Van egy visszautasíthatatlan ajánlatuk

2013. 07. 10. 17:43 - Prinz Dániel

Címkék: hirek

Újra tagokat toboroz a DJ Szövetség, amely képes volt negyedszer is az év DJ-jének választani Bárány Attilát. A belépőknek nem kell azzal számolniuk, hogy a bulijuk közepén felkapcsoltatják a villanyt és megállítják a zenét.

hivatalos honlapján nagyon menő lézerhangeffekttel büntető szervezet közleményt adott ki, amiben előre üdvözlik, hogy a Balaton Soundon razziák lesznek.

Nagy bukás a Balaton Soundon…

Nem, még nem találta fel senki az időgépet, és nálunk sem keveredtek össze az idősíkok…

A DJ Szövetség birtokába jutott információk alapján a zeneszoltáltatás jogszerűségét vizsgáló, komoly ellenőrzések készülődnek a nyár egyik legnépszerűbb fesztiválján, a Mastercard Balaton Soundon. Várhatóan kellemetlen meglepetés ér majd jó pár DJ-t, akik még mindig úgy vélekednek, hogy nekik nem kell a másolt zenék után jogdíjat fizetniük, vagy azt gondolják, hogy hozzájuk "úgysem" jutnak el a hatóságok.

Örömmel értesültünk arról is, hogy sok-sok fellépő már rendezte a jogdíját akár az éves átalány, akár az alkalmi jogosítás segítségével. Így nyilvánvalóan még könnyebb dolguk lesz a hatóságoknak kiszűrni azokat, akik nem rendelkeznek engedéllyel a másolt hangfelételek felhasználására.

A jó hír, hogy az engedély még kiváltható! Természetesen szívesen segítünk mindenkinek, aki szeretne nyugodtan dolgozni a fesztiválon (is). A DJ Szövetség tagjai jelentős kedvezménnyel fizethetik be a jogdíjat a MAHASZ felé.

Szépek a szettjeid, igazán nem lenne jó, ha történne velük valami baj.

A szimpatikus DJ Szövetség, ami amúgy szolidan le is hülyézi az őket kritizáló "nagyhangú újságírókat, bloggereket, haverokat", visszautasíthatatlan ajánlattal rukkol elő, ha már az önmagában nem elég vonzó mindenkinek, hogy egy levegőt szívjon Náksi Attilával és Sterbinszky Károllyal.

Három éve a Volt Fesztiválon Pozsira csaptak le és állítólag a brit DJ Yodát is zaklatták, akit a nagyhangú Jeszenszky Zsolt közleményben osztott ki, miszerint őt minősíti, ha fenyegetve érezte magát és saját hazája szabályozását annyira ismeri, mint a DJ Szövetség a szerénységet.

UPDATE: A Balaton Soundra szervezett razzia egy nagyobb kampány része lehet, a vendéglátóhelyeket a következő direkt marketing-ajánlattal spamelik Jeszyék:

Tisztelt tulajdonos, üzemeltető!

A legális zeneszolgáltatást vizsgáló, egyre fokozódó NAV ellenőrzésekkel kapcsolatosan szeretnénk Önnek segítséget nyújtani.

Bizonyára Önnek is fontos a zenés rendezvények zavartalan lebonyolítása, és az, hogy Önt se érje váratlan kár, kieső bevétel amiatt, hogy vendéglátóhelyén a zenét le kell állítani, adott esetben akár az este teljes hátralévő részére.

Amennyiben az Ön által alkalmazott lemezlovas nem rendelkezik engedéllyel a másolt hangfelvételek felhasználására, úgy a hatóság a hanghordozókat lefoglalja. Ez természetesen a DJ felelőssége, nem az Öné, de sok esetben arra az estére a buli végét is jelentheti.

Ráadásul számos esetben előfordul, hogy eredendően az illegálisan dolgozó DJ miatt vonul ki a hatóság, de ennek hatására a helyszínen jövedéki eljárást is lefolytatnak. Ez - még ha minden rendben is van - természetesen további elfoglaltságot, adminisztrációt, kellemetlenséget, bevételkiesést jelenthet az Ön számára is.

Nem érdemes tehát egy alkalmatlan, felelőtlen, illegálisan tevékenykedő DJ miatt Önnek is kockáztatnia.

www.legalisdj.hu oldalon megtalálja az összes olyan DJ-t, aki a Magyar Lemezlovas Egyesület tagjaként, így a szervezet felügyelete alatt, a zenét legálisan használva dolgozik. Az oldalon fel van tüntetve az is, hogy az illető milyen módon jogosítja a másolt hangfelvételeit; így Ön is tudja ellenőrizni a DJ jogtisztaságát.

A környéket, a helyi szereplőket különösen jól ismerő területi képviselőinket a weboldal jobb szélén találja. Ők további segítséget tudnak nyújtani; nevükre kattintva fel tudja venni a kapcsolatot az Önhöz legközelebb lévővel.

Amennyiben bármilyen további segítségre van szüksége, készséggel állunk rendelkezésre központi e-mail címünkön (info@djszovetseg.hu) is, hogy igényeinek, elvárásainak megfelelő diszkóst sikerüljön találni, a lehető legjobb áron, s az Ön által működtetett szórakozóhely, rendezvény sikeréhez a DJ is minél többet tudjon hozzátenni, ne pedig elvegyen abból.

Tisztelettel,
DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr705399368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása