Nokia Lumiák a HÖK-nek

2013. 07. 29. 10:00 - GSzD

Amikor még szabadon hozzáférhető volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik HÖK-ös levelezőlistája, egy érdekes mobiltelefon-beszerzésre bukkantunk. Miért kellenek Nokia Lumia 800-asok a HÖK-nek, egyetemi előfizetéssel? És mennyiért?

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

Szánti Gábor EHÖK elnök levelében öt darab Nokia Lumia 800-as beszerzését kérte az egyetemtől, 3 GB-os mobilinternettel. Négy feketét és egy fehéret (ha ilyen nincs, akkor kéket) kért. Sajnos nem jutott megfelelő színű készülék a hallgatói önkormányzatnak, öt kék telefont kaptak.

Mennyibe kerül?

Ez az a kérdés, amire nem kaptunk választ, Szánti szerint:

Maga az előfizetés díja az Egyetem és a szolgáltató üzleti szerződésének részét képezi és mivel ez nem egy a lakossági ügyfelek számára elérhető publikus díjszabás, így nem nyilatkozhatok róla bővebben, esetleg annyit, hogy ebben formában jóval az átlagos árak alatt van.

Mivel itt tisztán közpénzről van szó, elég furcsa ez a hivatkozás.

Az NKE EHÖK elnöke szerint a mobilokra azért volt szükség, mert az egyetem belső auditálása szerint a sok kampusz nagy távolsága miatt a telefonok beszerzése elősegítené az EHÖK hatékonyabb működését. Vannak még terepgyakorlatok is az egyetemen, amikor szintén szükség van telefonokra, ez mondjuk valóban érthető.

"A mobilokat úgy osztottuk el, hogy minden kari HÖK számára legyen egy elérhető valamint az EHÖK számára kettő." Ez indokolja a SIM-kártyák beszerzését, de azt már nem, hogy miért kellett készüléket is venni, vagy miért nem meglévő telefonszámokat mozgattak be az egyetemi flottába. Ezekre a kérdéseinkre Szánti nem válaszolt.

Az egyetem hallgat

Megkerestük az NKE-t is, de sem Horváth József főtitkár, sem Gulyásné Turóczi Margit gazdasági főigazgató nem válaszolt és a központi email címről sem érkezett válasz. Szánti EHÖK elnök elmondta még:

A hallgatókat külön ezen eszközök beszerzéséről nem tájékoztattuk, de természetesen meg fog jelenni féléves/éves elszámolásunkban.

A Lumia 800-asok egyébként Windows Phone 7.8-at futtatnak, ami csak azért szívás, mert nem WP 8, és erre a telefonra soha nem is fog kijönni a 8-as Windows. Így pedig egy csomó menő újítás maradt ki a telefonból, például az integrált Skype, vagy a szuper fényképezős extrák, meg a valódi multitasking. A WP-re nagyobb összegben egyébként sem fogadnék, pedig a kezelőfelülete csodaszép, dehát borzasztóan kevés rá az alkalmazás. Mondom ezt úgy, hogy nekem is Lumia 800-asom van. Fekete, amilyet az EHÖK is szeretett volna.
Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr225429880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása