Itt az ítélet!

2013. 11. 26. 10:00 - GSzD

Végre megérkezett a HÖK-ös per ítéletete! Egy hónapja döntött úgy a bíróság, hogy az ELTE jogi kar hallgatói önkormányzata közfeladatot lát el, ezért nyilvánosságra kell hozniuk a gazdálkodási adataikat. Néhány napja érkezett meg az ítélet.


Itt az ítélet!

A döntés arra épül, amit a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egyszer már kimondott. A HÖK közfeladatot lát el, mert egyrészt közpénzt kezel, másrészt közreműködik az egyetem irányításában. Az egyetem pedig aztán tényleg közfeladatatot lát el. A lényeg: az ELTE-nek 15 napja van, hogy fellebbezzen, vagy kiadja az adatokat.

Az ELTE egyébként a múlt hét "második felében" kapta meg az ítéletet, innentől tizenöt napjuk van arra, hogy eldöntsék: fellebbeznek, vagy kiadják az adatokat. Még nem tudják, mit tesznek, ahogy Rónay Zoltán, az ELTE főtitkára fogalmazott:

"A fellebbezés benyújtására 15 nap áll rendelkezésre, tanulmányozzuk az ítéletet és később döntünk a fellebbezésről."

Mit gondoltok a döntésről?

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr255656843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közösségek

süti beállítások módosítása