A holokauszt-emlékévbe is beszáll a Nyirő-temetés szervezője

2013. 12. 17. 09:00 - Kálmán Mihály

A Nyirő-újratemetés kommunikációja megszervezésének világraszóló sikere után Lukács Csaba, a Magyar Nemzet újságírója Ligeti Ernőről, a nyilasok által meggyilkolt zsidó származású erdélyi magyar íróról készíthet filmet. Pikáns sztori, majdnem olyan jó, mint amikor a csepeli Radnóti művházban tartott Nyirő-estet Németh Szilárd rezsitábornok.

A Magyar Holokauszt emlékév keretében a "társadalmi aktivitás növelése, valamint a Magyar Holokauszt Emlékév céljainak társadalmasítása érdekében meghirdetett" Civil Alap-2014 ereményeit most hozta nyilvánosságra a kormány.

A kezdeményezés célja az volt, hogy az emlékévet, annak céljait a magyarországi zsidó közösségek, valamint a civil szféra bevonásával megismertessék a társadalommal, segítsék a szembenézést a történelemmel, valamint ösztönözzék a társadalmi aktivitást.

A november 15-ig beérkezett pályázatokat az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága – a pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelően – véleményezte és rangsorolta, majd a mellékelt dokumentumban foglalt előterjesztést tette a Miniszterelnökséget vezető államtitkár felé.

Lukács Csaba legalább három projekttel pályázott eredményesen. Két és fél milliót nyert azon a KárpátPress Bt.-n keresztül, amely 2011-ben már kapott majd' harmincmilliót Kövér László kabinetfőnökétől kisebbségkutatással kapcsolatos projektekre:

"Súly alatt a pálma - riportsorozat erdélyi és magyar lapokban, nyomtatott és webes publikáció, valamint dokumentumfilm (televíziós megjelenés + DVD kiadvány) Ligeti Ernő (1891-1945) életéről és irodalmi munkásságáról, az erdélyi magyar irodalomban betöltött szerepéről

Illetve öt és fél milliót a Székely Szeretetszolgálat Alapítványon keresztül Karácsony Benő zsidó származású erdélyi magyar íróval kapcsolatos projektjére:

Karácsony Benő emlékezete - dokumentumfilm (televíziós megjelenés + DVD kiadvány) és multimediális weboldal, valamint két irodalomtörténeti tudományos konferencia Budapesten és Kolozsváron 2014 októberében Karácsony Benő (1881-1944) irodalmi munkásságáról, az erdélyi magyar irodalomban betöltött szerepéről.

Végül ötmilliót a fent említett harmincmilliós megbízásban szintén résztvevő másik cégével, a B-Fókusz Intézettel:

Identitás, értékrend és együttélés a határon túli magyarság és a határon túli magyar zsidóság körében" Szociológiai kutatás a határon túli magyarság és magyar zsidóság körében

Mint emlékezetes, tavaly májusban a Kövér-közeli fideszista körök megkísérelték újratemetni Nyirő József erdélyi írót Székelyudvarhelyen. A vállalkozás megbukott a román ellenálláson és adminisztratív trükkökön, de Szűcs Géza akkori kultúrállamtitkár minden jel szerint kicsempészte a temetés helyett megrendezett eseményre Nyirő hamvait – a táskájában.

Az újratemetés kommunikációját Lukács Csabára bízta az Országgyűlési Hivatal. Miután sikerült nemzetközi diplomáciai botrányt kavarni az akcióval, és a világsajtót is bejárta, hogy a magyar kormány megint nácikat tutujgat, még azt is megértük, hogy Kövért persona non grata-nak nyilvánították Izraelben az eset miatt, és visszamondták a neki szóló meghívást a Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulójára rendezett Kneszet-ülésre. Én ezek alapján biztos nem sorolnám "globálisan a top háromba" a porlasztott nyilas exportjának kommunikációját, de hát mit értek én a kommunikáció magas tudományához.

Nyirő József a háború alatt az Erdélyi Párt képviselője és a Magyar Erő c. lap főszerkesztője és a Magyar Kelet felelős szerkesztője volt. A nyilaspuccs után propagandistai kvalitásait Szálasi szolgálatába állította, majd a nyilas parlamenttel együtt hagyta el az országot nyugat felé, a szovjetek elől menekülve. A nyilasok utolsó propagandaeszközét, a hangszóróval felszerelt autóról közvetített Eleven újság-ot is ő szervezte meg Sopronban. Néhány szaftosabb Nyírő-idézetből az ATV.hu közölt válogatást.

Kép: sikerado.hu

 

UPDATE: A B-Fókusz nem Lukács Csaba cége, hanem azé a Dobos Ferencé, aki Lukács Kárpát-Press nevű cégének kültagja. A B-Fókusz és a Kárpát-Press összedolgozott fent említett, Kövér László kabinetfőnöke által harmincmillió forinttal támogatott projektben is.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr875695872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.László 2013.12.18. 00:50:41

Minden év holokamu emlékév?

JohnHenry 2013.12.18. 00:59:20

mit lehet ehhez hozzászólni? jó emberekkel barátkozik.

Baloldali érték 2013.12.18. 01:31:56

Nagyon helyes hogy a 2010-es Trianon emlékév és a 2013-mas Don-kanyar emlékév után a holokauszt emlékévet is megrendezi a kormány 2014-ben.

feketeesfeher 2013.12.18. 03:21:00

@J.László:
Minden év holokamu emlékév?

Neked biztos.

bontottcsirke 2013.12.18. 06:38:55

Zsidó, nyilas, emlékév. Megnyugodtam. Index én így szeretlek. Nehogy esetleg valami értelmes blog legyen ám a fenntartható fejlődésről!

JAvaslom 1241-42 emlékév bevezetését, valamint 1526, 1686 stb

nu pagagyí 2013.12.18. 06:59:13

Egy darabig eltart, amíg a 600 ezer áldozatot egyenként újratemetik. Jut majd egy kis pénz az összes újnyilas újságírónak. Felkészül Bayer.

evil demon satan devil 2013.12.18. 07:01:53

jó lenne már elszakadni a múlttól és elfelejteni a hülyeségeket. ember, ez 70 éve volt!!! a hajdani gyilkosok 99.99 %-a halott, a maradék is 90-100 éves, felejtsük el.
tovább kell lépni!

kvadrillio 2013.12.18. 08:18:08

a II. világháborúban 63 millió ember halt meg.
MA, A VILÁGON SOK MILLIÓ MUNKANÉLKÜLI, ÉHEZŐ, NYOMORGÓ EMBER VEGETÁL, SOK MILLIÓ EMBER HAL MEG ÖN GYILKOSSÁG MIATT ELKESEREDÉSÉBEN.

AKKOR, KI AZ A NAGYON FASZ EMBERKE, AKI A HOLOKAUSZTTAL LIHEG A MAI EMBEREK NYAKÁBA ??????????? ÉS TÉLLEG NORMÁLISNAK GONDOLJA MAGÁT ???????

AVAGY, A ZSIDÓK, TÉLLEG NEM TUDNAK LEÁLLNI AZ ÖNMAGUK SAJNÁLATÁVAL ?????!

kvadrillio 2013.12.18. 08:26:42

Paraziták dáridója: szemérmetlen közpénzpocsékolás zajlik a holokauszt-pályázatok körül
Amint hírportálunk korábban hírül adta, a Civil Alap Magyar Holokauszt Emlékév - 2014 elnevezésű támogatási program keretén belül az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága összesen 1,8 milliárd forint támogatást szavazott meg a pályázók számára. Ami persze nem a teljes holomegemlékezésre elpocsékolt összeg, mivel még további 5 milliárd forintot dobnak ki az ablakon a Józsefvárosi pályaudvar „Sorsok Házává” történő átalakítása céljából."""

...legalább 40 zsidóholokamuval manipuláló szervezetet számoltam és elfáraqdtam.....TÉLLEG EZEKREE A LENYÚLÁSOKRA AD PÉNZT A MAI MAGYAR ÁLLAM ???????????????????????????

kvadrillio 2013.12.18. 08:29:43

GONDUZKOZTAM: ÁDER ZSIDÓ, ROGÁN ZSIDÓ, SZÁJER ZSIDÓ, ORBÁN-OLSTEIN ZSIDÓ, .......A TÖBBI IS ZSIDÓ....., A ZSIDÓK CSAKIS A ZSIDÓKKAL FOGNAK ÖSSZE, A ZSIDÓKAT TÁMOGATJA....

MINEK AKKOR A VEGETÁLÓ MAGYAR NÉPNEK EZ A KORMÁNY ?????????????????????????????????????????

kvadrillio 2013.12.18. 08:31:10

@kvadrillio: Jhhh...és a 75 államtitkár és helyettes is menjen haza izraelbe !

Közösségek

süti beállítások módosítása