Társadalmi Érdekegyeztető Fórum - Fura név, üres padsorok

2013. 12. 06. 05:04 - Prinz Dániel

Címkék: hirek közoktatás

Szerzőnk Gyetvai Viktor is ott volt a TÉGY - Az oktatásért! Budapesten nevű eseményen. A TÉGY betűszó a Társadalmi Érdekegyeztető Fórumot takarja. Az eseményt a sokat látott 47-es teremben tartották a BTK-n (itt volt az egyetemfoglalás és innen tiltotta ki Dezső dékán a NAV-os fórumot). Maruzsa helyettes államtitkár idióta levéllel zárkózott el a részvételtől, Thaisz Miklós politikai tanácsadó viszont ott volt.

Thaisz olyat is mondott, hogy alternatív tanterv igénylést elfogadtak, de Viktor úgy értesült, hogy például az Apáczaiét nem, ami nekik most elég nagy para. Szintén Thaisz mondott olyat, hogy a diákoknak van beleszólásuk a tanárok minősítésébe, ami elég meglepően hangzik.

A fórum állásfoglalást is elfogadott:

1. Iskolai demokrácia 

A jelenlegi helyzet: a diákönkormányzatok képviselik az iskolai demokráciát, de ezek működése többségében nem megfelelő, mivel tevékenységük nem fedi le a diákok véleményét, továbbá nem ér el konstruktív eredményeket. Teret kell adni a diákoknak és a szülőknek a véleménynyilvánításra, amelyhez elegendő háttér-információra is szükség van.A döntést egy ahhoz értő személynek kell meghoznia, azonban figyelembe kell vennie a döntésében érintettek véleményét és tapasztalatait.

2. Erkölcstanoktatás

A jelenlegi formájában az erkölcstan, valamint a hit- és erkölcstan bevezetése nem volt indokolt, mert egy meggondolatlan koncepciót vezettek be a legtöbb szakmai szervezet álláspontjának figyelembe vétele nélkül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr825678075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.07. 10:07:51

Én csak egyet kérek, ne liberális legyen az oktatás. Legyen rend, fegyelem, neveljünk normális egészséges embereket!

Valóraváltógép 2013.12.07. 11:05:12

"A jelenlegi formájában az erkölcstan, valamint a hit- és erkölcstan bevezetése nem volt indokolt, mert egy meggondolatlan koncepciót vezettek be a legtöbb szakmai szervezet álláspontjának figyelembe vétele nélkül"

Nem volt indokoooolt? Mégis mikor lenne indokolt, ha még most sem? Ha majd a gyerek az iskolában késeli meg az első tanárt?

Egyébként javaslom a nádpálca mielőbbi visszahozását is.

Valóraváltógép 2013.12.07. 11:06:23

@Lindalinda: Meg lila pónikat. Próbáljunk meg reális célokat kitűzni, ami a mai kölyköknek is elérhető, néhány éves kemény munka árán; egy egészen kicsit legyünk feljebb az állatoktól.

akrosztikon 2014.01.11. 14:39:49

Utolsó előtti kép: Kutor András szónokol.

Kutor András az az ember, akit egyszerűen nem szabadna egyetem közelébe engedni. Számtalan egyetemi szemináriumot és előadást tett minősíthetetlenné a tevékenysége. Egy szellemileg sérült ember, aki kihasználja azt, hogy az emberek többsége udvarias, és szó nélkül tűri a fájdalmasan hosszú és lenyűgözően értelmetlen monológjait. Az ő jelenléte hiteltelenít bármilyen rendezvényt, emellett automatikusan megszünteti annak szakmaiságát.

Közösségek

süti beállítások módosítása