Ketten Török Márk ellen!

2015. 01. 09. 08:00 - eszbé

Címkék: szte


northkoreaelectionposter.jpgJanuár 12-én újabb forduló következik a szegedi egyetemi hallgatói önkormányzat elnöki pályázataiért folytatott perünkben. A decemberi tárgyaláson az elnök megválasztásával kapcsolatos részletek tisztázása végett indítványoztuk, hogy csatolja be az egyetem az EHÖK Választmány kérdéses üléseinek jegyzőkönyvét. Megkaptuk és rácsodálkoztunk.

 A perben jelen állás szerint azt kell tisztáznunk, hogy tulajdonképpen mit nevezünk pályázatnak. Az egyetem és a hallgatói önkormányzat érvelése szerint az érvényes szabályok alapján erre “formai előírás” nincs, az EHÖK Iroda csak a hallgatói jogviszony meglétét vizsgálja. Ennek ellenére a HÖK hivatalos lapjában, a “SZTE-reo”-ban és az EHÖK oldalán található hirdetmények pályázati feltételként fényképes önéletrajzot, motivációs levelet és vezetői koncepciót írtak elő. Utóbbira, a 2014-es felhívás kivételével, minden évben 5-20 oldalas terjedelmi korlátot jelöltek meg.

Az egyetem által becsatolt elnökválasztási jegyzőkönyvek továbbá rögzítik a pályázatok beérkeztét, ami szintén ellentmond a perbeli érvelésnek. A közel nyolc hónapnyi pereskedés során bírói “segítséggel” kikért jegyzőkönyvek alapján hátborzongató rendszer bontakozott ki előttünk. A nyilvánosság kizárásával lefolytatott elnökválasztó szeánszok koreográfiája általában a következő:

  • - az egyetlen érvényes pályázat beérkezésének rögzítése
  • - a pályázó, azaz Török Márk programismertetése
  • - az alelnök a pályázó jelenlétében lehetőséget ad a kérdésfeltevésre
  • - néma csend
  • - pályázó elhagyja a termet és ismét lehet kérdézni, észrevételt tenni
  • - légyzümmögés
  • - szavazás (a szabályoknak megfelelően titkosan)

 Azért általában, mert 2012-ben az elnöki program ismertetése elmaradt, így a kérdésfeltevés is okafogyottá vált. Viszont ezen a ponton értettük meg, miért kell az utóbbi években szabályos földharcot vívnunk az EHÖK Iroda aktuális sajtósával. A szószaporítás helyett mutatom a szavazások eredményei:

  • 2010: 36 igen, 0 nem, 0 tartózkodás
  • 2011: 36 igen, 0 nem, 0 tartózkodás
  • 2012: 33 igen, 2 nem, 0 tartózkodás
  • 2013: 28 igen, 0 nem, 0 tartózkodás
  • 2014: 36 igen, 0 nem, 0 tartózkodás

Tehát Észak-Korea Magyarország harmadik legjobb egyetemén, a 25 ezer hallgató képviseletére jogosult EHÖK elnöki posztjára, - eddigi ismereteink szerint - titokban majdnem minden évben közfelkiáltással megválasztják egyedüli indulóként ugyanazt a személyt. A hallgatók által megválasztott HÖK képviselők. A pályázatok tartalmán túl már csak az izgat, vajon ki lehetett az a két renegát.

(Szalai Balázs)

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (2,5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr707055133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trotil 2015.01.09. 13:59:05

Valóban nagyon gáz a helyzet.
A szegedi diákok vajon miért nem olyan képviselőkre szavaznak, akik később nem támogatják Török Márkot?
Ha nincs ennyi eszük, akkor úgy kell nekik.

(ugyanez van persze nagyban is, a kétharmadosoknál)

ComLo 2015.01.09. 14:38:03

Franc sem tudja ...

Márk magára szabta a rendszert, ez tény.

Ahogy az is, hogy a hallgatók tanulni járnak oda, nem érdeképviselni, meg ilyen balf*szságokkal szarakodni.

Átlag hallgatót, rohadtul nem érinti, hogy ki az EHÖK elnök. Ahogy normállis egyetemen, nem is sokat nyom a latba ez a kérdés.

Ráadásul, ANNYIRA nem jártak rosszul a hallgatók Márk-kal. Ügyesen figyelt arra, hogy a hallgatóknak is jó legyen, befolyását úgy használta, hogy ne legyen zugolódás.

Án még az elejét láttam a dolognak, de már akkor mindenki belesz*rt abba ki az EHÖK elnök.

De azon kívül, hogy újságírókat hergel, milyen kára van ebből bárkinek is??

BTW, a hallgatók szerintem 99%-a egyetért abban, hogy úgy ahogy van, az egész HÖK EHÖK HÖOK baromkodást be lehetne szüntetni, mert semmi értelme.

Egy szabályos kis maffiát épített ki, ami valjunk be, senkit nem érdekel alatta, sőt a hallgatók köszönik, élvezik az előnyeit.

Közösségek

süti beállítások módosítása