Szombaton néhány középiskolás, a Szabad Oktatásért Demonstráció szervezői akcióztak a Papp László Budapest Sportaréna előtt, ahonnan beszámolójuk szerint a biztonságiak kiküldték őket. Az elmúlt időszak oktatási reformjai elleni jövő szombati demonstrációjukra akarták felhívni a figyelmet, amelyhez többek között a Közszolgálati Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (KÖZDEMOSZ) is csatlakozott.

Egy aktivista beszámolója következik:

"A helyszínre érkezve a megérkezett sajtósoknak szerettünk volna interjút adni, azonban a biztonsági személyzet értesített minket, hogy nem feszíthet ki akárki akármilyen molinót, megkérdezték a szervezőket, akik nem engedélyezték, hogy mi ezt tegyük, és tiltakozó akciót tartsunk, ezért az Aréna kerítésén kívül kellett folytatnunk.
A pontjaink kifejtése, magyarázata hangzott el, illetve a legfőbb problémák és az ezekhez kapcsolódó példák: ahogyan a tanszabadság korlátozása, a társadalmi munka alapvetően jó ötletének rossz megvalósítása (pl. közmunkáztatják a gyerekeket szülők elbocsátásával), az egyoldalú és dogmatikus erkölcstan-oktatás, a tanárok semmibe vétele, az oktatásban dolgozó egyéb személyek fizetésemelésének teljes kihagyása, a mindennapos testnevelés normális infrastruktúrájának hiánya, a forráskivonások stb.
Idéztünk ma délelőtt kiküldött sajtóközleményünkből is, valamint Mendrey László is ismertette a Hívatlanul Hálózat elképzelését arról, mit terveznek a demonstrációra: a résztvevőket arra kérik, hozzanak magukkal 1-1 olyan tankönyvet, amelyet az új rendszerben nem használhatnak "be van tiltva", tegyék a színpadra, és a Hívatlanul Hálózat majd gondoskodik a megfelelő helyre való eljuttatásukról."