Hoffman Rózsa menj a bushba: többezres tüntetés Budapesten, közel 100-an Szegeden

2013. 10. 05. 15:04 - Prinz Dániel

Címkék: tüntetés


A blog hagyományainak megfelelően (lásd pl. korábbi Pride és Nemzeti Tanévnyitó percről-percréinket) a mai Hívatlanul oktatásügyi tüntetésről is élőben közvetít csapatunk. A helyszínen van Nikita és Iván (a budapesti Bazilikánál) és Gábor (a szegedi tüntetésen), a studióban pedig Misi és Dani.

Kik ők, mik ők? A Hívatlanul Hálózat szülők, tanárok és az őket támogatók csoportja. Mi ellen tiltakoznak? Az iskolák központosítása ellen; az esélyteremtő, alternatív iskolák ellehetetlenítése ellen; mindenfajta kirekesztés és szegregáció ellen; a politikai, ideológiai megfontolások alapján kialakított központi tanterv ellen; a tudós kollégák korai kényszernyugdíjaztatása és a felsőoktatás elsorvasztása ellen;. a szülői és diákjogok korlátozása ellen;. a hatástanulmányok és a szakma megkérdezése nélkül végrehajtott valamennyi átalakítás ellen. Az általunk közvetített tüntetések Facebook eseményei:

Budapest: https://www.facebook.com/events/699696923392719/?ref=25

Szeged: https://www.facebook.com/events/654032111288104/?fref=ts

18:28 VÉGE!!! Tudósítócsoportunk kétharmada már a jól megérdemelt alkoholadagját fogyasztja, de Iván a végsőkig kitartott. 3,5 óra alatt a jobbak lefutnak egy maratont, és megnéznek utána egy focimeccset is. Hőseink ugyan csak a Bazilikától a Szalay utcáig (illetve a Lánchídig) jutottak, de legalább valami értelmeset is csináltak.

18:23 A Lánchídhoz értek a vonulók. Barcza Dániel HaHa-aktivista beszél. Szavazás, hogy hazamenjenek-e, lassan fogy a lendület, de három és fél óra tünti után ez érthető is.

18:08 „Oktatást, ne agymosást!” - skandálja a tömeg, ahogy rákanyarodik a József Attila utcára.

17:57 Házi törökgáborunk, Sörősz gyorselemzése:

Rutinszerű tüntetést láthattunk. Ugyanazok az arcok, ugyanaz a mondanivaló, ugyanakkora tömeg. Alig több mint fél évvel a választások előtt semmi átütő erő nincs az elégedetlenkedők táborában. A politika megint próbált kicsit beszállni a DK személyében, de ismét lerázták a civilek. Néha felmerül bennem a kérdés, ha minden pártot lepattintanak a magyarországi demonstrálók, akkor tulajdonképpen hol vannak azok az emberek, akiket a pártok képviselnek. Illetve vajon elmennek azok is szavazni majd 14-ben akik most minden politiát kívül szeretnének tartani egy-egy demonstráción? A szervezők háttere is zavaros lett most, nem egyértelmű, hogy pontosan milyen kör is szervezte az egész demonstrációt. Országos méretűre sem sikerült kiterjeszteni, mert bár Szegeden is volt megmozdulás, az igazi országos tüntetéshez több város több ezer embere szükséges. A civilek tehát mocorognak, de közel sem eléggé ahhoz, hogy az felkeltse a döntéshozók érdeklődését.

17:35 A hivatalos program véget ért, a szervezők levették a szervezői mellényt. Először csend lett, majd beízott 8 bömbi. Kb. kétszáz vonuló. A jelszavak: ,,szabad ország, szabad iskola" és ,,semmit rólunk nélkülünk". A Nagy Szlogenkönyv szerint ezek bizony HaHás eredetű szövegek.

17:45 Így néz ki a vonulás. Bár még gondolkoznak, hogy pontosan hova is vonuljanak. Mi addig megpróbálunk meginterjúvolni egy politológust az eseményekről.

HaHás vezetéssel vonulnak a pedagógustüntetés után

17:41 Kb. száz ember és harminc nehezen definiálható alak vonul most bömbik vezetésével. Bloggerkollégánk Gyetvai Viktor nagyon szorongat egy bömbit.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:32 Képek a kórusról. A HaHások vonulni akarnak, ,,gyertek velünk" - kiabálják.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:31 Maga a Szabadságkórus így hangzik:

17:30 Most szabadságkórus (zenei alap: Verdi-től a rabszolgakórus).

 

17:28 A 444-es újságírója a Nokia Lumiáját hiányolja, a Cinkes Klág Dávid tumblerezik.

17:26 KSÁ azt mondja, hogy ne Kambodzsa, hanem Skandinávia legyen a példa. ,,Ez még csak a kezdet" - üvölti.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:24 Koppány.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:22 Jön Kiss Soma Ábrahám, a HaHa anarchokommunistája.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:20 Van fotónk Mécs Imréről. Mécs 56-os, börtönben volt évekig. A rendszerváltáskor az SZDSZ parlamenti képviselője lett, de karrierje végén valamiért már az MSZP frakcióban volt.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:18 ,,Lelkesedés van, pénz nincs.", ,,Kedves szülők, ne velünk harcoljanak, mi az önök gyermekeiért vagyunk." Nemsokára jön az utolsó felszólaló, Kiss Soma Ábrahám, HaHás aktivista.

17:14 A Hívatlanul Facebook-oldalán azt mondják, hogy cinikus a tudósításunk. Kollár közben arról beszél, hogy felháborító, hogy nincsen rendes számítógép a tanáriban. Ha éppen van, akkor a net nem működik, ha az működik, akkor a nyomtató nem. Mindennapos tesi szakadt labdakkal?

 

17:12 Kollár túl gyorsan beszél. Ha jól értjük, a sumérokról mondott valamit. Azt is mondta, hogy ,,megszűnik az iskolai élet tárgyi valósága", bármit jelentsen is ez.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

Percről percre a KiHa köztéri tesiórájáról

16:45 Mégsincs futás, mert mindenki beteg. VÉGE16:43 Az oktatási rendszer alakítása meggondolatlan, nyilatkozta az egyik résztvevő, Almássy Anna.… Tovább…

17:10 A hideg miatt fogynak az emberek. A cél, hogy jövőre ilyenkor legyen mit ünnepelni, legalábbis Salamon szerint. Taps után következik a KiHa hétfői tesióráján megismert Kollár Erik tesitanár.

17:06 Helyszínen lévő szakértőink szerint max. ezren vannak, fogy a tömeg, szellősen vannak a Szalay utcában. Salamon szerint a szülők feladata a pedagógusellenes hangulat csillapítása. A studióban jó a buli.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:04 Miközben Salamon beszél, hátul kezd fogyni a tömeg, egyre többen mennek el.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

17:02 Salamon a 150 millió szülőt képviselő Európai Szülők Egyesületének elnöke. Elmondja, hogy a jelenlegi oktatási kormányzat nem ismeri a diákokat, viszont alkalmatlannak tartja a szülőket és a tanárokat. Nem érti azt sem, hogy a diákok nem csak az iskolában tanulnak, sőt.

17:00 Belépünk a tüntetés harmadik órájába. A szülőket képviselő Salamon Eszter következik. Facebook adatlapja szerint korábban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában dolgozott, most a Szerep Művészeti Alapítványt vezeti. Cuki a Facebook cover-fotója.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:58 Megtudtuk, hogy ki az a Szőllösiné Ica. Ő a 90-es években volt a PSZ vezetője, ennek alternatívájaként csinálták meg Mendreyék a PDSZ, mert Szöllősiné Ica szervezete túlságosan az MSZMP-s vonalat vitte. Közben Loránd elmondja, hogy a Kertész utcai dolgozók iskolájában volt igazgató, tőlük tanulta a demokráciát. Loránd vastapsot kap.

16:56 ,,Azokat is meg kell hallgatni, akikkel nem értünk egyet, mert a demokraták őket nem száműzik, hanem együtt élnek az egyetnemértéssel."

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

16:53 Loránd Ferenc, az Országos Köznevelési Tanács volt elnöke a színpadon, bottal: ,,A rendszer demokratizmusát úgy lehet lemérni, hogy eredményes tudást kap-e mindenki megalkuvás nélkül." Aki szeretne még lorándi gondolatokat olvasni, annak itt egy Narancs-interjú.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:49 Felismertük a Cinkes Klág Dávidot, bőszen gépel. Ennek most örülhet, annak viszont nem, hogy tegnap azt írták a Hívatlanul csoportba, hogy a Cink szar, mert nyuggereztek. A 444-et viszont jobban utálják, mert ők holokausztot relativizáltak:

Még most sem érdekel a neveden és véleményeden kívül más, a cink.hu minősége nem győzött meg. Legutóbb épp nyuggerezett egy jót, de hát azzal a 444.hu-val szemben, aki meg holokausztot relativizált, szóval nem hiszem, hogy a "médiának" ez a szintje itt és most vitatéma lehetne, hacsak az nem, hogy miért nincs szakmai etalon és szakmai képzettség elvárása a médiában. de ez margó a fenti poszt témájában.

 

16:47 Mendreyt megkereste egy alsós tanára, hogy elmondja neki, hogy ő is itt lesz. Viszont Mendrey régi ellenfele, Szőllösiné Ica is itt van. Ki ő? Talán róla van szó?

16:44 Hoffmann Rózsa sosem volt tantermi pedagógus Mendrey szerint, viszont ex-MSZMPs. Ennek valószínűleg csak a második fele igaz.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:42 Jön Mendrey, a PDSZ vezetője. Nem szereti a Szalay utcát, az épület ronda, rideg, hideg. Mendrey fizetése csökkent, óránként 62 forinttal.

16:40 A Cinken is van percről-percre. De csak panaszkodni tudnak:

Megérkeztünk az EMMI elé. A 444 tudósítóját felismerte az Átlátszó Oktatásos kolléga, de engem nem. Megjegyeztem!

Annak ellenére nem ismertük fel, hogy tudjuk, hogy néz ki. Így:

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

 

16:37 Egy jó tüntetéshez kellenek pontok, itt is vannak pontok, most olvassák fel a pontokat. Osztogatják a DK pontjait is, de más pontokról van szó.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:36 Civil oktatási kerekasztalt szeretnének létrehozni, már a honlapja is készül.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden


16:35 ,,Élhető és személyközpontú oktatást", ,,Nem a szoknya hossza határozza meg az erkölcsöt"

16:34 Sorolják a támogatókat: HaHa, OHA, KiHa, HAT, Magyartanárok Egyesülete. Tüntetések: Pécs, Esztergom, Eger, Szeged.

16:32 ,,A félelem fertőz", ,,Minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel."

16:30 ,,Csak mi védhetjük meg magunkat.", ,,Mi vagyunk a kirekesztett dolgok, puszta véletlen, hogy hová dob a sors.", ,,Nekünk kell a mindenkori állam értésére adnunk, hogy minket szolgál az állam, és nem mi őt."

16:28 Lázár Júlia főszervező a színpadon, Mécs Imre a sajtósok között. Lázár így kezdi a beszédét: ,,Senki nem egy önálló sziget." Így folytatja: ,,Mi vagyunk a diákok, a szülők és a tanárok, és most minket bántanak."

16:26 Aki nem emlékezne annak elmondjuk, hogy ez egy klasszikus HaHa szlogen télről. Akkor falakra is írták. A studióban lévő politológusok azonban nem várnak a téli diáktüntetésekhez hasonló erejű tiltakozáshullámot. De természetesen még egy nyitott kérdés, hogy mi lesz a jövő zenéje.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:24 A Szalay utca kezd megtelni. ,,Semmit rólunk nélkülünk" - skandálják.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:22 ,,Oktatást, nem agymosást", ,,Szabad ország, szabad iskola", ,,Az oktatás nem játék, nem, nem, nem" - skandálják.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:19 Megjött Szarvas Koppány Bendegúz, az ifjú Gyurcsány is. Van rajta nadrág.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen Szegeden

16:16 Csináltunk egy miniinterjút Mendrey László PDSZ vezetővel. A PDSZ támogatja, de nem szervezi az eseményt. A főszervező Lázár Júlia. Az eseményen Mendrey szerint 3-5 ezer ember van. Felmérik a pedagógusok sztrájkhajlandóságát, Mendrey örül, hogy ennyien vállalják az arcukat.

 

16:14 Ezt éneklik állítólag, de seprűcskével. Mécs Imre mellett...

 

16:09 Turai Eszter (HaHa-aktivista, székházfoglaló) levetette a DK-s kitűzőket, ebből vita lett.

16:07 Hoffmann Rózsa nem tudja mi ellen tüntetnek.

16:02 Kollégáim már megint beszóltak a percről-percre stílusára. Állítólag kevés a szöveg. Úgyhogy most írok szöveget. A tüntetés lényege annyi, hogy az idén ősszel életbe lépett rengeteg változás nem tetszik a tanárok és diákok egy jelentős részének. Ilyen például, hogy

16:01 Budapesten Molnár Péter anyja fog beszélni mindjárt. Szeged viszont a szegedi paprika hazája.

16:00 A Fidesz meglepő közleményt adott ki az eseményekről:

Erőszakmentességre kérte a Fidesz a pedagógusok világnapja alkalmából a fővárosban szombat délután tüntetőket. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója napközben tartott sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy a pedagógusok érdekeire hivatkozó szervezők elfelejtették megkérdezni azt a 180 ezer pedagógust, akik a napokban vehették kézhez több tízer forinttal megemelt fizetésüket.

Kocsis Máté szerint a "Bajnai-gárda ismét a pedagógusok ellen akarja hangolni a társadalmat" és azt erősíti meg, hogy a "bukott baloldal már csak az erőszakos utcai akciókban hisz". A "hergelésen és az uszításon" kívül nincs más értelme a mai megmozdulásoknak - fűzte hozzá.

15:59 Szegeden is Kúnó!

Hoffman Rózsa menj a bushba: Ezren Budapesten, ötvenen SzegedenNagyít

15:57 Szoborállítás. Ezen a héten nem lesz döntés talán, mert nem Orbánnak, hanem egy láthatósági mellényes madárijesztőnek állítottak szobrot.

Hoffman Rózsa menj a bushba: Ezren Budapesten, ötvenen Szegeden

15:55 KLIK-nél vannak. A nap poénja is elsült.

Hoffman Rózsa menj a bushba: Ezren Budapesten, ötvenen SzegedenNagyít

Hoffman Rózsa menj a bushba: Ezren Budapesten, ötvenen Szegeden

 

15:53 Nálunk vidék-Budapest belháború van, mert állítólag nem posztolok eleget Szegedről.

15:51 Azt kiabálta valaki, hogy ,,a gumibot lassabban kopik, mint a kréta". Mások szerint ,,Hoffmann Rózsát a Dunába", esetleg ,,Hoffmann Rózsát a kukába, röghöz kötést utána".

15:49 Elől megy egy sárgamellényes elit, utána egy lyuk, utána a tömeg. Nikita szerint gyászmenetnek néz ki a dolog :(

15:46 Szegeden azt mondják: kardinális problémák vanna, amiket pártízezres fizetésemeléssel nem lehet megoldani. Ezzel egyet is értünk, pláne akkor nem, ha csökken a fizetés vagy max. eléri a korábbi reálbéreket, mint korábban írtuk

15:43 A szokásos rigmusok mennek Pesten: ,,Szabad ország, szabad egyetem", ,,Semmit rólunk nélkülünk". Vannak HaHások bömbivel. 

 

15:41 Egy rakat étterem előtt mennek el Budapesten, Nikita éhes. Miközben a budapesti kozmopolita elit csak a testi bajaival van elfoglalva, Szegeden, ahol van még igazi magyar virtus, Erdélyi Eszter középiskolai tanár arról beszél, hogy a tanárok félnek, hogy elvesztik az állásukat. 

15:39 Budapesten azt kántálják, hogy ,,Hoffmann Rózsa, menj a bushba." Nem is érdemlik meg, hogy őket közvetítsem. Éljen Szeged!

Ezren tüntetnek Budapesten, ötvenen SzegedenSNAGYÍT

15:38 Kollégáim szerint hanyagolom Szegedet. Itt van még egy kép onnan:

Ezren tüntetnek Budapesten, ötvenen Szegeden

 

15:35 Budapesten javul a hangulat. Szegeden ez van:

 

15:33 Budapesten fejetlenség a tömegben, nem tudják merre mennek. Valószínűleg Szalay utca lesz, a rendőrök igazítják útba a tüntetőket. Iván szerint rossz viccek és bekiabálások mennek, mindenesetre elindultak, azt kántálják, hogy ,,Söpörjük a közoktatást tisztára, tisztára".

 

15:30 Kórus van, a szöveget is megszereztük. Mindent az olvasókért.

Ezren tüntetnek Budapesten, ötvenen SzegedenSNAGYÍT

Ezren tüntetnek Budapesten, ötvenen SzegedenSNAGYÍT

 

 

15:26 Itt van a követeléslista. Véleményünk szerint a kötelező óvoda eltörlésének követelése némileg ellentétes az iskolakötelezettség korhatára emelésének követelésével.

Élőben a Hívatlanul tüntetéséről

 

15:23 Update a studióból: felkelt Misi, van sör.

Élőben a Hívatlanul tüntetésérőlSNAGYÍT

Élőben a Hívatlanul tüntetésérőlSNAGYÍT

15:19 Szegedet se hanyagoljuk. Papírnézegető rendőrök duzzasztják a létszámot, és bömbis beszédek várhatóak. Addig is nézegessetek korábbi képeket. Megint vannak olyan tüntetők, akik szerint Orbánnal az a baj, hogy alacsony.

Élőben a Hívatlanul tüntetéséről

 

15:17 Most viszont egy nagyon jó slamet tol Molnár Péter! Aki otthon ül ezen a szép napon, annak itt egy Molnár slam a Slam Országos Bajnoksáról!

 

15:15 DK-spotting: Niedermüller Péter osztogatja a szórolapokat szakértőink szerint. Ismerjétek fel a képen Niedermüllert kizárásos alapon!

 

15:13 Mostmár kb. ezer ember van Budapesten, Szegeden ötvenen. Molnár Péter negyvenezredjére adja elő ugyanazt.

Élőben a Hívatlanul tüntetéséről

 

15:09 Jelenleg kb. kétszázötvenen tüntetnek a Bazilika előtt. Iván és Nikita kollégák szerint szar a hangosítás, minden ellen tiltakoznak, de vannak DK-s szórolapok. Megjött az Oktatói Hálózat is.

Szegeden azt kérdezik: ,,mennyire söprögessünk?" Reméljük ez csak a tüntetés címére, ,,Őszi nagytakarítás az oktatásban" utal.

Élőben a Hívatlanul tüntetésérőlSNAGYÍT

Élőben a Hívatlanul tüntetésérőlSNAGYÍT

Élőben a Hívatlanul tüntetéséről

 

15:59 Szegeden is Kúnó!

Hoffman Rózsa menj a bushba: Ezren Budapesten, ötvenen SzegedenNagyít

15:57 Szoborállítás. Ezen a héten nem lesz döntés talán, mert nem Orbánnak, hanem egy láthatósági mellényes madárijesztőnek állítottak szobrot.

Hoffman Rózsa menj a bushba: Ezren Budapesten, ötvenen Szegeden

Mendrey

17:35 A hivatalos program véget ért, a szervezők levették a szervezői mellényt. Először csend lett, majd beízott 8 bömbi. Kb. kétszáz vonuló. A jelszavak: ,,szabad ország, szabad iskola" és ,,semmit rólunk nélkülünk". A Nagy Szlogenkönyv szerint ezek bizony HaHás eredetű szövegek.

17:32 Képek a kórusról. A HaHások vonulni akarnak, ,,gyertek velünk" - kiabálják.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:31 Maga a Szabadságkórus így hangzik:

17:30 Most Szabadságkórus (zenei alap: Verdi-től a Rabszolgakórus).

17:28 A 444-es újságírója a Nokia Lumiáját hiányolja (neki azt javasoljuk, legyen HÖK-ös!), a Cinkes Klág Dávid tumblerezik.

17:26 KSÁ azt mondja, hogy ne Kambodzsa, hanem Skandinávia legyen a példa. ,,Ez még csak a kezdet" - üvölti.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:24 Koppány.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:22 Jön Kiss Soma Ábrahám, a HaHa anarchokommunistája. Azt mondja, hogy elfogadhatatlan a tankötelezettség korhatárának leszállítása, agymosás a hit- és erkölcstan, és törvényben próbálják minden tanárnak megmondani, hogy mit tanítson. Nikita szerint KSÁ úgy beszél, mintha forradalmat készülne kirobbantani.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:20 Van fotónk Mécs Imréről. Mécs 56-os, börtönben volt évekig. A rendszerváltáskor az SZDSZ parlamenti képviselője lett, de karrierje végén valamiért már az MSZP frakcióban volt.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:18 ,,Lelkesedés van, pénz nincs.", ,,Kedves szülők, ne velünk harcoljanak, mi az önök gyermekeiért vagyunk." Nemsokára jön az utolsó felszólaló, Kiss Soma Ábrahám, HaHás aktivista.

17:14 A Hívatlanul Facebook-oldalán azt mondják, hogy cinikus a tudósításunk. Kollár közben arról beszél, hogy felháborító, hogy nincsen rendes számítógép a tanáriban. Ha éppen van, akkor a net nem működik, ha az működik, akkor a nyomtató nem. Mindennapos tesi szakadt labdakkal?

17:12 Kollár túl gyorsan beszél. Ha jól értjük, a sumérokról mondott valamit. Azt is mondta, hogy ,,megszűnik az iskolai élet tárgyi valósága", bármit jelentsen is ez.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:10 A hideg miatt fogynak az emberek. A cél, hogy jövőre ilyenkor legyen mit ünnepelni, legalábbis Salamon szerint. Taps után következik a KiHa hétfői tesióráján megismert Kollár Erik tesitanár.

17:06 Helyszínen lévő szakértőink szerint max. ezren vannak, fogy a tömeg, szellősen vannak a Szalay utcában. Salamon szerint a szülők feladata a pedagógusellenes hangulat csillapítása. A studióban jó a buli.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:04 Miközben Salamon beszél, hátul kezd fogyni a tömeg, egyre többen mennek el.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

17:02 Salamon a 150 millió szülőt képviselő Európai Szülők Egyesületének elnöke. Elmondja, hogy a jelenlegi oktatási kormányzat nem ismeri a diákokat, viszont alkalmatlannak tartja a szülőket és a tanárokat. Nem érti azt sem, hogy a diákok nem csak az iskolában tanulnak, sőt.

17:00 Belépünk a tüntetés harmadik órájába. A szülőket képviselő Salamon Eszter következik. Facebook adatlapja szerint korábban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában dolgozott, most a Szerep Művészeti Alapítványt vezeti. Cuki a Facebook cover-fotója.

1-3-5 ezren tüntetnek Budapesten, hetvenen SzegedenNagyít

16:58 Megtudtuk, hogy ki

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr895552605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztapista 2013.10.05. 18:59:22

Kebelezzbe Intézményfenntartó Központ

vladimir964 2013.10.05. 19:23:51

"Száz vasutat, ezret" Felcsútra!

Hertelendi 2013.10.05. 19:24:47

Az, hogy hoffmanrózsa nem érti az nem meglepő. Orbán csak hülyéket vett maga mellé.

Közösségek

süti beállítások módosítása