Szintet lépett - titkárból HÖK-elnök

2014. 01. 08. 16:02 - Átlátszó Oktatás

Címkék: szeged szte piramis HÖK

Szintet lépett - titkárból HÖK-elnök

Juhász Gergellyel, a szegedi egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának (JGYPK) HÖK-elnökével közölt interjút az egyetemi hallgatói önkormányzat lapja, a PartyPonty. A JGYPK HÖK élén Vágó Ádámot váltotta. Mindketten érintettek a tavaly tavasszal kirobbant, piramisbotrányként elhíresült ügyben, melyben jelenleg is nyomoz az ügyészség.

Juhász korábban a bölcsészkari HÖK-ben tevékenykedett, és az egyetemi hallgatói önkormányzat felügyelőbizottságának is tagja volt. Az interjúban elmondta, hogy tavaly felvételizett a JGYPK-ra, felsőfokú szakképzésre. Feladatának tartja, hogy minden helyzetben kiálljon a hallgatókért és harcoljon, amíg el nem éri célját. Véleménye szerint a bölcsészkar hallgatói előítéletesek a hallgatói önkormányzattal szemben, de a pedagógusképző karon ezt jóval kevésbé tapasztalja. A bölcsészkari vezetés viszonyát szintén negatívnak tartja a HÖK irányába, ami szerinte ugyancsak kevésbé jellemző a JGYPK-ra. Az első sikerrel vett akadálynak a gólyabál megszervezését tekinti.

Juhász Gergely a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesület titkára, melynek tevékenysége kapcsán az ügyészség nyomozást folytat. A JGYPK HÖK előző vezetője, Vágó Ádám ugyanezen egyesület elnöki tisztségét tölti be.

Mint arról tavaly mi is beszámoltunk, Mechler Ákos, aki korábban bölcsészkari HÖK-elnökként Juhász felettese is volt, arról beszélt egy, a HVG birtokába került hangfelvételen, hogy a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe belépés nélkül egy hallgató sem végezhet munkát a hallgatói önkormányzatokhoz tartozó területeken. Az elmondottak alapján a rendszerbe belépőknek újabb tagokat kellett beszervezni, és be kellett fizetniük a munkáért járó bérük tíz százalékát. Juhásszal szemben nem folyt belső vizsgálat, az ügyben a Szegedi Tudományegyetem vezetése kényszerítés gyanújával tett feljelentést.

Az egyetemi hallgatói önkormányzat portálján közölt interjú nem tért ki erre az ügyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr495747172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása