Tanulás és oktatásszervezés a neten

2013. 10. 18. 09:17 - sörősz (törölt)

Címkék: eu hirek eb mooc

Az Európai Bizottság kezdeményezésére az Open Education Europa 2013 szeptemberében hozzáférést biztosít az Európai Nyitott Oktatásügyi Forrásokhoz. A portál az elearningeuropa.info portálon alapszik, 2002 óta aktív, célkitűzése hogy támogassa az oktatás átalakítását a modern technika felhasználásával. Jelenleg közel 38 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik és átlagosan havi 55 000 megtekintést tudhat magáénak az oldal. Kulcsfontosságú fórummá vált az oktatás területén bekövetkező változások és fejlesztések közvetítésében.

Az Open Education Europa egy dinamikus felület, ami a nyílt forráskódú szoftverek segítségével készült, eszközöket biztosítva a kommunikációhoz, megosztásokhoz és hozzászólásokhoz.

A portál struktúrája 3 fő részből áll:

• A keresési rész, amely tartalmazza a MOOC-ket, egyéb tanfolyamokat, valamint a vezető európai intézmények Nyitott Oktatási Forrásanyagait biztosítja.

• A megosztás rész biztosítja a teret az oldal felhasználóinak (tudósok, oktatók, közpolitika-alkotók, hallgatók, és egyéb érintettek) hogy összekapcsolódhassanak egymással, megvitathassanak különböző oktatásügyi témákat blog oldalak, események megosztásával, valamint lehetőséget ad tematikus eszmecserékre is.

• A részletek szekció tartalmazza az eLearning Papers számait – a világ leggyakrabban látogatott oktatásügyi témájú és a legújabb technikai lehetőségeket bemutató online folyóiratát – ami teljeskörű bemutatást ad EU-s projektekről, kiemeli a legújabb híreket a nyitott oktatás területéről, valamint megjelenteti a releváns, legutóbb publikált tudományos cikkeket.

Az Open Education Europa portál fő célkitűzése, hogy összekapcsolja az összes létező Európai Nyitott Oktatási Forrásanyagok tárházát különböző nyelveken, hogy elérhetővé tegye azt a tanulni vágyók számára, valamint tanároknak és kutatóknak.

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr315581402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása