,,Mire jó egy művészsuli?" - középiskolás akció 2.

2013. 06. 27. 19:43 - Prinz Dániel


Hajnalban már posztoltunk a tegnapi középiskolások által szervezett happeningről, ahol krétázással kritizálták az oktatási kormányzat munkáját. Az akció három városban (Budapest, Pécs, Tatabánya) zajlott. Itt vannak a művészi igényű képek a budapesti akcióról, rövid beszámolóval.

Tovább is van!

Június 26-án több középiskolás részvételével egy rendhagyó akció szerveződött. Az volt a céljuk, hogy több iskola elé leírják aszfaltkrétával az általuk látott problémákat az oktatáspolitika új szabályairól. Négy iskolához jutottak el, melyek különbözőek voltak mind anyagi mind teljesítményi szempontból. A Rákóczi téren található Jelky András Művészeti és Ruhaipari Szakközépiskola volt az első állomás. Itt felírták mondataikat és miután a járókelők nem álltak meg tőlük kérdezni, ezért tovább sétáltak remélve, hogy valakik elgondolkoznak majd az általuk felvetett problémákon. A következező helyszín az Óbudai Egyedem volt a Tavaszmező utcában, ahol az előzőnél már több ember olvasta el a feliratokat. Egy egyetemi hallgató rövid beszélgetést folytatott velük. A diákok elmagyarázták, hogy milyen problémákat érzékelnek az oktatáspolitika változásaiban és a férfi együttérzését fejezte ki. Ezután tovább mentek a Wesley János Lelkészképző Főiskolához. Ahol kijöttek az iskola biztonsági őrei, de csak azt akarták megtudni, hogy miért pont az ő iskolájukat választották a szervezők. A diákok elmagyarázták, hogy véletlenszerű volt a kiválasztás és nincsenek az iskola ellen pont ellenkezőleg olyan iskolák mellett akartak kiállni ahova jár ismerősük és tőlük tudják, hogy érintette őket olyan új intézkedés, mely megnehezítette az iskolában történő oktatást. Az utolsó iskola a Kiss János altábornagy utcai volt ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola, amelynek mára a gimnázium részét már bezárták. A flashmobozók úgy vélik nem kapott elég jelentőséget, elutasítást mikor bezárták a gimnázium részét a gyakorlóiskolának, ezért is döntöttek úgy, hogy egyike legyen azoknak az iskoláknak, melyek elé krétával leírják a véleményüket. Itt is kevés járókelő volt, de másnap visszamentek a helyszínre és még mindig ott voltak a feliratok, ezért jó eséllyel több járókelő is elolvasta.


Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr315381102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása