KiHás flash mob a mindennapos tesiről

2013. 09. 30. 14:46 - Viktor 21

A Középiskolai Hálózat (KiHa) október 1-jén, kedden tart egy "szimbolikus tesiórát", méghozzá egy flashmob keretein belül a budapesti Deák téren.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a mindennapos testnevelés technikai megvalósításában komoly problémákat tapasztalhatunk, hiszen nem lett megteremtve a szükséges infrastruktúra a legtöbb iskolában ahhoz, hogy tényleg minden nap tudjanak tesizni a diákok. Pedig egyébként a testmozgás jó dolog, és az alap ötlet nem volna rossz.

Ennyit az okokról, most pedig maga a flash mob: a facebook esemény mellett egy videót is készítettünk (a szervezők körébe tartozom), amely a híres barackfás "Nemzeti Összetartozás Dalával" kezdődik, de a végén egy Kozmosz-szám ugrik be, a kettő között érezhetően nagy a kontraszt:


A facebook-event leírásában a következő olvasható:

TESIZZ A DEÁKON A KIHÁVAL! - interaktív flashmob

Ma egy átlagos kisiskolásnak heti 5 testnevelésórája van.
Ma egy átlagos iskolának (legjobb esetben is) csak egy tornaterme van, és évfolyamonként minimum 60 diákja. A szerencséseknek megadatik, hogy legalább heti háromszor tornateremben, vállalható körülmények között sokszínű, élvezetes tornaórán vegyen részt. A többiek csúszós folyosókon, meredek lépcsőkön róják a köröket unottan és fásultan. Ráadásul sokszor előfordul, hogy a nyugdíjazások és iskola-összevonások, no meg a forráskivonások miatt még megfelelő mennyiségű tornatanár sem akad egy átlagos iskolában.
És ez csak a rózsabokor teteje!
Hogy mi a baj még? Tarts velünk, és megtudhatod!
A Középiskolai Hálózat október 1-jén, kedden délután 4 órakor nyilvános testnevelésórát tart a Deák Ferenc téren, mert nekünk már csak itt jutott hely.
Viselj kényelmes fehér pólót, és sötét nadrágot, ez alapvető szükséglet a tesiórán.
A flashmob keretein belül egy kis bemelegítés után "átkocogunk" az Astoriára, ahol a jó tornaórához híven egy kis focival zárjuk a programot, hogy egyszer majd mi is olyan jók lehessünk, hogy valamelyik vadonatúj stadionban rúghassuk a bőrt a kényelmetlen, egysíkú, esetenként balesetveszélyes tesiórák után.

Az eddigiek alapján én nagyon tudom ajánlani a flash mob megtekintését, vagy akár a részvételt is, egyes belsős információk alapján úgy tudom, hogy az eseményen nem csak a stadionhoz méltó futballt, hanem a Rózsa-fekvőtámasz, illetve a Marekné-felülést is el lehet majd sajátítani. De előfordulhat, hogy tévedek...

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr155541490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mohamed 2013.10.01. 10:57:01

Hát igen, arra a fekvőtámaszra még gyúrni kéne, elég ergya volt.

Előbb ezt kéne jól csinálni, aztán jöhet a többi.

sorstalan gáz 2013.10.01. 11:00:02

Szóljatok a szüleiteknek, hogy írassanak be a nagykovácsi Amerikai iskolába. Ott van sportpálya elég, és a tandíj se több évi 5 milliónál

röf 2013.10.01. 11:01:29

„Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a mindennapos testnevelés technikai megvalósításában komoly problémákat tapasztalhatunk, hiszen nem lett megteremtve a szükséges infrastruktúra a legtöbb iskolában”

Ahogy elnézem az utcákon meg a buszmegállókban a haboskakakón és mazsolás kalácson nevelkedett hízott disznó fiatalokat, meg is értem, hogy nem társadalmi munkát szerveznek futópálya építéséhez, hanem megmagyarázzák, hogy miért hülyeség a tesióra.
A tükörbe meg nem mernek belenézni….

kela-bá 2013.10.01. 11:17:30

Mozogni gyerekek, mozogni! És nem csak a isikben ! A többiek meg hagy dumáljanak. Lehet, hogy nincs mindenütt megfelelő "mozgóhely" , de ha lenne is menne a süketelés a sajtóban, hogy az sem jó...
Na és odafigyelni a helyes és egészséges táplálkozásra ! Az USA a világ leggazdagabb állama, ahol van "minden " csak egészséges ember alig...
Jó egészséget , mert az a legfontosabb ! Majd meglátjátok.

Starlark 2013.10.01. 11:49:56

Ilyen formában a minden napos tesi egy oltári nagy baromság.
Miatta az elsősöknek alsóhangon napi 5 órájuk van ami nonszensz.

A folyósón lépcsőházban tartott tesióra nemhogy csak balesetveszélyes hanem káros is. Futkossanak lépcsőn félórán át azok akik ezt jól kitalálták. Ebből a gyerekek semmit sem profitálnak. Van hogy versenysportoló gyereket inkább felmentetnek minthogy ilyenek miatt lesérüljön.

Heti 2 klasszik tesióra bőven elég lenne. Emellet én az mondanám hogy a gyerek válasszon egyet az iskolai sport lehetőségek közül /foci, kézi, röpi, atlétika stb stb.../ és járjon még heti 2 délután edzésre. Máris szórakoztatóbb, közösségépítőbb lenne, esetleg iskolák közti bajnokságokat is lehetne szervezni.
Aki igazolt sportoló ezek alól felmentést kaphatna.

Folyosón, lépcsőn fusson akinek 6 anyja van...

mrZ (törölt) 2013.10.01. 12:12:57

@röf:
Azt a haboskakaót és mazsolás kalácsot a te korosztályod gyártja-adja el a gyerekeknek. A te korosztályod építette ezt a dagonyát, és a te korosztályod érzi jól magát benne, és a te korosztályod nevelné ezeket a fiatalokat olyanra mint amilyen te /is/ vagy.

röf-röf.

Mausz Rezső 2013.10.01. 12:15:07

Részlet egy képzeletbeli szülői értekezlet jegyzőkönyvéből, 2013. szeptember

Kedves Szülők !
Kormányunk célul tűzte ki az oktatás színvonalának javítását. És mi mutatja legközvetlenebb módon az oktatás színvonalát? Igen, az érdemjegy! Ezentúl magasabb érdemjegyeket fogunk adni: az eddigi egyes, kettes jegyek helyett is hármasokat. Sajnos ennél följebb most nem tudunk menni, a hármas fölött nem lehet jobb osztályzatot adni. Nem tudjuk elfogadni sem a kiváló dolgozatokat, sem a briliáns feleleteket, nem lesznek csillagos ötösök, hiába nyeri meg a gyerek a fővárosi tantárgyi versenyt…
Ne zúgolódjanak, hiszen kormányunk e rendeletével elérjük, hogy országosan magasabb lesz a tanulmányi átlag. Ez az átlag egyelőre csak hármas lesz, de a mostani gazdasági helyzetben csak ennyire telik. Sajnos, akik eddig négyesek voltak, esetleg kitűnők, ott előfordulhat… de hangsúlyozom, hogy ezek csupán ritka egyedi esetek… előfordulhat, hogy csökkenni fog a gyerek tanulmányi átlaga. Természetesen mód lesz arra, hogy egy külön minősítő vizsgán ezt az érdemjegyet javítani lehessen. Ez a vizsga egy bizottság előtt lesz, ennek összetétele még nem ismert. A legkorábbi vizsgákat várhatóan három éven belül megtartják, tehát még a nyolcadik befejezése előtt lesz mód a javításra. Sajnos a mostani hetedikesekre és nyolcadikosokra ez a minősítő vizsga már nem vonatkozik… Addig is kérem az eddig kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkező gyerekek szüleit, hogy segítsenek a tanuló portfóliójának összeállításában: írják bele az eddigi kiváló dolgozatokat, tanulmányi versenyeket, szakköröket és a kulturális bemutatókon való szerepléseket is… Bár még nem tudjuk pontosan, hogy milyen szempontok szerint történik majd a portfóliók kiértékelése…
Kérem, egy picit csendesebben legyenek! Természetesen a sportversenyeken elért eredmények kivételek, itt az aranyérmek számát is tudjuk növelni, persze csak a focinál… A négyes és az ötös érdemjegyeket várhatóan 2020-tól folyamatosan be tudjuk vezetni. Ez azért is biztos, mert a cél szerepel az iskolánk honlapján is.
Egyúttal kérem, hogy a mellékelt jelenléti névsort mindenki írja alá, mint gondviselő. Ezzel Önök tudomásul veszik, hogy a gyerek (a törvény erejénél fogva) tagja lett a Nemzeti Tanulók Karának és ezzel elfogadták a Kar tagjaira vonatkozó etikai kódexét is. Itt hívom fel a figyelmet arra, hogy a Karból történő kizárás esetén további tanulmányok folytatására magyarországi iskolában már nem lesz mód. Bár ez még így nincs leírva, hiszen a Nemzeti Tanulók Karának jelenleg még nincs alapszabályzata, az csak jövő tavasszal készítik el.
Azt kérdezik, hogy ez mi, hogy ez egy vicc, meg ilyesmi…
Természetesen vicc, illetve egy hasonlat szeretne lenni:
Jelenleg a tanároknál így néz ki a minőségpolitika a valóságban, ezt jelenti a 34%-os tanári béremelés.

fizetekmegegysort 2013.10.01. 12:19:41

@röf: az ne zavarjon, hogy a gyerek erősen mintakövető. Ha otthon nem azt látja, hogy a szülei is legalább heti 3x járnak mozogni, miért is szokna rá magától? A szar kajára is a szülei szoktatják, az étkezèsi szokások tanult dolgok. Vágod?

fizetekmegegysort 2013.10.01. 12:19:42

@röf: az ne zavarjon, hogy a gyerek erősen mintakövető. Ha otthon nem azt látja, hogy a szülei is legalább heti 3x járnak mozogni, miért is szokna rá magától? A szar kajára is a szülei szoktatják, az étkezèsi szokások tanult dolgok. Vágod?

röf 2013.10.01. 12:53:17

@fizetekmegegysort:

Na látod, ez pontosan így van.
De ettől még ül, amit föntebb írtam, csak az olyan majmokkal, mint emergé vagy emerzé, vagy ki a fene, vele nem lehet erről beszélgetni.
A szülő sajnos egyre kevesebbet foglakozik a gyerekével, és az iskolától vár el mindent.
Az iskolának meg van amire van lehetősége, van amire nincs.
Én is az osztályteremben tornáztam alsó tagozatban, mégsem haltam bele.
De hát mit lehet mondani az ilyen balfasz írásra, ahol mindegy, miről ír, csak a kormányról írjon rosszat.
Inkább tegyen valamit a hízott disznaja, hogy legyen röplabdapálya, bringapálya, focikapu, pingpong-asztal, lábteniszpálya, stb.
Direkt olyanokat szedtem össze, amihez nem sok pénz, nem kell sok hely, nem kell sok munkaráfordítás.
Csak csinálni kellene!
Egy pingpong-asztal elfér még a folyosón is.
De hát látod, könnyebb itt jajgatni, meg bazdmegakormányozni….
Majmok.

kolibri3 2013.10.01. 15:25:29

@röf: "Én is az osztályteremben tornáztam alsó tagozatban, mégsem haltam bele."

Ez azt jelenti, hogy az a jó irány, hogy menjünk vissza az időben? Szóval ne előre? Szóval ma már nem az a cél, hogy a gyerekeinknek jobb legyen, mint nekünk volt?
A gyerek igenis a mintát másolja. A felnőtteknek kellene többet mozogni. Én mindig azt a pár ismerős arcot látom a kondi teremben, amikor heti 2-szer ott vagyok. Új arcok ritkán jönnek. Viszont a gyerekeim is megszokták, hogy 3 éves koruktól sportoljanak, és 13 évesen élvezik a heti 3x1,5 óra edzést a maguk választotta sportban. Nem a heti 5-szöri tesi rossz körülmények között fogja őket egészségesen tartani.

kolibri3 2013.10.01. 15:49:30

@fizetekmegegysort: Olvastam a finn oktatásról, amit korábban említettél. Ez tényleg minőségi oktatási rendszer, ahol örömmel tanítanak a tanárok és örömmel tanulnak a diákok, és előremutató.

kolibri3 2013.10.01. 16:17:08

@Mausz Rezső: Az is nagyon tetszik, hogy évente maximálták, hogy hányan vehetnek részt a minőségi ugráson, vagyis: Futás, kiér oda hamarabb! Eredményhirdetés pedig 1 év múlva

Diotima 2013.10.02. 12:29:34

Ezen megint kár rugózni. A sport nem kötelezhető, nem javasolható, nem is csak hobbi, hanem életforma. Pont.

Közösségek

süti beállítások módosítása