MISSION STATEMENT

2015. 03. 11. 21:25 - Átlátszó Oktatás

Az Átlátszó Oktatás projekt célja, hogy az oktatás és a hasonló humán szférák területén harcoljon a nyilvánosságért és az átláthatóságért.

A felsőoktatási hallgatói önkormányzatok fontos szerepet töltenek be a demokratikus nevelés területén: sok politikusnak van HÖK-ös múltja, itt gyakorolhatja a fiatal értelmiség a demokrácia formáit. Van választás, vannak képviselők, vannak vezetők. Itt mi leszünk a sajtó, a negyedik hatalmi ág. Ellenőrizni fogunk, közvetítjük a küldöttgyűléseket, közzé tesszük a költségvetéseket. Arról álmodunk, hogy mindenkit érdekelnek a közelebbi környezetének ügyei.

Megnézzük mire költenek és hogyan működnek az egyetemek. Ha Klinghammer államtitkár szerint a hallgatói aktivisták éretlenek, mi érettek leszünk: számon kérjük mire költik az adóforintjainkat a felsőoktatási intézmények, hogyan valósul meg a sokat emlegetett egyetemi autonómia, hogyan segíti vagy éppen hátráltatja a kormányzat, hogy nagy múltú intézményeink értéket és tudást termeljenek.

A középiskolásokat arra biztatjuk, hogy menjenek be a diákönkormányzat gyűléseire és írjanak róla percről percrét, vagy kérdezzenek rá az igazgatónál, hogy miért nincs wc-papír,vagy hova lett az iskolarádió. Érdekel minket minden: rossz a menza? Jó a menza? Lopja a bútorokat a KLIK? Flashmob? Mi írunk róla.

Megkérdezzük, hogy mire költ az EMMI, mennyibe kerül a nemzeti összetartozás dala, mennyit kapott a felcsúti focisuli, kik ülnek a NEA-ban, miről beszél zárt ajtók mögött az emberminiszter és NagyD, táncválasztó, párválasztó, Maruzsa, Klinghammer meg Hoffmann meséi.

NYILVÁNOSSÁG. ÁTLÁTHATÓSÁG. ÁTLÁTSZÓ OKTATÁS

Bővebben: a Wikipédián.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr305372938

Közösségek

süti beállítások módosítása