Vélemény: Komolyan venni a gólyatábor ügyet

2013. 08. 10. 02:05 - Prinz Dániel

Címkék: vélemény bme

tegnapi cikkeinkre, amik a BME GTK gólyatábor jelentkezésével foglalkoztak rengeteg hozzászólás érkezett, 90%-ban arról szóltak, hogy mi mégis miért vesszük az ügyet ennyire komolyan. Plankó Gergő a 444-nél szokásos módon igazat beszélt: az idióta HÖK-ösök senkit ne ijesszenek el a gólyatábortól, nyugodtan mehetsz táborba akkor is, ha nem töltöd ki az undorító kérdőívet. De akkor mégis miért botrányos mégis a dolog?

Miről nem szól az ügy?

Szerintem a BME GTK gólyatábor ügye, hasonlóan az ELTE BTK HÖK-ös listabotrányhoz és az ELTE BTK HÖK-ben lezajlott Jobbikos hatalomátvételhez nem elsősorban arról szól, hogy ,,szabad-e" ilyet csinálni. Nyilván mindenki kb. azt csinál a szabadidejében a saját pénzéből, amit akar. Zsidózhat otthon a négy fal között, töltethet ki akármiről kérdőivet stb. A dolog nem is arról szól, hogy kötelező-e a kitöltés, meg hogy ettől lehet-e normális egyetemista módjára táborba menni, egyetemre járni, sőt akár HÖK-ösnek lenni. Persze, hogy lehet. Akinek a dologról, egyik kommentelőnkhöz hasonlóan, az jut eszébe, hogy 

Sok szarházi jogvédő és PC gazember. A világ miatatok lessz élhetetlen. Fogadjátok mélységes utálatomat és megvetésemet azért, mert belepofáztok a diákok életébe. Csak az inkvizicióhoz vagy a szélsőséges iszlámistákhoz tudlak benneteket hasonlítani. Ki a fene vagytok ti, hogy megszabjátok mit lehet és mit nem a diákoknak? Morál és erkölcshősök?

az szerintem nem érti, hogy mi a gáz.

Mi a gáz?

A BTK HÖK-ös botrányhoz hasonlóan itt is kettő probléma van: (1) közpénzből, egy közintézményben betöltött hatalmukat felhasználva csinálják ezeket a dolgokat a HÖK-ösök és (2) az egyetemek, akik elvileg az értelmiséget képzik az országnak ezt eltűrik. 

Nem biztos, hogy minden olvasónk tisztában van ezzel, de az egyetemek egy jelentős részén, így például a BME-n is, a HÖK-ös tisztségviselők nagyon komoly felelősséget viselnek és rengeteg pénz sorsáról döntenek. Sokszor ők döntik el, hogy ki juthat tanulmányi és szociális ösztöndíjakhoz, illetve például kollégiumi helyekhez. Nem igazán normális helyzet az, hogy a pedofíliával meg hányással kapcsolatos kérdőíveket kitöltető HÖK-ösök ilyen pénzek és a hallgatók sorsa fölött diszponálnak.

A gólyatáborok és a HÖK-ök teljes működése szintén sok pénzbe kerülnek. Szerintem nem normális, hogy miközben sok egyetemen (köztük a BME-n is) brutális megszorítások vannak a gólyatáborokban ilyen dolgokra megy el a pénz.

Végül pedig az egyetemek vezetése azzal, hogy eltűri vagy akár támogatja ezeknek a hallgatói szervezeteknek a működését, pénzt ad hozzájuk az ország közös udvarára és az egyetemek folyosójára szarik. Utána lehet felfüggesztésekkel meg dumával törölgetni a szétkenődött szart a padlóról, de már nem igazán segít.

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz ránk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. És lájkojjá' minket a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr85454498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komolyan venni a gólyatábor ügyet 2013.08.11. 14:22:14

Az Átlátszó Oktatás szerzője aggodalmát fejezte ki, hogy az emberek nem veszik elég komolyan a gólyatábor ügyet. Szerintem az emberek sajnos egészen mást nem vesznek komolyan, kétségeim támadtak bizonyos állítások logikai összefüggőségét illetően és zá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szantochris 2013.08.10. 03:16:59

Ez zavar titeket, hogy mi egyetemisták, hogy tűrhetjük el ezt? Pontosan mit? Hogy kitöltünk életünkben először és utoljára egy tesztet, amin ugyis mindenki hazudik és 370es pontot kap ki? Vagy, hogy el kell küldeni egy bemutatkozást, vagy egy képet amit a gólyatáboros vetélkedőknél használnak fel?

Az más kérdés, hogy a HÖK sok pénzt lenyúl, sok helyen. Lehetne írni sok mindenről a szegedi bérletes ügyről, vagy akár itt a BME-n is akadna. Írjatok arról, ne a gólyatáboros jelentkezési lapról amit minden évben több ezrek dobnak a kukába.

szantochris 2013.08.10. 03:19:08

Lehet, hogy megszorítások vannak, de nem a gólyatáboros költségekbe fog beleroskadni az egyetem, mellesleg ez a részvételi díjjal jócskán megtérül. A szállás olcsó a kaja olcsó, van sok pia. Vonatjegyet az ember magának vesz. Sok pénz befolyik ebből a HÖK-nek.

kheiron 2013.08.10. 13:17:08

Nagyon úgy tűnik, hogy Prinz Dániel biz' nem járt semmiféle egyetemre, és fogalma sincs arról, hogy miért is szerveződnek a gólyatáborok.

Mert ez a cikk így nem más, mint a kisnyugdíjas nénike acsargása a hétvégi piacon.

röf 2013.08.10. 13:19:27

Rossz helyen keresed a problémát.
Az elnevezéssel van baj.
Ha a HÖK helyett Haha lenne, az olyan fasza lenne, hogy csuda.
Hová láncoljuk magunkat hirtelen...?

babhun 2013.08.10. 13:46:59

@szantochris: Nem hiszem, hogy te lennél egyszerre az összes BME-s hallgató (pláne nem az egyetemisták általában), tehát a többes szám első személy használata butuska dolog.

Az a HK-s, aki ködös és illegitim módon szerzett előjogok és felhatalmazás birtokában azon élősködik, hogy társai egy gólyatáborban hogyan buliznak, piálnak és szexelnek, ugyan olyan tahó, mint bárki, aki azon van megütközve, hogy jaj mit csinálnak az egyetemisták egy ilyen rendezvényen.

A HK-soknak ezek a rendezvények üzletet jelentenek. Most az derült ki, hogy nem csak a pénzt veszik ki belőle, hanem igyekeznek könnyen és ingyen kefélni is, ha úgy hozza az alkalom.

Ha ezt elfogadjuk, akkor miért számítana botránynak, ha ugyan ennek a tesztnek a kitöltését egy egyetemi oktató kéri egy vizsga alkalmából (és persze ő is azt mondja majd, hogy vicc volt és különben sem gondolta, hogy kötelező lenne). Meggyőződésem, hogy utóbbi esetben a HK rohanna elsőként az Indexhez.

Az, hogy ezt a HK-s viselkedést te vagy mások tűrik-e vagy sem, az legfeljebb téged vagy másokat minősít, de a dolog megítélését tekintve érdektelen.

A GTK HK-sok megítélésében természetesen az is érdektelen, hogy egyébként az, amit diáktársaik ezekben a gólyatáborokban szabad akaratukból tesznek, az egy normális szocializációs folyamat része, amibe nem érdemes beleszólni.

Abba a szocializációs folyamatba viszont, ahol egyes tahó barmok megtanulnak maguknak nemtelen eszközökkel hatalmat szerezni, majd azzal gátlástalanul visszaélni, igenis érdemes beavatkozni.

Libatolvaj takarodj 2013.08.10. 13:49:47

"Nagyon úgy tűnik, hogy Prinz Dániel biz' nem járt semmiféle egyetemre, és fogalma sincs arról, hogy miért is szerveződnek a gólyatáborok.

Mert ez a cikk így nem más, mint a kisnyugdíjas nénike acsargása a hétvégi piacon."

Hát nem tudom hogy kisnyugdíjasról van-e szó hisz bárki kitalálhat magának Prince vagy Prinz azaz herceg nicknevet. Nem is ez a lényeg. De ha ugyanazt a nicknevet használja szerte az interneten, akkor bizony elég undorító dolgok derülnek ki

www.economist.com/users/daniel-prinz/comments

a fenti hozzászólásokban például egy ugyanilyen nicknevű ember, folyamatos hazugságokkal, a zsidóságát pajzsként maga elé tartva próbál érvényesülni a különböző vitákban.

A magyarellenesség szintén egy közös motívum, amennyiben angol nyelven szól hozzá rendszeresen különböző Magyarországgal kapcsolatos témákhoz, és mindig a lehető legnegatívabban, a hazugságokat sem nélkülözve.

Node ehhez már nagyon vissza kell olvasni, de ott van minden.

inebhedj - szerintem 2013.08.10. 13:58:57

Én úgy látom, azzal a leküzdhetetlen problémával küzd a demokratikus baloldali fasiszta/kommunista kormányzat ellenében harcoló demokratikus baloldali fasiszta/kommunista ellenzék, hogy a legalaposabb kritikáit is sikeresen csomagolja árnyékra-vetődési marktingbe. Ez pedig a jogos kritikákat is romba dönti.

Amikor a Haha és társai a (felső)oktatási reform ellenében akciózni kezdtek, az összes felvetésükből kizárólag az ún. röghöz kötés ellenes tiltakozásuk jelent meg a médiában, márpedig az érintett reformból épp a röghöz kötés volt az, ami nem, hogy ellenszenvet ébresztett a (diák)társadalomban, de egyenesen szimpátiát keltett a kormányzat iránt. Ezzel a kommunikációs fogással a Haha céljai (saját, illetve az őt támogató médiumok, blogok tevékenységének köszönhetően) teljesen súlytalanná, érdektelenné, nota bene ellenszenvessé váltak (annak ellenére, hogy elviekben pont a röghöz kotés volt a legkevésbé kritikus felvetésük, ugyanakkor számos alapos, és súlyos kérdést vetettek fel mellette).

Hasonlót érzek itt is, a HÖK-öt és általában az egész (felső)oktatási diákszerveződést számtalan helyen lehetne megfogni, mintegy a problémák és visszaélések paracelsusi lovának tűnik, de egy nyilvánvalóan (bár nem túl sikeresen) tréfának szánt blődlire lecsapni diadalmasan, az sajnos a többi, jogos kritika élét veszi el (arról nem is beszélve, hogy ha a felsőoktatásba bekerülő, ott hallgató, vagy ott végzett emberek ennyire keverik a "tréfás" fantazmagóriákat a rögvalósággal, akkor nem igen létezik a felsőoktatásnak olyan tekintélye, amely leromboltatott volna, és érdemes lenne visszaállítani, pl. egy átfogó HÖK és társai reformmal).

A konteosok számára azonnal adódik a sejtés, a HÖK-ellenes akciók mögött csak a HÖK állhat, valódi kritikus nem lehet annyira és kitartóan kétbalkezes, hogy tönkre vágja az összes reform lehetőséget átgondolatlan, légből kapott blődlikkel, tehát valójában a HÖK kritizálja magát, hogy átlátszó semmiségekkel lekösse a sajtót, ezáltal elterelve a figyelmet, ellopva a lehetősége a valódi kritikusok elől. Ezek a konteos logikán tovább haladva világossá válik, hogy a hazai baloldali, demokratikus fasiszta/kommunista ellenzék valójában maga a hazai baloldali, demokratikus fasiszta/kommunista kormány, amely ezzel a tevékenységével teljesen eltakarja a valódi ellenzéket.

Egész alakos képen.

esmivanhabrucespringsteenkeszitettefel 2013.08.10. 14:03:03

Levettek a tesztet, vagy nem?
Tudjatok miert, vagy nem?

Hogy lehet valaki hulyekent egyetemista?

Nero Bianco 2013.08.10. 14:17:13

@szantochris:
"Ez zavar titeket, hogy mi egyetemisták, hogy tűrhetjük el ezt?"

Egyetlen dolog zavaró, az pedig ennek a dolognak a primitív értelmetlensége.
De ugye senki nem betiltani akarta, csak elmondta róla a véleményét.
Téged meg láthatóan az zavar, hogy másnak nem ugyanaz a véleménye mint neked.

miketbeszéltek 2013.08.10. 14:22:16

@kheiron: Én jártam egyetemre, és voltam gólyatáborban. Szerinted miről is szól?

kheiron 2013.08.10. 14:30:35

@miketbeszéltek:

Legfontosabb feladata a csoportkohézió kialakítása, az addig idegen emberekből közösség formálása.

Szerinted?

miketbeszéltek 2013.08.10. 14:32:43

@Nero Bianco: Nekem a kedvencem a "Libatolvaj takarodj" Mivel úgy gondolja, hogy a Blogíró zsidó, és belebetegedne, ha egy zsidóval egyetértene, így inkább az erkölcsi nihil oldalára áll. Ami persze nem zavarja abban, hogy legközelebb majd tele szájjal libsizzen:-(

miketbeszéltek 2013.08.10. 14:35:21

@kheiron: Egyetértek. Ami nem feltétlenül kéne, hogy együtt járjon a permanens részegséggel, és totális szexuális szabadossággal.

gmower (törölt) 2013.08.10. 14:39:45

Egy baj van a HÖK-be menő pénzzel, mégpedig, hogy nem a haha-ba megy. Amúgy a hk demokratikusan választott, annakidején én is szavaztam. Ez a másik baj vele, azok a fránya szavazók. A kis butuskák nem tudják, hogy a haha pl. sokkal jobban képviselné az érdekeiket, hiszen oda valami nagyon hozzáértő, mondhatnánk szakértő már kiválogatta a leglojálisabb, akarom mondani a legtehetségesebbeket. Az meg a szemét mocskos diktatúrakormány gonoszsága, hogy csak a jóval korábbi törvényben rögzített módon csak a demokratikusan választott hökkel tárgyal, a hahával meg nem. :-)

Húsleves 2013.08.10. 14:49:35

Kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg a következő liberális blog, mondjuk atlatszokerites.blog.hu címen, ahol arról indítanak cikksorozatot, hogy a diktatúrába belefásult emberek nem veszik észre, hogy Kiss János nyugdíjas kerítéssel veszi körbe az uborkaföldjét.

zZz 2013.08.10. 14:53:09

@inebhedj - szerintem: a röghöz kötés szimpátiát váltott ki a diáktársadalomban? What the lófasz?

tükörfúró 2013.08.10. 14:58:35

Kár volt felülni a provokációnak, aki érdekelt ebben ,tehát egyetemista, az tudja miféle fertő a legtöbb helyen a hök, pont ugyanaz a korrupció és kézkezetmos "kicsiben" mint az országos politika, vagy az egytemek vezetése körüli dolgok nagyban.
Pont annyira demokratikus témák ezek, amennyire demokratikusan szavazott az ország a trafikra, stadionra, ilyen férc alkotmányra, manyup einstandra, stb.
Ugyanakkro nem is megy máshogy, mert akikekl szemben a hök névleg "érdeket képvisel", egyetemi górék, bekövült pofák, politikai kapcsolatokkal is jól eleresztett nagyemberek, pont ilyen logikával irányitanak, döntenek, gondolkodnak maguk is, igy a hök egyfajta előszoba is, többen a nagypolitikába vagy az egyetemi vezetésbe lépnek feljebb, hatékonyan viszi tovább ugyanazt az undorító tempót, ami nagyban és kicsiben az egész országra jellemző.

zZz 2013.08.10. 15:03:46

@inebhedj - szerintem: láttam a zárójelet. Az oké, hogy a társadalom (egy részében) szimpátiát váltott ki, ezt nem vontam kétségbe, ezért koncentráltam csak a diáktársadalom részére. (Ezért töröltem a zárójelet.)
Szóval, a diáktársadalom melyik része szimpatizált vele? Ki az a hülye, aki szimpatizál a szabadságának korlátozásával?

2013.08.10. 15:11:21

Szerintem a legnagyobb probléma az, hogy olyan emberek ugatnak be a cikkírónak, akik a "lesz"-t úgy írják, hogy "lessz". És ezek állítólag büszkék a magyarságukra úgy, hogy még meg is akarják mondani másoknak, hogy azok miért nem eléggé nemzetiek... Szánalmas és felháborító.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.08.10. 15:20:04

Ez mindig is így működött, már az én időmben, tizenöt éve is. Csak akkor még nem volt Facebook meg online teszt, de a gólyatábor szervezői ugyanolyan infantilisek voltak, ugyanúgy arra utaznak, hogy melyik gólyacsajt sikerül még frissiben megfektetni, és persze az ingyenpia sem megvetendő.

Én személy szerint már akkor se b1ztam volna rájuk egy fityinget se, nem politikai okokból, hanem az éretlenségük miatt.

De az igazat megvallva, számtalan olyan feladatot láttak el legjobb tudásuk szerint, ami az egyetem kötelessége lett volna.

Szóval ez a felállás igencsak kényelmes volt az egyetemnek is. És ez a fő gond, a megoldás is egyszerű: mindenki szépen csinálja azt, ami a feladata. Az egyetem állítsa össze az ösztöndíjtáblázatot, a HK meg szervezze a bulikat és képviselje a hallgatókat a kari tanácsban.

Peterpapo 2013.08.10. 15:24:14

@zZz:

"Ki az a hülye, aki szimpatizál a szabadságának korlátozásával?"

Mindenki, aki istenként imádja Viktort és a szar, hazug dumáját szentírásnak veszi.

_most_ 2013.08.10. 15:29:41

@gmower: nem hiszem, hogy voltál egyetemista, hiszen minden egyetemistának nyilvánvaló volt, hogy a hök-ösök ugyanolyan gazemberek, mint a politikusok, csak egyelőre kicsiben lopnak.

Makkasz 2013.08.10. 15:42:39

@szantochris: @babhun:
A problema nem a posztolo altal jelzett kozpenzhasznalat pedofiliara, szexualis buncselekmenyekre, megalazasra a kolteseikrol titkolozo, politikanak keresztcsontig benyalo HOKosok altal.

Az alapgond a szellemiseg, ahogy kitenyesztitek az ujabb szolga nemzetseget. hogy fiataloknak el kell fogadni, azert mert valaki harom evvel idosebb balfasz, meghatarozhatja a szabalyokat a maga undorito modjan.

Az egeszalakos fot es a kitoltendo kerdoiv alapjan ostoba fajankok, pokhendi faszfejek szervezik a golyatabort.

A fiatal donthet, megismeri campusat, diaktarsait "jo hangulatu" (nagyon igeretes a jelentkezes) forumon, vagy nem megy el mert undorodik, fel, vagy csak egyszeruen nem ert egyet ezzel a seggfejseggel.

Abban igaza van a posztolonak, hogy ezzel miert nem szallnak szembe az elvakult statuszfelto ostoba profok, miert csak akkor van baj, ha a nem HOK-os diakok elfoglalnak egy termet, vagy vizsgaidoszakban pedagogusforumra mennek tiltakozni, nem az orakra jarnak.

Tenyeszbarmok vagytok mind.

Gera 2013.08.10. 16:00:05

Pedig egyszerű ez, mint a faék: ha nem egy vaskos csúsztatással fújtátok volna a normális százszorosára ezt az "ügyet", akkor nem anyázna senki. De így tettetek, mert tudtátok, hogy nem érdekelne senkit az egész, ha csak a facebook profilról meg az egészalakos fotóról szólna, ezért feldobtátok azzal a bombasztikus hazugsággal, hogy a szexuális szokásokról érdeklődnek, miközben ugye fingjuk nincs arról, ki mit válaszolt a kérdésekre vagy kitöltötte-e egyáltalán a tesztet, ami innentől egyértelműen egy _vicc_. Igen gusztustalan húzás volt ez részetekről, ne csodálkozzatok, ha kaptok érte hideget-meleget. Most persze tereltek össze-vissza, hogy "mi is a gáz", de mintha nem pont így indult volna, hanem össznépi kiakadással a hányós-pedofíliás tesztről.

tisztapista 2013.08.10. 16:13:03

Én az egész HÖK és gólyatábor rendszert alapjaiban kérdőjelezem meg. Néhány vélemény:

1. A HÖK felesleges. Nem képvisel senkit, olyan dolgokba van beleszólása (kari ügyek, dékánválasztás, tanrend), amelyhez semmi köze nem lenne. Tényleg egy 2. éves BSC hallgató mondja meg, hogy mit kell az oktatás strukturáján változtatni? A saját életét nem látja át, nemhogy egy egyetem ügyeit.

2. A gólyatábor tényleg közösséget formál. A gólyák közösségét, amelyre utána az égvilágon semmi szükség nincs. Az ivásban, bulizásban, segít a gólyatábor tapasztalata, a tanulásban nem. Láttam ilyet, sok éves tapasztalatból beszélek.

3. Nem értem, hogy miért kell a bulizgató fiatalokat vezető szerepbe engedni - nulla teljesítménnyel. Az nem teljesítmény, hogy ki tud több sört meginni, vagy a hányásában fetrengeni. Mégis a HÖK-ösök legtöbbször ezek közül kerülnek ki. Miért? Mert a normális egyetemi hallgató a tanulásra koncentrál, és nem a hallgatói műképviselet álügyeire.

babhun 2013.08.10. 16:28:47

@Makkasz: sajnos attól tartok, hogy félreértettél. Nagyjából 180 fokkal.

kheiron 2013.08.10. 17:00:57

@tisztapista:

Az egyetem, az "universitas" az oktatók és a hallgatók közössége, évezredes tradíción alapul az, hogy a diákok beleszóljanak a saját intézményük dolgaiba.

Vagy te a parancsuralmi rendszer híve vagy?

"A gólyák közösségét, amelyre utána az égvilágon semmi szükség nincs. "

Ez ostobaság. A formálandó "közösség" nem a gólyatábori résztvevők közössége, hanem részben (ahol van) a csoportok, részben pedig az egész intézmény hallgatóinak közössége.

Bambano 2013.08.10. 18:00:25

abból se volt semmi, amikor az egyik egyetem (nem bme) egyik karának hök-je eladta a hallgatók személyes adatait egy banknak, pedig ezért rendes helyen egy év sittet szokás kapni.

akkor abból, hogy a hökösök a gólyák gerincre vágásához előválogatást szerveznek, miért lenne gond...

Makkasz 2013.08.10. 18:06:20

@babhun: Látom, tényleg, bocs.

inebhedj - szerintem 2013.08.10. 18:13:20

@zZz:

A szabadság korlátozásával? Senki.

Épp ez az oka a szimpátiának, így én magam is, valamint nagyjából mindenki, akit ismerek és diák (vagy diák volt), az ún. röghöz kötéssel szimpatizál.

Igaz, persze, hogy félmegoldásnak tartom. Én teljesen megszüntetném az államilag támogatott képzést (mondjuk nem csak a felsőoktatásban, utóbbiban ráadásul visszamenőlegesen), ugyanakkor mindenkinek (mintegy automatikus és alanyi jogon) elérhetővé tenném az állami hitelezést (oktatási hitelszámla), amelyen gyűlő tartozásokat aktív időszakában törlesztené le a (z ex-)diák - de ez már offtopic.

inebhedj - szerintem 2013.08.10. 18:15:21

@Peterpapo:

Ezt nem tudom, de ezen a csoporton (bárkit is istenítők és/vagy sátánítók) kívül azért vannak ám mások is a világon.

Mondjuk mi: többiek. ;)

gyomirtó 2013.08.10. 18:32:53

@zZz: "Ki az a hülye, aki szimpatizál a szabadságának korlátozásával?"
Például az, aki nem csak saját magára gondol. A szabadságnak ugyanis (lett légyen bármiféle szabadság) mindig ára van, és rosszabbik esetben mások fizetnek érte helyettünk.

xvxvxv 2013.08.10. 18:50:29

@_most_: "nem hiszem, hogy voltál egyetemista, hiszen minden egyetemistának nyilvánvaló volt, hogy a hök-ösök ugyanolyan gazemberek, mint a politikusok, csak egyelőre kicsiben lopnak."

pontosan. a legszarabb, már huszonévesen is korrupt arcok a hök-ösök, szinte kivétel nélkül. én az egyik nagy fideszes mai potentáttal, l. simonnal laktam egy emeleten. ha nem írt verset éppen, akkor matt részegen feküdt a szobájában, de kúrva jóarc volt akkor. szóval, mind a ketten gyűlöltük és szidtuk a "köcsög hökös"-öket. ráadásul akkor még egész komoly pénzek felett diszponáltak, és lehetett hallani több százezres lenyúlásoktól - akkor, amikor egy havi ösztöndíj úgy 20 ezer ft. körül volt.

Csore60 2013.08.10. 19:10:18

Miért csodálkozunk? Az egyetemi élet olyan, mint az országban tapasztalható, csak kicsiben. Semmirekellő, tolvaj, cinikus diákvezetők megjátsszák a menőt, a többi meg jót röhög rajtuk, esetleg kiakad, de senki nem rúgja őket farba, és küldi el a fenébe.

kukatr 2013.08.10. 19:16:34

Az igénytelenséget védeni, a fiatalokat támadni bunkó, tirpák dolog.

babhun 2013.08.10. 19:17:02

@Makkasz: Részemről a riszpekt. :-)

grani 2013.08.10. 19:22:53

Kösz hogy idéztél...
Azt hiszem, hogy nem érted és tovább kavarod a büdös lötyöt. Szóval az a baj, hogy a HÖK jobbos én nem ballibcsi? Aha, most már értem, mi is az oka az bűzfelhőnek. Nem ok, hanem indok...
@Zoltanius:
Hülyegyerek. Azt hiszed, hogy mindenki buzgómócsing és szépen átnézi, esetleg lefutattja a wordos helyesírás ellenerző programot mielőtt elküldi a kommentet? Magasról teszek a helyesírási szabályokra, amit nektek, hülyéknek találtak ki. Ha nekem a lesz lessz, akkor az úgy van és te meg tehetsz nekem egy szívességet.

HomicideWatch (törölt) 2013.08.10. 19:40:17

A friss egyetemisták 90%- a leszarja a napi politikai szenvedéseiteket, bulizni akarmak egy jót. A gólyatáborban 99% szarja le.

A maradék is utâlja az mszp-t, mint a szart.

HomicideWatch (törölt) 2013.08.10. 19:44:38

"Nem igazán normális helyzet az, hogy a pedofíliával meg hányással kapcsolatos kérdőíveket kitöltető HÖK-ösök ilyen pénzek és a hallgatók sorsa fölött diszponálnak.."

Ha egyszer az EU parlanentben elférnek a pedofilok, az IMF -ben a luxusstricik, akkor ne csodálkozzunk.

Reggie 2013.08.10. 19:51:49

@tisztapista: A HOK annyira felesleges, mint a szakszervezet. Az mas kerdes, hogy mostanra teljesen elfajzott.

vetőmag 2013.08.10. 20:22:45

Álságosnak tartom a - "na és, nem kötelező kitölteni, akkor miért ez a rinyálás ?"- kezdetű, fölényesnek szánt lepergetéseket. Odamegy a frissen felvett, szó szerint reménybeli, boldog fiatal, gólyatábor, már itt szeretne megfelelni az új közössége igényeinek és valóban ez a normális hozzáállás tőle. Egy gimnáziumi múlt után nem fog hazafutni, ha csontrészeg, baszó-hányó fiatalokat lát maga körül stb. vállat von, jó esetben röhög egyet, keresi a magának való helyet, barátkozik, próbálkozik. De a gólyatábort és a (szarházi) hökösöket mégis csak az egyetem részének látja, és próbálja komolyan venni, ebbe meg sehogy sem passzol bele, hogy (szarházi)INSTRUKTOROK és kérdőívesek koncepcióját, amit ő munkának próbál elfogadniu helyből megkérdőjelezze. Tehát próbál idomulni ahhoz, amihez nem lehet. Aztán, ha leszáll benne, hogy mihez asszisztált, elgondolkodhat, mi ez az egész körülötte.

kedves (szarházi) hökösök és mindenki, aki még jóképet is vágna ehhez az egészhez:

ti vagytok a felsőoktatási színvonal igazi mércéje, vagy inkább ürüléke, vagy nyugodtan gondoljatok ide MAGATOKRÓL azt, amit akartok

egyébként az ügy simán köztörvényes is lehetne szerintem, vagy én is kiállhatok az iskola elé perverziókról felméréseket végezni ? Mert "nem kötelező kitölteni ám."

zZz 2013.08.10. 20:30:56

@inebhedj - szerintem: hát ez elég vicces, mivel a diákok nagy része nem értett egyet a röghöz kötéssel. Fogalmam sincs, milyen környezetben élsz, de nagyon kivételes lehet.

Tehát gyakorlatilag az USA rendszert vezetnéd be, ami jó előre eladósítja a fiatalokat, ráadásul nehezebbé teszi a kitörést a szegény családból származók részére. Nagyon méltányos rendszer. Az, hogy ott is szenvednek emiatt a rendszer miatt, az nem számít. Egy bizonyítottan rosszabbul működő rendszert idehoznál.
Magyarország egyetlen reménye az oktatás lenne, de ahelyett, hogy rendesen invesztálnánk bele, inkább forrásokat vonunk ki, aztán a már így is agyonnyomorgatott emberekre toljuk rá a költségeket. Zseniális.

@gyomirtó: nem csak saját magára? Semmi köze ehhez. Marha egyszerű lenne a képlet: minőségi felsőoktatás, kellő mennyiségű, normálisan fizető munkahely és elhanyagolható lenne azok száma, akik el akarnának menni.
Ezzel szemben mi van most? Többségében színvonaltalan, használhatatlan tudást adó oktatás, túl sok felesleges szak támogatva, lényeges szakok meg nem eléggé. Egész egyszerűen rossz a struktúra.
Munkahelyek? Na azok nem sűrűn vannak. Ja de: közmunka. Azaz kormányközeli érdekeltségeknek olcsó rabszolgamunka. Koncepció, hogyan is lehetne minőségi munkahelyeket teremteni? Lófaszt a seggünkbe. Mennyivel egyszerűbb szerződésre kényszeríteni vagy adósságba hajtani a diákságot.

buday008 2013.08.10. 21:17:35

@szantochris: marha egyszerű nem kell hök ne kell gólyatábor--és akkor a családjukat listázhatnák:_))

buday008 2013.08.10. 21:18:06

amúgy mindig is azt csinálták amit írsz...10-20 éve stb..

káeurópaibankoló 2013.08.10. 21:58:10

Én először azt hittem ez e kérdőív dolog, valami vicc. Nem feltételeztem volna, hogy egyetemi diákvezetők vagy ennyire buták, vagy ennyire gátlástalanok, hogy ilyenre vetemedjenek. Azt sem, hogy diákok lehetnek olyan buták, hogy azt hiszik különleges személyes adataikkal való ilyentén operálás poén, egyetemi diákautonómia, a szabadságuk része. Ilyen iqlight tesco gazdaságos koponyák járnak egyetemre?

tisztapista 2013.08.10. 22:26:01

@kheiron: "A formálandó "közösség" nem a gólyatábori résztvevők közössége, hanem részben (ahol van) a csoportok, részben pedig az egész intézmény hallgatóinak közössége."

Egy olyan egyetemet biztosan tudsz mondani, ahol a gólyatábor az egyetemista lét fő célját, a közös tanulást készítette elő. Csak egyet.

Én 10 olyan esetet tudok kapásból, ahol a gólyatábor a lecsúszott alkoholista HÖK-ösök toborzója volt, hogy saját tivornyáikhoz új emberanyagot szerezzenek. Tanulásról szó nem volt.

Engem nem érdekel, hogy ki hogyan issza szét az agyát - mindenkinek szíve joga. De aki azt HAZUDJA, hogy a gólyatábor az egyetemi életre készít fel, az magában az egyetemi életről úgy gondolkodik, mint 5 (6-7-8) év non-stop buliról, ivászatról, hányásban fetrengésről.

vetőmag 2013.08.11. 10:16:59

@káeurópaibankoló: igen, "ilyen tesco gazdaságos" az egyetemi hallgatói anyag. Szegény alma materem, a BME (és nem a kibaszottt "BMGE"), ponthatárai olyanok,hogy négy év középiskolai beleszarás után is nagy mellénnyel besétálhat egy léhűtő senki a mérnöki karaira - onnan már következik a többi.

Csii 2013.08.11. 10:19:51

Hülyének kell lenni, hogy valaki ilyen adatokat megadjon magáról, amiket kértek...

vetőmag 2013.08.11. 10:28:18

Vagy csak naívnak egy új élet küszöbén, annak eufóriájában. A (szarházi) kis hökösök pontosan tudták ezt.

Utólag meg mindenki borzasztó okos.

Xezs 2013.08.11. 11:50:33

Álszent buziság. Aki ezt írta, egy álomvilágban él, és vetít magának, aztán meg felháborodik, hogy a világ nem olyan, mint amit ő álmodott.

Gondolom attól hogy valaki HÖK-ös, már a pinát is kesztyűvel kéne megérintenie, ugye?

2013.08.11. 11:58:32

Számomra furcsa, amikor valaki a saját tanulatlanságára büszke és még kérkedik is vele. Ellenben annál nagyobb a szája, amikor mások "magyarságteljesítményét" kell megítélni szerinte. Ezért szánom az ostoba szélsőségeseket.

Xezs 2013.08.11. 12:00:15

@tisztapista: Csak szólok, hogy rengeteg személyes kapcsolat a közös berúgásból származik, amit aztán munkahelyi vezetői pozícióban nagyon jól lehet kamatoztatni.

Xezs 2013.08.11. 12:03:17

@vetőmag: El vagy te tévedve. Ki a faszom vesz komolyan egy gólyatábort? Fogadok, te még messziről sem láttál ilyet.

vetőmag 2013.08.11. 12:23:24

@Xezs: most elhiszed nekem, hogy pl. a legendás Várklub rendezői nem a hallgatók "krémjéből" kerültek ki, és ez még enyhe kifejezés ? Mégis fasza gyerekek voltak és tisztelet övezte őket.

@Xezs: én meg fogadok, hogy már nem értesz meg magyarul írt szövegeket, olvass már vissza hülyegyerek.

(igen, ez trollkodás)

Xezs 2013.08.11. 12:28:14

@vetőmag: Voltál egyetemista, és? Láthatóan a gólyatábort kihagytad.

vetőmag 2013.08.11. 12:33:33

Úgy van, kihagytam, az akkoriban kötelező hazafias kötelessg miatt. De ez mit számít itt, te nagyon egyszerű ?

Belekóstoltál a szarba, és elegáns képpel osztod, aki kihagyták ?

A gólyatáborokkal egyébként semmi bajom, de attól, hogy ketten fogták meg a pöcsödet, még nem leszel ám életbölcse, csk szólok.

vetőmag 2013.08.11. 12:59:03

Két probléma van ám:

1. Az "egyetemista" fogalom aurája (amit a Carmina Burana orgiáitól a 68-as lázadásokig, de még tovább is annyi minden megnemesített az évszázadok során) mára kiüresedett, nincs mögötte semmi, lófasz, fos lett az egész (az okokra röviden utaltam volt fentebb).

2. Az emberi természet meg van verve egy alapvetően pozitív vonással: "végig csinálom". Sokan rajtavesztenek ezzel, ha szerencsések, visszajönnek, ha nem, hát úgy jártak.

A (szarházi) kis hökösöknek ez a kisded játéka ebbe az emberi, és a fiatalokra még erősen jellemző következetésségbe rakná le az undok kis petéit.

Egy gólyatábor valószínűleg nagyon is jó dolog, mert muszáj annak lennie - megbaszta az isten, ha a fiatalok ott nem azt csinálják, amit ők tudnak a legjobban csinálni, lévén, hogy akor fiatalok ugyebár. Normálsi társadalomban az idősek mindig is ezért irigylik őket, és addig mennek jól a dolgok, amíg ez így van.

Most nem így van, és még büszkén (sunyin, terelve, ködösítve vagy csak szimplán hülyén) ki is húzzátok magatokat hozzá.

Xezs 2013.08.11. 22:02:52

Túlreagálod ezt az egész szarságot.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.08.16. 10:58:51

lesz ebből az országból valaha valami is, ami nem az igénytelenség/slendriánság/sudribunkóság alapján szerveződik? nem.

akkor van probléma? nincs.

Közösségek

süti beállítások módosítása