Gödöllő, vol 5: Vizsgálódik az egyetem, további kemény fizetések

2013. 10. 14. 20:42 - Prinz Dániel

Pénteken posztoltunk arról, hogy a SZIE GTK dékánja 4 rokonát foglalkoztatja, valamint ,,ügyvivő szakértő" munkakörben érthetetlenül magas, akár 1 millió forintos fizetésekkel dolgoznak alkalmazottak. Az egyetem azonnal felszolított minket, hogy töröljük a fizetési listát. Most megindult a belső vizsgálat is.

Az előző részek tartalmából: 

  • A gödöllői egyetemen rektor nélkül indult a tanév, és érdekes rektorhelyetteseket neveztek ki érdekes eljárással. Egyetemi forrásunk szerint a háttérben a Vidékfejlesztési Minisztérium próbálja lenyúlni az egyetemet. Bővebben...
  • A gödöllői egyetemen elszaladtak a fizetések. Volt év, hogy a júniusban távozott rektor 60 millió forintot vitt haza, de dékáni szinten is volt 2 milliós fizetés - ez a közszféra fizetésplafonja, többet nem is kereshetett Dr. Villányi László dékán :(. Efölött akár évi 10 milliós jutalmat is lehetett kapni, egy közintézményben, gazdasági válság idején, felsőoktatási pénzkivonások idején. Bővebben... 
  • A GTK különösen problémás volt: június végén távozott az a Dr. Villányi László dékán, akinek négy közeli rokona (két lánya, sógora és a sógorának fia) is a karon dolgozik. Ezen a karon több úgynevezett ,,ügyvivő szakértő" is dolgozik, közülök van aki 2-300 ezer forintot keres, van aki pedig 6-800 ezret vagy akár 990 ezret. Bővebben...
  • Amikor a fentieket megjelentettük egy fizetési listával alátámasztva, az egyetem jogtanácsosa emailben kérte, hogy azonnal szedjük le. Bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is. Szerintünk itt bizony egy jogi szürkezónáról van szó, részletesen válaszoltunk neki azonban. Bővebben...
  • Egy Győrffy Balázs által Balog Zoltánnak küldött email alapján arról is beszámoltunk, hogy agrárkörökben az egyetemi tanári címmel nem rendelkező Póti Pétert szerették volna rektorrá lobbizni, sikertelenül. Póti rektorhelyettes lett, úgy hogy az egyetemnek nem volt kinevezett rektora, és Tőzsér János ideiglenes intézményvezetői kinevezést kapott. Bővebben...

Vizsgálódik az egyetem

Miközben ma Tőzsér megkapta a rektori kinevezését, az egyetemen vizsgálat indult pénteki cikkünkkel kapcsolatban - derül ki egy Káposzta József GTK-dékán által a kar állományának küldött üzenetből:

Tisztelt Kollégák!

Szíves tájékoztatásul jelzem, hogy 2013. október 11-én nagyszámú, a Kar személyi állományára vonatkozó személyes adat került nyilvánosságra. Az ügy kapcsán az Egyetem kezdeményezésére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál 2013. október 14-én eljárás indult.

Ezzel párhuzamosan soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálat azonnali megindítását kezdeményeztem az intézmény vezetőjénél.

Üdvözlettel,

Dr. Káposzta József

dékán

További kemény fizetések

Egy Dr. Villányi Lászlóhoz, a GTK volt dékánjához közel álló forrásunktól ma kaptunk információt arról is, hogy mivel foglalkoznak a dékán közvetlen beosztottjai. Mielőtt ekörül is jogvita alakulna ki az egyetemmel, tegyük világossá, hogy a három alkalmazott neve az egyetem honlapján nyilvánosan hozzáférhető:

Dr. Villányihoz közeli forrásunk szerint Gréczi Gyuláné és Katona Lászlóné valójában titkárnőként, Mondok László pedig gépkocsivezetőként dolgozik. Az egyetem által egyelőre meg nem erősített információink szerint Gréczi Gyuláné havi bruttó 350 ezer forintot, Katona Lászlóné havi bruttó 400 ezer forintot, Mondok László pedig havi bruttó 380 ezer forintot keres. Ezzel mindhárom alkalmazott jóval túlszárnyalja a karon foglalkoztatott adjunktusok és tanársegédek bruttó 175-250 ezer forintos fizetését.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr545568604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ganger 2013.10.14. 21:45:34

Javítsunk egy tévedést:

Adjunktusi fizetés: kb. 140-145e nettó (kb. 210 bruttó),
Tanársegédi fizetés: kb. 110e nettó (kb. 150-160 bruttó).

Jonpali 2013.10.14. 23:36:50

A Fovarosi Kozteruletfenntartohoz kozeli forrasunk szerint Kovacs Peter koztisztasagi menedzser valojaban utcaseprokent dolgozik.

Közösségek

süti beállítások módosítása