Szakrális nyelvészet és mitikus történelem: mélymagyarkodó áltudomány a felnőttképzésben

2014. 01. 09. 09:00 - Kálmán Mihály

A 9.7 (Szabadidő-kultúra) besorolású pedagógus-továbbképzések jegyzékében búvik meg a Szent Korona Országáért Alapítvány által meghirdetetett Hagyományaink ismerete a történelmünk tükrében” című képzés, a mélymagyarkodó áltudományosság csimborasszója.

A reménybeli hallgatóknak 105-120,000 forint közötti összeget kell fizetniük a 120 órás képzésért, amiért cserébe olyan, saját szubkultúrájukban és a megfelelő szakmai körökben közismert sarlatánok előadásait hallgathatják mint maga a Szent Korona Országáért Alapítvány alapítója, Dr. Varga Tibor "jogtörténész," vagy Dr. Bakay Kornél szálasista őstörténész, volt MIÉP-es képviselő, akit a szélsőpolgári deviánsok felé fura vonzalmat tápláló Balog emberminiszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntetett ki idén. Inkább sajnálatos, mint vicces, hogy az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett ex-MDF-es Andársfalvy Bertalan néprajztudós, a harmadik Magyar Köztársaság első művelődési és közoktatási minisztere is oktatói szerepet vállalt a képzési programban.

A képzési jegyzékben található leírás szerint a pedagógusok továbbképzését szolgáló program az eredeti, hiteles forrásokat” alapul véve célozza a magyarság igaz történelmi múltjának megismertetését. Ennek megfelelően míg Bakay „Őstörténetünk és történelmi hagyományaink című órája a magyarság szkíta és szarmata hagyományaitól a székelység huntudatáig felvonultatja az áltudományos magyar etnobiznisz alapkellékeinek teljes tárházát, Varga jog- és vallástöréneti előadása a Szent Korona-tan témáját járja körül.

A képzést szervező Szent Korona Szabadegyetemet Varga Szent Korona Országáért Alapítványa hozta létre, a szabadegyetem a most akkreditált pedagógus-továbbképzésen kívül magyar műveltség és nemzeti média szakokat működtet. Nemzeti média szak idén nem indult, de a rovásírást, szakrális nyelvészetet és a magyarság mitikus történelmét is tartalmazó tanmenetű magyar műveltség szakra már félévenként 40,000 forintért beiratkozhatnak a hallgatók, akiknek vizsgázniuk sem kötelező.

Aki kíváncsi Varga Tibor agymenéseire, itt belehallgathat a Magyar Szigeten 2011-ben tartott előadásába:

Szerintünk: (0/5)
Török Márk-o-Meter: (3,7/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://atlatszooktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr825745775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.02.15. 20:54:06

Ez a cikk a tudományosság semmiféle igényének nem felel meg. Egyszerű revolverezés, szóbeszéd és gyűlöletkeltés. Egyetlenegy bizonyítékot nem hoz érveinek alátámasztására, csak vádaskodik és bélyegez, a régi Komszomolszkaja Pravda stílusában. Mivel érv egy sem szerepel, ezért a leírtakkal vitatkozni sem kell.

Csupán pár megállapítás:

A cikk szerzője olyanokkal árulja el magát, mint "mélymagyarkodó áltudományosság" meg "áltudományos magyar etnobiznisz" és hasonlók. Ezek alapján a szerző:

1) NEM MAGYAR (bár jól tűnik beszélni magyarul)
2) Fanatikus gyűlölet van benne minden iránt ami magyar.

Ellenben hatalmas arrogancia és kiválasztottságtudat sugárzik belőle.

Ahogy látom az átlátszóoktatás lassan egy saját márkává növi ki magát, mert egyébként elég fura hogy pl. az ukrajnai események hogy kapcsolódnak az oktatás témájához. Afféle anti-kurucinfó szerepre tör, a maga mindentjobbantudó belpesti illuminált-urbánus mivoltában.

Nem baj, ennek is vége lesz egyszer.

aaaaaaah 2014.02.18. 06:28:03

szerintem meg teljesen a helyen kezeli a dolgokat. nemzetistrategia, te meg egy agymosott pocs vagy. majd kinovod. vagy nem.

Közösségek

süti beállítások módosítása