Nincs itt semmi látnivaló

2013. 11. 24. 12:46 - m. g.

Megint pénzt vesz el az állam az egyetemektől, de ezúttal úgy tűnik, nincs mindenki meglepődve. Business as usual.

A felsőoktatási intézményeknek összesen több milliárd forintot kell utalniuk az állam számára, noha az emberminisztérium szerint "Nem történt zárolás az egyetemeken". Az EMMI közleménye aztán gyorsan ellentmondásba keveredik saját címével, mert kiderül, hogy tulajdonképpen mégis van zárolás, de azt még májusban, a túlzottdeficit-eljárás miatt döntötték el, és az egyetemek érdekében halasztották mostanáig a végrehajtását. Az én emlékeimben mondjuk olyasmi él, hogy júniusban kikerült hazánk az eljárás alól, de nincs apelláta.

Arra, hogy szénszünet miatt pár hétig zárva tartanak az intézmények, leállítják a lifteket, pár fokkal lejjebb csavarják a fűtést, elküldenek néhány dolgozót, már nem sokan kapják fel a fejüket. Mindenki húz a nadrágszíjon még otthon is, amíg lehet, meg egy kicsit még tovább. Pont nem ez fogja meghatni a közvéleményt.

Az már kicsit szembetűnőbb lehet, ha az egyetemek által fenntartott klinikák csak a sürgősségi eseteket tudják ellátni, de most is megszokott dolog, hogy fél évvel későbbi időpontra adnak beutalót egy-egy kezelésre. A Népszabadság szerint a SOTE-n a betegellátásban is nehézséget jelent a pénzelvétel, a szegedi egyetem rektora meg csodálkozik ezen - szerinte eleve így kalkuláltak. Nincs itt semmi látnivaló, csak a szokásos pénzkivonás.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr775653542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkasz 2013.11.24. 17:20:01

Lehetünk annyira rossz helyzetben hogy zárolni kelljen.

De amikor

54 milliárdot költenek STADIONÉPÍTÉSRE
( egyenlő teljes felsőoktatás költségvetésével), amikor
6 mrd megy testnevelési stratégiára
(több mint a zárolásból várható megtakarítás)

ez bűncselekmény.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.24. 17:29:26

A magyar oktatásban és tudományban csak az egymásnak kimutyizott akadémiai tiszteletdíj nem csökken: atlatszo.hu/2013/11/22/a-magyar-akademikus-eletkora-es-tiszteletdija/

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2013.11.24. 18:03:21

Azért nem kell háborogni ezen, mert a leginkább érintettek, a diákok szarnak az egészre.

A legnépszerűbb párt a diákság körében a Fidesz, már persze csak azoknál, akiket egyáltalán érdekel a politika, mert a többségüket nem.

Ezért lehetnek a HÖKök közpénzfaló nepotista baráti körök, akiket egyébként az egyetemek vezetése is támogat, meg falaz nekik. A szavazási arány kb. 10% szokott lenni.

Közösségek

süti beállítások módosítása