A Demokratikus Koalíció aktivistája az Ájk Hök-be készül

2013. 09. 21. 16:44 - Átlátszó Oktatás

Szeptember 25-én választja meg a HÖK képviselőit az első évfolyam az ELTE Állam- és Jogtudományi karán. A jelenlegi HÖK elnök hivatalos jelöltjei között feltűnik Ördög Alexandra is, akit egy ország ismert meg szeptember elsején, mikor Gyurcsány Ferenccel egy színpadon szerepelt. A Demokratikus Koalíció „Alternatív tanévnyitóján” az elmaradhatatlan Gyurcsány beszéd mellett elsőéves joghallgatóként a nap sztárfellépője volt a fiatal Ördög Alexandra. 

Vajon miért jelöli a HÖK vezetés Ördög Alexandrát?

Ördög Alexandra szeptember elsején elmondott beszéde arra enged következtetni, hogy nem feltétlenül szónoki képességei miatt. Zavaros eszmefuttatásai, hangsúlyozása, már a huszadik másodperc környékén rettentően idegesítő. Borítékolhatjuk, hogy lett volna nála alkalmasabb jelölt a jogi karon. Rejtély, hogy HÖK vezetés miért szeretné a nagypolitikát bevinni az ÁJK falai közé.

Érdeket képvisel – de kiét?

Ördög Alexandra HÖK képviselőként az összes hallgató adatához hozzá fog férni. Ez tény. Kérdés, hogy ezeket az adatokat, hogy fogja kezelni. Gyurcsány pártja nem túl népszerű a fiatalok közt, nem valószínű, hogy sokan önként megadják az adataikat a DK-nak. Kérdés, hogy megteszi-e ezt helyettük valaki más? Reméljük nem. Reméljük.

ördög.jpg

Érdekképviselet helyett: Pártpolitika?

Ördög Alexandra az „Alternatív tanévnyitón” tartott beszédét így zárta: (a hallgatóknak) „Össze kell fogni, hogy leváltsuk az Orbán-rezsimet, hogy egy széles, szabad és művelt társadalma legyen Magyarországnak. Hogy megint demokrácia legyen.” (videóban: 07:18-tól)

Ördög Alexandra HÖK képviselőként lehetőséget kaphat arra, hogy a hallgatókat a DK politikai céljaira használja fel. Látom, ahogy havonta-két havonta járnak a hallgatók Gyurcsány Ferenc tüntetéseire, hátha akkor néha őket is képviseli Ördög Alexandra.

 

ördög2.jpg

Ördög Alexandra beszédét a DK Média szolgáltatja:

 

Héraklész

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr905526043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wilson77 2013.09.22. 02:01:08

Jesszus, ez nagyon sovány, kedves Átlátszó!

Az évtizedek óta a HÖK-ökön meglévő fideszeseket, széljobbosokat is megírjátok?
Meg azokat is, akiknek nincsen semmilyen pártjuk, de HÖK-ösök lévén ugyanazokat a jogokat gyakorolhatják, amiket minden más HÖK-ös?

Gyengus, ráadásul prekoncepcióra építő írás ez.
Jaj, de kár!

-wilson

Vincenzo90 2013.09.23. 17:05:10

@wilson77: Most a szélsőbalosok kerültek sorra. Ilyen is van néha. Úgyis uncsi volt már a HÖK=jobboldal médiakampány. :D

lili01 2013.09.23. 17:57:01

Kritikán aluli, tartalommal és beszédkészséggel együtt.

Pene 2013.09.30. 18:46:36

cinkre írt két komment (hogy melyik az enyém, na azt sohasem mondom meg!!!4négy).

randomBandi

"Ördög Alexandra HÖK képviselőként az összes hallgató adatához hozzá fog férni. Ez tény." - mi is jogosítja fel mezei képviselőként, hogy hozzáférjen bármely hallgató összes adatához?

Nem, nem háromszavas mondatot várok. Jogszabályokat, hivatalos dokumentumokat. Esetleg az ÁJK HÖK, vagy az ELTE bármely felületét, amin egy mezei hökös látja a hallgató szem.ig.számát, címét, TAJ-számát, stb.

A (párt)politika és a felsőoktatás mindig kéz a kézben járt, ugyanakkor az egyetemek általában kikötik, hogy pártpolitikai tevékenységet, illetve párt színeiben bármit csinálni akár fegyelmi eljárást is vonhat maga után. Így tessék megkülönböztetni a DK-s Ördögöt a HÖK-ös Ördögtől, amíg nem bizonyított, hogy vaj van a füle mögött!

2013. szeptember 21. 19:17

gratu

pont erre a mondatra akartam reagálni. amit kiemeltél, az nettó f*szság. egy mezei képviselő nem fér hozzá hallgatói adatokhoz, legalábbis normális HÖK-ökben ennek így kell működnie, és úgy sejtem(!) itt is így működik (persze alapul csak a saját karom szabályzatát, eljárásrendjét és a testközelből megtapasztalatakat tudom venni).

szeretem ezt a blogot(?), mert társadalmilag hasznos dolgokban is részt vesznek/vettek, viszont egyre többször látom, hogy a tájékoztatás és kutakodás helyett a hangulatkeltés és a mainstreamben maradás lett a cél. olyan dolgok vannak néha leírva, aminek egyértelműen nem az már a célja, hogy informáljanak, inkább az, hogy a botrány és az erős mondatok által beszéljenek róla.

Ördög Alexandra maximum akkor fog hallgatói adatokhoz hozzáférni, ha különböző csoportok, bizottságok munkájában részt vesz, netán valamilyen tisztséget vállal. ekkor értelemszerűen ahhoz, hogy elvégezhesse a munkáját, hozzá kell férnie bizonyos adatokhoz. de ekkor sem a cikkben leírtak lesznek érvényesek, egyáltalán nem fog hozzáférni az "összes" hallgató - egyebekben nem részletezett - adathalmazához (ami néven, neptun kódon, e-mail címen túl azért elég sok mindent takarhat, de ezeket általában a szociális pályázatokat bíráló hallgatói delegáltak és a tanulmányi osztályok dolgozóin kívül senki sem látja). főleg nem úgy, hogy odadobnak neki egy köteget, hogy válogasd ki azt, ami neked kell, a többit meg felejtsd el. ekkor is érvényes, hogy a cél elérése érdekében szükséges adatok halmazát kapja csak meg egy-egy delegált, képviselő, tisztségviselő stb.

azt pedig szintén érdekes megkérdőjelezni, hogy miért pont ő. mivel nem ismerem, így csak abból az egyáltalán nem bonyolult összefüggésből tudok kiindulni, hogy a politikusok is "szeretnek" közügyekkel foglalkozni. a közösségért tenni. így talán nem meglepő, hogy az esetlegesen tényleg politikusi pályára készülő Alexandrának is vannak ilyen ambíciói, és ha már egyetemista, akkor tesz a közösségéért. közös halmaz metszéspontja. és ugyanilyen metszéspontról beszélhetünk akármelyik egyéb párt aktivistái esetében is.

2013. szeptember 24. 13:29

Közösségek

süti beállítások módosítása