Homofób támadás a budapesti éjszakában, a rendőrség a támadókkal

2013. 08. 15. 10:06 - Prinz Dániel

Címkék: pride

A TETT Facebook-oldalán jelent meg a következő történet. Buzizás, amit a rendőrség először leszar. Aztán már a támadókat támogatja.

2013. augusztus 14-én hajnali három óra körül egy buliról sétáltunk hazafelé. Egyikünk betért a baross utcai / harminckettesek terei nemzeti dohányboltba. Ketten az utcán vártunk rá, közben megcsókoltuk egymást. Ez szemet szúrt a közelben lévő éjjel-nappali közért egyik alkalmazottjának, aki szexuális orientációnk miatt szidalmazni kezdett minket, majd elővett egy baseball ütőt és fenyegetően ütögetni kezdte vele a tenyerét. “Buzik! Ne itt buziskodjatok! Húzzatok el innen!” Én felhívtam a figyelmét arra, hogy viselkedése elfogadhatatlan és hogy közösség tagja ellen elkövetett bűncselekményre készül.

A közeli villamosmegállóból a rendőrség segítségét kértem telefonon.  A támadás jellegére is felhívtam a figyelmet, aminek az oka nyilvánvalóan a szexuális orientációm volt. A támadó mindeközben még mindig felfegyverkezve állt az üzlet bejáratánál. A rendőrség kiérkezésére  30-40 percet kellett várni annak ellenére, hogy a kerületi kapitányság egy rövid sétára található a helyszíntől. 

A kiérkező két rendőr az intézkedés során több esetben olyan viselkedést tanúsított és olyan kijelentéseket tett, amik súlyos aggályokat ébresztettek bennem. A két sértett és a tanú közül én voltam az egyetlen magyar állampolgár és csak én tudtam magyarul. Ezt az egyik intézkedő rendőr visszatetsző hangon szóvá is tette. “Ők külföldiek, de azért tudhatnák, hogy ez itt még mindig Magyarország.”  Ezt a kijelentést irrelevánsnak és sértőnek találtam, ezért felhívtam a figyelmét az intézkedés tárgyára. ”Ez Magyarország, és mint magyar meleg férfi úgy érzem, hogy nem nézhetem tétlenül az LMBTQ közösség ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekményeket.” Az intézkedés folyamán a tettes egyébként többször is beismerte, hogy a fenyegetés indítéka a szexuális orientációnk volt, amire fel is hívtam a rendőrök figyelmét. Valószínűleg ez sem került jegyzőkönyvbe. ”Ha egy fiú és egy lány csókolózna az utcán az normális lenne, de ha két fiú, az gusztustalan. Elijeszti a vásárlókat.” 

A támadó tagadta, hogy baseball ütő lett volna nála annak ellenére, hogy ezt hárman láttuk. A rendőrök bementek ugyan az üzletbe, de nem keresték vagy nem találták a fenyegetésre használt eszközt. Az üzlet egy másik alkalmazottja a rendőrök jelenlétében további homofób inzultusokkal illetett minket. ”Apátok büszke lenne rátok buzeránsok...” 

A rendőrök végül nyíltan a támadók oldalára álltak. Egyikük azt javasolta a támadónak, hogy tegyen feljelentést közszeméremsértésért. Velünk is közölte, hogy az azonos neműek közötti nyilvános csókváltás közszeméremsértésnek minősül, amiért minket is elő lehetne állítani. Egy könyvből fel is olvasta nekünk a közszeméremsértésre/közbotrány okozásra vonatkozó jogszabály egy részét azt sugallva, hogy mi követtünk el bűncselekményt nem a támadónk.  Erre válaszul megjegyeztem, hogy amit csinál az kimeríti a szexuális orientáción alapuló diszkrimináció fogalmát, amit a magyar jog az Európai Unió normáival összeegyeztetve tilt. Az intézkedés során a rendőrök végig barátságtalanul álltak hozzánk és viselkedésük egyértelművé tette a támadóval való szimpatizálást. 

Ezek után talán joggal merül fel bennem a kérdés, hogy amennyiben etnikai/vallási/szexuális/ egyéb hovatartozásom miatt fenyegetés vagy bántalmazás ér kihez fordulhatok segítségért. Vajon mit üzen ez a gyakorlat a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak és elkövetőinek?

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (2/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr535461595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hekhekhekhekkinen 2013.08.16. 11:04:30

Kedvencem a sok fartúrózó-szartúrózó kommentelő, aki otthon este azért jól seggbekúrja az asszonyt, mert ezt látta a prájviton.
De utálom a prolikat...

Conchobar 2013.08.16. 11:04:40

Meg kell érteni a szociálliberális 'szabadságharcosok'-at is. A '80-as évekre Nyugat-Európában kifeszítették a szociális védőhálót, a társadalom alján lévő munkából élők többé-kevésbé felzárkóztak, és evvel az a régivágású munkásosztály egyszerűen megszűnt. Ebben a helyzetben keresni kellett olyanokat, akiknek az érdekét fel lehet karolni, zászlóra lehet tűzni. Jelenleg a felkaroltak közé tartoznak a cigányok, a buzik, a bevándorlók és a zsidók. A nyugathoz való csatlakozásunk együtt jár avval, hogy átvesszük a nyugati ideológiákat is. Ebből aztán az következik, hogy a magyarországi szocialista/szociálliberális is a cigányokért, buzikért aggódik, megpróbálkozik a magyar társadalom nézeteinek megváltoztatásával, csakhogy evvel csak veszteni tud (a cigányság favorizálásának már a 2010-es választásokon megmutatkozott az eredménye)

Joooe 2013.08.16. 11:05:57

@közmunkás bérkommentelő: na ja, úgy esetleg :)
A lényeg hogy ne állítsuk be úgy, hogy a buzuláshoz jópofizás a jövő.

Be kell látni hogy az ettől való viszolygás (legalábbis férfiak esetében) természetes ösztön, amennyiben ennek elnyomása elvárássá válik, akkor beteg a társadalom. Ugyanolyan beteg az, aki a közéletben megkérdőjelezhetetlen igazságként támogatja, mint az, aki a magánéletben tiltja.

Conchobar 2013.08.16. 11:08:31

@Conchobar: jav: Ebben a helyzetben a megszűnt munkásosztály helyett keresni kellett olyanokat, akiknek az érdekét fel lehet karolni, zászlóra lehet tűzni.

roshen 2013.08.16. 11:09:36

@kohn-orsós-munteanu-francois: Reprodukciós szint alatt van a születésszámuk, mondjuk nálunk is, de ott nem anyagi okai vannak, hanem az, hogy a gyerekvállalás teher, ami az általuk favorizált életstílus útjában áll erősen.
Másrészt bár nem vagyok hívő, a vallás teljes kihalása és felváltása az abszolút egoista, emberijogi (sőt állatijog-) védő, hedonista világnézettel az európai civilizációra is végzetes hatással lesz, bár ne így lenne. Egy társadalom, amelyből kiirtották a vallást és a nemzettudatot is, amelynek semmilyen élő kapcsolata nincs a hagyományaival, nincs általánosan elfogadott értékrendje, kivéve a PC ökörségeket, fennmaradhat hosszú távon? Kétlem. (Az EU a '68-as maoista forradalmárokra, filozófusokra, Horkheimerre, Konrád Gyurkára és a hasonló f.szkalapokra akarja alapozni a pót "európai identitást" ami persze agyrém. Sose fogják tömegek követni.)
A muszlimok viszont szépen szaporodnak majd, és mivel a libsik túl PC-k és gyávák hozzá hogy elzavarják vagy helyretegyék őket, szépen először csak "saria zónákat" hoznak létre maguknak, aztán lassan mindenhol ők lesznek.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 11:10:00

@Joooe:
Te honnan tudod, hogy már úgy születtél, hogy viszolyogtál a buziktól? Honnan tudod, hogy nem a társadalom nevelte beléd?

2013.08.16. 11:12:39

@Ensiada Arkoveitie: kifogtad azt az arcot itt, aki elfogadja a melegeket, érti, hogy ez valójában mit takar, a 'buzi' szóval pedig a buziskodó heterókat és melegeket illeti. A tolerancia kétirányú dolog, tudod? Főleg egy ilyen érzékeny, társadalmilag rengeteg feszültséget generáló példánál. Ez a tiltsuk ki a kövéreket is a strandról tipikusan egy hamis dilemma-érvelés. Ha nincs teljes elfogadás, jön a "miért nem tiltjuk rögtön be/ki?" megjegyzés.

Elijah_Baley 2013.08.16. 11:13:03

@BSz: róma bukásának van köze a kereszténységhez, bár sztem fordított viszonyban. a reneszánszos részt nem vágom, akkoriban sem volt elfogadott európában a homoszekszualitás, kb a 19 század végén lett kérdés.

vladimir964 2013.08.16. 11:15:04

Teljesen igaza volt a kocsmárosnak. Én is páros lábbal rúgtam volna ki őket, hiszen aki ezt látja, az legközelebb nem jön be a "buzibárba".

LallyPop 2013.08.16. 11:15:29

@Ensiada Arkoveitie: A társadalomnak az a feladata, hogy immunreakciókat adjon a devianciákra.

Igy kötelessége a buzifóbia.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 11:16:57

@queensryche:
Ok, akkor úgy is feltehetem a kérdést, hogy a kövér nők csak egybe fürdőruhát vegyenek fel, hogy ne botránkoztassák meg a többi strandolót? Mert amit te felvetsz, az valami ilyesmi.

Szvsz a buziknak sokkal nagyobb szívás, hogy nem ismerkedhetnek nyilvánosan, rejtőzködniük kell, mint egyeseknek azt elviselnie, hogy buzik vannak körülötte, sőt még smárolnak is az utcán.

Az pedig nem kétirányú tolerancia, hogy ők nem tehetik meg azt, amit te simán megtehetsz az ellenkező nemű pároddal, cserébe nem basztatod őket. Vagy tapasztaltad, hogy a melegek rinyálnak amiatt, hogy heterók az utcán nyilvánosan smárolnak?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 11:18:55

@Ándi bácsi:
Nem, a deviancia az az, amikor szexuális másságuk miatt a hozzád hasonlók megvernék honfitársaikat.

LallyPop 2013.08.16. 11:20:57

@Ensiada Arkoveitie: Azért nem. A nyilvános felvállalás és gyakorlás ellen kell fellépni, mint azt boltosunk igen helyesen felismerte.

Elijah_Baley 2013.08.16. 11:24:43

@Joooe: én ezzel alapvetően nem értek egyet, nem tiltom a magánéletben a homokosságot, ha valaki buzi, akkor az, kivagyok én h micsinájjak vele?
ez nem olyan mint a hajcsdleavécéfedőt magad után, nem nevelhető viselkedésminta és nem is igazán tartozik rám...

roshen 2013.08.16. 11:25:04

@Conchobar: Pontosan, az USA-ban mondjuk ugyanez történt, csak ott a feketék polgárjogainak kiharcolása után maradtak cél nélkül, illetve maradt a feminizmus (második, harmadik hulláma), majd a szivárványharcoskodás.

LallyPop 2013.08.16. 11:26:11

@közmunkás bérkommentelő: 'ez nem olyan mint a hajcsdleavécéfedőt magad után, nem nevelhető viselkedésminta'

- Erre ne vegyél mérget.

J.László 2013.08.16. 11:27:30

A hungarofób támadásokból miért nem csinálnak semmilyen műsort a "jogvédők"?

2013.08.16. 11:29:31

@Ensiada Arkoveitie:

"Szvsz a buziknak sokkal nagyobb szívás, hogy nem ismerkedhetnek nyilvánosan, rejtőzködniük kell, mint egyeseknek azt elviselnie, hogy buzik vannak körülötte, sőt még smárolnak is az utcán."

Melegnek lenni a nem megfelelő közegben nettó szívás. Aki ezt melegként nem ismeri el, az még mazochista is mellé.

Az "egybefürdőruhát" fordítsd le arra, hogy amennyiben tudják (nem hülyék), hogy a közeg (hely, város, komplett ország, mert ilyen is van ugye), ahol épp vannak, olyan, hogy az 'átlagjózsi' agyhúgykövet kap tőlük, akkor a saját érdekükben gondolják meg kétszer is, hogyan viselkednek közterületen.

kétirányú tolerancia. Nem, szerintem nem. Hangsúlyozom: ebben a közegben nem. New Yorkban simán az lenne. Egyszerű példa: ha bömböltetem a lakótelepen a diszkószaromat este 10-kor, az simán gyökérség, megérdemlem, hogy el legyek küldve a picsába a lakók által. Ugyanis a többséget ez zavarja, mert a többség 10kor már csendben van. Ellenben engem ne zavarjon, hogy a töbiek miért vannak csöndbe 10kor, amikor akár ordibálhatnának is a gyerekeikkel, érted... Nem a legjobb példa, de ez van.

Conchobar 2013.08.16. 11:29:58

Valahogy egy nagyon lényeges dologról nem akarunk tudomást venni. A természet (vagy, ha úgy tetszik Isten) a fajfenntartásra (és az evvel való tulajképpeni visszaélésre, a szexre) a nemiszerveket (a faszt és a pinát). Ha segglyukat használjuk erre célra, egyáltalán, ha a szerveinket nem rendeltetésszerűen használjuk (pl.szopatunk) akkor a természet (akinek úgy tetszik az Isten) szembekerülünk törvényeivel, amely büntet is érte (pl.AIDS), ám a büntetés nemcsak az elkövetőt éri el. Meg lehet röviden is fogalmazni, hogy mi a gond a buzulással: természetellenes

Agyalap 2013.08.16. 11:31:48

@Ensiada Arkoveitie: Vihar a biliben. A Taigetoszról sem hajigálnak le manapság csecsemőket, a homoszexuálisok is nagyobb teret kapnak manapság. Más kérdés, hogy vissza is élnek vele rendesen. Én direkte provokációnak tartom az buzik utcai smárolását, nem is beszélve mondjuk a Budapest Pride-ról...
A magánélet meg magán dolog. Tőlem az lehet homokos aki akar. Nekem ne coming out-oljon, tartsa meg magának. Majd ha azzal zaklatom, hogy milyen volt a feleségemmel reggel a zuhany alatt, akkor majd megkérdezem, hogy ő hogy csinálja. Addig nem érdekel, de még csak mint hírt sem akarom látni sehol sem.
A támadás pedig - fenyegetően csapkodta a tenyerét egy baseball ütővel? Ez a támadás? na álljunk már meg egy kicsit...

J.László 2013.08.16. 11:36:33

Baross utca - Harminckettesek tere. Baseball ütős fazon. Nem egy másik kisebbség tagjáról van szó véletlenül esetleg?

Ha buzik smárolnak az utcán, az az emberek többségét megbotránkoztatja. Ha ezt nem veszi tudomásul az a buzigyerek, akkor magára vessen, ne a rendőrt hibáztassa.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 11:37:24

@queensryche:
Oké, te azt mondod, hogy a melegek húzzák meg magukat, mert nem tolerálja a többségi társadalom azt, ha ugyanazt megteszik nyilvánosan, mint a heterók. Ezzel csak az az egy baj van, hogy baromira nem igazságos, viszont ha valahol nem kezdik el a jelenlegi határokat feszegetni, akkor soha nem is lesznek elfogadottak. Én éppen ezért mondom, hogy a pride egy exhibicionista bohócparádé, ami kontra produktív, hiszen ilyen jellegű felvonulást a heterók nem csinálnak, ezzel szemben ha nyilvánosan smárolásba kezdenek, az teljesen jogos, és ez az út valóban az elfogadottságukhoz vezethet.

A hasonlatod szerintem csúsztatás, mivel a melegek ugyanazt nem tehetik meg az utcán, amit a heterók igen, tehát inkább olyan hasonlat lenne a megfelelő, hogy a lakóközösség elfogadja, ha hangosan bömböltetik a mulatóst, de a heavy metal-t meg nem.

A meghunyászkodásról meg annyit, hogy ilyen alapon aki zsidót bújtatott a 2. világháború idején, az egy deviáns, mert szembement a társadalmi normákkal...

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.16. 11:38:29

A rendőrök a heterókat és a magyarokat is leszarják, ergo, érthetetlen, hogy a homók min rágtak be. Örüljenek, hogy ilyen könnyen megúszták, mert ha a boltos cigány lett volna, esélyük sincs. Eleve, oda se megy a rendőr, másrészt, csak lapátolni, mert addigra a 60 fős kiccsalád cafatokká tépi. A cigányok se rajonganak a homókért ...

Cecan Basescu 2013.08.16. 11:38:33

A homofóbok közösségnek számítanak? Én homofób vagy látens buzi vagyok, ha nem szeretnék a boltom előtt csókolózó fiúkat? Mondjuk pusztán anyagi megfontolásból bandázó olaszokat és részeg csöveseket sem szeretnék.

A pride idején minden megmondóember azzal jött, hogy ha zavar minek nézed/mész oda? Nem is mentem soha a közelébe, ha házhoz jön a lófasz akkor egyszerűen tűrjem csak el? Kirekesztéssel a kirekesztés ellen?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 11:39:39

@Agyalap:
"A magánélet meg magán dolog. Tőlem az lehet homokos aki akar. Nekem ne coming out-oljon, tartsa meg magának. Majd ha azzal zaklatom, hogy milyen volt a feleségemmel reggel a zuhany alatt, akkor majd megkérdezem, hogy ő hogy csinálja. Addig nem érdekel, de még csak mint hírt sem akarom látni sehol sem."

Tehát a te feleséged létezéséről a munkahelyeden senki nem tud, de a családod előtt és a haverok előtt is letagadod, mert nem akarsz coming outolni, ugye?

"A támadás pedig - fenyegetően csapkodta a tenyerét egy baseball ütővel? Ez a támadás? na álljunk már meg egy kicsit... "

Azzal, hogy a poszt gáz, én egyetértek, jogászkodó idióta a főszereplője, és nincs is igaza.

Siphersh 2013.08.16. 11:41:53

Szent Istvánnak volt egy programja, hogy politikailag és kulturálisan akkor mi most szépen beköltözünk Európába. Nem pedig csak vandálkodunk tovább, mintha még mindig a sztyeppén élnénk.

Nyilvánvaló, hogy sokan vannak, akik ezzel nem értenek egyet. Kéne nekik valami lelkesítő, összefogó mozgalom, ami arról szól, hogy összepakolnak, és közösen visszaköltöznek az Őshazába.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.08.16. 11:42:03

Az az állítás tartja magát még, hogy aki nem szereti a melgeket (eléggé) az = homofób = látens buzi?
Egyébként amíg nem lesz LMBT (vagy mijafaszom) holokauszt világnap magyarországon (ugye a nácik sem szerették a buzikat, állítólag), addig nem mossuk le magunkról, hogy mind homofób nácik vagyunk! :)

J.László 2013.08.16. 11:44:09

@Ensiada Arkoveitie:
Nem tudtam, mi hiányzik egy buziblogból. De rámutattál, köszi: a zsidózás.

burakefendi 2013.08.16. 11:44:27

Gyűlölet-bűncselekmény? Gondolom annyira fenyegető volt a helyzet, hogy félelmükben nem tudtak mozdulni 40 percig, mígy a rendőrség kiért

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2013.08.16. 11:44:47

Az a bézbólütős is beépített buzi lehetett.
Különben a mentőket kellett volna hívni, nem a rendőrséget. Primitív homokos provokáció, de legalább jól látszik belőle, hogy a normális, erkölcsös emberek mennyire elítélik a gusztustalan perverz mocsok féreg buzikat!

2013.08.16. 11:45:41

@Ensiada Arkoveitie: Nem érted, vagy nem akarod. Meghunyászkodásról, meghúzódásról egy szóval nem írtam. Egy kicsivel nagyobb odafigyelésre van szükségük egy kevésbé toleráns közegben. A meghunyászkodásnál ez nagyságrendekkel kisebb "ár" a boldogulásért cserébe. Vagy ha mindent akarnak, menjenek máshová - ez nem cinizmus, pragmatikus gondolkodás.

The brain 2013.08.16. 11:46:11

Nem kell megbuzulódni kérem szépen.Nem messze tőlünk be is segítettek volna a megrendszabályozásába.Otthon kell buziskodni és kész.Ennyire egyszerű.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2013.08.16. 11:47:29

@Ensiada Arkoveitie: A zsidók táborokban és gettókban (a saját lakásaikban) lakhattak és gyárakban dolgozhattak, amíg mások a frontokon robbantak fel.

A holokauszt egy üzlet a Föld legpatkányabb népe számára.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 11:53:33

@queensryche:
Egyénileg igazad van, mert az a buzi, aki nyilvánosan vállalja, és még az utcán is smárol, sokkal nagyobb kárt fog elszenvedni, mint ha csendesebb lenne, csakhogy valójában mindannyiuknak az az érdeke, hogy elfogadottá váljon a szexuális orientációjuk, ehhez viszont az kell, hogy elérjék, amit a heterók megtehetnek nyilvánosan, azt ők is megtehessék. Ezt pedig csak úgy érhetik el, ha ők teszik megszokottá ezeket a dolgokat, amíg a társadalom azt szokja meg, hogy a melegek nem járhatnak az utcán kézen fogva, addig persze hogy ellenérzéseket vált ki. Nyilván nem az itt megjelent Ándi bácsi féle trollokra gondolok, mert ilyenek lesznek, hanem a többségre, ha teljesen megszokottá válnak ezek a dolgok, akkor nem a melegeket fogja lenézni a társadalom, hanem pl. a boltost, mert beszólt nekik (bár konkrétan ebben a történetben én a posztolót jobban lenézem, mert egy jogászkodó barom).

Conchobar 2013.08.16. 11:54:17

@Siphersh: "Szent Istvánnak volt egy programja, hogy politikailag és kulturálisan akkor mi most szépen beköltözünk Európába. Nem pedig csak vandálkodunk tovább, mintha még mindig a sztyeppén élnénk" - Ne azonosítsuk már Európát Nyugat-Európával, és ne tegyunk már úgy, hogy Nyugat-Európából csakis a követendő, az okosság meg a bölcsesség árad, és nekünk mostmár mindörökre, mindig és mindenben követnünk kell Nyugat-Európát

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 11:57:18

@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s:
Ok, akkor megpróbálom úgy, hogy megértsd miről van szó, mert beromira nem a zsidók rejtegetése a lényeg itt.

Létezetta világon olyan kultúra, ahol bevett szokás, hogy évente a feleségek több hónapot a férjüktől távol töltenek, asszem valamilyen állatokat legeltetnek. Ilyenkor a férfiak egymás 10-14 éves fiúgyermekét adják kölcsön, és velük hálnak. Nos, ha valaki anno ez ellen felszólalt volna közülük, hogy ez nem helyes és ő nem adja oda senkinek a fiait ilyen célra, akkor őt nézték volna deviánsnak, mert nem tiszteli a társadalmi normákat. Holott baromira igaza lenne.

Conchobar 2013.08.16. 11:57:54

@Ensiada Arkoveitie: "valójában mindannyiuknak az az érdeke, hogy elfogadottá váljon a szexuális orientációjuk, ehhez viszont az kell, hogy elérjék, amit a heterók megtehetnek nyilvánosan, azt ők is megtehessék" - Valóban? Ugyan miért lenne ez az érdekünk? Hogy a buzik után következhessenek a kecskebaszók, a pedofilok meg a hullakúrók? Vagy elvtelenül diszkrimináljunk: egyik fajta aberrációt elfogadjuk, a másikat meg nem?

J.László 2013.08.16. 11:59:13

Rábaszott a buzigyerek, mert a rendőrség elsősorban cigányfajvédő (Baross utca - baseball ütős boltos) és csak másodsorban
homárvédő. Épp azok a liberálisok tették azzá, akik most hőzöngenek a "diszkrimináció" miatt.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:00:12

@Conchobar:
Először is tanulj meg olvasni, mert nem azt írtam, hogy mindannyiunk, hanem azt, hogy mindannyiuk.

Másrészt a kecske nem tud beleegyezni, a kiskorúnak kárt okoznál vele, a hulla meg kegyeletsértés, akkor meséld el a buzik kinek ártanak, mikor egymással csinálják? Ha ezt képes voltál végiggondolni, akkor nézz utána, mit tart a homoszexualitásról az orvostudomány, és mit a filiákról.

LallyPop 2013.08.16. 12:00:16

@Ensiada Arkoveitie: 'valójában mindannyiuknak az az érdeke, hogy elfogadottá váljon a szexuális orientációjuk, ehhez viszont az kell, hogy elérjék, amit a heterók megtehetnek nyilvánosan, azt ők is megtehessék.'

- Ez világos csak mindenki másnak pont az ellenkező az érdeke. Szívás.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:04:34

@Conchobar:
Elárulom neked, anno én is rühelltem a melegeket, teljesen alaptalanul egyébként, én is bepróbálkoztam ezekkel az érvekkel, amiket rendre cáfoltak is. Segítek, ebben az irányban egyetlen érvet tudtam felhozni, amit nem tudtak megcáfolni, és ez a vérfertőző kapcsolatok, mivel azokat nem csak akkor bünteti a törvény, ha gyerek lesz belőle, hanem még akkor is, ha esély sincs rá (pl. petevezeték elvezetésével).

Erre is volt ugyan egy ellenérvük, de nem túl meggyőző, azzal érveltek, hogy a vérfertőző kapcsolat tiltása csak egy vagy néhány személy felé vonatkozik, azaz az ilyen férfi a húga helyett 3.5 milliárd nőből válogathat, míg ha a melegeket korlátozod, akkor egy az egyben elbaszod az életét.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:06:26

@Ándi bácsi:
Értelmes hetero embereket nem zavarja, hogy a melegek érvényesítik az érdeküket úgy, hogy a mi érdekeinknek közben nem tesznek keresztbe. Vagy nálad konkrét kárt okoz az utcán smároló buzi?

2013.08.16. 12:10:49

@Ensiada Arkoveitie: Felőlem hajrá, csak aztán ne lepődjenek meg a retorzión. Zsigeri ellenzők (olyanok, akiknek üthetnékjük van, ha ez a téma egyáltalán felmerül) mindig lesznek. Ilyenek mindenhol vannak egyébként, csak ahol a többség elfogadja, ott ők se rugdossák meg őket, hanem magukban puffognak. Így van ez és tudod mit, még csak nem is tudok hibáztatni a 50-es melóst, aki ebben nőtt fel és már nem változik. Egy indexes videóban volt nemrég pont egy homofób, akinek az egyik legjobb kollégájáról derült ki, de még így is veszettül tipródott, küzdött az évtizedes rögződésekkel.

Blogger Géza 2013.08.16. 12:12:29

@Siphersh: Szent István programja mit mondott a homoszexuálisokról? Tudtommal ő a Biblia igéinek terjesztéséért kapta Szent jelzőt, abban pedig ugye ott van Szodoma és Gomora tanmeséje, továbbá:

"[12] „Férfival ne hálj úgy, a mint asszonnyal hálnak: útálatosság az.” [3 Móz. 18,22.] „És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.” [3 Móz. 20,13.]"

Szóval pont Szent Istvánra hivatkozni elég nagy öngól...

Blogger Géza 2013.08.16. 12:15:35

@Ensiada Arkoveitie: Persze, rongálja a városképet, mint ahogy az eldobált csikk, a burjánzó parlagfű vagy a kutyaszar. Ezek ellen is fel kell lépni.

Peterpapo 2013.08.16. 12:16:35

@Blogger Géza:

És mi a helyzet a házasságtörőkkel és azokkal, akik elválnak annak ellenére, hogy amit Isten egybe kötött, azt ember szét nem választhatja?

Blogger Géza 2013.08.16. 12:20:35

@Peterpapo: Annak ehhez az ügyhöz semmi köze. Majd ha én Szent István nevében papolok a házasságtörők mellett, akkor teheted fel ezt a kérdést.

Conchobar 2013.08.16. 12:24:48

@Ensiada Arkoveitie: "Másrészt a kecske nem tud beleegyezni" - Elbizonytalanítottál. A kecskebakot láttam már számtalanszor meghágni a nőstényt, de azt még egyszer se hallottam, hogy előtte kérdezte volna a nőstényt. Biztos azért, mert feleslegesnek találta, mert a kecske nem tud beleegyezni. Mit tanácsolsz, jelentsem föl a kecskebakot nemi erőszakért?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:25:49

@Blogger Géza:
Csakhogy ha lenne egy kis agyad, akkor azt is felfognád prolikám, hogy konkrétan leírta milyen összefüggésben hivatkozott Szent Istvánra. Olyan értelemben, hogy Szent István átvette azt, ami akkor nyugaton volt a módi, akkor is voltak akik ezt ellenezték, most pedig szintén vannak dolgok, amiket éppen átveszünk Nyugat-Európától, és most is vannak, akik ellenzik. Innentől kezdve mikor a Bibliára hivatkozol, az éppen olyan, mint mikor a pogányok az ősi szokásokra hivatkoztak Szent Istvánnal szemben.

Azzal amúgy egyetértek, hogy nem minden jó, ami nyugat-európai, sőt, de pont a buzik elfogadása nem egy olyan dolog, aminek bármiféle káros hatása is lenne.

Conchobar 2013.08.16. 12:27:16

@Ensiada Arkoveitie: "Elárulom neked, anno én is rühelltem a melegeket..." - Hát még ki is az, aki rühellte?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:27:30

@Conchobar:
Már ha egy szintnek tekinted az emberi szabad akaratból történő szexualitást az állati ösztönös szexualitással, akkor teljesen igazad van. Én nem tekintem egy szintnek.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:28:22

@Conchobar:
Minden meleg gyűlölő tagadja és szalonképes magyarázatokat gyárt hozzá, így te is.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:30:17

Anno a jó nigger fogalma is megvolt a rabszolgatartás idején...

Blogger Géza 2013.08.16. 12:31:23

@Ensiada Arkoveitie: Ha lenne egy kis agyad, akkor rájönnél, hogy hatalmas öngól volt Szent Istvánra hivatkozni - le is írtam, hogy miért.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:33:00

@Blogger Géza:
Ha lenne agyad, megértenéd, hogy kicsit sem volt az, abban a kontextusban legalábbis egyáltalán nem. Egy adott történelmi személyt mindig az adott kornak megfelelően kell értékelni, akkor pedig Szent István volt a haladó szellemű, nyilván mára az akkori keresztény szemlélet már ósdivá vált.

Conchobar 2013.08.16. 12:33:58

@Ensiada Arkoveitie: "a hulla meg kegyeletsértés" - Kegyeletsértés? Mikor számolsz már le ezekkel a középkori fogalmakkal? Miért nem haladsz a korral, fejlődj! És kinek árt a hullakúró önmagán kívűl a tevékenykedése közben? Ne diszkriminálj (a buzik a javára)

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:36:15

@Conchobar:
Nem a korral kell haladni, hanem embernek lenni, ez neked nem sikerül, mikor meleg honfitársaidat pusztán másságuk alapján ki akarod rekeszteni. Érdekes a bibliai idézetekkel ezerszer jön a sok homofób, aztán a legalapvetőbb emberi erkölcsöt is áthágja mind, mikor gyűlöli a buzikat.

Conchobar 2013.08.16. 12:37:35

@Ensiada Arkoveitie: "Minden meleg gyűlölő tagadja és szalonképes magyarázatokat gyárt hozzá, így te is." Hát persze. Csakis kétfajta ember létezik, egyik fajta a homofób gyűlölködő, a másik meg a gáncsnélküli lovag

Blogger Géza 2013.08.16. 12:38:03

@Ensiada Arkoveitie: Ez jogos. Az ember nem ösztönlény, és szabad akaratából dönt egy szexuális viselkedés, egy életforma vagy éppen egy utcai provokatív szexuális töltetű cselekmény mellett. Nyilván vállalva a következményeit (reakció a társadalom - pl. a boltos - részéről) is.

Blogger Géza 2013.08.16. 12:39:06

@Ensiada Arkoveitie: Szerinted ósdi, más szerint meg nem.

Conchobar 2013.08.16. 12:40:08

@Ensiada Arkoveitie: "Nem a korral kell haladni, hanem embernek lenni, ez neked nem sikerül, mikor meleg honfitársaidat pusztán másságuk alapján ki akarod rekeszteni" - Hát persze. De te mi mást akarsz, miközben kirekeszted a kecskebaszókat, a pedofilokat és hullakúrókat?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:41:01

@Conchobar:
Nem, ahogy a gyűlöletnek és az elfogadásnak is vannak fokozatai, mindenhol van középút. De amikor a melegek szexuális orientációját aberrációnak nevezed, szemben az orvostudomány álláspontjával, mindezt csak mert nem szimpatikusak neked, az már elég durva fokozat.

@Blogger Géza:
Akkor az is utcai provokáció, ha megcsókolod a feleségedet az utcán?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:41:47

@Conchobar:
Én senkit sem rekesztek ki azok közül, akik nem ártanak másoknak.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:42:22

@Blogger Géza:
Az ősmagyar vallás is volt akik szerint ósdi volt, volt akik szerint nem.

Conchobar 2013.08.16. 12:51:45

@Ensiada Arkoveitie: "De amikor a melegek szexuális orientációját aberrációnak nevezed, szemben az orvostudomány álláspontjával, mindezt csak mert nem szimpatikusak neked, az már elég durva fokozat" - Mit is mondanak azok az orvosok? Kúrja köcsögét az orvostudomány ajánlásával? Minden orvos ezt ajánlja?

Conchobar 2013.08.16. 12:53:41

@Ensiada Arkoveitie: "Én senkit sem rekesztek ki azok közül, akik nem ártanak másoknak" - Akkor tehát nemcsak a buzik, hanem a kecskebaszók és a hullakúrók rendben vannak a te álláspontod szerint?

Peterpapo 2013.08.16. 12:53:45

@Blogger Géza:

Te azt papolod, hogy a Biblia szerint ez maga a fertő. És mit mond a Biblia azokról, amit kérdeztem?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 12:55:01

@Conchobar:
"Kúrja köcsögét az orvostudomány ajánlásával?"

Látom nagyon rá vagy izgulva a témára :-)

"Akkor tehát nemcsak a buzik, hanem a kecskebaszók és a hullakúrók rendben vannak a te álláspontod szerint? "

Mivel rájuk nem igaz az, amit írtam, ezért nyilván nincsenek rendben.

Szifers 2013.08.16. 13:00:06

@Blogger Géza: Te is tudod, hogy ha Európa zoroasztriánus lett volna, akkor István király is azt követte volna.

A kérdés az, hogy európai, vagy "keleti" nép vagyunk.

Conchobar 2013.08.16. 13:03:54

@Ensiada Arkoveitie: "Mivel rájuk nem igaz az, amit írtam, ezért nyilván nincsenek rendben" - Rájuk nem igaz, ugye? Ha egy tüzelő (nőstény) kecske mögé állsz, és hátulról beszexualizálsz neki, avval mérhetetlen károkat okozol a kecskének is, és a gazdájának is, ugye? De miért?

Peterpapo 2013.08.16. 13:10:30

@Blogger Géza:

"és szabad akaratából dönt egy szexuális viselkedés, egy életforma..."

Jól mondod. A gond ott van, hogy Te és még sokan mások ezt mégsem tudod, tudjátok tolerálni. Ha tudnád, nem vennéd provokatívnak.

Elijah_Baley 2013.08.16. 13:12:46

@Conchobar: értékrendi kérdés, gondolom a kecskét annyira nem zavaja, ha meg tied, akkor a gazdáját se, viszont minden civilizációban vannak tabuk és az állatok dugása nálunk az. asszem a bibliátol ered, ott mondták, h útálatosság állattal, emberrel, csak asszonyállattal szabad, de azzal is csak ha nem menszizik épp.
ami, mondjuk ki nyíltan, az akkori egészségügyi viszonyok közt életfontosságú szabály volt, a mai modern fertőtlenítőszeres világban tökre lényegtelen és a menstruáló nőkkel is szoknak emberek, és még különösebben perverziónak se tartják, pedighátugye a szent könyv aszonnya....

LallyPop 2013.08.16. 13:19:41

@Ensiada Arkoveitie: Hát persze hogy kárt okoz. A buzik érdekérvényesíésére buziverés kell legyen az adekvát válasz.

Conchobar 2013.08.16. 13:23:08

@közmunkás bérkommentelő: "értékrendi kérdés" - Meg valami más. A buzulás sok-sok önkéntes támogatójának eszébe se jut komolyan átgondolni a dolgot, megelégszenek avval, hogy ismételgetik egy jól körülhatárolható politikai csoportosulás (homofóbiáról, gyűlölködésrél, másságról, progresszióról és diszkriminációról) szóló mantráját

Joooe 2013.08.16. 13:51:49

@Ensiada Arkoveitie: ez genetika, egy "normális" férfi privát szféráját sérti egy másik férfi közelsége, a hím egyedek ilyen viselkedése nem csak az embernél jellemző, sőt, az ember mivel társadalomban él még sokkal kisebb privát szférát tart fenn, két területvédő kutya nem tudna csak úgy elsétálni egymás mellett az utcán :) Ez ösztön, és ennek megsértése visszataszító.
Egyébként a nőknél ez nincs ilyen formában meg, ezért nem gáz ha egy lány megfogja a barátnője kezét (vagy a mai trendeket nézve még az se smárolnak...) és ezért visszataszító (főleg a férfiak szemében) hasonló intimitás férfiaknál. Ezért csak vállvonogatós téma a leszbikusság, és ezzel szemben ezért visszataszító buzulás.
Ezért nem egyenlő egy homo csók egy hetero csókkal, az utóbbi is kiverheti a biztosítékot prűdebb környezetben, de nyilvánosan elfogadott dolog, az előbbbi extrém, társadalmi elutasítottsága szerintem nagyobb mint egy hetero komplett aktusé, ezért nem kéne közterületen gusztustalankodni vele. Én azt mondom hogy ha körút járdáján pucérra vetkőzünk és megdugom a barátnőmet az kisebb közszeméremsértés mint két smároló faszi, mégsem csinálom :D

Joooe 2013.08.16. 13:54:56

@közmunkás bérkommentelő:
én írom "beteg az [...] aki a magánéletben tiltja."
erre te írod "én ezzel alapvetően nem értek egyet, nem tiltom a magánéletben a homokosságot, ha valaki buzi, akkor az, kivagyok én h micsinájjak vele?"

Már másodszor hazudtolsz meg úgy, hogy közbe ugyanazt írod :D Olvasol is vagy csak írsz?

LallyPop 2013.08.16. 13:57:26

@Joooe: ''megdugom a barátnőmet az kisebb közszeméremsértés mint két smároló faszi, mégsem csinálom :D''

- Mert nem vagy elég büszke! Nincs is mire...:))

LallyPop 2013.08.16. 14:01:01

Brüsszelben ennél kevesebbért is verik a zsaruk a buzikat: kuruc.info/r/4/116421/

Bár örülhetnek, NY-ban megölik őket.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.08.16. 14:03:25

@Joooe:
"ez genetika, egy "normális" férfi privát szféráját sérti egy másik férfi közelsége, a hím egyedek ilyen viselkedése nem csak az embernél jellemző, sőt, az ember mivel társadalomban él még sokkal kisebb privát szférát tart fenn, két területvédő kutya nem tudna csak úgy elsétálni egymás mellett az utcán :) Ez ösztön, és ennek megsértése visszataszító."

Erről valami forrás? Csak mert a példád éppenséggel rossz, ugyanis két területvédő kutya másik falkához tartozik, azonos falkán belül mindez nem igaz, sőt a börtönszex típusú homoszexualitás is megfigyelhető a farkasoknál.

Másrészt mit akarsz ezzel mondani? Hogy rámásznak a buzik? Vagy hogy szerinted nem jó nekik egymás mellett? Előbbi jogos, de a nemi erőszak nemtől függetlenül bűncselekmény, utóbbihoz meg mégis mi közöd?

Amit innentől kezdve írsz, az csak társadalmi szokások kérdése, pl. bizonyos kultúrákban két nem rokon férfi is puszival köszönti egymást, van ahol csak a rokonok, van ahol csak kézfogás van. A privát szféra távolsága is eltérő, a keletiek jellemzően közelebb engedik egymást beszélgetéskor. A férfiak sok kultúrában megölelik egymást üdvözléskor, máshol meg nem.

Elijah_Baley 2013.08.16. 14:04:25

@Joooe: ja, félreértettem, eltartott egy ideig rájönni mit moncc.
ott siklott el a gondolatmenetem h szerintem aközösségi és amagánéleti viselkedés részben összefügg, lévén aszereplők ugyanazok, ha heterók smárolhatnak nyilvános helyen, akkor smárolhassanak a buzik is.
nekem attól se jobb se rosszabb nem lesz, és kismillió példát mondhatnék amikor egy hetero pártól jobban felfordul a gyomrom mint egy csókolózó homokostól.

Joooe 2013.08.16. 14:23:10

@Ensiada Arkoveitie: van igazság is abban amit mondasz. Pusztán azt akartam mondani hogy szerintem biológiai ösztönökből is fakad a dolog elutasítottsága, nem csak buta előítélet.
Pl szerintem az sem véletlen, hogy egya társadalmon belül a férfiak közötti homoszexualitás sokkal elutasítottabb, vagy hogy a férfiak elutasítóbbak, többek között ez is igazolni látszik a gondolataimat.

Joooe 2013.08.16. 14:29:12

@közmunkás bérkommentelő: én is el tudom viselni, de tény hogy zavar. Nem érzem égbekiálltó tragédiának ha szabad nekik, de zavar. (Mint mondjuk egy hisztiző gyerek a buszon... kellemtelen, de el lehet viselni)

Ami a motivációm itt, hogy egyébként toleráns ember létemre a buzik ellen beszélek az az, hogy aránytalannak érzem a cikk által sugalmazott értékrendet, hogy a nyilvánosság előtt buzulás nem gáz, az ellen fellépés meg az.

De pont azt írtam pár kommenttel korrábban, hogy ennek megbotránkoztató ereje nagyobb mint egy hetero csóké, kb egy komplett hetero aktussal egyenértékű inkább, szóval ha buzi csók lehet akkor lássak hetero tiniket dugni az utcán :D (vicceltem na)

Agyalap 2013.08.16. 14:38:42

@Ensiada Arkoveitie: Kicsit sarkítod a dolgot nem? De.
A különbséget ott látom, hogy ha tudom is valakiről hogy meleg, az még nem zavarna. Ott kezd el rohadtul bosszantani, amikor büszke is lesz rá, és vidáman rázza seggét valami Andrássy úti felvonuláson.
Esetleg érinthetetlenné válik: "Azért rúgnak ki, mert homokos/cigány vagyok?"
A média mindig harap ezekre a hírekre. Mekkora hír lett az, amikor osztályt vittem a Műjégre, és megtámadott minket egy részeg rokker? Vagy amikor az 55-ös buszon kést rántott rám egy cigány kurva? Semekkora...

Bretschneider detektív 2013.08.16. 15:09:59

@csavari: Nem értettél meg. Nekem ezen a "nemzetközi" területen, a blogoszférában nem tetszenek a magukat kelletők.

Ki így, ki úgy kívánja magára hívni a figyelmet, én párhuzamokat látok.

Bretschneider detektív 2013.08.16. 15:17:46

@csavari: Genetikai hulladék? Látnád lányaimat (szerencsére sose fogod), nyálad csorgatva akarnál javítani a vérvonalon! (Hiába.)

Bretschneider detektív 2013.08.16. 15:21:19

@Anticommunist Hungarus: A magunkfajták kimondottan a kurucon szoktuk megnézni, hogy ki a buzi. Én ott is ismerkedek biszexuális kollégáimmal, mert még nem mertem teljesen felvállalni magam.
De ha kicsit nyitottabb lesz a fórum, akkor lakcímmel, telefonszámmal feliratkozom.

Bretschneider detektív 2013.08.16. 15:24:42

@rokkercsavo: Igazad van, végül is két különböző nemű buzi házasodhat.

Se írni, se olvasni, se egyéb?

Elijah_Baley 2013.08.16. 15:34:31

@Joooe: hát, a konkrét esetben szerintem sincs igazuk a gyerekeknek, a boltos finoman szólt, ne a bolt elött buzuljanak mert neki az pénzkiesés, ők meg nem vágták a szitut...

Bretschneider detektív 2013.08.16. 15:38:38

@É2I: Ha szabad így fogalmaznom, nekem is ettől büdös a történet, ha engem fenyegetnek, még a susnyásban sem várok 30-40 percet. De ezt a véleményemet már nem volt kedvem kifejteni a sok buzifób miatt. Ide márm minek tárgyilagosnak lenni.

Ha ők indulatból reagálnak?

Bretschneider detektív 2013.08.16. 15:38:38

@É2I: Ha szabad így fogalmaznom, nekem is ettől büdös a történet, ha engem fenyegetnek, még a susnyásban sem várok 30-40 percet. De ezt a véleményemet már nem volt kedvem kifejteni a sok buzifób miatt. Ide márm minek tárgyilagosnak lenni.

Ha ők indulatból reagálnak?

csavari 2013.08.17. 07:08:27

@Bretschneider detektív:

Legfeljebb a hányinger fogna el a látványuk esetén!

kifordított nagyanyó 2013.08.19. 07:55:58

@Kacsura: Ha nem is izgulnak rá de nem találják undorítónak.
Igen ez is egy helyzet ha a fiad ilyen,mert pl hogy lesz unoka stb.,bántják e.
Ez olyn,mint amikor kimossák a füleg az sztk.-ban.
Addig gáz csak amíg nem veled történik.:))
Vagy a jobbikra való szavazásom.
Pedig régen röhögtem pl. Vonán.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.08.20. 17:39:54

A buzik gusztustalanok és ezért nem valók emberek közé.

Agyalap 2013.08.21. 09:21:34

@negondolkozz!majdénmegmondom!: És pont te vagy az, aki ránézésre megmondja, ezért az utcán szembejövők között is megismered...
Addig nem is lenne semmi baj, de amikor mindenképpen el akarják mondani magukról - akár csókolózással, akár szivárványszínű pávatollal - na az nem érdekel, azt megtarthatnák maguknak.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.08.22. 23:27:43

A nekrofilokat is megrugdosom, ha hullákat vonszolnak az utcán és a nyelvüket dugdossák a rothadó állkapcsok közé. Vagy a szodomistákat, ha állatokkal smárolnak közterületen.

A beteg buzi nyomorultak bújjanak el, ne mutogassák a gusztustalan patkány létüket, ha már így megverte őket a jó Isten és a pokolra kerülnek élvhajhász perverz szarszopásuk miatt!

Nem valók emberek közé, ennyi.

Közösségek

süti beállítások módosítása