Antidemokrácia és mutyi Kaposváron

2013. 08. 29. 13:31 - Merker Iván

Címkék: mutyi hök Kaposvár


A Magyar Narancs információja szerint a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán, sőt, később az EHÖKben is “elfelejtettek” választásokat kiíírni. Közben az EHÖK-elnök kapcsolatai a Fidelitasig vezetnek, nem csoda, ha itt elmaradtak a diáktüntetések.

A Kaposvári Egyetemen négy kari HÖK (Állattudományi Kar (ÁTK), Gazdaságtudományi Kar (GTK), Művészeti Kar (MK) és Pedagógiai Kar (PK), illetve egy összegyetemi EHÖK van. Utóbbinak tavaly év elején új elnöke lett Kolber Kitti személyében, aki Jobban Róbertet a PK HÖK elnökét kérte fel. Jobban ideiglenesen helyettesét, Molnár Mátét kérte fel a posztra. Neki ugye ki kellett volna írni egy választást, de a Narancs szerint ezt elfelejtette, sőt, az októberi rendes tisztújítás is elmaradt, noha ez ellentétes saját szabályaikkal. Molnár már másfél éve megbízott elnök, noha egy választott elnöknek is csak egy évre szól a mandátuma. Mivel nincs legitim vezetése a PK HÖKnek, az jelenleg jogilag nem is létezik, de küldötteket kell küldeniük többek közt a Kari Tanácsba is. Nem kerekedett az ügy körül nagyobb balhé eddig, egyedül egy hallgató írt anonim blogján egy nyílt levelet a témában. Előtte megpróbált személyesen kapcsolatot teremteni az “elnökkel”, nyilván sikertelenül, és nyílt levelére is csak egy fenyegető beszólást kapott egy másik HÖK tisztségviselőjétől, állítja a Magyar Narancsban a cikket jegyző Vári György.

Molnár Máté példáját követve az EHÖK elnöke illetve elnöksége is “elfeledkezett” arról, hogy egy év után lejár a mandátumuk, így bár ugye év elején már ki kellett volna írni a választást, ez elmaradt. A Narancs információi szerint továbbá, bár legalább 4 fős felügyelőbizottságnak kellene ellenőrizni az EHÖK működését, csupán 2 fő volt benne, abból az egyik ma már nem az Egyetem hallgatója, így egy ember “felügyeli” a törvényességet. Sajnos azt nem tudták kideríteni, vesznek-e fel az illegitim hökelnökök juttatást a munkájukért.

Kolber Kitti mindeközben a GTK hallgatója, sőt, aktív hökös, az elnökség tagja, a diákjóléti bizottság vezetője, így egyszerre van ifj. Olsovszky Árpád GTK HÖK-elnök alatt és felett a hierarchiában. Ezek mellett Kolber az Új Kollégium nevelőtanára, a kollégium vezetője Olsovszky Árpád, az idősebb. Sőt, a Narancs értesülései szerint ifj. Olsovszky is felbukkan “ügyintézőként” az apja koleszában, bár ő már lediplomázott, így ez a közalkalmazotti törvénybe ütközne. Az egyetem szerint ifj. Olsovszky nem áll velük közalkalmazotti viszonyban, de azt már nem tudta kideríteni a Magyar Narancs, hogy akkor milyen alkalmazottként ügyintéző. Ide tartozik, hogy bár a hallgatói létszámarányok más írnának elő, de több GTK HÖK képviselő van a szenátusban mint PK HÖK képviselő.

Olsovszky a HÖK mellett a helyi FIdelitasnak is tagja 2010 óta,rögtön pozíciót is kapott. Bár nem mindenki kedveli, karrieristának tartják, de felső kapcsolatai révén esélye van az Új Nemzedék program megyei irodahálozatának vezetésére. Ezek a kapcsolatok akár kizáró elemek is lehetnének az érdekvédelemben, de se Kolber, se ifj. Olsovszky nem válaszolt arra a kérdésre, hogy hogyan képzelik a pártszervezet és az egyetemi beosztá mellet a höközést. Ez talán árulkodó, hogy itt még decemberben sem tüntetett a HÖK.

A PK hallgatói, bár tudják, hogy nem volt tisztújítás, nem törődnek az esettel, nem érdekli őket, mit is csinál a HÖK.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr115483316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irongrass (törölt) 2013.08.30. 10:00:06

Tüntetések a bölcsész, könyvtár-büfé képzéseken vannak. A fél kezem elég lenne megszámolni, hány, mondjuk mérnökhallgató aktív a hahában. Belvárosi újszdszesek, ez a haha. Soros pénzből, Bajnaiért.

Merker Iván 2013.08.30. 10:03:09

@irongrass: nincs Kaposváron mérnökképzés, az egyedüli, kb. termtud az állatorvos.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.08.30. 10:06:05

Egy módon nyerhet a baloldal, ha előhúz rövid időn belül egy hiteles, fedhetetlen, szerethető, szimpatikus miniszterelnökjelöltet.
A Bajnai-Mesterházy-Gyurcsány triót közpénzből folyamatosan, aljasan, tetű módon ekézi a közmédia.
Addig el kell türni ezeket a szemeteket!

A fidesz banda sokkal aljasabb, sunyibb, szemetebb a szociknál.
Micsoda életpálya modellek, Orbán, Rogán, Pintér, Selmeczi ...óriási vagyonokat loptak, csaltak össze szinte csak fidesz pártmunkából.
Orbán sose mérette meg magát a munkaerőpiacon, csak pártkatona volt!

Menjél el szavazni és bárkire, csak fideszre ne szavazz!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.30. 10:06:19

ahol meg van választás a höknek ott meg vicc... Így már nem biztos, hogy rosszul jártunk.

Lencsés István 2013.08.30. 11:40:30

Ha antidemokrácia lenne , nem lenne hazudozni anoniman mutyiról , ugyanis mutyi nincs ma MAGYARORSZÁG - on , nem is volt , és nem is lesz még egy jó darabig .

Merker Iván 2013.08.30. 12:02:57

@Lencsés István: miután a cikket teljes nevemmel írtam, így vagyok anyakönyvezve,az anonim hazudpzást, mint érvet elég megalapozatlannak tartom.
antidemokrácia meg ccsak a hökben van a cikk szerint (melynek az állításait egyébként nem én állítottam össze, hanem a többször említett forrás Magyar Narancs, azon belül is Vári György), nem az országban. mutyi meg van és egy jó darabig lesz is.

sötéthülye.tahóbarom 2013.08.30. 13:33:09

@irongrass: Egyszer azért a Fidesz-hívő mérnökhallgatókat is számold meg. Nem lesz nehéz.

Lencsés István 2013.08.30. 13:42:47

@Merker Iván: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . a blog anonim . ez nem érv volt , hanem tény . 3 . Mutyi nincs .

Merker Iván 2013.08.30. 14:00:09

@Lencsés István: 1. who cares?
2. a blog szerzőinek jelentős része a saját nevével jelenik meg. ez tény. a cikkben lévő állításokat pedig egy nyomtatott hetilap állította, névvel.
3. amíg a miniszterelnök középiskolai haverja visz el minden állami megbízatást, csak az egyik cége 300 milliárd értékben, addig mpvan mutyi.

Lencsés István 2013.08.30. 14:24:24

@Merker Iván: 1 . Sajnos továbbra sem tudod hogy a mondatkezdés nagybetű , ha ez nem változik , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . 2 . Engem érdekel az alapdolog , az hogy téged nem az IS mutatja a szinted , meg az hogy féltél magyarul kiírni .... 3 . A blog anonim . 4 . Nem haverok vannak , hanem barátok . Állami megbizatást csak az kaphat aki pályázaton vett részt . 5 . Mutyi nincs .

Merker Iván 2013.08.30. 14:30:58

@Lencsés István: Mint egy országos irodalomverseny döntőse, ismerem a magyar nyelv szabályait, csupán internetes kommentekben nem használok megszokásból nagybetű. Egyébként pedig még mindig nem sikerült elmagyarázni, hogy a blog miért anonim. Én ráérek.
Haver: "1. Cimbora, pajtás; olyan személy (főleg fiú, férfi), aki csínyben, játékban, mulatozásban gyakran résztvevő, vele sokat együtt levő, felszínesebb, de közvetlen, olykor baráti viszonyban levő társ." Magyar szó, lehet használni OV középsulis baráti társaságának egy tagjára. A mutyi meglétét bizonyítottam. Miért nincs? Egyébként nem tűnt fel. hogy a cikk a mutyi ill. antidemokrácia jelzőket egy nem is olyan nagy egyetem hökjeire és nem a NERre használta?

Merker Iván 2013.08.30. 14:59:32

@Lencsés István: Amúgy csak félig-meddig átfutva a kommented, találtam a grammarnaziskodásodban egy vesszőhibát, minden keresés nélkül. Csak szóltam...

Lencsés István 2013.09.01. 14:32:04

@Merker Iván: Sikerült megtanulnod hogy a mondatkezdés nagybetű , gratulálok . :) Te mint országos irodalomverseny döntőse ? :D Vicc . :D Legalább jót nevettem , aki alapdolgot nem tud , az egy senki . Ilyen mondatrész nincs hogy . : " .... nem használok megszokásból nagybetű .... " . T lemaradt . Nem érted hogy miért anonim a blog ? :D Segítek , ettől is több leszel , meg én is letudom a mai napi jó cselekedetem . :D Atlatszooktatas.blog.hu , az egy név ? :D Nem , azaz anonim , remélem most már eljut , ha van hova .... A rövidítésed szint alatti . Nincs mutyi , azaz simán hazudsz . Ilyen sincs , hogy . : " .... grammarnaziskodásod .... " .

Merker Iván 2013.09.01. 14:56:04

@Lencsés István: Magyar Nemzet/Népszabadság/Magyar Hírlap/168 Óra azok nevek? Ennek ellenére az ezekben név alatt megjelenő cikkek nem anonimak. Segítek, az Átlátszó Oktatás a blog címe, nem a szerző neve, az atlatszooktatas.blog.hu pedig a webcímünk (az egyik). Amúgy ha megnézed, én írtam a cikket, és ott csak nagybetűk vannak. Mutyi van, olvass mondjuk atlatszo.hu-t. Gépelési hibákért beszólni nagyon unfair. Igen, döntős voltam, ez az adat nyilvános az interneten. A kommentben csak a NER rövidítést találtam, ami a Nemzeti Együttműködés Rendszerének általánosan elfogadott rövidítése. A grammar nazi egy általánosan elfogadott kifejezés a nyelvtanon rugózókra. Magyarul nyelvtannáci, de gondolom ennyire csak tudsz angolul. Egyébként pedig légy oly kedves, és a nagybetűkre (amit te se tettél meg mindig), nyilvánvaló elütésekre való beszólások közben ne random dobáld a vesszőket. Tudod, a "hogy" kötőszó előtt mindig vessző van! Ez már a második vesszőhiba a kommentjeidben. Továbbá az első kommentdben a "lenne hazudozni" kifejezés van, ami szintén nem túl magyarosch.

Lencsés István 2013.09.01. 16:05:12

@Merker Iván: Nem nevek , de azok újságok és nem anonim blogok . Nincs mutyi , ha továbbra is hazudsz , akkor utoljára reagálok ma ezen blogbejegyzésnél rád . Nem unfair , hanem alapdolog . Az a döntő akkor el volt csalva , hisz még a mondatkezdés nagybetűt is én tanítottam meg neked .... A rövidítés szint alatti . Ilyen sincs , hogy . : " .... grammar nazi , nyelvtannáci .... " Teljesen mindegy hogy írod .... Nyelvtanon nem lehet rugózni , pláne nem neten .... Angolból középfokon van , de MAGYAR vagyok ezért MAGYAR - ul írok , te meg csak egy divat magyar vagy , van különbség .... Én MINDIG nagybetűvel kezdem a mondatot .... Én a vesszőket mindig jó helyre teszem a colt tanárom aki többdiplomás , jobban tudja mint te , aki csalva ért el eredményt , és ráadásul hazudik is .... Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Ilyen sincs , hogy . : " .... magyarosch .... " .

Merker Iván 2013.09.01. 16:13:45

@Lencsés István: Ha elmondod, miért nem mutyi az, ha (ezek biztos tények): a miniszterelnök középiskolai barátjának cége nyer el szinte minden állami pályázatot (kb. 300 milliárd értékben, akkor oké. De eddig csak azt mondtad, hogy nincs. Grammar nazi definíció angolul: www.urbandictionary.com/define.php?term=Grammar%20Nazi . A cikkben pedig nagybetűket használtam, ugyanis, ha nem tűnt volna fel, én írtam, minden cikk tetején fel van tüntetve a szerző neve. A rövidítéssel is érdekel, mi a baj. Capslockot ne használd, magyar-ul nincs, csak magyarul. Saját hibáidat nem korrigáltad. A magyarosch egy szleng kifejezés a kamumagyarkodásra. A "colt" (ez volt, de ez nyilvánvaló elgépelés, úgyhogy nem érdékel) elé például kéne egy vessző. Nem csaltam, te vagy egy balfasz.

Lencsés István 2013.09.01. 16:18:15

@Merker Iván: Igen barátai nyerték pályazaton , ezt már írtam , csak úgy néz ki nem jutott el , mert nincs hova .... A rövidítés továbbra is szint alatti , ha ez nem változik , akkor nem reagálok ma többet . A link nem tény , és tovább sincs " .... Grammar nazi .... " . Ez nem cikk , hanem blog , van különbség .... A linken viszont nincs kinn a név , de te neked ez sem jut el .... Már leírtam mi a baj a rövidítéssel , és kezdem érteni hogy miért nem jut el , mert tényleg nincs hova úgy néz ki .... Nem hibáztam , azaz továbbra is hazudsz , ha ez sem változik , szintén nem lesz reagálás . Kamumagyarkodsz , ahogy írtam is . A rövidítés továbbra is szint alatti , ha ez sem változik , szintén nincs reakció . Érdékel szó sincs . Csaltál , ezek kiderültek az alapdolgaid hiányából . A sértegetésed meg lepereg , mert ezt csinálják azok aik a ténnyel amiket írok nem tudnak mit kezdeni , és te nem tudsz , csak hazudsz , de azt folyamatosan , ami SZÁNALMAS ! ! ! ! + !

Közösségek

süti beállítások módosítása