Ukrajna forrong - percről percre

2014. 01. 23. 17:29 - m. g.

Címkék: Ukrajna

Több, mint két hónapja tüntetnek ukránok, köztük diákok az oroszpárti Janukovics-kormány ellen. A szomszéd országban egyre aggasztóbb a helyzet, diktatorikus intézkedések léptek életbe a tiltakozás ellehetetlenítésére, szerda óta halálos áldozatok is vannak. A KyivPost tudósítása alapján folyamatosan frissülő cikkben követjük nyomon az eseményeket.

Tüntetőt vegzálnak rendőrök Kijevben. Fotó: KyivPost

  • Vitalij Klicsko, az UDAR párt vezetője ultimátumot intézett Janukovicsékhoz, ha a kormány nem hajlandó távozni, az ellenzéki erők támadást indítanak. A 444 cikke itt olvasható.
  • Súlyos büntetésekkel korlátozzák a szólás- és gyülekezési szabadságot Ukrajnában. Infografika itt.
  • Budapesti egyetemisták szimpátiatüntetést szerveznek a tüntetők mellett és az ukrán rendőri brutalitás ellen vasárnap délután a Blahán. Facebook esemény itt.

Január 22. óta minden nap követjük az ukrán eseményeket - kattints ide az összes hírösszefoglalónkért!

Helyszíni stream:

Live streaming video by Ustream

A kormányellenes, EU-párti tüntetések november 21-én kezdődtek, írja a KyivPost szerkesztője. A tiltakozást az váltotta ki, hogy Viktor Janukovics úgy döntött, inkább az oroszokhoz közeledik gazdasági előnyökért cserébe. A tiltakozó akciók január 22-én halálos áldozatokat követeltek, öt tüntető hunyt el, négyük lőtt seb okozta sérülés miatt. Több mint háromszázan sebesültek meg.

​Az eseményeket a budapesti időzóna szerint tüntetjük fel, kijevben egy órával később van

A pénteki percről percre ide kattintva érhető el

Január 23., csütörtök

00:40
Mára véget ért a közvetítés, holnap folytatjuk az újabb fejleményekkel.

00:39 A Hrusevszkij utcában (ld. térkép lent) újabb barikádokat építenek.

00:28 Cserkasziban a rendőrség fiatal férfiak segítségét is bevetetette a tüntetők ellen. A kormány az EuroMajdan során, és azt megelőzően is előszerettel használt fel sportklubokból és szurkolók közül verbuvált provokátorokat, ezeket egy, tavaly májusban újságírókra támadó provokátor neve (Vadim Titusko) neve után tituski-nak nevezik. A Szabad Európa Rádió összeállított egy szójegyzéket az EuroMajdannal kapcsolatban felmerülő ukrán és orosz kifejezésekről. A Cserkasziban súlyos sérüléseket szerzett diáklány műtétje sikeres volt, itt a videó a kórházba szállításáról.

23:45 Kézfeltartásos szavazással a főtéren összegyűlt tömeg a Janukoviccsal folytatott tárgyalások megszakítására szavazott. Az emberek úgy látják, hogy Janukovics csak időt akar nyerni, és nem hajlandó valódi lépéseket tenni.

23:40 Arszenij Jacenyuk, a Batykivscsina párt vezetője bejelenti, hogy ki akarja terjeszteni a Majdan területét, hogy az elérjen a Hrusevszkij utcáig. Itt egy térkép a BBC-től, amely a tüntetések fő helyszíneit ábrázolja:

23:27 Klicsko országos sztrájkra szólította fel az embereket.

23:09 A három ellenzéki vezető egyszerre áll a Majdan színpadán, a tömeg azonnali döntést követel.

22:59 Musztafa Najjem oknyomozó újságíró azt ​írja: "Minden alkalommal, amikor Viktor Janukoviccsal tárgyalóasztalhoz ülünk, észben kell tartani, hogy neki, és sokaknak, akik a közelében vannak a lemondás ára büntetőügyek, politikai halál, és száműzetés. Az ő koordinátarendszerükben a tucatnyi halott tüntető a Majdanon csupán az ellenség előre nem várt vesztesége."

22:55 Oleh Tyanhnibok szerint a következőről tárgyaltak Janukoviccsal:

- a letartóztatottak elengedése

- a kormány lemondása

- a diktatorikus törvények feltétel nélküli visszavonása

Emellett ütközőzónát hoznának létre a tüntetők és a rohamrendőrök között, nem emelnének vádat a letartóztatottak ellen, és már holnap megkezdenék a szabadon engedésüket.

22:50 A cserkaszi rendőrség közleménye szerint visszaverték a megyeháza ostromát és kiszorították a tüntetőket.

22:34 Egy újabb térkép szerint már 10 régióban vette át az ellenzék az irányítást (piros) vagy tartja blokád alatt az adminisztrációt

22:50 A cserkaszi rendőrség bejelentése szerint visszaverték a megyeháza ostromát, és kiszorították a tüntetőket.

22:27 Janukovics elnök megígérte, hogy elengedik a letartóztatott tüntetőket, ha az ellenzék nem szegi meg a tűzszünetet. Klicsko azt ígérte a főtéren a hallgatóságnak, hogy három napon belül szabadok lesznek a letartóztatottak, de a tömeg elégedetlen. Az kijevi összecsapások tűzfészkében, a Hrusevszkij utcában a tüntetők azt kiabálják az ellenzék vezetőinek, hogy szégyelljék magukat.

22:11 Vitalij Klicsko a főtéren bejelentette, hogy meg kívánja hosszabítani a rohamrendőrökkel (Berkut) kötött tűzszünetet. Tovább folyik a cserkaszi megyeháza ostroma, két emelet már az ellenzékiek kezében van.

22:08 Oleh Tyahnibok, a nacionalista Szvoboda párt vezetője szerint a Janukoviccsal folytatott konzultációk eredménye nyilvános vitára szorul, több részletet egyelőre nem mondott.

21:52 A tüntetők arról számoltak be, hogy lemondott az egyik kijevi kerületi főbíró.

21:42 Az ukrán internetforgalom ma sem kisebb, mint tegnap volt, azaz úgy tűnik, nem korlátoztak semmit a szolgáltatók. (eszbé)

21:35 Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke telefonon beszélt Viktor Janukoviccsal. Kérte, hogy tegyen lépéseket az erőszak megállítására, törekedjen az ellenzékkel való megállapodásra és vegye figyelembe a demokratikus értékeket. A helyzet azonnali, békés rendezését sürgette.

21:28 Gázálarcos tüntető Kijevben. A demonstrálók gumiabroncsot égetnek, hogy a füst megnehezítse a lövéseket leadó rohamrendőrök dolgát. (Reuters)

21.17 Lehet, hogy ez lesz az utolsó éjszakám - ukrán fiatalokkal beszélgetett a Hello90.

21.08 Tíz dolog, amit tudni kell a kijevi helyzetről - angol nyelvű cikk egy ukrán újságírótól. Az emberek a jogaikért tüntetnek, nem az EU tagságért. A demokratikusan megválasztott Viktor Janukovics személye áll a tiltakozás középpontjában. Az ukránok csalódtak a holdudvarban. Janukovics túlhatalma. Az interneten kívül nincs szabad sajtó. A megfélemlítés mindennapi élettapasztalat. Az ellenzék gyenge. A Berkut felett nincs ellenőrzés. A nyugat nem tesz semmit, csak állásfoglalásokat ad ki. A tüntetők viszont elképesztően találékonyak. Részletek itt.

20.57 Ötezren ostromolják a cserkaszi megyeházát, helyszíni videó:

20.54 Az összecsapások nyomai. A tüntetők azt találgatják, hogy vajon holttesteket visznek a rendőrök?

20.43 A donyecki Sahtar focicsapat ultrái videóüzenetben üdvözlik a tüntetőket. Donyeck Viktor Janukovics szülővárosa. A rajongók egy része azt kiabálja: "Dicsőség Ukrajnának", másik részük "Dicsőség a hősöknek" kiáltással felel. Először az Ukrán Felkelők Serege és vezetőjük, Sztyepan Bandera használta ezt a jelmondatot. Banderát Nyugat-Ukrajnában hősként tisztelik, keleten náci kollaboránsként tartják számon.

20.35 Brutálisan elbánt a Berkut a 17 éves Mihailo Niszkoguzzal is. A srác elmondta, hogy csak fényképeket készített, nem támadt a rendőrökre. Negyven-ötven rohamrendőr ütötte, rugdosta, lefújták paprikaspray-vel és késsel is megvágták a fenekét. Először el akarták engedni verés után, de meggondolták magukat, és négy órán át egy rabszállítóba zárva tartották. Be akarták vinni a rendőrségre, de végül kórházba került, mert vérzett és a karja is eltört. Azzal vádolják, hogy halálos áldozattal járó tömegzavargás szervezésében vett részt és tűzijátékkal dobálta a rendőröket. 8-tól 15 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat, ha rávarrják a vádat. A rendőrök tagadják a bántalmazást.

20.30 Vitalij Klicsko arra kéri a demokratikus országokat, hogy gyakoroljanak nyomást az ukrán hatóságokra a nemzet elleni terror megállításáért.

20.25 Azarov miniszterelnök "három elégedetlenkedő nyugati megyéről" beszélt. A tüntetők térképén pirossal jelölték a már elfoglalt, narancssárgával az ostromolt megyéket:

20.21 Így visz a Berkut tüntetőket a kórházból:


20.19 Elképesztő képek mennek körbe tumblr-en.

20.13 Mintegy harminc Budapesten élő ukrán és szimpatizáns spontán demonstrációt tartott tegnap este a Szent István téren az erőszak ellen és Janukovics lemondásáért. Kezüket az erőszak elleni tiltakozásul vörösre festették. (Dafna Racsok)

20.10 Az orosz állami tévé szerint a meztelenre vetkőztetett férfi visszatért tüntetni, orvosi ellátást is kapott. Az ukrán tüntetőkkel nem szimpatizáló csatorna rendőrségi forrásai szerint már több napja vadásztak rá a rendőrök, mert ő volt a legpontosabb Molotov-koktéldobó, a rendőrök számára trófea volt az elfogása.

20.05 A KyivPost szerint húszezer tüntető ostromolja a cserkaszi megyeházát, amit húsz rendőr villanógránátokkal és tűzoltófecskendőkkel próbál megvédeni.

20.00 Az ukrán belügyminisztérium elnézést kér azoknak a "rendőregyenruhát viselő személyeknek" a viselkedéséért, akik a fagyban meztelenre vetkőztettek egy tüntetőt. Vitalij Zaharcsenko miniszter vizsgálatot rendelt el, és arra utasította a rendőröket, hogy tartsák be a törvényeket és a jó erkölcsöt. Az internetre került felvételen az látható, ahogy Kijevben a mínusz 8 fokos hőmérsékletben a belügyi erők meztelenre vetkőztetnek egy férfit, akinek testén sebesülések láthatóak.

19.57 A Komerszant tudósítása szerint a Grusevszkaja utcai barikádnál 6000 tüntető néz farkasszemet 6-700 rohamrendőrrel.

19.49 Az ukrán belügyminisztérium két halálos áldozatot ismer el, de tagadja, hogy őket a rendőrök ölték meg. Szerintük a rendőrség nem használ olyan lőszereket, ami a húsz éves dnyepropetrovszki Szergej Nigojan és a 25 éves fehérorosz Mihail Zsiznevszkij halálát okozta. A belügyminisztérium szerint a halálesetek felderítését akadályozzák a tüntetők azzal, hogy a holttesteket más helyre vitték, és a helyszínelés sem lehetséges. (Interfax/KyivPost)

 19.46 Az ukrán miniszteri kabinet hajlandó lemondani, ha a parlament így dönt - mondta Mikola Azarov miniszterelnök. (Interfax/KyivPost)

19.43 Viktor Janukovics felszólította a nyugati és keleti politikusokat egyaránt, hogy ne marakodjanak Ukrajnán. "Amíg én vezetem az országot, senki nem oszthatja meg azt" - mondta. (Interfax/KyivPost)

19.32 "Mindannyiunk szabadságáért haltak meg. A szabad Ukrajnáért haltak meg." Leszja Ukrainka költő, író, feminista aktivista, nemzeti hős szobránál emlékeznek a tüntetések első két halálos áldozatára Jaltában.

19.28 Húsz orvosönkéntest vert meg a Berkut, akik a sebesültek ellátásában vettek részt. A vöröskeresztes zászlót is trófeaként magukkal vitték. Több, mint ötszázan segítik a sérültek ellátását, dacolva az állandó könnygáz- és egyéb támadásokkal.

19.23 Andrej Kiszelev, az orosz lenta.ru videoriportere, miután elfogták a rohamrendőrök. A verés után másfél órát térdeltették a hóban. (Euromaidan)

19.18 A tüntetők Facebook-oldala szerint a kezükön van a ternopili, cserkaszi, lviv-i, ivano-frankivszki, hmelnickiji, zsitomiri és rivnei megyeháza.

19.12 A tüntetők Facebook-oldalán éberségre intenek - egyes taxisofőrök túl sokat kérdeznek a velük utazó tüntetőktől. Mindenki gondolja meg, mit válaszol.

19.10 Az ukrán tüntetők közt is hódít a Coub. Tíz videomorzsa itt.

19.09 A Berkut (rohamrendőrök) állítólag szögeket és csavarokat erősítenek a fény- és hanggránátokhoz, hogy sebesülést okozzanak.

19.03 Sok ukrán változtatja Facebook-profilképét feketeséggé. (Nina Szorokopud)

19.00 Szerdán rohamrendőrök támadtak a Vöröskereszt elsősegélypontjára, lövéseket is leadtak.

18.57 Rendőrök verik szét egy AutoMaidan aktivista járművét.

18.51 A szabadságjogokat korlátozó intézkedések keretében a külföldi támogatást is elfogadó, politikai tevékenységet is folytató társadalmi szervezeteknek három hónapon belül be kell adniuk az újrabejegyzésükhöz szükséges okmányokat. Hivatalos elnevezésükben szerepelni kell a "külföldi ügynök feladatát ellátó társadalmi szervezet" megnevezésnek. Az újrabejegyzést elmulasztó szervezetek tevékenységét betiltják. A törvény valamennyi kárpátaljai magyar szervezetet is érinti. Havonta be kell majd számolniuk pénzügyeikről, tevékenységükről, vagyoni helyzetükről, személyi állományukról, terveikről. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség tiltakozik a diktatorikus ukrán törvények ellen, melyek ellehetetlenítik a magyar szervezetek működését. (MTI)

18.49 Az ukrán internetszolgáltatókat tömörítő szervezet cáfolta, hogy korlátozni készülnének a tüntetők internet-hozzáférését, de ez nem jelent semmit.

18.48 Helyszíni értesülésünk szerint az a pletyka terjed a tüntetők közt, hogy rövidesen lekapcsolják a mobilinternetet is a Majdan tér környékén. (Nikita)

18.45 11 embert letartóztattak Moszkvában, akik az ukrán nagykövetség előtt tüntettek a Maidannal szolidaritást vállalva.

18.38 A kelet-ukrajnai Poltava rendőrfőnöke a tüntetőkkel közösen énekelte a múlt éjjel a Himnuszt, megakadályozva, hogy a demonstrálók ostrom alá vegyék a megyeházát. A feldühödött fiatalokat a Maidan helyi képviselői is próbálták lecsillapítani, mondván, nincs értelme egy üres épületet megrohamozni. A rendőrfőnök viselkedésének köszönhetően megenyhültek és hazamentek. (MTI)

17.10 Lviv polgármestere, Andrij Szadovij beszédben ítélte el az erőszakot. Elmondta, hogy a város gyászolja a lviv-i Juroj Verbickijt, a tüntetések áldozatát. Temetésének költségeit és szervezését a város magára vállalja. Arra kérte a város lakóit, hogy ne akadályozzák a tömegközlekedést, hogy azok a nők, akiknek férjük Kijevbe utazott és gyermekeik el tudjanak jutni orvoshoz. Hozzátette, hogy Lviv területén nem érvényes semmilyen törvény, ami az ukrán alkotmányba és a józan észbe ütközik. Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek - zárta beszédét.

16.00 Több fényképfelvétel kerül ki a tüntetőkkel szembeni megalázásokról, kínzásokról. Ezek jó minőségben, közvetlen közelről készültek olyan helyeken, amelyeket a rendőrök körülvettek. Ebből arra lehet következtetni, hogy sok rendőr sem ért egyet ezekkel a cselekményekkel és ők szivárogtatják ki a felvételeket.

15.40 A belügyminisztérium különleges erői egy tüntetőt kínoznak. Figyelem, erőszakos tartalom következik.

14.58 Meg nem erősített hírek szerint a zsitomiri területi hivatalt is ostromolják a tüntetők.

14.39 Tüntetők foglalták el a lviv-i és rivnei régiókat. Lvivben mintegy kétezren jutottak be a területi hivatalba, a regionális tanács vezetője lemondott. Egy órával később a rivnei hivatalt is elfoglalták, de erről még keveset tudni.

14.35 Viktor Janukovics rendkívüli parlamenti ülés összehívására kérte a képviselőház elnökét. Elmondta, hogy a tiltakozások erőszakba, vérengzésbe, gyújtogatásba torkolltak, így a helyzet azonnali megoldása szükséges. A házelnök szerint az ügyeket nem a Maidan-on, hanem a parlamentben kell megoldani.

14.12 Nem találják az autós felvonulásokat szervező AutoMaidan vezetőjét, Dimitro Bulatovot. Telefonját nem veszi fel. Harminc AutoMaidan-tag fogdában vagy kórházban van, vagy nem tudnak hollétükről.

13.29 A tüntetők dokumentálják a rendőrségi brutalitást. Vlad Cilicki a kijevi műszaki egyetem hallgatója és a Samsung programozója. Tömeges zavargások szervezésével és vagyon elleni károkozásra uszítással vádolják. Ilyesmiről azonban nem születtek tanúvallomások. Harminc napra őrizetbe vették. Január 20. óta kórházban van orr- és állkapocscsonttörés, szemsérülés és agyrázkódás miatt. Röntgenvizsgálatra bilincsben vitték és vasrácsok mögött tartják. Csak ügyvédek tarthatják vele a kapcsolatot, védője szerint bizonyíték van ártatlanságára.

12.50 Vitalij Klicsko a tüntetőket és a rendőröket is az erőszak felfüggesztésére kérte legalább ma (budapesti idő szerint) 19 óráig, az ultimátum lejártáig. Ez egyelőre fennáll.

12.38 Autóval járőröző tüntetőkre támadtak előző éjszaka a rendőrök. A nőket elengedték, tizenöt férfit Kijev több rendőrörsén tartanak fogva. A tüntetőket megverték, járműveik ablakait bezúzták, kerekeiket leeresztették. Gondosan megtervezett rajtaütésnek gondolják az esetet.

11.01 A tűzoltók eloltották az égő gumiabroncsokat, így nőtt a látótávolság a tüntetőket a rendőröktől elválasztó barikádoknál. A rendőrségi járművek roncsaiból épült barikád túloldalán ezer rendőr várakozik. A tiltakozók újra gumiabroncsokat visznek a barikádokhoz, de már nem dobálják a rendőröket. A tüntetők mintegy kétezren vannak.

07:15 Több száz kormánypárti - feltételezhetően fizetett - demonstráló vette körül az Egyesült Államok kijevi nagykövetségét. Tojásokkal dobálták az épületet, táblákkal és bekiabálásokkal figyelmeztették Amerikát, hogy ne avatkozzon az ukránok ügyeibe.

06:38 Videó az elmúlt napok erőszakos eseményeiről. A tüntetéseknek háromszáz sérültje van, hetvenöt embert vitt el a rendőrség.

05:44 A tüntetők weboldala arra figyelmeztet, hogy a kormány cenzúrázhatja az internetet. Egy dán szimpatizáns segítségével közlik, hogyan játszhatóak ki a korlátozások ugyanazokkal az eszközökkel, melyeket Kínában is használnak a cenzúra kicselezésére.

05:11 A tüntetők értesülései szerint a vinnicjai rohamrendőrök megtagadták a parancsot és nem vonultak Kijevbe a demonstrálók ellen.

05:07 Szerte Ukrajnából jönnek beszámolók arról, hogy nem érhetőek el azok a TV csatornák, melyek az EuroMaidan eseményeiről beszámolnak. Szerdán este többen jelezték azt is, hogy nincs internethozzáférésük, vagy nem érik el a közösségi oldalakat.

04:48 Rendőrök támadtak rá egy elsősegély-helyre, ahol sérült tüntetőket ápoltak. Videó angol felirattal:

14.35 Viktor Janukovics rendkívüli parlamenti ülés összehívására kérte a képviselőház elnökét. Elmondta, hogy a tiltakozások erőszakba, vérengzésbe, gyújtogatásba torkolltak, így a helyzet azonnali megoldása szükséges. A házelnök szerint az ügyeket nem a Maidan-on, hanem a parlamentben kell megoldani.

18.51 A szabadságjogokat korlátozó intézkedések keretében a külföldi támogatást is elfogadó, politikai tevékenységet is folytató társadalmi szervezeteknek három hónapon belül be kell adniuk az újrabejegyzésükhöz szükséges okmányokat. Hivatalos elnevezésükben szerepelni kell a "külföldi ügynök feladatát ellátó társadalmi szervezet" megnevezésnek. Az újrabejegyzést elmulasztó szervezetek tevékenységét betiltják. A törvény valamennyi kárpátaljai magyar szervezetet is érinti. Havonta be kell majd számolniuk pénzügyeikről, tevékenységükről, vagyoni helyzetükről, személyi állományukról, terveikről. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség tiltakozik a diktatorikus ukrán törvények ellen, melyek ellehetetlenítik a magyar szervezetek működését. (MTI)

Helyszíni stream:

Live streaming video by Ustream

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr665778621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deletos 2014.01.23. 19:06:57

Van több ismerősöm is Kijev-ben, pokoli ami készülődik, még pár nap és kiteljesedik valószínű valami nagyon nagy botrány, nem számítottak rá hogy ilyen sokan akarnak az eu-val szövetkezni, patt helyzetben van a vezetőség...érdekes mi lesz vajon a kimenetel?

Oscar Schmidt 2014.01.23. 19:21:03

@Deletos: Megunják, és hazamennek. Valaki nálunk is mondott ilyesmit pár éve.

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2014.01.23. 19:28:34

Nem lenne jó egy polgárháború a szomszédban. Szerintem a 2006-os itthoni zavargásokon bőven túlmutat az ottani helyzet.

Hungman 2014.01.23. 20:24:07

ujabb Syria ... most Europaban!! nagyszeru!

Hajdú Peter 2014.01.23. 20:26:21

Az a durva, hogy az mszp azt koveteli a kormanytol, hogy a 2006-ban a forradalom 50. evfordulojan a lakosag ellen bevetett rendoroket, kuldjek el Ukrajnaba, a kormany megsegitesere, mert hogy azok aztan tudnak rendet csinalni.

komplikato 2014.01.23. 20:36:31

@Oscar Schmidt: Itt kemény 3 napig bírták, odaát már 2 hónapja vannak kint. És ott nem csak jó időben demonstrálnak, mint erre felé. :-/

cellular 2014.01.23. 20:41:20

Mi meg épp a ruszkikkal szövetkezünk, eladósítjuk magunkat nekik a következő fél évszázadra. És semmi tiltakozás kormányzati részről, pedig a kárpátaljai magyarokat is pozitívan érintené az EU-hoz való közeledés, ami most van, az meg egyre rosszabbul.

Mindfield 2014.01.23. 20:47:05

@Oscar Schmidt: Sajnos ott nem olyan a helyzet, hogy megengedhetik maguknak, hogy "megunják és hazamennek". Itt Magyarországon csak akkor vonulnak az utcára az emberek, ha hívják őket. Ha Orbán nem szervezett volna rengeteg tömegdemonstrációt már 2000-től kezdve, az őszödi beszédnek 0 hatása lett volna, így is kifulladt néhány nap alatt. Most pedig, hogy Orbán hatalomban van, nagy csend van. Ott kicsit nagyobb a tét, mint valami hatalommániákus megválasztása.

komplikato 2014.01.23. 20:47:31

Itt egy friss videó az egyik MÉG narancssárga területről:
youtu.be/efNUCz2uGuQ

komplikato 2014.01.23. 20:53:18

@komplikato: A Rivnyei rendőrség "megadta" magát: youtu.be/_CE8LYGA5Ec

odamondó 2014.01.23. 21:15:35

És hol a tömeg? Mert én a fotókon nem látom őket.

Deletos 2014.01.23. 21:22:05

Itt már sokkal többről van szó mint hogy pár nap múlva haza menjenek az emberek, nem fognak, le lesz rombolva fél Kijev mire ez a tüntetés lezajlik, és amig Janucsenko (jól írtam?) hatalmon marad addig nem fognak hazamenni ez is biztos.

2014.01.23. 21:25:14

@odamondó: Nincsen tömeg, a rendőrök kinéztek maguknak egy üres placcot és odadobálnak egy-egy gránátot jelképesen.

Szúnyog 2014.01.23. 21:38:07

Ha már mást nem tud adni a nyugat nekik, ad felfordulást.

komplikato 2014.01.23. 21:43:55

Itt egy frissebb, de sokkal kevésbé látványos térkép:
pbs.twimg.com/media/BesQOq4IAAAavdh.jpg
10 régió az pöttyet több, mint az államfő által benyögött 3.

komplikato 2014.01.23. 22:35:19

Hát elég rosszul alakulnak a dolgok:
Klicskoék kb. semmit nem értek el a tárgyalásokkal.
Klicskó a tüntetőktől azt kérte várjanak szombatig.
A tüntetők állítólag se rá, se a többi "ellenzékire" sem hallgatnak ...

Oscar Schmidt 2014.01.24. 00:16:59

@komplikato: 2004-ben 3 hónapig voltak kint, és akkor sem lett semmi, pedig Ukrajna kettészakadásáról, meg hasonlókról ment a vaker. Aztán mi lett? Lehiggadtak, és hazamentek.

odamondó 2014.01.24. 20:59:37

@dr kotász: pontosan így néz ki a helyzet. Az összes "drámai" videón semmi mást nem látok csak 1000 rohamrendőrt meg úgy kb 100 tüntetőt.

Úgy érzem ez valami EU-s agymosás lesz.

Közösségek

süti beállítások módosítása