Gyakornoki programot indítunk!

2015. 01. 10. 21:13 - Átlátszó Oktatás

Gyakornoki programot indít az Átlátszó Oktatás. 18-25 éves fiatalok jelentkezését várjuk február 15-ig.

10914901_10205428296937658_8808418895039146747_o.jpg

Olyan embereket keresünk, akik aktív szerzői szeretnének lenni Magyarország egyetlen felsőoktatási oknyomozó blogjának. Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik izgalmas és fontos visszaélések, korrupciós ügyek és jó gyakorlatok feltárásával befolyást szeretnének gyakorolni a hallgatói önkormányzatok, az egyetemek és a kormányzat működésére.

Frissítés: a nem budapesti jelentkezőknek kollégiumi szállást tudunk biztosítani 500 forint/éjszaka áron! Reméljük így még többen tudnak jelentkezni. Részletek itt.

Jelentkezés:

18-25 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk (a hallgatói jogviszony nem feltétel, de előny)

I. körben az alábbiakat várjuk február 15-én éjfélig:

  1. önéletrajz,
  2. motivációs levél: Miért szeretnél az Átlátszó Oktatásnál írni, milyen témákról írnál szívesen,
  3. egy konkrét cikkötlet: Fontos, hogy nem kell megírnod a cikket, csak az ötletre vagyunk kíváncsiak. Írd le, hogy miről írnál, miért érdekes az a téma és hogyan dolgoznád fel (pl: kiket kérdeznél meg).

II. körben azokat hallgatjuk meg, akik az I. kör alapján a legjobbak:

  • a szóbeli időpontja február 28-a szombat, a beszélgetést Budapesten személyesen, vagy videocseten is meg tudjuk oldani.

Frissítés: A szóbeli beszélgetést személyesen Budapesten, vagy Skype-on, illetve Google Hangoutson keresztül is le tudjuk bonyolítani, így a nem budapesti jelentkezőknek nem kell emiatt elutazniuk.

A képzés 2015. márciustól májusig tart, négy hétvégén (szombat egész nap és vasárnap délelőtt) keresztül. A képzés során a blog szerzői és neves, meghívott előadók fognak beszélni az oknyomozó újságírásról, közérdekű adatigénylésről, az újságírás jogi kérdéseiről, adatbázisok kezeléséről (például cégjegyzék, ingatlannyilvántartás), stilisztikáról és interjúkészítésről. A képzés során minden résztvevővel külön-külön is dolgozni fogunk cikkeken, amelyek a blogon is megjelennek.

A programban legjobban teljesítőket állandó szerzőnek is szeretnénk felkérni.

A hétvégék időpontja még nincs lefixálva, de várhatóan nem egymást követő hétvégékről lesz szó. Nagyon szeretnénk, ha minél több nem budapesti fiatal is jelentkezne a programra, de a személyes találkozók elengedhetetlenek a képzés sikeréhez.

Az Átlátszó Oktatás önkéntes alapon működik, ezért a gyakornoki programban részt vevőknek sem fizetünk munkabért.

Bővebb információ és jelentkezés: atlatszooktatas@gmail.com

Adatkezelés: adataidat, vagy azt, hogy jelentkeztél a programra, soha nem adjuk ki felsőoktatási intézményeknek, tanároknak vagy magánszemélyeknek. Adataidat csak a gyakornoki program megvalósításához kapcsolódóan tároljuk és használjuk fel.

Jelentkezz!

Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr437059971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása