Felfüggeszti az ELTE a HÖK-ök tevékenységét a gyólyatábor miatt

2014. 09. 02. 20:56 - Átlátszó Oktatás

Az MTI-nél megjelent hírek szerint több ember ellen is fegyelmi eljárást indított az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tanító- és óvóképző kar gólyatáborában történt nemi erőszak miatt, és felfüggesztette a TÓK és az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói önkormányzat elnökségének tevékenységét.

eroszak_3.jpg

Megerősítette az egyetem az MTI-nek, hogy a fonyódligeti elkövető a rendezvény szervezői között szerepelt és a bölcsészettudományi kar hallgatója. Vele szemben az egyetem vezetése fegyelmi eljárást indított. Korábbi értesüléseink szerint a gólyatábor vezetése ismerhette a fotós előéletét, mégis szervezőként vehetett részt a táborban. Az egyetem szerint a gólyatábor előkészítése nem kellő gondossággal történt, ezért vizsgálatot és a felelős közreműködőkkel szemben fegyelmi felelősségre vonást kezdeményeztek. Az ELTE vezetése a vizsgálat lezárásáig felfüggeszti a kar hallgatói önkormányzata elnökségének tevékenységét.

Mint megírtuk. az ELTE TÓK hallgatói önkormányzata tegnap nagytakarításba fogott a gólyatáborhoz kötődő oldalakon. Eltávolították a szervezők közül a fotóst, illetve elérhetetlenné tették azokat a weboldalakat, amelyeken szintén szervezőként szerepelt.

Az Állam- és Jogtudományi Kar gólyatáborában az ELTE normáival élesen szemben álló rigmusokat használtak az elsőéveseknek szervezett rendezvényeken, ezzel súlyosan vétettek az egyetem normái és a gólyatáborok valós céljai ellen. Emiatt a kari instruktori körök további egyetemi működését az ELTE nem engedélyezi, a történtek feltárására vizsgálatot indít, és annak lezárultáig szintén felfüggesztik a kar hallgatói önkormányzata elnökségének tevékenységét. Ha a vizsgálat személyi felelősséget állapít meg, akkor az érintett hallgatókkal szemben a legszigorúbban járnak el - tette hozzá az intézmény. Az esettel kapcsolatban az Indexen megírta környékbeli beszámolókra hivatkozva, hogy a tábor résztvevői énekelték 

"A menetnek vége, kijössz az ágyból,
A tangádban ezer geci táncol.
Egy részeg fazon a segged után nyúl,
Te nem tudod miért, de újra megdugott."

rendkívül eredeti rigmust is.

Emellett az ELTE felfüggeszti a gólyatáborok szervezésének eddigi rendszerét is: azokat az új, központilag kialakított formában, az egyetemi vezetés által meghatározott és számon kért minőségi garanciákkal valósítják meg, az egyetemi hallgatói önkormányzat együttműködési lehetőségéről további egyeztetést indítanak.

Az ELTE az intézkedéseket azzal magyarázta, hogy az érintett hallgatói önkormányzatok a rájuk bízott felelősséggel nem tudtak élni, súlyosan megsértették az egyetem normáit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr686660199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idiotabarom 2014.09.02. 21:21:08

azért a karikatúrát kitakarni már kicsit túlzás...

val 2014.09.03. 07:06:31

Ugyan már! Elszabadult egy kis multikulti.
Itt meg élő egyenesben látható a fotós (és a társai): kuruc.info/r/2/132432/

belekotty 2014.09.03. 10:30:24

@val: Ennek mi köze a multikultihoz?

bnyuszi 2014.09.03. 11:17:17

@belekotty: ha rákattintasz a linkre, akkor megtalálod a választ. Vagy segítsek? kuruc.info/j/480/2012/multikultigt140901_01.jpg

Közösségek

süti beállítások módosítása