az már 94-ben elkezdődött! Most csak visszacsinálnák azt ami jó volt és + ami azóta változott. De csak nézegesd az elvbarátaiddal a félig üres poharat, ahelyett hogy a félig telinek örülnél. Amúgy fél éltemet ebben a közegben éltem le s van némi rálátásom.

kvadrillio 2014.12.25. 20:54:54

KI NEM SZARJA LE, AMIKOR 6 MILLIÓ SZEGÉNY VAN MAGYARORSZÁGON ?!

ember100 2014.12.25. 21:04:33

@Pipas:
Helló !
Nem, nem a fidesz egy diplomával nem rendelkezó kádert ültet egy diplomás helyre.
Holnap egy fogorvos fogja kivenni a vakbeled :)

ember100 2014.12.25. 21:06:18

@bölcsbagoly:
Helló !
Mutass egy nyugati posztot ahol egy kamudiplomás káder ül :)

zdanee 2014.12.26. 02:10:38

@bölcsbagoly: Hát, ha a 8 bagoly-általánost felsőoktatásnak, a demagógiát meg disszertációnak, nem csak bölcs, de PhD. Bagoly vagy...

NemNick 2014.12.26. 06:37:41

@ProsTata: Ügyesen kitértél BB szokásos "kérdezve hazudok" módszere elől, de kár volt ilyen hosszan - disznók elé gyöngyöt, ugye... :) Sok kitartást!

bkkzol 2014.12.26. 07:25:27

Nem az a gond, hogy megpróbálják elszámoltathatóvá tenni az egyetemek pénzfolyását hanem az , hogy ilyen emberekkel.Az a probléma, hogy évtizedeken keresztül hozzászoktak az egyetemek a kontroll nélküli pénzkezeléshez. Ez közpénz. Az se baj ha nincs doktorija, ha pénzügyekben,könyvelésben zseni valaki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.12.26. 08:36:07

@bkkzol:

"Az se baj ha nincs doktorija, ha pénzügyekben,könyvelésben zseni valaki."

A doktori hiánya valóban nem baj egy pénzügyi zseninél. A kamu doktori azonban jellembéli hiányosságokra utal, ami épp egy pénzügyi zseninél különösen veszélyes lehet. Mondjuk pl. azért, mert zseniális módon tudja a közpénzt magánpénzzé alakítani, skrupulusok nélkül.

Secnir 2014.12.26. 08:44:26

"úgy döntöttem, hogy az önéletrajzomban csak azokat az intézményeket jelzem, amelyeket az önéletrajzomban is megtalál."

no comment. a Red Alert 2 mesterséges intelligánciája is erősebb ennél az egyednél.

ex-dr. vuk 2014.12.26. 10:15:17

@bölcsbagoly: mar az a teny h bekamuzta a phd lemondasra kellene utasitania... ne bagatellizaljuk mar el ezeket a csalasokat (igen, ez CSALAS). ertem en hogy rajtad van a rozsaszin (narancssarga) kod, de azert megis.

bölcsbagoly 2014.12.26. 11:01:34

@ember100: @ex-dr. vuk: már írtam, doktori diplomákat különböző "kamu" egyetemek is adtak/adnak. Nem látnám hogy háborognátok Gyurcsány hiányzó és plagizált szakdolgozatán, de más ballibeseké sem csapta ki nálatok a biztositékot. Folyamatosan a csomót keresitek a kákán minden jobbos funkcióba jutottnál. Ácsi, nagyon megtanultátok a cigánykodást és a mű erkölcscsőszséget.

bölcsbagoly 2014.12.26. 11:07:01

Nem láttam ilyen ájtatos szemforgatást a részetekről pár éve ,amikor kiderült, hogy Antohi doktori iskolát vezetett a CEU-n amikor TGM docenskedett az ELTE-n, vagy főmunkatársként kapott állást az MTA Filozófiai Intézeténél, miközben senki sem látta a doktori diplomáját, talán még az egyetemiét sem.

bölcsbagoly 2014.12.26. 11:10:03

@ember100: plagizálás miatt lemondott német miniszterről sem hallottál? Több is akadt csak No-ban.

bkkzol 2014.12.26. 12:03:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: valóban jellembeli problémákat vet fel a hamis doktori, de a jellembeli problémák a valós (esetleg több) doktori cimmel rendelkező egyetemi vezetőknél is lehetséges. Nem tudni, hogy csak nemtörődömségből vagy szándékosan osztották szét a pénzeket feleőtlenül. Mind a két eset komoly aggályokat ébreszt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.12.26. 12:16:01

@bkkzol:

"a jellembeli problémák a valós (esetleg több) doktori cimmel rendelkező egyetemi vezetőknél is lehetséges"

Persze, hogy lehetséges. Ám ahogy az ember jobban bízik olyasvalakiben, aki már bizonyított, úgy erősebb fenntartásokkal él azzal szemben is, aki negatív értelemben "bizonyított".

Másképp: Egy valós doktori címmel rendelkezőnél is LEHETNEK jellembéli problémák. Egy kamu doktornál viszont VANNAK.

@ex-dr. vuk:

Igazad van, de annyiban bizony bölcsbagolynak is igaza van, hogy a balos kamuzók esetében valahogy nem volt ilyen nagy a felháborodás. Pedig a csalás akkor sem kisebb csalás, ha baloldali ember követi el.

ex-dr. vuk 2014.12.26. 15:36:49

@bölcsbagoly: de, az is zavar, de tudtommal o nincs olyan pozicioban, amihez ez elvaras. Egy MAVos mit keres egy egyetem elen egyebkent?
Azt mar meg se kerdezem miert vannak egyaltalan ezek a kancellarok (mert tudom :))

ex-dr. vuk 2014.12.26. 15:41:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: oldaltol fuggeltenul amelyik nem feddhetetlen az huzzon a retekbe.

csak itt is annyira nyilvanvalo, hogy egy ujabb seggnyalo kerult pozicioba fuggeetlenul attol, hogy mihez ert vagy emnnyit csalt (lehet h a csalas mar elvaras, nem negativum)

bölcsbagoly 2014.12.26. 15:52:13

@ex-dr. vuk: egy felsőktatási intézmény szenátusa, rektora elsősorban az ott folyó oktatás és kutatás megszervezésének kell legyen a szakértője! A gazdálkodási ügyeket meg olyan intézze aki abban járatos. Tudtommal egy mo-i közgazdasági kar sem képez külön- külön MÁV, MALÉV, VOLÁN vagy egyetemi gazdasági szakembereket. Az alap tudás, tapasztalat, rutin mindenütt alkalmazható. Ahogy a szegedi rektor is képes lenne Pécset vagy Bp-en helytállni egy másik egyetemen.

bölcsbagoly 2014.12.26. 15:55:18

@ex-dr. vuk: te ma született angyal lehetsz, szeplőtlen, nemde? Minden embernek vannak gyarlóságai, ergo mindenki húzhat a retekbe! Bezzeg, ha ballib vagy jobbikos segget nyalna semmi kifogásod sem lenne, ugyebár?

bkkzol 2014.12.26. 16:12:13

A kontraszelekció szépen működik a közszolgáknál is. Ha valaki rátermett, értelmes esetleg még gerinces is az nem megy el közigazgatási területre. Szerencsétlen, fogyatékos talpnyalók, jellemhibások a közigazgatásiak. Lehet ez balos, jobbos, libárils... mindegyik próbálja helyzetbe hozni a selejtes , de lelkes embereit.

ex-dr. vuk 2014.12.26. 16:31:17

@bölcsbagoly: jaja a kozokirathamisitas meg az oneletrajz telehazudasa az szimpla gyarlosag. Akinek ilyen stiklijei vannak az kecsket vezessen ne kozintezmenyt.

bölcsbagoly 2014.12.26. 16:41:38

@ex-dr. vuk: teokos! ha valaki tényleg megszerezte egy el nem ismert felsőoktatási intézmény diplomáját, az miért hibás? megdolgozott érte. Nem hamisit sem köziratot sem CV-t.
Közeli rokonom járt 3 évig a miskolci pszichológusképzőbe s diplomája is van róla. De sehol sem ismerik el, mert nem tudta akreditáltatni magát az intézmény. DE az illető tudását nem veszik el tőle. S mi is a célja a képzésnek, diplomának, nem a megszerezhető tudás? Ja, a széplelkek számára maga a diploma, minél több, annál szebben hangzik!

bölcsbagoly 2014.12.26. 16:51:19

@ex-dr. vuk: tipikus példája a szemforgató farizeuságnak és karaktergyilkosságnak ami SP kisdoktorija körül történt!
1. a Testnevelési egyetem doktori szabályzata nem írta elő, hogy okvetlenül eredeti szellemi termék kel legyen a disszertáció, lehetett a társadalom számára fontos mű is. Ergo, nem eredeti, hanem kompiláció!
2. A források hivatkozás megtörtént a könyvészetben. De ezt nem a szerző kellett volna tudja, hanem a témavezető, az opponensek és a doktori bizottság. ha elfogadták, akkor miért a szerző hibás érte?
3. Tud valaki olyan diplomázni óhajtó jelöltről, aki sem a témavezetője, sem az opponensek, sem a doktori bizottság véleményét nem veszi figyelembe és mégis megszerzi a diplomáját?
Mindezek ellenére, politikai nyomásra, SP-on végrehajtották az szentfazekak és politikai ellenfelek itéletét!
No ezért kellene vigyázni az ilyen vádakkal.

ex-dr. vuk 2014.12.26. 17:59:44

@bölcsbagoly: ja gondolom azert torolte gyorsan a CV-jebol a cikkek utan .. :) ahah

Olyan szerencse, hogy egy fidesz kozeli barmit (BARMIT!) elkovet, barmekkora hulyeseget csinal mindig itt vagy te, aki megveded. Jol csinalod, a fideszben csak igy lehet elorejutni. Meg sokra viheted.

ex-dr. vuk 2014.12.26. 18:01:19

@bölcsbagoly: erdekes, a bizottsag megis arra jutott, hogy a disszertacio az akkori es a mostani szabalyozasnak sem felelt meg, es visszavontak. Micsoda mocsoksag, ezert kellenek a kancellarok, hogy ilyen ne tortenhessen meg fideszessel.

bölcsbagoly 2014.12.26. 18:21:29

@ex-dr. vuk: ne keverd a szezont a zaonnasl!
1. nem a TE doktori bizottsága, hanem a SOTE tényfeltáró bizottsága,
2. abba a hibába estek ,amibe átalában az értelmiség nagy része is, hogy keverték a kisdoktori feltétel rendszerét a PhD-ével, másrészt a 90-évek eleji viszonyokat a maiakkal.
3. Ez a tényfeltáró bizottság is az akkori doktori bizottságot marasztalja el a hiányosságokért, ugyanis ez elsősorban az ő felelősségük volt!Ellenükre ugyanis SP nem védhette volna meg sikeresen a disszertációját!

bölcsbagoly 2014.12.26. 18:25:37

@ex-dr. vuk: azért törölte, mert nincs nagy jelentősége s mert nem akar további támadási felületet nyújtani a kákán csomót keresőknek.
Az elvbarátaid nem ilyen érzékeny lelkületűek, TGM sem mutatta be azóta sem a doktori diplomáját, de megmaradt főmunkatársnak, amihez ugyebár nincs joga. Vagy mégis? Vagy Fletó szakdolgozata előkerült-e már?

ex-dr. vuk 2014.12.26. 18:27:49

@bölcsbagoly:
1. nem irtam, hogy melyik. De most mintha a TE es a SOTE egy es ugyanaz lenne, nem?
2. megint ez a tobbesszam .. kik? Miert akkor milyen viszonyok voltak? Legalis volt plagizalni? Eppen azt mondtak ki, hogy az akkori szabalyoknak SEM felelt meg. Ketsegbe vonod? Te jobban tudod a fotelbol?
3. palika sajat szerzemenykent adott el egy forditast. ez az o hibaja (a csalas). az, hogy ezt senki nem vette eszre az meg az egyeteme. ettol meg a csalas csalas marad, a doktori meg semmis. happy end.

ex-dr. vuk 2014.12.26. 18:36:51

@bölcsbagoly: ki torolte? ez nem palika valasztasa volt. az o valasztasa az volt h lemond vagy sem. a doktorit ELVETTEK. De gondolom a nyilatkozatok az esemeny korul is elkerultek a figyelmedet...

ex-dr. vuk 2014.12.26. 18:38:52

@bölcsbagoly: ha barki masrol is bebizonyosodik, hogy csalt, az epp ugyanugy monnyonle. akar TGM akar fleto, akarki. Es nagy arca se legyen melle, mint palikanak volt vegig (es utana is).

bölcsbagoly 2014.12.26. 18:48:56

@ex-dr. vuk: nem SP-ról van szó, hanem a kancellárról! Sp-nak viszont nem volt oka szégyenkeznie, karaktergyilkosság volt és a magyar értelmiség szégyenére, sikeres is volt a HVG akciója! Utána meg lebuktak Orbánnal és Semlyénnel, no meg a bajai videóval. Addig jár a korsó akutra , alapján.

ex-dr. vuk 2014.12.26. 18:57:57

@bölcsbagoly: egyetertek, sikeresen legyilkolta a sajat karakteret palika. 10 pontos volt az obersovszki interju is, meg a utana levo "nem erzem magam hibasnak" nyilatkozatcunami, meg a "majd en megmutatom hogy csinalok doktorit" is jol jott ki (ahah).
Igen a szegedi kancellarnak megint egy hozza nem erto, csalo de csontig seggnyalot valasztottak ki, es ezt valaki meg merte irni. Szegeny :) Te meg itt veddheted meg egesz nap. Nem konnyu az elet.

bölcsbagoly 2014.12.26. 19:02:16

@ex-dr. vuk: a FRUSZTRÁLTSÁGODDAL NEM TUDOK MIT KEZDENI!c a TE TERHED, HORDJAD AKKOR....NEM IGÁREK GYORS MEGVIGASZTALÓDÁST EBBEN AZ ÉVTIZEDBEN. SORRY....bocsi, beragadt a caps lock, de nem írom újra...

ex-dr. vuk 2014.12.26. 20:34:52

@bölcsbagoly: nem is kell, nem vagyok frusztralt. kicsit zavar, hogy a seggnyalok (hozzaertestol fuggetlenul) jutnal elore ebben a rendszerben, de szerencsere en nem vagyok mar resze ennek. Viszont sajnos magyarorszag most eppen nemzetkozi szinteren csinal hulyet magabol teljesen, ami nagyon szomoru.

ember100 2014.12.26. 23:22:40

@bölcsbagoly:
Helló !
Mekkora lúzer vagy saját magad ásod el :)
És emberünk lemondott-e é :)
Persze hogy nem , a pénz hatalom kell neki .
Ne gyere az aláíró pállal mert az egy kész vicc volt!

Májkül 2014.12.26. 23:25:05

Devecz Miki mint pézügyi zseni?!?! Ha-ha-ha! Jót nevettem. Felénk csak úgy hívták a hátamögött, hogy "Keresztapa" vagy "Mr. 10%".

ember100 2014.12.26. 23:32:10

@bölcsbagoly:
Helló !
TE mekora egy segg vagy !!
Arról sem keseregtem hogy miért vesztettük el a mohácsi csatát , pedig az egy tipikus MAGYAR dolog volt.
Tudod az régen volt ez meg a mostani , ne izgulj én nem ideológiai alapon nézem a tényeket :)
Hogy TE IQ bajnok is megértsd !
Ha tavaly kiloptak a zsebemből 1000 ft akkor is reklemáltam , most is azt teszem !
Mutyik , korrupció, sógor- moma ország voltunk By Mikszáth , és leszünk is :(

Májkül 2014.12.26. 23:34:51

Előre is sajnálom a szegedi egyetemet, ha egy ilyen ember fogja felügyelni a pénzügyi döntéseket.

"Menedzseri" módszereihez tartozott, hogy marha elfoglaltnak mutassa magát és mindenkivel éreztesse a felsőbbrendűségét. A titkárnőivel hívattatta fel a partnereit: "Kérem tartsa a vonalat, Devecz úr szeretne önnel beszélni!" Erre csak annyit mondtam, hogy "Velem akar beszélni? Akkor hívjon fel!" - és leraktam.

bölcsbagoly 2014.12.27. 11:44:22

@ember100: valami érdemi is a fröcsögésen kivül? vagy az már nem megy?

bölcsbagoly 2014.12.27. 11:45:58

@ex-dr. vuk: na látod pont ezért vagy frusztrált, mert másokat irigyelsz! Ismered személyesen, tudod, hogy mit tud, vagy csak vartyogsz?

bölcsbagoly 2014.12.27. 11:46:55

@Májkül: vagyis egy bunkó vagy. értem.

ex-dr. vuk 2014.12.27. 14:20:51

@bölcsbagoly: nem vagyok frusztralt es nem irigylem a seggnyalokat. Szanom oket. Az meg szanalmasabb, aki erre buszke is.

EEEEE! 2014.12.28. 01:15:53

Az úriember a versenyszférában volt vezető beosztásban évekig az önéletrajza alapján - ebből a szempontból kellemes csalódás.
A Fiktív és tsa. tudományos fokozatgyár alkalmazása viszont valamiféle nyitottságot jelez a könnyebbik út irányába. (Nem, olyan NINCS, hogy valaki tudtán kívül iratkozzon be nem akkreditált képzésbe.) Az életútját nézve végképp nem értem, miért lenne bármilyen szüksége egy ilyen embernek egy tudományos fokozatra - ha annyira érdekli a szakterülete tudományos igényű publikációkat fokozat nélkül is írhat - ha meg kellően sokat ír ilyenből, akkor meg gyerekjáték megszerezni egy igazi fokozatot.

Számomra sokkal izgalmasabb kérdés az, hogyan boldogul az Úr a felsőoktatás finoman eklektikus világában: adott 14 kar és 1 klinika. A 14 karon belül vannak a jól menő mamutok (TTIK, orvosok), a jól menő kis karok (GTK, fogorvosok, gyógyszerészek), a középhad és a rettenet ("mérnöki" "kar" és lassan a jogi kar :( ). A klinika pénzügyi hatását az egészre nézve gondolom nem kell ecsetelni, míg a vezetői kultúra karonként változik (a feudalisztikus karok értelemszerűen nem épp az élvonalba tartoznak). És persze ott van Márk is, mint az örök túlélő. Majó Zoli eddigi munkásságának az eredménye eddig pont abban volt mérhető, hogy ezt a zsák bolhát úgy tudta összefogni, hogy a mínuszok szépen csökkentek és a karaván is haladt (ahogyan mezei talpasként alulról szemlélve ezt meg tudom állapítani). Ehhez képest érdekes lesz az, hogyan fog manőverezni egy kívülről érkezett ember, akinek a kinevezését pont a 2 hetes kényszerű téli szünet első napjára időzítették. Kiegészítve mindezt az ELI projekt termőre fordulásával, amibe az SZTE örvendetesen belegubancolódott (a város ezt a projektet hazavágná, így vagy az SZTE menedzseli, vagy nem megy semerre).

Izgalmas időszaknak nézünk elébe - csak jó lenne, ha nem valami Mikszáth-novella kerekedne ki belőle.

Tehéntőgy 2015.01.02. 08:27:56

@bölcsbagoly: Ez durva csúsztatás. A Newport nem "el nem ismert felsőoktatási intézmény" volt, hanem teljesen kamu papírgyár. Ha fizettél nekik, küldték a doktori oklevelet, semmiféle munkát nem kellett hozzá végezni. Ezt PhD-ként feltüntetni egyszerű csalás.

ember100 2015.01.05. 19:52:11

@bölcsbagoly:
Helló !

Az nem elég érdemi hogy NINCS meg a egfelelő végzettsége szakképesítése a poszjához , mi kell ennél több ???

bölcsbagoly 2015.01.06. 12:38:41

@ember100: ha a közgazda végzettség nem megfelelő, akkor a villamosmérnöki biztosan az lehet!-:))

M. Péter 2015.01.06. 18:34:14

@bölcsbagoly: Ha a kompiláció, akkor azt jelölni kellett volna, és a forrásokat mindenképpen fel kellett volna tüntetni. A társadalmi hasznosságáról is kétségeim vannak, hiszen kb. annyi történt, hogy le lett fordítva néhány tanulmány vagy cikk magyarra, de nem vagyok biztos abban, hogy a fordítást maga Schmitt Pál végezte. Egyébként pedig mindenért maga a disszertáció szerzője felelős, mégha rossz tanácsot is adtak neki.

Nem tudod véletlenül, hogy hogy halad a PhD-vel?

ember100 2015.01.06. 19:44:26

@bölcsbagoly:
Helló !
Nem hiszem hogy nem érted ? vagy inkább csak nem akarod érteni !
Ha egyszer arraa posztra ez a végzettség volt kiírva akkor a cimbik kedvéért ugyan ne változtassák meg !!!!
Ami jelen esetben is mint Mocsainál elég seggnyalás után bármit megkaphatsz szindróma :)

bölcsbagoly 2015.01.06. 20:30:55

@Tehéntőgy: nem csalás, hanem nagyzolás! Láttam már nagydoktornál is a CV-ben a newyorki tudományos akadémia tagságát!
Emberi gyarlóság, hogy olyanra vágyunk amit nem érhetünk el!

bölcsbagoly 2015.01.06. 20:31:43

@ember100: ami ki van írva azt teljesiti! A PhD meg nem feltétel!

bölcsbagoly 2015.01.06. 20:38:56

@M. Péter: no nem,
1. a hivatkozások hibás (bár akkoriban nem túl szigorúan vett) használata a témavezető és a biráló bizottség hibája! Ugyanis nem kerülhet védésre olyan disszertáció, amelyet előzőleg nem engedtek oda!
2. A SP diszertációja az újkori olimpiák teljes mértékű bemutatása s mint ilyen forrásmunka mint a TE hallgatói, mind a MOB, sportvezetők számára.
3. Milyen forditás? Tudtommal SP több nyelven beszél, így franciául és angolul is, ahogy a NOB jegyzőkönyvek, beszámolók íródtak.

bölcsbagoly 2015.01.06. 20:40:27

@ember100: A PhD-t helyettesitheti a kiirás szerint az illető sportolói/edzői eredményessége.

közösperonos átszállás 2015.01.07. 11:29:46

@bölcsbagoly: "1. a Testnevelési egyetem doktori szabályzata nem írta elő, hogy okvetlenül eredeti szellemi termék kel legyen a disszertáció, lehetett a társadalom számára fontos mű is. Ergo, nem eredeti, hanem kompiláció!"

Ezt amúgy már a Mandíneren lejátszottuk, az a pont arra vonatkozik, hogy ha feltalálom a rák ellenszerét vagy egy edzésmódszert, ami jelentősen hatékonyabb, mint az addigiak, és az elterjed (széles körben használt), akkor nem kell kétszáz oldalt írnom biokémiából vagy sporttudományból, hanem azzal pályázok és kalap. De akkor Plagi bának a tévétornával kellett volna pályáznia eleve, és ha mégis írnia kell róla ötoldalnyi ismertetést, azt ugyanúgy nem nyúlhatja le a Wikiről. Maga a dolgozat nem lehet "a társadalom számára fontos mű". Kamu, kamu, kamu, ennyit tudsz.

közösperonos átszállás 2015.01.07. 11:54:22

@bölcsbagoly: "2. A SP diszertációja az újkori olimpiák teljes mértékű bemutatása s mint ilyen forrásmunka mint a TE hallgatói, mind a MOB, sportvezetők számára. "

Szóval megint kamu, az adott szakasz ugyanis így szól: "d. a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített, önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés vagy a társadalom számára hasznos, új és a gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása;"

Te úgy szeretnéd csavarni a szavakat, hogy SP izé, "disszertációja" beleférjen az utóbbiba (tehát hogy a _társadalom_számára_ hasznos, és a gyakorlatban(!) a benyújtás időpontjában(!) már hasznosított alkotás az igazából), ami azért nem kevés önbizalmat tételez fel részedről. :-)

Ja, forrás mint múltkor: www.fdsz.hu/sites/default/files/20120327schmitt_bizottsag.pdf . A vagy előtti rész meg azért nem lehet, mert másolt, mint az akár a fönti jelentésből, akár a különvéleményből (index.hu/assets/documents/belfold/dr_fluck_kulonvelemeny.pdf , fénymásolt ábra!) kiderül mindenkinek, aki egy picit is hajlandó használni az eszét.

ember100 2015.01.07. 19:42:09

@bölcsbagoly:
Helló !

Csak röviden :)
A szart !!!!!

bölcsbagoly 2015.01.08. 10:01:12

@közösperonos átszállás: "VAGY a társadalom számára hasznos, új és a gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása;"" Képes vagy értelmezni a magad linkelte szöveget? Mivel támasztod alá, hogy SP disszertációját nem lehetett a TE-men, a MOB-nál hasznosítani? Tudtommal minden újítást, találmányt az elfogadásuktól kezdve kezdenek el hasznosítani.
Innen kezdve kiderül, hogy te például picit sem vagy hajlandó használni a feltételezett eszedet.

bölcsbagoly 2015.01.08. 10:04:35

@ember100: Tudtommal rendelet /törvény van rá, hogy a sportolók esetében és a művészeknél a sport/művészeti teljesitmány helyettesítheti a tudományos tevékenységet.
Mivel oktattam testnevelés karon, jól tudom, hogy milyen problémát jelent a sportágakat oktatóknál a tudományos fokozat megszerzése, ami nélkül viszont nem léphetnek előre a ranglétrán.

bölcsbagoly 2015.01.08. 10:10:32

@közösperonos átszállás: muszáj hülyeségeket írogatnod?
1. A PhD-t nem kellene csúsztatva összekeverni az egyetemi doktorival. Az utóbbinál nem kellett doktori iskolába járni, nem kellett vizsgázgatni kötelező tantárgyakból, nem kellett előzőleg publikálni (ráadásul impakt faktoros kiadványokban, stb).
2. Amit te emlitsz az legfeljebb a DSc-nél (MTA doktora) jöhet számításba , ha életműként adod be. A PhD-nél végig kell rágd magad a kásahegyen. Legfeljebb rövidebb idő alatt tudod megszerezni a hőn vágyott diplomát és címet.

közösperonos átszállás 2015.01.08. 11:23:22

@bölcsbagoly: "Mivel támasztod alá, hogy SP disszertációját nem lehetett a TE-men, a MOB-nál hasznosítani? "

1) nem a _társadalom_ számára hasznos,
2) nem a _gyakorlatban_ hasznosították,
3) mindezt a benyújtás pillanatában kell nézni, márpedig időgép nélkül elég nehéz, hogy egy frissen benyújtott művet azért fogadjanak el, mert már a múltban tanulmányozták és alkalmazták a szakemberek (vagy bárkik). Ha meg lett volna időgépe, egyszerűbb lett volna azzal doktorálni, nem? :-)

közösperonos átszállás 2015.01.08. 11:25:39

@bölcsbagoly: "A PhD-t nem kellene csúsztatva összekeverni az egyetemi doktorival"

Ez nem csúsztatás, csak apróbb pontatlanság. Mindaddig, amíg az akkor érvényes kisdoktori szabályozást kérem/kérik rajta számon, az észrevételed irreleváns (de hívhatjuk kötözködésnek is).

"2. Amit te emlitsz az legfeljebb a DSc-nél (MTA doktora) jöhet számításba , ha életműként adod be."

Ott van az akkori TE-s kisdoktori-szabályzatban...

bölcsbagoly 2015.01.08. 11:47:15

@közösperonos átszállás: kaptam egy emailt a hozzászólásoddal ,a mi viszont nem jelent meg a topikban! Hogy vann ez?
Nos, 1. miért ne lenne a társadalom számára hasznos az újkori olimpiák történetének az összefoglalása?
2. De biza a gyakorlatban hasznositották, ugyanis a sporttörténet tantárgynál egyik alap forrásmunka.Ahogy a MOB is hasznosította adatbázisként.
3. Társadalmilag hasznos maga az összefoglalás ténye, hiszen 1992-ig csak több forrásból lehetett a benne levő adatokhoz hozzájutni. Ergo, ennek tudatában itélte úgy a TE DB-a, hogy ez egy társadalmilag hasznos mű és védésre mehet.

bölcsbagoly 2015.01.08. 11:52:31

@közösperonos átszállás: mi mást kérjenek rajta számon, ha egyszer kisdoktorit szerzett?
Mi volt a kisdoktori szabályzatban? Aki 92-előtt életművet nyújtott be, az a tudományok doktora cimre pályázott s nem a kisdoktorira! Amúgy életművet nyugdijazás előtt álló vagy már nyugdijas tudósok szoktak benyújtani ha DSc-t akarnak kapni. Kisdoktorira meg jellemzően az egyetemet éppen hogy elvégző fiatalok pályáztak. SP az 50 évével eléggé ki is rít ebből a társaságból.

ember100 2015.01.08. 13:34:44

@bölcsbagoly:
Helló !
Megint röviden !
NINCS ilyen rendelet.

ember100 2015.01.09. 10:37:29

@bölcsbagoly:
Helló !
Hiába véded a védhetetlenk , nem kellett volta törvényt modósítani ha minden rendben lett volna , ja és most jött a hír hogy "paraszti logikával " fogja átvizsgálni az egyetem dolgait úgy hogy a szakszavak felét nem fogja érteni :)
Többek k közt ezért szoktak a tudósok közül kiemelni kiválasztani egy gazdasági végzettséggel rendelkező tudóst :)

bölcsbagoly 2015.01.09. 12:52:59

@ember100: okoska, közgazdász végzettsége van! Milyen szakszavakat nem fog érteni?
S a paraszti logika sokszor jobb mint egy hülye szegedi ellenzéki logika.

ember100 2015.01.09. 23:21:30

@bölcsbagoly:
Helló !
Pl. a latin szavakat amikor arról kell dönteni hogy egy szklerózis multlpexesnek mi kell.
Akár ez is lehet egy péda , mert Ő fogja meghatározni aláírni az egyes osztályok , karok pénzügyi keretét :)

bölcsbagoly 2015.01.10. 07:39:22

@ember100: ne hülyülj! egy kancellár nem a csavarokat és a fiolákat tartja számon, nem raktáros és anyagbeszerző. Próbálj már egy kicsit gondolkodni is,ha van mivel. Ő akadályozza meg pl. azt hogy akit végkielégitéssel elküldenek, pár nap múlva ne vegyék fel új funkcióba, mint ahogy az a Coprvinusnál is megtörtént! S a hasonló cseles pénzköltéseket is. A kormányt képviseli az "autunóm" egyetemi szenátus ellenében. S annak pazarlásait, elsietett pénzköltési akcióit hivatott megakadályozni.

ember100 2015.01.10. 13:38:51

@bölcsbagoly:
Helló !
Ja van egy példád , ha igaz a kncerrár a gazdasági igazgató felett van aki szétosztja a lóvét , és most is csak a megszorításról van szó , kell egy fidesznek egy állás , fideszdroidnak aki mint a parlamenti fideszesk , gombnyomogató jánosok , ez meg majd visszavágja a költségeket oszt jónapot.

bölcsbagoly 2015.01.10. 19:56:41

Ha csak a fideszfóbiádat akarod kiélni, akkor hanyagolj, ha lehet. Értelmes kérdésekre válaszolok, de ez csak hőbörgés volt. Adieu...

Májkül 2015.01.11. 19:58:14

@bölcsbagoly: Látszik, hogy nem érted. És az is látszik, hogy vele vagy egy értelmi szinvonalon, ezért véded annyira.

bölcsbagoly 2015.01.11. 21:05:18

@Májkül: Hál'stennek, veletek nem vagyok egy értelmi színvonalon!

Májkül 2015.01.12. 17:36:11

Máté 5:3-12 "Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa."

Májkül 2015.01.12. 17:36:48

@bölcsbagoly: Máté 5:3-12 "Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa."

Közösségek

süti beállítások módosítása