Öltöztesd a rektorod! (Frissítve)

2013. 10. 04. 13:44 - Átlátszó Oktatás

Míg minden troll és nemtroll a Kaposvári Egyetem rektora által kiadott dresscode-on csámcsog, mi is hozzátesszük, amit tudunk. Éljenek a trollok!

original.jpg

A kép Medvegy Gábor úr alkotása.

Miért is tesszük ezt? Ha valaki nem lenne tisztában az előzményekkel:

  • Prof. Dr. Genius Erkölcscsősz Szávai Ferenc rektor úr október másodikán adta kiutasításait az ETR-en keresztül.
  • A szabályzat célja, hogy meghatározza a Kaposvári Egyetem Polgárai (!) számára irányadó öltözködési szabályokat.
  • Az egyetemhez méltó viseletet szabad hordani, mellőzni kell a rövidnadrágot, a strandpapucsot, az erős sminket és parfümöt.
  • Az egyetem egy oktatója szerint a rektor döntése előtt soha nem hallott panaszt arra, hogy gond lenne a diákok öltözködésével.

Reakciók?

Azon kívül, hogy a zseniálisan idegesítő megmondóember Dajcstomi beszólt a fácsén (amiből az ATV-n hír lett, amit mostanáig nem tudok feldolgozni, mert kit érdekel) Csapó Virág, színésznő, az egyetem oktatója és harmadéves hallgatói tegnap performansszal tiltakoztak a nonszensz rektori előírás ellen. Mivel végig az osztályteremben maradtak, semmilyen közszeméremsértő cselekedetet nem követtek el. "Felöltöztek, talpig rektorkompatibilis viseletbe, majd a valószínűtlen látványt az osztályteremben ellentpontozták, megmutatták a földig érő dekoltázst, meztelenre levetkőztek." - fogalmazta meg nekünk zseniálisan a SOnline.

Ja, és a keonline tudatja mély fájdalommal, hogy "azon polgártársaink, akik a legkiválóbb poénokat gyártották a különböző hírportálokon napvilágott látott "Dresscode" gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban, tévedtek. A fellelhető dokumentum eredetiségét nem erősítette meg senki, bár nem is cáfolta, fogadjuk el eredetinek! Egészen egyértelműen kiderül a szövegből, hogy annak rendelkező része az Egyetem dolgozói számára mutatnak irányt az öltözködési szokások terén." MI?! Külön bekezdésben taglalja rektor úr a hallgatókra vonatkozó részt.....

Ráadásul az "egyetem polgárai" DOES NOT MEAN "egyetem dolgozói". Bzz, fogalomzavar, bzzzz.

Nem akarok Miss Coelho lenni, de basszus, pontosan ez a baj a magyar hallgatókkal. Nem tekintik magukat az egyetem polgárainak, nem azonosulnak az egyetem közösségével, ezért fogadják el a fejük feletti döntéseket. Nem szólnak bele a közügyekbe, ezért fogadják el az esetleges korrupciót is...

Attól még, hogy a keonline azt bullshiteli, hogy nem, attól még sajnos IGEN, rátok is vonatkozik az a rohadt szabályozás. Aminek egyébként körülbelül annyi értelme volt, mint ennek a mémnek itt.

Öltöztesd a rektorod!

Be is került az intézmény neve a Washington Post-ba ezáltal. Az Index még azért odaszúrta szemét módon, hogy fájjon: "Azt egyelőre nem tudni, hogy a Kaposvári Egyetemnek a mostani esetet megelőzően sikerült-e már bekerülni a Washington Postba oktatási vagy tudományos tevékenységével." Pfah!

Kedves gyerekek! Öltözzetek fel szépen, rendesen a vizsgákra, ember módjára, mert az alkalom alkalom, az ünnep pedig ünnep. A többi meg...

Fanó

UPDATE: Megszólalt a kaposvári egyetem rektora. Szávai Ferenc szerint szabályzatát az a szándék vezérelte, hogy a hallgatók ne hiányos öltözetben, "például strandpapucsban vagy bermudanadrágban" járjanak az egyetemre. Sajnos továbbra sem tudjuk, mi történik, ha abban járnak, megfordul-e a Golf-áramlat, vagy felsír valahol egy kölyökpanda, de Szávai szerint az egyetem vezetése ragaszkodik az elveihez, ami erkölcsi lépés. ÚRISTEN, KILÁTSZIK A NAGYLÁBUJJAD, TE DISZNÓ!

Közben a kaposvári egyetemi portálon, a KEOnline-on bermudanadrág helyett Bermuda-háromszög nyeli el a kommenteket, amik a fentebb is idézett, aláírás nélküli, a tiltakozókat leteremtő cikkre érkeznek. Kaposváron is értik a korszerű kommunikáció működését.

(Medvegy Gábor)

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (3,7/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr115551376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flúgatlan 2013.10.05. 09:26:52

Hülye hisztit rendeztek, liberálisok!

Nekem se tetszik ez a szabályzás, de lehetne ellene rendesen tiltakozni. Ez a rektor-öltöztető durván megalázó. De a szoborlefejező stílusotokhoz ez illik.

A Washinton Post meg nézzen körül jobban: jó pár USA egyetemen erősebb dresscode-ok vannak érvényben. No persze, ők a vetkőző diákokra fokuszálnaka cikkben, pontosan nem írják le, mi volt az a "szörnyű" szabályzás, ami ellen lázadni kell.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.05. 09:31:00

Magyarázátok már meg, ti akik elméletileg értetek hozzá, hogy: "A szabályzat célja, hogy meghatározza a Kaposvári Egyetem Polgárai (!) számára irányadó öltözködési szabályokat."

Minek a polgár mögött a felkiáltójel?!

Az egyetem tanulói mindig is egyetemi polgárok voltak, ez nem egy fideszes terminus, de egy oktatásért "küzdő" blognak azért ilyeneket illene tudni.

és igenis kell dresscode, az iskola nem diszkó, fel kell tudni öltözni. Az a szomorú, hogy magától ezt nem tudja a sok egyetemista, meg, hogy az anyja apja elengedi iskolába úgy ahogy.

Kandaláber 2013.10.05. 09:44:44

A bermuda hiányos öltözet?!?

Annyira ciki deutch-csal egyetérteni, de ez tényleg egy barom.

Elképzelem, ahogy az USA IT cégeiben bevezetik a rendszert és akik a rektor elvtárs előírásainak nem felelnek meg, nem dolgozhatnak a cégüknél: nincs Google, Facebook, Apple..., és az csak a jéghegy csúcsa.

Az egy külön szám, hogy művészeti képzéses hallgatókat - is - akar így megrendszabályozni. Némi túlzással a színpadon pedig mostantól a Lear király is öltönyben, nyakkendővel ábrázolható a vizsgaelőadáson... Legalább nem dráma lesz, hanem komédia.

Dehát valaki kinevezte.

huhhhu 2013.10.05. 09:48:31

Nagyon jó DDD Én a rövid gatyót adnám rá fehér zoknival DDD

Nem kell itt túlragozni ezt a szobordöntést. Még mindig jobb, mint a koporsó, vagy az akasztófa. Persze az természetes.

A rektor meg 3 éve még csak nem is látta az osztályt. Akkor mit ugrál? Örülnek az egyetemisták, ha zabálni tudnak, nem pedig a rektor hülye kívánságait teljesítik. Mit képzel magáról? Nem otthon van. A ruházat legyen tiszta, és ne legyen rongyos. Bikiniben nem fognak bemenni az intézménybe. Lassan már azt is meg akarja szabni ez a rendszer, hogy naponta hányszor mehetünk budira. Kész röhej. Húzzanak a francba.

dr kíváncsivagyok 2013.10.05. 09:55:19

Abban egészen biztos vagyok , hogy Orvbánnak kedves , megbízható embere ez a kretén...

regress 2013.10.05. 09:56:53

@Flúgatlan: te nagyon hülye,mi köze ennek a szobordöntéshez?ha már itt tartunk,2006 ban miért nem habzott a szád,mikor a csőcselék hasonlókat csinált?@doggfather: a következő lépés az egyenruha,simcska fogja elnyerni.te hány osztályt jártál?téged is jól elengedtek..

dr kíváncsivagyok 2013.10.05. 09:57:47

@doggfather: Agyalágyult... a parfüm sok, vagy kevés voltát ki fogja és hogyan ellenőrizni ?

dr kíváncsivagyok 2013.10.05. 09:59:49

@Flúgatlan:
" De a szoborlefejező stílusotokhoz ez illik."

Mikor Gyurcsány-bábút akasztottak az elvtársaid - a nácik - , akkor is hisztiztél ? Kretén...

burakefendi 2013.10.05. 10:07:02

Ti csak a gúnyolódáshoz értetek. Bizonyára nektek nem volt eddig rendes munkahelyetek, de a legtöbb helyen, ahova diplomásként kerül az ember, van dress code. Miért nem mutattok be meztelen performanszokat a morgan & stanley recepciójánál is?

Totof 2013.10.05. 10:07:21

1) Gatyát miért nem lehet választani?
2) "Szávai szerint az egyetem vezetése ragaszkodik az elveihez, ami erkölcsi lépés." Valóban erkölcsi kérdés, amennyiben a vaskalaposság is meghatároz egyfajta erkölcsöt.

Észmegálló 2013.10.05. 10:57:37

@doggfather: Ha valaha jártál volna egyetemre (vagy legalább párszor elsétáltás volna előtte akkor tudnád:

1.) Az egyetemnek nem tanulói vannak, hanem hallgatói (lásd: "Ráadásul az "egyetem polgárai" DOES NOT MEAN "egyetem dolgozói". Bzz, fogalomzavar, bzzzz."),
2.) a polgár utáni felkiáltójelet nem lehet polgár mögötti felkiáltójelként értelmezni,
3.) a polgár után azért van felkiáltójel, mert a blog írója észlelte a KEonline-on posztoló névtelen seggnyaló hazugságát, mely szerint a rektor nevetséges utasítása nem az egyetem polgáraira, hanem mindössze annak dolgozóira tartalmazott volna öltözködési szabályokat. Erre a hazugságra hívta fel a figyelmet a felkiáltójel.,
4.) ezt a hozzászólást meg sem írtad volna.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.05. 10:59:49

@regress: @dr kíváncsivagyok: nem a parfüm, de a strandpapucs?!

komolyan ti jártatok egyetemre?!

minket a profok órára nem engedtek volna be, és ez nem 100 éve, csak 4-5 éve volt, nemhogy vizsgára. igenis föl kel öltözni rendesen, nem a strandra megy a diák, hanem iskolába.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.05. 11:00:43

@Észmegálló: ha valaha jártál volna egyetemre tudnád, hogy az egyetemnem polgárai vannak. Igen, így hívják őket!

2013.10.05. 11:25:57

@Kandaláber: Azért vicces, hogy az utolsó lepukkant diákot is egy google dolgozóhoz hasonlítod. Hát nem, nem ugyanazok a jogok illetik meg mert nem ugyanazt az értéket hozzák létre.

Észmegálló 2013.10.05. 11:56:39

@doggfather:

Ne erőlködj, sugárzik belőled az, hogy te az érettséginél kiszálltál az oktatásból. Amúgy ez nem baj, csak ne akarj többnek látszani, mint ami vagy. Ettől még akár értelmes is lehetnél.

Amikor én a hallgatói státuszra figyelmeztettelek, ott az általad tanulóként említett jogviszonyt javítottam ki a megfelelő terminus technikussal. Az egyetemi polgár az szélesebb kategóriát ölel fel: a hallgatókon kívül magában foglalja az oktatókat is. Tehát ismét mellélőttél.

Az egyetemen egyébként nem órák vannak, hanem előadások.

Kérdezz nyugodtan, ha még nem értesz valamit. Szívesen segítek.

béla a görög (törölt) 2013.10.05. 12:14:24

Ez a fidesz.
A felsőoktatásért fizess és utána az állam meg egyelőre egy ilyen szar rektor még abba is belepofázna, hogy mit kaphatok a pénzemért és mit vegyek fel.
konzervatívkámnak büdös a libsi de a pénze az kéne...
A szar rektortól azt várom el, hogy a legjobb képzést adassa a pénzemért, mert azért van ott és nem azért, hogy megálmodja saját nagyságát. Otthon az asszonynak - ha hagyja.

hunyuan 2013.10.05. 12:21:14

ordós szoppancsok a csuti csürhéje, mit is várhattunk
zsírdisznó viknyánszkij eftás ide lett kinevezve, há egyből játssza az eszit
kotorék adótlopók

dezsoe 2013.10.05. 13:01:00

Csókolom!
Csak a tisztánlátás kedvéért érdeklődnék, hogy ugye az alábbi öltözetek az egyetem önképével kompatibilisek-e.

www.delmagyar.hu/nagy_es_mely_szakralis_aktus/cikk/230/2291759/2.jpg

fidelio.hu/image.ashx?id=fe5d5c10-7193-42cb-bddc-6fb2d608bf87&vid=c9629143-429a-4942-a5aa-93cd255b5ef2

Krumpli Bogart 2013.10.05. 13:34:55

Szomorú, hogy egy rektor azzal foglalkozik, hogy dresscode-ot alkosson.
Szomorú, hogy egy egyetemnek olyan polgárai vannak, akiknek dresscode-ot kell alkotni.

Amikor én egyetemre jártam, tiszta, rendes farmer/pólóban teltek a hétköznapok tőgy-villantás, seggvágás-elemzés, has-brezegtetés és pinaszőr-bemutató nélkül. A vizsga pedig fehér felső, sötét alj öltözetben zajlott.

Egyszer vizsgáztam farmer/pólóban, amikor parkettázás miatt nem tudtam hozzájutni a vizsgaruhámhoz. Belépéskor elnézést kértem a ruházatért, megindokoltam, a tanár tudomásul vette és ezzel el is volt intézve.

Egyébként itt nem arról van szó, hogy a diákoknak nincs pénzük a testet normál módon takaró öltözékre, hanem arról van szó, hogy ízléstelenek, szemérmetlenek és kibaszottul sok pénzt költenek olyan ruházatra, illatszerre és kozmetikumra, ami kihívó és közönséges.

Sajnos, ez attól sem lesz jobb, ha a rektor dresscode-ot ad ki.

A gyerekeim tanárai az iskolában jellemzően ápolatlanok voltak. Testszag, hónaljtócsa, lenőtt festés, ápolatlan haj, piszkos cipő, barna öltönyhöz kék ing, repedt sarok, minden volt.
Ez van. Az értelmiségnek ERRE van igénye.
Szomorú.

Észmegálló 2013.10.05. 13:45:56

@Krumpli Bogart: Teljesen egyetértek veled. Ugyanakkor mennyire másként hangzik egy kulturáltan megfogalmazott igény, mint egy diákokra erőltetett dekrétum. Ez ma már nem megy.

A (nehezen és igen lassan) járható út, hogy a hallgatók ízlését kellene formálni. Az is igaz, hogy ezt nem tizen- és huszonéves korban kellene kezdeni.

De az ilyen utasítások mindenképpen kontraproduktív reakciót váltanak ki a hallgatókban. Ezzel nem számolni csak az alkalmatlanságot bizonyítja.

Erő e-meló 2013.10.05. 14:31:30

A dresscode helyenként szerintem kicsit túllőtt a célon, de a tiltakozás meg már nagyon túllőtt a célon. A sajtóreakciók pedig elképesztően túllőttek a célon.

Üsd csak be a gúgliba hogy "Hungary protest 2013" és az összes nagy hírügynökségnél kijön hogy ezek a bezizzent agyú csepűrágók meztelenül tiltakoznak Caposvaaron.

Közösségek

süti beállítások módosítása