Máris kukában a pártatlanság a szegedi HÖK választáson!

2014. 10. 07. 14:45 - eszbé

Címkék: szeged szte

IMG_2292.JPGMiközben az egyetem vezetése az önkormányzati választáson nyújt segítő kezet az egyik polgármesterjelöltnek, a hallgatóknak is lehetőségük van(?) megreformálni az egyetemi érdekképviseletet. A Felügyelő bizottság (FEB) szeptember 29-én három karra (JGYPK, BTK, TTIK) dobta le a kampánybombát, de az elnökük máris nyíltan hazavágta a pártatlanság divatjamúlt igényét. Viszont, aki ennek ellenére is indulna, annak adunk pár hasznos tippet.

BTK-s választási hirdetmény kiemelten érdekes pontja, hogy a választással kapcsolatos észrevételeket - személyi adatok feltüntetésével – a hirdetményen megadott elérhetőségeken lehet megtenni, ez persze attól függ ki vagy és milről érdeklődsz. Az Átlátszó Oktatás szerzői is próbáltak már írásban kapcsolatba lépni a FEB elnökével, Szabó Gabriellával, természetesen sikertelenül. Persze adódik a kérdés, hogy egy közpénzzel honorált tisztséggel felruházva van-e bárkinek is joga válogatni, kinek válaszol és kinek nem. A FEB egyik kiemelt feladata “a választások tisztaságának, szabályszerűségének biztosítása, pártatlanságának érvényesítése és szükség esetén a választás szabályszerű rendjének helyreállítása” (169. §), ennek ellenére, még a látszatra sem ügyelve, az elnökasszony már szorgosan like-olja az egyik BTK-s csapat facebook oldalán az indulók fényképeit.

VA-LIKE.png

A jelöléssel kapcsolatos hirdetményen ismét egy számunkra ismeretlen szabályzatból idézget a FEB. Ezzel kapcsolatban megkértük az EHÖK-öt küldjék el végre, milyen szabályzatból  dolgoznak, mert annyira konzekvensen ragaszkodnak az elszámozott hivatkozásokhoz, hogy mostmár szétvet minket a kíváncsiság. 

A leendők indulók számára azonban a tavalyi választásokból kiindulva van két jótanácsunk. A választási szervekkel csak írásban érdemes levelezni és egyeztessetek a karotok dékáni hivatalával, hogy pecsételjék le ők is az urnát további biztosítékként. Mint azt korábbi cikkünkben is írtuk, még a Felügyelő bizottság elnöke is képes olyan kijelentésekre ragadtatnia magát, amelyekben szabályzattal alátámasztható érv nincs, a cél pusztán a jelöltek elbizonytalanítása. A dékáni hivatalt pedig ne szégyelljétek megkérni, mert a mérnöki kari választás jegyzőkönyvéből  feketén-fehéren kiderül, az is szabályos, ha van ők is elhelyeznek valamit urnán záráskor, bárki, bármit is mond. A legtisztább és legbiztonságosabb, ha ez csak a dékáni hivatal által reprodukálható pecsét!Screen Shot 2014-10-06 at 14.16.00.pngA jegyző tanúsítja, hogy a lezárásnál a dékáni hivatal vezetője is elhelyezett 2db fehér színű ragasztólapot

Screen Shot 2014-10-06 at 14.16.21.pngA jegyző tanúsítja, hogy a lezárásnál csak a választási bizottság tagja helyezett el bélyegzőt és aláírást

A FEB pedig 2014. március 27-én eredményt hirdetett, kifogást nem emelve a lebonyolítás során bekerült plusz biztosíték ellen. 

Kellemes kampányt, több transzparenciát, kevesebb rendezvényszervezőt és valódi érdekképviseletet kíván Nektek az Átlátszó Oktatás csapata.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (4,5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr656767221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek 2014.10.08. 16:19:52

Le a Hök ös gazemberekkel!!!

Közösségek

süti beállítások módosítása