Pride élő: Itt a homoszexuális propaganda nagyágyúi

2013. 07. 06. 14:52 - Átlátszó Oktatás

Címkék: pride

Itt fogjuk élőben mondani, hogy mi történik éppen a Budapest Pride felvonuláson. A helyszínen van emberünk, Sörősz. A baráti szegedi Rádió Mi adását is ajánljuk, ahol ma szintén egész délután a Pride-ról lesz szó.

Tovább is van!

[18:31] Nincs kaja a pikniken, pedig mi bevallottan csak az ingyen kajáért mentünk ki idén.

Sajnos számunkra itt a vég, el kell indulnunk. Mindenkinek további jó bulizást és olvassátok inkább Szily-t a Cinken, ő sokkal jobban tolja a liberális szemetet meg a homoszexuális propagandát. Egy kedvenc videónkkal búcsuzunk:

 

[18:29] Unalmas és meleg is van

[18:27] Elnémult a közvetítés

[18:22] Hogyan lehet felismerni a buzikat? A hajukról

Ez egy fontos kérdés, és a válasz nem egyszerű. Itt van például Tormay Cécile esete: hiába volt az írónő szélsőjobboldali, sőt nyíltan antiszemita, a Jobbik minden szeretete sem mossa le róla a gyalázatot, hogy leszbikus volt. De férjével Orbán Viktor tanácsadója, az ultrakonzerv Arthur Finkelstein is. Sőt, van aki szerint még az ismert kormánypárti, hagyományoscsaládmodellfetisiszta kormánypárt vezető tagjai között is van meleg. Szerencsére van megoldás: a Journal of Genetics nevű neves lap szerint ugyanis a meleg férfiak a forgójukról ismerhetőek fel, az óramutató járásával ellentétes hajból van nekik sok. Jó olvasgatást!

[18:03] A 444-eseknek köszönhető a Mocskos buzik - végtelenítve

[17:59] Az ablakokból emberek lógnak.

Az ellentüntetők pedig eltüntek. Értitek, tüntetés. Szar szóvicc.

[17:57] A Perry-paródiák viszont órákig nézhetőek, és még mindig viccesek.

 

[17:53] A YouTube legdiszlájkoltabb videója lehet Rick Perry homofób szövege.

Perry annyira szeretett volna az USA elnöke lenni, hogy képes volt olyan videót csinálni, amiben arról panaszkodott, hogy melegek vannak az amerikai hadseregben. A videót 9 millióan látták. Tetszik Közülük 27 ezren lájkot nyomtak, 790 ezren pedig diszlájkot. Amerikában öszödi beszéd helyett ilyen egy politikai öngyilkosság.

 

[17:51] Csak a baj van a buzikkal.

Egy felvonuló a rendőrsorfalon átlépve egy házhoz ment vizelni. Szerencsére elkapták.

[17:49] A legmagasabb pozicíóban lévő meleg politikus?

Németországban: Guido Westerwelle, külügyminiszter.

[17:45] Kiket láttunk még? 

Egy svéd hallgatót öltönyben. Barabás Ricsit, egykori HaHás aktivistát, aki a Párbeszéd Magyarországért zászlóját viszi. 

[17:39] Pedro Almodóvar is meleg

ráadásul ez a kedvenc témája. Új filmje az I'm So Excited is valami hasonlóról szól, de könyebb mint szokásos filmjei, amikben a nem-LMBTQ emberek gyakran kisebbségben vannak.

 

[17:39] Már megint panaszkodnak

a zenére. Egy felvonuló szerint ,,lelombozó és elkeserítő". Hát ezeknek semmi sem jó? Közben kollégánk látta az antifákat.

[17:37] Ő is meleg

Neil Patrick Harris szakácsként és szinészként dolgozó férjével a hagyományos családmodellt követi: ikreket nevelnek! Még homofób és Jobbikos ismerőseim is rajonganak a How I Met Your Mother c. sorozatért, ahol egy Barney Stinson nevű nőfaló bankárt játszik. 

[17:33] Normális

az öltözet, semmi polgárpukkasztás kollégánk szerint, bármit is jelentsen ez. Sok a kisgyerek, meg nyugdíjasok is bőven, meg MSZP-s kitűzők, meg jó csajok. A kérdés már csak az, hogy ki nincs akkor ott?

[17:30] Itt is ByeAlexet idézik. Nem véletlenül tüntette ki Matolcsy jegybankvezér.

[17:23] Csak két egyetemről tudjuk eddig, hogy ott van.

SZFE és CEU. Az SZFE-t nem véletlenül nem szereti a kormány. De a CEU-t sem árasztják el pénzzel. Szerencsére ott van nekik Soros. A Lakiteleki Népfőiskola nincs ott, ők a hagyományos családmodellt preferálják.

[17:22] Magunknak csinálunk konkurenciát: élő videófeed a Pride-ról.

[17:21] Állítólag van rovásírásos Pride zászló. Amíg jön róla kép, itt van a rovásírásos betűtészta.

[17:18] Tudósítónk ismerős rendőröket vél felfedezni. A hallgatói tüntiken futottak össze.

Több tüntetésen is érdekes volt a rendőrökkel dumálni. Általában támogatóan álltak hozzánk. A mikor az V. kerületi rendőrkapitányság előtt éjszakáztunk, minden váltás rendőrt megtapsoltunk.

[17:16] Cindy mesél arról, hogy milyen LMBTQ diáknak lenni itthon és külföldön. 

[17:04] Sok MSZP kitűzős a tömegben. Nyugdíjasból is sok. Nem csak a fiataloké a buli.

[17:03] Jó csajok vannak, de rendőrség is a legszebbeket küldte ki.

[17:01] Végre beindult a buli. Itt a Padödö. Főleg a zászló alatt nagy a hangulat. 

[17:00] Kerényi Imre szerint megint a buzikról van szó. Kósa Lajos szerint meleg a helyzet. Szerintünk is!

[16:59] Az Oktogonon elengedték a lufikat.

[16:57] Pedig nem is akartunk mémeket tolni. De ezt muszáj.

[16:54] Nagyon király fotó.


[16:48] Az első értékelhető zene megy. Daft Punk: Get Lucky.

 

[16:44] Láttuk Habony Árpádot.

De nem közszereplő, szóval nem rakhatunk ki róla fotót.

[16:42] Ilyen volt párt hete bostoni Pride.

Ott voltak a szenátorok és a polgármester is, de alapvetően kevesen voltak. Talán mert Bostonban már senkit nem tud lázbahozni a téma. Az államban házasodott össze férjével Orbán Viktor tanácsadója, az ultrakonzerv Arthur Finkelstein is.

[16:39] Az ellentüntetők nem adják fel.

Jobbról, egy párhuzamos utcán követik a felvonulókat.

[16:36] Unalmas.

Kollégánk szerint nem hogy unalmas az idei Pride, hanem ,,halál uncsi". Azt mondja, hogy ,,eddig semmi fogyasztható zene, senki nem táncol csak vonulgat." A Kodályon megjöttek a tüntetők, ötven méterre vannak a felvonulóktól. Idén a székely és nem az árpádsávos zászló a slágertermék körükben. A felvonulók a kezükkel integetnek nekik, ők a középső ujjukkal integetnek vissza. 
A studióból küldjük szenvedő kollégánknak, a szenvedő ellentüntetőknek és mindenkinek, aki szereti és annak is, aki nem a Rotfront klasszikusát.

 

[16:30] Itt a szokásos zászló

 

[16:26] Miért rossz ötlet a melegházasság?

01) A melegség nem természetes. Egy igazi magyar visszautasít minden olyan természetellenes dolgot, mint pl. a szemüveg, a poliészter, vagy a légkondícionálás.

02) A melegházasság melegségre fogja bátorítani az embereket, ugyanúgy, ahogy magas emberek társaságában magasabbak leszünk.

03) A melegházasság legalizálása ajtót nyit majd mindenféle őrült viselkedés előtt. Az emberek még a házikedvenceikkel is össze akarnak majd házasodni, mert egy kutya emberi jogokkal rendelkezik, és alá tudja írni a házassági szerződést.

04) A hetero házasság régóta létezik, és egyáltalán nem változott azóta; a nő még mindig tulajdon, a feketék nem házasodhatnak fehérrel, és a válás törvénytelen.

05) Ha a melegházasság megengedett lenne, az a hetero házasság jelentőségét csökkentené; Britney Spears 55 órás, "csak buliból" köttetett házasságának szentsége romba dőlne.

06) A hetero házasság indokolt, mert gyermekek születnek belőle. A meleg, vagy terméketlen pároknak, és az öregeknek nem szabadna házosodniuk, mert az árvaházaink még nincsenek tele, és a világnak több gyerekre van szüksége.

07) Nyilvánvalóan a meleg szülők gyereke is meleg lesz, ahogyan a hetero szülők csak hetero gyereket nevelnek.

08) A melegházasságot nem támogatják a vallások. A miénkhez hasonló teokráciában egyetlen vallás értékrendje követendő az egész országban. Ezért van csak egyetlen vallás Amerikában.

09) Egy gyerek sikeres felneveléséhez szükség van egy férfi és egy női szerepmodellre. Társadalmunk ezért kifejezetten tiltja az egyedülálló szülőknek a gyereknevelést.

10) A melegházasság a társadalom alapját változtatja meg; soha nem tudnánk új szociális normákhoz alkalmazkodni. Ugyanígy nem alkalmazkodtunk az autókhoz, a szolgáltatási szektorhoz a gazdaságban, vagy a hosszabb élettartamhoz.

[16:22] ,,Ennek nincs felvonulás jellege, 100 métert mentünk"

mondja a helyszínről kollégánk. De legalább küldött egy lufis képet a csaja.

[16:19] Milyen buli lesz utána?

Bár még nincs itt a vége, azért az afterpartit is bereklámozzuk.

[16:17] Kik mondanak majd beszédet?

Például Jónás Marianna aktivista, aki már beszélt Millás tüntiken is, például a 2011-es Nem tetszik a rendszeren.

 

 

[16:15] Politikusok & Elemzők

Ilyen hajlamairól ismert kollégánk úgy látja, hogy a politikusok és az elemzők a menet jobboldalán gyűlnek. De kik lehetnek ott?

[16:13]  Kik lépnek majd fel? 

A felvonulás után lesz piknik meg beszédek is. A plakát szerint ott lesz az Anorganik.

 

[16:09] Koppány is megjött.

Nem az a Koppány, hanem Szarvas Koppány Bendegúz, ifjúgyurcsányista (a DK ifjúsági szervezetének a vezetője). Ha a dobosok voltak a téli diáktüntetések legnépszerűbb résztvevői, akkor Koppány felszólalásairól elmondható, hogy nem aradtak nagy tetszést. Viszont ha valaki tudja, milyen a nyilvános seggmutogatás, akkor az ő.

[16:06Mi történt mostanában Amerikában?

A Legfelsőbb Bíróság 5-4 arányban alkotmányellenesnek találta a melegházasságot korlátozó Defense of Marriage Act nevű, a 90-es évek közepén a demokraták (!) által is támogatott törvényt. Ezzel lényegében megnyílt az út a melegházasság előtt, és reméhetőleg hamarosan az USA egész területén is lehetőségük lesz a melegeknek, hogy a hagyományos, házasságon alapuló családmodell szerint éljenek és neveljék a gyerekeiket.

[16:04] Spotted at Pride: Molnár Csaba (DK)

 

[16:01] Szlogen: Our love is stronger than your fear

Magyarul: a szerelmünk erősebb, mint a ti félelmetek. Talán nem kell magyarázni, hogy ez arra utal, hogy a melegek ellen tüntető, tiltakozó emberek lényegében csak félnek egy olyan dologtól, amit nem igazán értenek. 

[15:56] Itt vannak a dobosok. 

A dobosok, akik végigdobolták a teljes egyetemi tüntetéssorozatot, most is itt vannak. A képen például a Csányi utcai házfoglaláson dobolnak.

[15:54] Nyitottak vagyunk!

Két kép a Nyitottak Vagyunk mozgalom kamionjáról. 

[15:49] A kép, ami elpusztította Vona Gábort

Kálmán Mihály kollégánk küldte pár hete: Tel Aviv Pride.

[15:49] Kollégánk szerint - ő a csajával van kint

,,Nyitottsag kimaxolva, vonulsz a csajoddal es az anyaddal kez a kezben es mind a harman lanyok"

[15:45A miniszerelnök sajnos nincs kint.

Orbán Viktor először letagadta, hogy meghívták, utána pedig hiába küldtek neki videóüzenetet, nem jött el. Az ember, aki soha sem hazudik nem csak hazudott, de még csak a melegjogok sem érdeklik annyira. Rezsicsökkentést a buziknak is!

[15:42] Steiner Kristóf a szexi rendőröknek örül

Steiner Kristóf az egyik első comingoutoló magyar celeb volt. És most a szexi rendőröknek örül!

[15:40] BREAKING: Jobbikos politikusok ünneplik a nemzeti melegjogokat

Zagyva György Gyula szivárványos zászlóval, Vona Gábor a pasijával jött.

[15:38] Kollégánk egyelőre nem lát politikusokat, csak politológusokat.

Egy meg nem nevezett MSZP-s tanácsadó is feltűnt.

[15:30] Ezen a héten a katolikus egyház is megszólalt melegügyben

A történelem első két pápa által írt enciklikája elítéli a melegházasságot. A 82 oldalas anyag szerint a házasság férfi és nő stabil kapcsolata kéne, hogy legyen. Közben úgy tűnik, hogy hamarosan szent lehet II. János Pál pápából. JP2 ugyan sokat tett a kommunizmus ellen viszont maga is homofób volt. A melegjogokat a gonosz új ideológiájának nevezte.

[15:28] Még több buzit a Békemenetbe!

Tegnap a Magyar Narancsban jelent meg egy nagyon jó cikk arról, hogy miért gáz a Békemenetesek mosakodása a tegnapi ultrajó hekk után. Az történt, hogy valakik megcsinálták, hogy a Békement honlapjára tévedő látogató automatikusan a Pride honlapjára jusson. 

[15:26] Valamilyen balhé van a Kodálynál, ott csoportosulnak a rendőrök. De közben elindult a menet!!!

[15:19] A homoszexuális propaganda nagyágyúja

Amíg a Hösökön állnak, gyorsan elmondjuk, hogy az Átlátszó Oktatás büszkre arra, hogy az Irány Csoport nevű ,,nép-nemzeti" csoport szerint a homoszexuális propaganda nagyágyúi vagyunk. A ICS azért mondta rólunk ezt, mert rosszat mondtunk Lezsák Sándor magánvállalkozásáról, a 300 milliós állami támogatást kapó Lakiteleki Népfőiskoláról, amely szerintük a hagyományos családi értékeket képviseli. Mi viszont nem, legalábbis az ICS szerint: teret adtunk ugyanis a buzulásnak - például posztsorozatban számoltunk be arról, milyen is egy magyar gimiben meg egyetemen melegnek lenni. Az ICS szerint mi csak aberráicókat terjesztünk és tagadjuk a normalitást. Szomorú.

[15:17] ,,Kevesen vagyunk"

jelenti a helyszínről kollégánk. Nincsenek mobilvécék és csak 4-5 kamion??? Ez eddig nem hangzik jól. Reméljük Teddy hoz vécét.

[15:15] Van ahol már túl sok a céges befolyás a Pride-on

Mint mondtuk, mi örülünk a cégek kiállásának a Pride mellett, de van aki szerint ez már túl sok. Az eredetileg ellenkulturális vagy underground melegjogi mozgalomban vannak olyanok, akik szerint fura, hogy a korábban persze nem ennyire támogató cégek most hirtelen nagy melegpártiak lettek.

Ez a kép Torontóból jött, és pont erről szól.

 

[15:12] Miért lesz az idei Pride Felvonulás különleges?

Az elmúlt években a Pride nem volt igazán nyugis. Többször támadták meg ellentüntetők a békés felvonulókat, és a rendőrség sem volt mindig a helyzet magaslatán. Az idei Pride több szempontbó is különleges lesz:

  • idén már az ilyen kérdésekben általában nem toleráns Jobbik is előrelépett, és azt mondta tagjainak, hogy ha kint lesznek a ,,buzifelvonulás" ellen tüntetni, azt ne pártjelvényben tegyék
  • idén először nagyon komolyan álltak ki cégek és civil szervezetek az esemény mellett, saját kamionnal is ott lesznek a nyitottakvagyunk.hu mozgalom résztvevői
  • úgy tűnik, hogy idén esély van arra, hogy a tűrt vagy akár ellentüntetők által gyalázott kategóriából a Pride olyan rendezvénnyé váljon, ahol sok magyar együtt ünnepel
  •  

[15:07] Nagyon kúl reklámot nyomtak még tegnap este. Leszedték a mocskot az Alagútban, és odaírták, hogy Pride!

 

 

[15:03] Sok a rendőr, érdekesen jár az egyes metró

A helyszínről azt mondja Sörősz, hogy sok a rendőr, és az egyes metró egyenes járatban a Deák és a Hősök között közlekedik. Csak a Pride indulási pontjánál áll meg. Ahogy a tegnapi reklámvideó is mutatta, nagyon megjárja az ember, ha késik. Indulj el időben!

 

 

[14:57] Miért vagyunk kint?

Az Átlátszó Oktatás is csatlakozott a Google, az espell és a Prezi által kezdeményezett nyitottakvagyunk.hu nevű kezdeményezéshez, amelynek keretében rengeteg magyar civil szervezet és cég vonul fel majd közösen. Blogunk mellett például csatlakozott

  • a média területéről csatlakozott az Index, a Cink, a 444, a HVG, az atlatszo.hu és még sokan mások
  • a legismertebb civil szervezetek közül például a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság és az Open Society Foundation
  • olyan világcégek, mint a Morgan Stanley és a Microsoft

 

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr165393586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása