Az ELTE-n is vizsgálódik a KEHI

2013. 10. 31. 15:53 - Hava Nikita

Információnk szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi az ELTE közbeszerzéseit. A Corvinuson is folyik ilyen vizsgálat, de ott viszont teljes és átfogó, így mindent ellenőriznek. Az ELTE vezetése szerint az eddigi eredmények megnyugtatóak voltak. 

logo.pngKép: kehi.gov.hu

Korábban az Index.hu egy rövid hírben számolt be arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálja az a Corvinus Egyetem gazdálkodását. Úgy látszik, hogy ez nem az egyetlen felsőoktatási intézmény, ahol megkezdte a vizsgálódást a kormányzati szerv. Szinte ugyanabban az időben a KEHI az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is monitorozni kezdte.

Úgy tudjuk, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetemen célzottan csak a közbeszerzéseket vizsgálja a hivatal. Ezért ezzel kapcsolatban a kérdéseinket elküldtük Dr. Fábri Györgynek az ELTE Közkapcsolati és kommunikációs ügyekért felelős rektorhelyettesének. Fábri megerősítette, hogy az egyetemen KEHI vizsgálat folyik, de szerint nem olyan drámai a dolog a KEHI vizsgálat ténye, mivel szerinte "ez része a rendes működésnek, valamennyi költségvetési fenntartású intézményben zajlanak a megfelelő ütemezésben ilyen adatszolgáltatások, konzultációk". 

A rektorhelyettes válaszából megtudtuk, hogy az ELTE-n korábban zajlott már ÁSZ vizsgálat, valamint azt is, hogy tavaly óta költségvetési felügyelő működik az Egyetemen.  Fábri azt is megemlítette,  hogy "idén tavasszal a KEHI átfogó vizsgálatot végzett az Egyetemen", bár a válaszból,  annak eredményéről semmit nem tudtunk meg. Fábri szerint egy KEHI vizsgálat teljesen átlagos dolog, mert ahogy ő fogalmazott  "mindez a felsőoktatás működésében is magától értetődő elem, a közpénzek célszerű és jogszerű felhasználásának rendszeresen ellenőrzése az átlátható gazdálkodás jogos igényéből fakad."

"A vizsgálat lezárultának időpontjáról, eredményeiről, azok nyilvánosságáról, mivel nem az Egyetem vizsgálódik, a KEHI tud nyilatkozni." - fejezte be Fábri a levelet. 
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feladatairól errefelé olvashattok. Itt egy lista arról, hogy miket vizsgált már a KEHI, és itt egy példa a közelmúltból, hogy mi mindent lehet megtudni egy kiszivárgott KEHI jelentésből.
Kerestük a KEHI-t, de nem válaszoltak. Kár.
Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr465607636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Közösségek

süti beállítások módosítása