Prokresztinéjsön - avagy VIDEOcsokor a vizsgaidőszakra!

2014. 01. 10. 10:21 - Átlátszó Oktatás

Ti is unjátok már, hogy kizárólag Magyarország egyetlen humorcsatornája (illetve *szokásos.amcsi.poénos.* sorozatokkal teletömött adója) szólítja meg a vizsgaidőszakban sínylődöket és ők is csak egy agyserkentőt reklámozó szpottal. De ez most változhat.

Kedves vizsgázók! Összegyűjtöttük nektek egy csokorban a hallgatókat tréfásan, szokásosan, elidőzően megszólító videókat, hogy ne csak a fészbúk, a tumbli és a komediszentrál előtt csesszétek el az időtöket. Milyen jó.

[Videó1]: Lelkesedj, bváááááhh!

Az első videón a Hollywood Hírügynökségből ismert Szirmai Gergely próbál lelket önteni a szenvedőkbe. Kérdés, mennyire üdítő Gergő lelkifröccse, én eltűrtem volna még egy kis bubit...

[Videó2]: Sztori feketén-fehéren

Tales of Mere Existence, azaz nyersmagyarul a "puszta létezés meséi" c. sorozat egyik legnézettebb epizódját láthatjátok, szintén az időhúzás témájában. Az egyszerű technikával megalkotott, de annál kreatívabban elkészített animáció meséli el egy mezei egyetemista szürke hétköznapját a vizsgaidőszakban. Minden egy kávéfolttal kezdődött...

[Videó3]: Dalolj a szenvedőkkel!

A most következő két és fél perces videóban valami elképesztően sok munkát kívánó ám ügyesen összetett produkciót láthattok. Régóta dédelgetett álmot sikerült megvalósítania néhány amerikai hallgatónak, akik a "procrastination", azaz a halogatás, időhúzás jelenségét dalba öntve, musicales formában tálalják a számotokra. Yeah!

[Videó4]: Alakul-a-molekula

Johnny Kelly, a dizájnmester és grafikus zseni klipje a nyűgös diákokat megtámadó betegségről, a halogatásról (mi másról ugye.) (Amit te is éppen művelsz.) (Ugye.).

[Videó5]: Gyere vissza Feró, segíteni kell!

Emlékeztek az érvekre, melyekkel szüleitek és tanáraitok próbáltak meggyőzni benneteket, amikor a szátokat húztátok már csak a tanulás szó hallatán is? Na, hát ezeket kedvenc öreg motoros celebpapánk, Nagy Feró tolmácsolásában egy kattintással fel is idézhetitek... ;)

"Sokat engedsz meg magadnak, fiam!" Nem kéne tanulnod?! Nyomás vissza. Csókolom a könyvkupacod! ;)

Ja, de előtte likeolj bennünket a facebookon! ;)

Fanó

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr845750196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása