Gödöllő, vol 6: A Káposzta Klán sem maradt le

2013. 10. 16. 06:30 - Prinz Dániel

Nem csak Dr. Villányi László a SZIE GTK június végén távozott dékánja helyezte el rokonait a karon. Dr. Káposzta József jelenlegi dékánnak is vannak rokonai az egyetemen. Terjeng a belterj.

Az előző részek tartalmából: 

  • A gödöllői egyetemen rektor nélkül indult a tanév, és érdekes rektorhelyetteseket neveztek ki érdekes eljárással. Egyetemi forrásunk szerint a háttérben a Vidékfejlesztési Minisztérium próbálja lenyúlni az egyetemet. Bővebben...
  • A gödöllői egyetemen elszaladtak a fizetések. Volt év, hogy a júniusban távozott rektor 60 millió forintot vitt haza, de dékáni szinten is volt 2 milliós fizetés - ez a közszféra fizetésplafonja, többet nem is kereshetett Dr. Villányi László dékán :(. Efölött akár évi 10 milliós jutalmat is lehetett kapni, egy közintézményben, gazdasági válság idején, felsőoktatási pénzkivonások idején. Bővebben... 
  • A GTK különösen problémás volt: június végén távozott az a Dr. Villányi László dékán, akinek négy közeli rokona (két lánya, sógora és a sógorának fia) is a karon dolgozik. Ezen a karon több úgynevezett ,,ügyvivő szakértő" is dolgozik, közülök van aki 2-300 ezer forintot keres, van aki pedig 6-800 ezret vagy akár 990 ezret. Bővebben...
  • Amikor a fentieket megjelentettük egy fizetési listával alátámasztva, az egyetem jogtanácsosa emailben kérte, hogy azonnal szedjük le. Bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is. Szerintünk itt bizony egy jogi szürkezónáról van szó, részletesen válaszoltunk neki azonban. Bővebben...
  • Egy Győrffy Balázs által Balog Zoltánnak küldött email alapján arról is beszámoltunk, hogy agrárkörökben az egyetemi tanári címmel nem rendelkező Póti Pétert szerették volna rektorrá lobbizni, sikertelenül. Póti rektorhelyettes lett, úgy hogy az egyetemnek nem volt kinevezett rektora, és Tőzsér János ideiglenes intézményvezetői kinevezést kapott. Bővebben...
  • Az egyetem kiakadt, hogy mi csak úgy posztolgatunk róluk. Belső vizsgálat indult, hogy mégis hogyan szivároghattak ki információk. Viszont közben további elszállt fizetésekről is írtunk: titkárnők és egy sofőr kerestek 350-400 ezer forintot havonta. Bővebben...

A mai epizód egy másik egyetemi családról szól: Káposztáékról.

Tehát van egyszer egy Prof. h. c. Dr. Káposzta József CSc, aki egyetemi docens, a Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési intézet igazgatója és a GTK dékánja. intézeti igazgató, egyetemi docens.

Másodszor, Prof. h. c. Dr. Káposzta József CSc-nek van egy felesége, Káposztáné Jáger Éva. Káposztáné a Gödöllői Agrárközpont Közhasznú Társaság (GAK Kht.) nevű cégnél marketing menedszer. Egyébként 2003-ban éppen Káposzta intézetében írta diplomamunkáját.

Harmadszor, Némediné Dr. Kollár Kitti, Prof. h. c. Dr. Káposzta József CSc unokahúga tanársegéd a Káposzta által vezetett karon.

Negyedszer, forrásunk szerint Nagy Henrietta, Prof. h. c. Dr. Káposzta József CSc dékán helyettese egyben Káposzta lányának keresztanyja. (Ezt az információnkat egyelőre nem sikerült második forrásból megerősítenünk, de az biztosnak tűnik, hogy közelebbi barátság van a két család között.)

Ötödször, Nagy Henrietta testvére, Nagy Adrienn a Prof. h. c. Dr. Káposzta József CSc által vezetett Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési intézetben doktorandusz. Nem csak az intézet egyik doktorandusza, de mind Káposztának, mind pedig Kollár Kittinek társszerzője önéletrajza szerint.

Hatodszor, forrásunk szerint Nagy Henrietta dékánhelyettes és Nagy Adrienn doktorandusz apja is az egyetem kötelékében dolgozik: az egyetem egyik kollégiumában. (Ezt az információnkat egyelőre nem sikerült második forrásból megerősítenünk.)

Helyreigazítás

Ennek a posztnak egy korábbi verziójában utaltunk arra, hogy Dr. Kollár Csaba adjunktus is rokonságban állhat Kollár Kittivel és Káposzta József dékánnal. Dr. Kollár Csaba adjunktus nem áll semilyen rokoni kapcsolatban sem Kollár Kittivel, sem Káposzta József dékánnal. Ezúton is szeretnénk elnézést kérni az érintettektől.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr135573094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása