Működik az ELTE EHÖK honlapja - többnyire

2014. 01. 08. 13:26 - BajkonÚr

ehok.jpg

Ahogyan arról beszámoltunk, fél évig elérhetetlen volt az ELTE EHÖK weblapja. Miután rákérdeztünk erre Zaránd Péter elnöknél, kiderült, hogy a napokban végre el fog indulni az új honlap béta verziója. Tegnap el is indult a honlap, de nem mindig töltődik be.

A weblap első ránézésre letisztult. Bár még fejlesztik, és folyamatosan kerülnek fel tartalmak, a legfontosabb információk azonnal elérhetőek. Külön dicséret, hogy az elektronikus index bevezetésével kapcsolatos tájékoztató a főoldalon kapott helyet. Fontos, hogy a vizsgaidőszakban is mindenki könnyen megismerhesse az új rendszerrel kapcsolatos legfontosabb teendőket. Nagyon fontos, hogy a weblapnak van telefonra optimalizált változata, ami az okostelefonok korában nagy előny, hiszen sok ember a telefonja böngészőjével internetezik, azonban még nem terjedt el teljesen a magyar oldalak körében.

A további hírek rovatban meg értesülhetünk a Quaestura új helyre költözéséről, ami szintén fontos lehet a vizsgák közepette,hisz nem kellemes érzés, amikor a város közepén derül ki, hogy máshol kellett volna elintézni az ügyeket.

A weblapról el lehet érni a többi ELTE részönkormányzatainak oldalait, továbbá a legfontosabb ELTE-s intézményekét is.

A szervezet címke alatt pedig információkat lehet szerezni a tisztségviselőkről, a különböző bizottságokról. A bemutatkozó szövegek azért is előnyösek, mert közelebb tudják hozni a HÖK-öt a hallgatókhoz, azáltal, hogy jobban megismerhetővé válik az egyes bizotttságok tevékenysége, feladatai.

Blogunk mindig is üdvözölte, ha egy hallgatói szervezet figyelmet fordít az átláthatóság felé. A weboldal ennek kifejezetten eleget tesz, hiszen külön átláthatóság rovat szerepel.Innen letölthető az ELTE HÖK költségvetési beszámolója 4 évre visszamenően, továbbá röviden bemutatásra kerül a HÖK-ös pénzek elosztási rendszere. Zaránd pedig azt ígérte, hogy a későbbiekben pedig minden szerződés is feltöltésre kerül majd. Fontosnak tartjuk, hogy a weblapon lehetőség van a pénzügyekkel kapcsolatban további kérdések, javaslatok, beküldésére, akár anonim módon is.

A dokumentumok rovatba pedig különböző jegyzőkönyvek, elnöki beszámolók és szabályzatok kerültek feltöltésre, ami szinten növeli az átláthatóságot, és azt, hogy többet meg lehessen tudni a HÖK tevékenységéről,amiből kifolyólag könnyebbé válik a véleményformálás a hallgatók számára.

Összefoglalva, hatalmas előrelépést tett az átláthatóság irányába az ELTE HÖK új weblapja. Az információk összeszedettek, és folyamatosan bővülnek. Remélhetőleg átmeneti az a probléma, hogy néha még nem elérhető az oldal. A kritika megírásakor nem lehetett felkeresni awww.ehok.elte.hu címmel, csak az ehok.elte.hu működött.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr975746807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xerces 2014.01.08. 13:56:33

én úgy tudom, egyik .elte.hu végű oldal sem megy www. előtaggal, az egyetem főoldala viszont csak azzal együtt megy.

Pene 2014.01.08. 16:56:05

@Xerces: rosszul tudod mindkettőt. vannak .elte.hu-s aldomainek, amelyek mennek (pl. www.cs.elte.hu). de mivel ma már nem szoktak aldomain elé www előtagot írni, így erre nem is fordít sem az ehök, sem az informatikai igazgatóság szerintem figyelmet. idejétmúlt.

az elte.hu pedig immáron minden böngészőben megy www előtag nélkül is (annyiban igaz, hogy kb. egy hónapja még chrome-ban nem ment www nélkül, most már átdob).

--

a cikkhez: a továbbiakban is meg fogunk tenni mindent, hogy mind a programban vállaltaknak, mind a hallgatóknak, mind saját - igen komoly - elvárásainak megfeleljünk. amennyiben bármilyen további, akár tartalmi, akár technikai észrevétele lenne bárkinek (például az immáron éles oldalunkkal kapcsolatban), az nyugodtan keressen meg minket.

viszont úgy vélem, hogy ha nem féligazságok, a témába vágó fontos, a szerkesztőségnek megküldött, de mellőzött anyagok, illetve méltatlan hozzászólások stb. alapján íródnának a továbbiakban cikkek, az nem csak az ehöknek és a hallgatóknak, de a blognak is jót tenne.

az átadás-átvétel nehézségei, a számtalan plusz egy vizsgálat, az adatbekérések, az ehök költözése, a teljes levelezés átállása és elkészülte, a levelezőlisták átállása, az eszoctám és különböző események és hökök honlapjai, a további folyó ügyek és még napestig sorolhatnám, hogy mi volt mindig aktuálisabb, mint a "sajátunk".

biztosan számos hiányosságunk és elmaradásunk lesz a jövőben is, illetve van már most is, de ettől függetlenül normális hangnemben és mindenképpen teljeskörűen tájékozódva lehetne írni. megértjük azt is. (legalábbis ez az én személyes véleményem...)

Közösségek

süti beállítások módosítása